Kakkosen päätös­kierroksella tarjolla taivas tai helvetti

03/10/2023 TamU
Uutinen

Asetelmat lauantaina 7.10. pelattavalle Kakkosen päätöskierrokselle vahvistuivat sunnuntaina, kun kaikki joukkueet saivat pelattua toiseksi viimeisen pelinsä. Sekä Grankulla IFK että Ilves-Kissat voittivat omat ottelunsa, joten Tampere United ei saanut yhtään helpotusta päätöskierrokselle. Silti tarjolla on parhaimmillaan jopa kolmas sija, mutta jääminen kuudenneksi ja nousu­karsintojen ulko­puolelle on myös mahdollista. TamUn tehtävää ei helpota se, että vastassa on sarjaa johtava Espoon Palloseura, jolla on myös kovat panokset pelissä. Kaikki ottelut alkavat samalla kellonlyömällä kello 14.00, joten jännitys on ensi lauantaina huipussaan.

Päätöskierroksen tärkeät ottelut

  • EPS – TamU
  • FC Jazz – GrIFK
  • Ilves 2 – Atlantis FC
  • Pallo-Iirot – Ilves-Kissat

Yksi asia tekee asetelmasta TamUn kannalta helpon: vain voitto varmistaa nousu­karsintoihin pääsyn aukottomasti, ja silloin lopullinen sijoitus riippuisi Ilves-Kissojen ja Atlantiksen pelien tuloksista. Jos Ilves-Kissat häviää, TamU menee maalierolla heidän ohi. Atlantiksen ohi TamU menee voittaessaan, jos Atlantis ei voita omaa otteluaan. Ilves-Kissoilla on vastassaan Pallo-Iirot ja Atlantiksella Ilveksen kakkosjoukkue, joten harmillisesti molemmilla joukkueilla on vastassaan joukkue, jolla ei enää ole panosta ottelussa.

Tasapelin tapauksessa TamU on suurella todennäköisyydellä viides. Pisteen edellä olevan Atlantiksen maaliero on parempi, joten Atlantista TamU ei missään nimessä ohittaisi. Jos TamU pelaa tasan, Grankulla IFK tarvitsisi kymmenen maalin vieras­voiton FC Jazzista ohittaaksen Sinipaidat. Käytännössä siis myös tasapeli EPS:n vieraana vie TamU nousu­karsintoihin. Mielenkiintoisen asetelmasta tekee se, että tasapeli kelpaisi myös EPS:lle mainiosti, sillä se takaisi heille sarjan voiton.

Päätöskierroksen vastustajat ja mahdolliset loppusijoitukset. Paljon on vielä auki.

Myös hävitessään TamU sijoittuu viidenneksi ja pääsee nousu­karsintoihin, jos Grankulla IFK ei voita FC Jazzia Porissa. Asetelmaa helpottaa hiukan se, että Jazz tarvitsee voiton voidakseen nousta sarjakärkeen ja päästä Ykkösliigan karsintoihin sekä samalla varmistaa nousun vähintään Ykköseen.

Sarjasijoituksella on merkitystä muutoinkin kuin nousu­karsintoihin pääsyn kannalta, sillä parempi sijoitus toisi lähtökohtaisesti helpomman vastustajan nousu­karsintoihin. Nousukarsinnoissa ei voi kohdata oman lohkon joukkuetta, joten vastaan tulee joka tapauksessa uusi tuntematon joukkue.

Lähde päätöskierrokselle Sinikaartin kanssa

Kaikki päätöskierroksen ottelut pelataan ensi lauantaina 7.10. klo 14.00 alkaen. Tampere United kohtaa siis Espoon Palloseuran vieraissa, ja Sinikaarti järjestää tietenkin bussimatkan otteluun. Vapaita paikkoja voi tiedustella yksityisviestillä Sinikaartin Instagramissa tai Facebookissa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2