Kakkos­joukkue haastaa TPV:n Kolmosen derbyssä

09/06/2022 TamU 2
Otteluennakko

Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun TPV nousi Ykköseen kauden 2018 päätteeksi. Kerran asetelma oli niinkin ikävä, että Tampere Unitedin edustusjoukkue hävisi Kolmosessa TPV:n kakkosjoukkueelle, mutta nyt lähes täsmälleen kaksi vuotta myöhemmin osat ovat vaihtuneet, ja tulevana lauantaina TamU pääsee haastamaan kakkosjoukkueellaan Tampereen Pallo-Veikkojen edustusjoukkueen. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä kello 18.00 alkaen. Stadionin portit sekä anniskeluaalueet ja grillipiste aukeavat jo kello 17.00.

TamU 2 – TPV

  • Sarjassa seitsemäntenä oleva TamU haastaa sarjakärki TPV:n
  • Pyynikillä yleisöä palvelevat kaksi anniskelualuetta ja grillipiste.
  • Liput otteluun maksavat 5 €. TamUn miesten edustuksen kausikortilla vapaa pääsy.

Kausi on lähtenyt kohtalaisen hyvin käyntiin, ja meillä on joukkueessa hyvä henki. Olen tyytyväinen siihen miten olemme pelanneet hyviä joukkueita vastaan.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

TPV:llä on kaudelle täysin erilainen tavoite kuin meillä, ja siksi olemme tietysti keskinäisessä ottelussa altavastaaja. Mutta juuri siitä me kaikki pidämme jalkapallossa, että altavastaajalla on aina mahdollisuus voittaa ottelu.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

TPV:llä on vahva joukkue, mutta tietenkin olen nähnyt myös tiettyjä heikkoja kohtia katsoessani heidän pelejään. Pelisuunnitelmamme pyrkii iskemään niihin.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Haka-pelissä jo näytettiin, että olemme aika iskukykyisiä kovempia joukkueita vastaan, kun me sille päälle satutaan. Kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet saada tästä tasainen peli ja jopa voittokin hakea.

- Panu Väliaho
Hyökkääjä

Tampere Unitedin kakkosjoukkueen kausi Kolmosessa on alkanut vaihtelevin tuloksin. Parhaimmillaan joukkue on venynyt tasapelipisteeseen kärkijoukkueisiin kuuluvan FC Haka juniorien kanssa, mutta toisaalta tasapelit keskikastiin kuuluvia FC Melodya ja Loisketta vastaan ovat jääneet harmittamaan. Voitot joukkue on ottanut sarjan heittopussiksi joutuneesta PJK:sta sekä juuri edellisessä ottelussa PP-70:stä. Näin joukkueella on koossa yhdeksän pistettä, kun pelattuna on seitsemän ottelua.

”Kausi on lähtenyt kohtalaisen hyvin käyntiin, ja meillä on joukkueessa hyvä henki. Olen tyytyväinen siihen miten olemme pelanneet hyviä joukkueita vastaan, jos unohdetaan TP-T-ottelu. Erityisesti Hakaa vastaan pidin siitä miten pelasimme, ja olimme silloin jopa parempi joukkue”, toteaa joukkueen päävalmentaja Markus Kopf alkukaudesta.

”FC Melodya ja Loisketta vastaan emme olleet parhaimmillamme. Silti on hyvä asia, että emme myöskään hävinneet näitä pelejä. Kaikkiaan meillä pitäisi olla kaksi tai kolme pistettä enemmän”, Kopf puntaroi.

Läntisen alueen Kolmosen lohko B on tälläkin kaudella suurien tasoerojen sarja, jossa on tasainen keskikasti, johon TamU tällä hetkellä kuuluu. Kopfin kaipaamat lisäpisteet nostaisivat TamUn sarjassa seitsemänneltä sijalta viidenneksi eli heti muista karkaamassa olevan kärkinelikon perään.

Piikkipaikalla on tällä hetkellä derbyvastustaja TPV, joka ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua, ja tavoittelee ehdottomasti paluuta Kakkoseen. TPV:n ainoa pistemenetys tuli 1–1-tasapelissä TP-T:tä vastaan, ja ”Amurin Arsenaali” onkin sarjassa toisena. Paljon TPV:n kauden kulusta kertoo sekin, että seitsemän ottelun jälkeen maaliero on 17–4.

Päävalmentaja Markus Kopf on sarjatilanteesta huolimatta sitä mieltä, että Sinipaidoilla on todellinen mahdollisuus haastaa TPV.

