Kakkosen sarja­järjestelmä kaudelle 2024 on julkaistu

08/11/2023 TamU
Uutinen

Palloliitto on julkaissut sarjajärjestelmät hallitsemiinsa valtakunnallisiin sarjoihin, ja näin myös Kakkosen pelitapaan saatiin tarkennuksia. Jo aiemmin tiedettiin, että Kakkosessa on kolme alueellista kymmenen joukkueen lohkoa, mutta otteluiden määrä, samoin kuin nousijoiden ja putoajien määrät ja määräytymistavat saatiin tietoon vasta nyt. Tuoreeltaan sarjajärjestelmä on saanut kritiikkiä siitä, että oman Kakkosen lohkon voittaminen ei takaa sarjanousua. Viimeksi Kakkosessa oli tämä tilanne kaudella 2018, mutta nyt nousujärjestelmä on jälleen täysin uudenlainen.

Kakkonen 2024

  • Kolme kymmenen joukkueen alueellista lohkoa.
  • Ylemmät ja alemmat jatkosarjat kussakin lohkossa.
  • Nousukarsintojen jälkeen Ykköseen nousee kaksi joukkuetta.
  • Kolmoseen putoaa kunkin lohkon kaksi huonointa eli yhteensä kuusi joukkuetta.

Kaikissa Kakkosen lohkoissa pelataan aluksi kaksinkertainen runkosarja. Joukkueita on kymmenen, joten otteluita pelataan yhteensä 18. Runkosarjan jälkeen lohkon kuusi parasta jatkavat ylemmässä jatkosarjassa ja neljä muuta alemmassa jatkosarjassa.

Ylemässä jatkosarjassa pelataan yksinkertainen sarja, jossa kolme parasta joukkuetta saa kolme kotiottelua ja kolme muuta joukkuetta saa kaksi kotiottelua. Jatkosarjassa pelataan viisi ottelua, joten sen päättyessä joukkueet ovat pelanneet 23 ottelua.

Ylemmän jatkosarjan jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta sekä kaksi parasta lohkokolmosta pelaavat pudotuspelit, joiden päätteeksi kaksi joukkuetta nousee Ykköseen. Pudotuspelien kaaviosta ei ole tässä vaiheessa annettu tarkempaa tietoa, samoin kuin ei siitä, pelataanko molemmat pudotuspelikierrokset kaksiosaisina otteluina.

Alemmassa jatkosarjassa neljä joukkuetta pelaa kaksinkertaisen sarjan eli kuusi ottelua, joten sen päättyessä joukkueet ovat pelanneet 24 ottelua. Alemman jatosarjan päätteeksi sijoille 9 ja 10 sijoittuneet joukkueet putoavat Kolmoseen. Yhteensä Kakkosesta putoaa siis Kolmoseen kuusi joukkuetta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49