Kakkosen lohkojako vie Sinipaidat kesällä kauas pohjoiseen

17/11/2017
Uutinen

Kakkosen lohkojako kaudelle 2018 tuotti Tampere Unitedille pettymyksen, kun tie vie C-lohkon myötä pitkille pohjoisen vieraspelireissuille aina Oulua ja Torniota myöden. Lohkossa mukana olevien joukkueiden edustajat tapasivat tänään Helsingissä lohkopalaverin merkeissä ja kävivät läpi tulevan kauden asioita. Lohkon Tamperetta lähimmät joukkueet tulevat Pohjanmaalta eli tarkemmin sanoen Seinäjoelta, Närpiöstä ja Vaasasta. Pääasiassa joukkueet ovat länsirannikolla kun myös Kokkola ja Pietarsaari ovat mukana, mutta myös itäisempi Suomi tulee ensi kesänä tutuksi Kuopion ja Iisalmen vieraspelien myötä.

TamU-uutiskuva

Pohjoisen Suomen joukkueita on ensi kaudella Kakkosessa poikkeuksellisen vähän, ja tästä johtuen oli selvää, että lohkojako olisi joillekin seuroille pettymys. ”Pohjoislohkoon joutuminen alkoi näyttää mahdolliselta ja jopa todennäköiseltä vaihtoehdolta siinä vaiheessa, kun AC Kajaani varmisti nousunsa Ykköseen”, toteaa Tampere Unitedin varapuheenjohtaja Antti Niemistö. ”Olisimme kuitenkin toivoneet, että lohkossa olisi ollut edes pari lähiseudun joukkuetta. Julkisuudessa olleiden kommenttien perusteella vaikutti siltä, että vaihtoehtoina nähtiin porilaisten, tamperelaisten tai mikkeliläisten joukkueiden laittaminen pohjoiseen, mutta me ehdotimme jakoa lännen, idän ja etelän joukkueisiin. Tähän ehdotukseen päätöksentekijät eivät kuitenkaan tarttuneet.”

Tampere Unitedista lohkopalaveriin osallistui perjantai-iltana puheenjohtaja Heikki Wilen. ”Palaverin aiheena oli sarjan järjestäjän eli Palloliiton ohjeistukset. Aihealueet olivat ottelumanipulaatioepäilyihin reagoiminen, erotuomariasiat, sääntömuutokset, kilpailumääräykset sekä tietenkin ensi kauden otteluohjelma. Palaverin anti oli oikein hyvä, ja pääsimme samalla antamaan palautetta myös Suomen Cupin nykytilasta”, Wilen toteaa.

Sinivihreää seurayhteisöä varmasti eniten kiinnostava kysymys on tulevan kauden otteluohjelma. Perjantain lohkopalaverissa oli tuttuun tapaan jo esillä alustava runko pelipäivistä, mutta vielä ei tiedetä, missä järjestyksessä TamU kohtaa lohkon muut joukkueet. ”Alustava otteluohjelma on annettu seuroille, ja ensi viikolla seurat voivat antaa omia toiveitaan pelipäivistä”, Wilen toteaa.

Alustaviin pelipäiviin tuleekin melko varmasti muutoksia, kun kenttätilanteen karu todellisuus iskee päin kasvoja. Toki lohkossa on muutamia joukkueita, jotka etäisyyden puolesta voivat vierailla Tampereella arkisinkin, joten tilanne ei poikkea niin paljon viime kaudesta, kuin olisi voinut ajatella. Viime vuonna Kakkosen otteluohjelma julkaistiin tammikuun lopussa, ja todennäköisesti asiat selviävät tänäkin vuonna kutakuinkin samalla aikataululla

Kakkosen C-lohkon tuomista matkakuluista on puhuttu paljon, mutta varapuheenjohtaja Niemistö toppuuttelee näitä puheita: ”Kokonaisuuden kannalta matkakulut eivät ole loppujen lopuksi niin merkittävä tekijä kuin voisi luulla. Enemmänkin haasteita tuo se, että kaikki joukkueen mukana otteluissa kulkevat joutuvat käyttämään enemmän vapaa-aikaa harrastukseensa. Niin pelaajilta, taustoilta kuin kannattajiltakin vaaditaan tulevalla kaudella taas entistä enemmän.”

Kakkosen C-lohkon joukkueet:

JoukkuePaikkakunta
TamUTampere
TPVTampere
SJK AkatemiaSeinäjoki
Närpes KraftNärpiö
VIFKVaasa
JBKPietarsaari
GBKKokkola
KuFu-98Kuopio
PK-37Iisalmi
OLSOulu
HerculesOulu
TP-47Tornio

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2