”TPV:llä on kaudelle täysin erilainen tavoite kuin meillä, ja siksi olemme tietysti keskinäisessä ottelussa altavastaaja. Mutta juuri siitä me kaikki pidämme jalkapallossa, että altavastaajalla on aina mahdollisuus voittaa ottelu.”

”Jos seuraamme omaa pelisuunnitelmaamme, olen varma että pystymme kiusaamaan TPV:tä. Tiedän että pelistä tulee meille haastava, mutta lähdemme voittamaan jokaista peliä riippumatta vastustajasta. Muutoin pelaisimme väärää lajia”, filosofoi Kopf.

Paljon tuttuja pelaajia kentällä

Ottelusta tekee Tampere Unitedin kannattajille mielenkiintoisen myös se, että molemmissa joukkueissa on paljon entisiä TamUn edustusjoukkueen pelaajia. Lisäksi molemmilta joukkueilta löytyy myös valmennusryhmästä tätä osastoa, sillä Markus Kopf pelasi TamUssa kaudet 2020–2021. TPV:n valmennusryhmään kuuluva Markus Halme puolestaan toimi pelaajavalmentajana kaudella 2015 ja jatkoi valmentajana Sinipaidoissa aina kesäkuun alkuun 2018 saakka.

Sinipaitojen puolella entisiä edustuspelaajia ovat Iikka HäkkinenDeng MalwalMarcio SeverinoPanu Väliaho ja Pyry Virtanen. Lisäksi kentällä saatetaan lauantaina nähdä myös nykyisiä edustusjoukkueen pelaajia, joita on käynyt kauden mittaan runsaasti hakemassa peliaikaa kakkosjoukkueesta.

”En tiedä vielä, onko edustusjoukkueesta tulossa pelaajia lauantain otteluun. Täytyy katsoa vielä tämän päivän harjoitukset, ja sen jälkeen tehdään päätös yhdessä Listen (Jukka Listenmaa) kanssa. Luotan joka tapauksessa omaan joukkueeseeni ja siihen että voimme pelata hyvin ilman edustusjoukkueen apujakin”, toteaa päävalmentaja Kopf.

Pallo-Veikkojen puolella entisiä TamU-pelaajia ovat puolestaan Emenike, Po Law, Tuomas Lehti, Sami Maja ja Nils Strömsholm. Näistä eniten roolia on ottanut Emenike, joka näyttää saavan Pallo-Veikoissa enemmän aikaan kuin kahden edellisen kauden aikana yhteensä. Tästä kertoo neljä tehtyä maalia ja lukuisat maaliin johtaneet ratkaisusyötöt. Myös kokenut Tuomas Lehti on edelleen eliittihyökkääjä Kolmosen tasolle, ja on viimeistellyt kaksi maalia. Joukkueen kovin maalintekijä on Roope Tuomi kuudella maalillaan, ja Tino Keväänranta on tehnyt kolme maalia – molemmat Pallo-Veikkojen omia kasvatteja.

”TPV:llä on vahva joukkue. Heillä on paljon hyviä pelaajia, joista osan kanssa olen itsekin pelannut, mutta tietenkin olen nähnyt myös tiettyjä heikkoja kohtia katsoessani heidän pelejään. Pelisuunnitelmamme pyrkii iskemään niihin”, päävalmentaja Kopf toteaa.

”Tärkeintä on kuitenkin se, että kaikki meidän pelaajat pelaavat parhaalla omalla tasollaan. Jos kaikki eivät saa itsestään irti sadan prosentin suoritusta, pelistä tulee meille hyvin vaikea.”

Tampere Unitedin tässä vaiheessa parhaat maalintekijät ovat kolme maalia tehneet Ville Vähänen ja Panu Väliaho, joita Iikka Häkkinen ja Tolga Yuksek ovat säestäneet hyvin kahden maalin tekijöinä. Kaikkiaan TamU on tehnyt vain kaksi maalia vähemmän kuin sarjakärki TPV, mutta ongelma tulee päästettyjen maalien puolelta.

”Meille on tehty 16 maalia, joka on aivan liikaa seitsemässä ottelussa. Näistä maaleista kymmenen ovat tulleet helppojen henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Nämä täytyy kitkeä pois”, päävalmentaja Kopf toteaa.

Sinipaitojen pelaajatilanne on lauantaina hyvä, sillä poissaoloja on näillä näkymin vain muutamia.

