22.12.2021

 
 

Kakkosen lohkojako on valmis poikkeuksellisten vaiheiden j√§lkeen ‚Äď TamUlle kova lohkoTampere United pelaa tulevalla kaudella miesten Kakkosen lohkossa B, johon tulee joukkueita Pirkanmaalta, Kanta-Hämeestä, Satakunnasta, Varsinais-Suomesta ja Uudeltamaalta. Lohko on poikkeuksellisen kova, sillä mukana on kaksi Ykkösestä viime kaudella Kakkoseen pudonnutta joukkuetta, ja toisaalta TamU on lohkon ainoa nousijajoukkue. Lisäksi lohkosta tekee kovan se, että Palloliiton täydennysmenettelyn kiemuroiden takia lohkossa pelaa poikkeuksellisesti kolmetoista joukkuetta, jolloin lohkosta putoaa normaalin kahden joukkueen sijaan kolme joukkuetta.

Kolmentoista joukkueen lohkoon päädyttiin monipolvisen prosessin seurauksena. Kaikki lähti liikkeelle siitä, että lappenrantalainen PEPO nostettiin täydennysmenettelyn kautta Rovaniemen Palloseuran paikalle Ykköseen. Tämän jälkeen Palloliiton hallitus teki päätöksen Kakkosen täydentämisestä GBK:lla, mutta tämä ratkaisu herätti hämmästystä jalkapalloyhteisössä, sillä Espoon Palloseura oli sääntöjen mukaan täydennysmenettelyssä GBK:n edellä. Lopulta Palloliiton kilpailutyöryhmä pohti asiaa uudelleen viime viikonloppuna, ja päätyi esittämään myös EPS:n nostamista Kakkoseen. Kun myös GBK:lle kuitenkn annettiin Kakkosen paikka, johonkin Kakkosen kolmesta lohkosta oli pakko ottaa kolmetoista joukkuetta. Tällä kertaa tämä arpa osui Tampere Unitedin lohkoon eli lohkoon B. Palloliiton hallitus teki lopullisen päätöksen asiasta maanantaina.

”Kaksi ylim√§√§r√§ist√§ peli√§ on monella tapaa mukavakin asia, sill√§ pelaamisen takiahan t√§t√§ hommaa tehd√§√§n. Pelaajat tykk√§√§ pelata, katsojat tykk√§√§ k√§yd√§ peleiss√§ ja seuran kassakin kiitt√§√§ ylim√§√§r√§isest√§ kotipelist√§. Silti tuntuu aika kovalta p√§√§t√∂kselt√§, ett√§ jo ennest√§√§n kovaan B-lohkoon tuotiin viel√§ yksi joukkue lis√§√§ ja putoajien m√§√§r√§ nousee kolmeen ‚Äď etenkin kun EPS ei varmasti ole mik√§√§n heittopussi”, kommentoi ratkaisua Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

”Hyv√§√§ lohkossa on tietenkin se, ett√§ siin√§ on mukana kaksi paikallisvastustajaa. My√∂s porilaisjoukkueet ovat aiempina kausina tuoneet katsomoon hyvin my√∂s vierasjoukkueen kannattajia. On my√∂s mukavaa, ett√§ kohtaamme vihdoin HJS:n Kakkosen tasolla, ja ympyr√§ tavallaan sulkeutuu kauden 2015 Nelosen k√§rkikamppailun j√§lkeen. Silloinhan sittemmin HJS:n edustusjoukkueeksi muuttunut Parolan Visa taisteli TamUn kanssa noususta Kolmoseen, ja kun silloin tiet erkanivat meid√§n sarjanousun my√∂t√§, emme h√§mm√§stytt√§v√§sti ole pelanneet samassa sarjassa ennen t√§t√§”, yltyy Niemist√∂ muistelemaan takavuosien k√§√§nteit√§.

Onko lohko B kuolemanlohko?

