17.11.2017

 
 

Kakkosen lohkojako vie Sinipaidat kesällä kauas pohjoiseen

Kakkosen lohkojako kaudelle 2018 tuotti Tampere Unitedille pettymyksen, kun tie vie C-lohkon myötä pitkille pohjoisen vieraspelireissuille aina Oulua ja Torniota myöden. Lohkossa mukana olevien joukkueiden edustajat tapasivat tänään Helsingissä lohkopalaverin merkeissä ja kävivät läpi tulevan kauden asioita. Lohkon Tamperetta lähimmät joukkueet tulevat Pohjanmaalta eli tarkemmin sanoen Seinäjoelta, Närpiöstä ja Vaasasta. Pääasiassa joukkueet ovat länsirannikolla kun myös Kokkola ja Pietarsaari ovat mukana, mutta myös itäisempi Suomi tulee ensi kesänä tutuksi Kuopion ja Iisalmen vieraspelien myötä.

Pohjoisen Suomen joukkueita on ensi kaudella Kakkosessa poikkeuksellisen v√§h√§n, ja t√§st√§ johtuen oli selv√§√§, ett√§ lohkojako olisi joillekin seuroille pettymys. ”Pohjoislohkoon joutuminen alkoi n√§ytt√§√§ mahdolliselta ja jopa todenn√§k√∂iselt√§ vaihtoehdolta siin√§ vaiheessa, kun AC Kajaani varmisti nousunsa Ykk√∂seen”, toteaa Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Antti Niemist√∂. ”Olisimme kuitenkin toivoneet, ett√§ lohkossa olisi ollut edes pari l√§hiseudun joukkuetta. Julkisuudessa olleiden kommenttien perusteella vaikutti silt√§, ett√§ vaihtoehtoina n√§htiin porilaisten, tamperelaisten tai mikkelil√§isten joukkueiden laittaminen pohjoiseen, mutta me ehdotimme jakoa l√§nnen, id√§n ja etel√§n joukkueisiin. T√§h√§n ehdotukseen p√§√§t√∂ksentekij√§t eiv√§t kuitenkaan tarttuneet.”

Tampere Unitedista lohkopalaveriin osallistui perjantai-iltana puheenjohtaja Heikki Wilen. ”Palaverin aiheena oli sarjan j√§rjest√§j√§n eli Palloliiton ohjeistukset. Aihealueet olivat ottelumanipulaatioep√§ilyihin reagoiminen, erotuomariasiat, s√§√§nt√∂muutokset, kilpailum√§√§r√§ykset sek√§ tietenkin ensi kauden otteluohjelma. Palaverin anti oli oikein hyv√§, ja p√§√§simme samalla antamaan palautetta my√∂s Suomen Cupin nykytilasta”, Wilen toteaa.

Sinivihre√§√§ seurayhteis√∂√§ varmasti eniten kiinnostava kysymys on tulevan kauden otteluohjelma. Perjantain lohkopalaverissa oli tuttuun tapaan jo esill√§ alustava runko pelip√§ivist√§, mutta viel√§ ei tiedet√§, miss√§ j√§rjestyksess√§ TamU kohtaa lohkon muut joukkueet. ”Alustava otteluohjelma on annettu seuroille, ja ensi viikolla seurat voivat antaa omia toiveitaan pelip√§ivist√§”, Wilen toteaa.

Alustaviin pelipäiviin tuleekin melko varmasti muutoksia, kun kenttätilanteen karu todellisuus iskee päin kasvoja. Toki lohkossa on muutamia joukkueita, jotka etäisyyden puolesta voivat vierailla Tampereella arkisinkin, joten tilanne ei poikkea niin paljon viime kaudesta, kuin olisi voinut ajatella. Viime vuonna Kakkosen otteluohjelma julkaistiin tammikuun lopussa, ja todennäköisesti asiat selviävät tänäkin vuonna kutakuinkin samalla aikataululla

Kakkosen C-lohkon tuomista matkakuluista on puhuttu paljon, mutta varapuheenjohtaja Niemist√∂ toppuuttelee n√§it√§ puheita: ”Kokonaisuuden kannalta matkakulut eiv√§t ole loppujen lopuksi niin merkitt√§v√§ tekij√§ kuin voisi luulla. Enemm√§nkin haasteita tuo se, ett√§ kaikki joukkueen mukana otteluissa kulkevat joutuvat k√§ytt√§m√§√§n enemm√§n vapaa-aikaa harrastukseensa. Niin pelaajilta, taustoilta kuin kannattajiltakin vaaditaan tulevalla kaudella taas entist√§ enemm√§n.”

Kakkosen C-lohkon joukkueet:

Joukkue Paikkakunta
TamU Tampere
TPV Tampere
SJK Akatemia Seinäjoki
Närpes Kraft Närpiö
VIFK Vaasa
JBK Pietarsaari
GBK Kokkola
KuFu-98 Kuopio
PK-37 Iisalmi
OLS Oulu
Hercules Oulu
TP-47 Tornio