Roope Koikkalainen ja Lassi Siukkola ovat loukkaantuneena poissa, ja lisäksi Nuno Morgandinholla on työeste ja Alizada Farhad on lomamatkalla. Lisäksi muutamilla pelaajilla on pieniä vammoja, ja täytyy katsoa ovatko he täydessä pelikunnossa lauantaina. Meillä on joka tapauksessa hyviä korvaavia pelaajia riippumatta siitä, kuka on poissa”, Kopf toteaa.

Panu Väliaho odottaa derbyä innolla

Edustusjoukkueessa vielä viime kaudella pelannut ja kolme maalia tällä kaudella tehnyt hyökkääjä Panu Väliaho kertoo, että tuleva derby ei ole vielä mitenkään korostetusti näkynyt joukkueen harjoituksissa.

”Maanantain treeneissä oli puhetta joukkueen kesken, että kova vastus on tietysti tulossa vastaan. Hyvä meininki on ollut treeneissä, ja aggressiivistä otetta jokaisella äijällä havaittavissa. Treeneissä on nyt keskitytty siihen mikä meillä on puuttunut, eli liikutaan aina syötön jälkeen ja tehdään itsensä vapaaksi. Tänään harjoituksissa käsitellään varmasti enemmän vastustajaa”, Väliaho kertoo.

Väliaho toivoo, että Pyynikille saadaan hyvin yleisöä derbyyn. Pyynikillä yleisön edessä pelaaminen on toki hänelle tuttua kauraa viime kausilta.

”Henkilökohtaisesti en näe mitään eroa valmistautumiseen tai että yleisö toisi enempää painetta, mutta onhan se mukavaa kun siellä kannustetaan omia. En usko että muillekaan paineita tulee, vaan pyritään pelaamaan omaa peliä.”

Vastustajan riveissä pelaa monia Väliahon entisiä joukkuekavereita, sillä TamUsta tuttujen lisäksi kentällä on Nokian Palloseurassa pelanneista pelikavereista ainakin Tuomas Lehti.

”Kyllähän se aina hauska mittari on, että pärjää vanhoja tuttuja vastaan. Nisse ja Po siellä ainakin on sekä Emenike. NoPSista ainakin Lehti on sinne siirtynyt. Tuohan se aina erilaisen latauksen kun on tuttu kaveri vastassa. Aina haluaa päästä ohitse ja sitten pelin jälkeen kuittailla.”

Väliaho näkee, että TamUlla on hyvät mahdollisuudet haastaa TPV ja jopa aiheuttaa kärkijoukkueelle kauden ensimmäinen tappio.

”Haka-pelissä jo näytettiin, että olemme aika iskukykyisiä kovempia joukkueita vastaan, kun me sille päälle satutaan. Kyllä meillä on hyvät mahdollisuudet saada tästä tasainen peli ja jopa voittokin hakea. Riippuu tietysti ihan päivästä. Koko ajan peli on kääntynyt parempaan suuntaan peli peliltä, vaikka tiettyjä notkahduksiakin on tullut. Puolustuspeliin täytyisi saada lisää aggressiivisuutta ja pelaajan seuraamista, sillä vähän lepsusti ollaan aiemmissa peleissä puolustettu.”

”Kyllä minä näen että meillä on ihan realistiset mahdollisuudet haastaa TPV. Altavastaajina tietysti lähdetään, mutta parhaamme teemme”, Väliaho kiteyttää.

Lopuksi Väliaho esittää toiveen, että lauantain derby antaisi TamU-kannattajille kipinän tulla myös muihin kaudella jäljellä oleviin otteluihin.

”Tulkaa suurin joukoin kannattamaan niin saadaan hyvä ottelutapahtuma. Me yritämme parhaamme, ja toivottavasti saadaan annettua kannattajille hyvä kuva kakkosjoukkueesta ja nähtäisiin vielä seuraavissakin peleissä.”

Ottelu pelataan siis lauantaina 11.6. kello 18.00 alkaen Pyynikin urheilukentällä. Stadionin portti ja palvelut aukeavat jo tunti ennen ottelun alkua eli kello 17.00.

Manse Pride näkyy ottelussa

Ottelu on osa Manse Pride -viikkoa, jota vietetään Tampereella 6.6. – 11.6. TamUn kapteenin nauha on tässä ottelussa sateenkaaren väreissä, ja lisäksi kulmaliput ovat Tampereen tiedostava pride -lipun väreissä.

Liput otteluun

Liput otteluun maksavat 5 €. Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista. Tampere Unitedin miesten edustusjoukkueen kausikortilla otteluun on vapaa pääsy.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanss

a Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään derbytunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

24.5. NoPS - TamU 2 2 – 1

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

31.5. klo 19 Loiske - TamU 2