Lohkoa B on eri keskusteluissa ehditty jo kutsua kuolemanlohkoksi, sillä lohkosta ei löydy montakaan selkeää ehdokasta putoajiksi. Sen sijaan lohkossa ovat muun muassa Ykkösestä pudonneet Musan Salama ja HJK:n kakkosjoukkue Klubi 04 sekä ensi kaudella tosissaan nousuun panostava ja kovia pelaajahankintoja tehnyt Salon Palloilijat. Lisäksi lohkoa sävyttävät kaksi muutakin liigaseurojen kakkosjoukkuetta Klubi 04:n lisäksi, kun mukana ovat Ilveksen kakkosjoukkue ja FC Honka Akatemia, joiden iskukyky voi vaihtua viikosta toiseen riippuen siitä, mitkä pelaajat ovat kulloinkin joukkueen käytettävissä.

Muutoinkin lohkossa on useita rutinoituneita Kakkosen joukkueita, jotka ovat pelanneet tällä sarjatasolla tai ylempänä jo useamman vuoden ajan. Näihin kuuluvat FC Jazz, Kaarinan Pojat ja Grankulla IFK. Myös HJS on viime vuosina vakiinnuttanut asemaansa Kakkosessa ja taistellut jopa kärkisijoista, mutta tiedot Hämeenlinnasta kertovat, että joukkue ei välttämättä ole ensi kaudella aivan niin kova kuin mihin viime vuosina on totuttu. Viime kaudella lohkon tyvipäähän sijoittuivat VJS, Ilves-Kissat ja sarjasta ensin pudonnut EPS, mutta VJS ja EPS ovat alueidensa suuria seuroja, joilla on hyvät edellytykset hakea ensi kaudella parempaa sarjasijoitusta.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ottaa tilanteen vastaan tavalliseen tapaansa tyynen rauhallisesti.

”On kova lohko. Kaksi Ykk√∂sest√§ pudonnutta joukkuetta ja kovia panostuksia tekev√§ SalPa osuvat kohdalle, ja lis√§ksi muutama muukin kova joukkue. Putoajiakin on yksi enemm√§n kuin muissa lohkoissa, niin kyll√§ t√§m√§ tietyll√§ tapaa kuoleman lohko on. Mutta kun k√§√§nt√§√§ asian toisinp√§in, onpahan pari peli√§ enemm√§n kuin muilla eli jotain positiivistakin l√∂ytyy kun saadaan pelata enemm√§n.”

Päävalmentaja toteaa kolmen putoajajoukkueen olevan jo ihan prosentuaalisestikin iso määrä kolmentoista joukkueen sarjassa, ja pitää mukaan nostettua Espoon Palloseuraa kovana joukkueena jo muutenkin kovan joukon jatkoksi.

”Yht√§√§n heittopussia ei sarjassa tule olemaan, joten pisteit√§ t√§ytyy raapia tasaisesti koko ajan, ja heti alusta asti pit√§√§ olla valmiina”, Listenmaa p√§√§tt√§√§.

Kakkosen B-lohkon joukkueet kaudella 2022

Lohkossa on kolmetoista joukkuetta, joista kolme tulee Pirkanmaalta, yksi Kanta-Hämeestä, kaksi Satakunnasta, kaksi Varsinais-Suomesta ja viisi Uudeltamaalta. Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen lohkon neljä parasta pelaavat vielä yksinkertaisen jatkosarjan, johon tulevat mukaan varsinaisessa sarjassa kerätyt pisteet ja maaliero.

Joukkue Paikkakunta
Tampere United Tampere
Ilves-Kissat Tampere
Ilves 2 Tampere
HJS Hämeenlinna
FC Jazz Pori
MuSa Pori
KaaPo Kaarina
SalPa Salo
FC Honka Akatemia Espoo
EPS Espoo
GrIFK Kauniainen
VJS Vantaa
HJK Klubi 04 Helsinki

Osta kausikortti kaudelle 2022

Kausikortit kaudelle 2022 ovat myynnissä. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät alta napeista, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset VIP-lippuja sisältävät paketit ja naisten edustusjoukkueen tukikausikortit löydät TamU-kaupasta. Tervetuloa kausikorttiostoksille!