Kakkosen B-lohkon joukkueet julkaistu alustavasti

20/12/2023 TamU
Uutinen

Palloliitto on ilmoittanut seuroille Kakkosen alustavan lohkojaon, ja useat seurat ovat kertoneet siitä omassa viestinnässän. Alustavan tiedon mukaan TamU saa ensi kaudella Kakkosessa vastaansa yhdeksän joukkuetta, joista viisi oli mukana viime kaudellakin, kaksi on täysin uutta tuttavuutta ja kaksi on kohdattu Kakkosessa aiempina kausina. FC Honka ei ole mukana nyt julkaistuissa Kakkosen lohkoissa, mutta Honka on keskiviikko­aamuna kertonut nettisivuillaan, että Palloliiton hallitus on 18.12. pitämässään kokouksessa palauttanut lohkojaon kilpailu­työryhmän käsittelyyn. Lopullista Kakkosen lohkojaon vahvistamista joudutaan siis vielä odottamaan.

Kakkosen B-lohko 2024

  • Mukana yhteensä kymmenen joukkuetta Tampereelta, Turusta, Hämeenlinnasta, Raumalta ja pääkaupunkiseudulta.
  • Kaksinkertaisen sarjan jälkeen pelataan ylempi ja alempi jatkosarja.
  • Nousukarsintoihin pääsee lohkon 2–3 parasta joukkuetta.

Jos vertaa viime kauteen, vain Ilves-Kissat oli meidän edellä sarja­taulukossa, joten sen puolesta voi meidät ennakko­suosikiksi laskea. Talvi on kuitenkin pitkä ja joukkueet muuttuvat.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kova into olisi päästä kentälle ja näkemään uusia pelaajia. Nimilistalta löytyy hyviä pelaajia ja liigassa pelanneitakin vähän jokaiselle pelipaikalle.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Lohkon ehdottomasti kiinnostavin vastustaja on paikalliskilpailija Tampereen Pallo-Veikot, jonka kanssa pelattiin neljä suurta huomiota saanutta derbyä kausilla 2017–18. Kertaalleen vanhalla Tammelan stadionilla nähtiin jopa yli 2000 katsojaa, joten ensi kaudella uudessa Tammelassa nähdään taatusti huomattavasti viime kausien paikallisotteluita suurempia yleisömääriä.

Kakkosen B-lohkossa on peräti neljä nousijajoukkuetta, kun TPV:n lisäksi mukana on yhden kauden mittaisen Kolmosen visiitin jälkeen paluun tekevä VJS, vielä viisi vuotta sitten Vitosessa pelannut espoolaisseura EBK sekä FC Interin kakkosjoukkue. Lisäksi mukana on viime kaudella Kakkosesta pudonnut SexyPöxyt, joka on saamassa paikan Kakkosesta täydennysmenettelyn kautta.

Ainakin tässä vaiheessa lohkossa on mukana yhteensä neljä tamperelaisjoukkuetta, sillä TPV:n ja Ilveksen kakkosjoukkueen lisäksi Ilves-Kissat on yhä mukana listoilla. Suurta huomiota mediassa ja keskustelupalstoilla saanut seuran pelastusoperaatio näyttää yhä olevan kesken. Jos Ilves-Kissat joutuu luopumaan Kakkosen paikasta, ensimmäisenä tilalle on tyrkyllä viime kaudella lohkon viimeiseksi jäänyt Pargas IF.

Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi lohkossa on mukana viime vuosina erittäin tutuksi tulleet HJS ja Pallo-Iirot. Kun lohkoa katsoo kokonaisuutena, Tampere Unitedin harteille on pakko viritellä ennakkosuosikin viittaa. Myös päävalmentaja Jukka Listenmaa suostuu myöntämään tämän.

”Jos vertaa viime kauteen, vain Ilves-Kissat oli meidän edellä sarjataulukossa, joten sen puolesta voi meidät ennakkosuosikiksi laskea. Talvi on kuitenkin pitkä ja joukkueet muuttuvat, joten ei tiedä mitä vastaan tulee”, Listenmaa pyörittelee.

”Sillä tavalla lohko on mielenkiintoinen, että vastustajat pikkuisen vaihtuvat. Tamperelaisittain mielenkiintoa tuo se, että tulee paljon paikallispelejä.”

Päävalmentaja odottaa tammikuussa alkavia harjoituksia lähes malttamattomana, ja pitää mukaan tulevaa ryhmää vahvana.

”Kova into olisi päästä kentälle ja näkemään uusia pelaajia. Nimilista vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Sieltä löytyy hyviä pelaajia ja liigassa pelanneitakin vähän jokaiselle pelipaikalle. Mahdollisesti joukkue voi vahvistua meilläkin aika paljonkin”, Listenmaa ennakoi.

Listenmaa on nähnyt Tammelan kehittymisen hiekkakentästä Suomen moderneimmaksi stadioniksi, ja äskettäin myös päävalmentaja pääsi tutustumaan stadionin sisältä käsin

”Kyllähän siellä puitteet on kohdallaan. Kenttä oli vähän vielä lumen peitossa, joten ihan tarkkaan siitä ei voi sanoa, mutta vaikutti oikein hyvältä sen mitä sillä pääsin vähän kävelemään. Tuntui hyvältä pehmeältä alustalta, vaikka se vähän jäässä olikin”, Listenmaa kuvailee.

Uusi sarjajärjestelmä

Kakkonen on tulevalla kaudella neljänneksi korkein sarjataso, ja tehdyn sarjauudistuksen tuloksena lohkojen joukkuemäärä on pudotettu kymmeneen. Jotta Kakkoseen saadaan riittävä määrä otteluita, kaksinkertaisen sarjan jälkeen pelataan ylempi ja alempi jatkosarja. Kakkosessa on edelleen kolme alueellista lohkoa.

Ylempään jatkosarjaan pääsee lohkon kuusi parasta joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen sarjan siten, että runkosarjan pisteet ja maalit siirtyvät jatkosarjaan. Runkosarjan kolme parasta joukkuetta saavat kolme kotiottelua ja muut kaksi. Kaikkiaan joukkueet pelaavat siis 18 runkosarjan ottelua ja 5 ylemmän jatkosarjan ottelua.

Ylemmän jatkosarjan jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä kaksi parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta pelaavat valmiin kaavion mukaisesti nousukarsinnat. Mukana nousukarsinnoissa on yhteensä kahdeksan joukkuetta, joista kaksi nousee Ykköseen. Nousukarsinnan semifinaalit ja finaalit pelataan kaksiosaisina otteluina.

Alemmassa jatkosarjassa pelaavat lohkon neljä huonointa joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan siten, että runkosarjan pisteet ja maalit siirtyvät jatkosarjaan. Alemman jatkosarjan jälkeen kaksi heikoiten sijoittunutta joukkuetta putoaa Kolmosen. Kaikkiaan Kakkosesta putoaa siis kuusi joukkuetta.

Kakkosen avauskierroksen runkopäivä on lauantai 13.4. ja runkosarjan viimeinen kierros pelataan elokuun toisena viikonloppuna. Jatosarjat alkavat kaksi viikkoa myöhemmin ja nousukarsinnat pelataan siten, että nousijat ovat selvillä viimeistään sunnuntaina 20.10.

Osta kausikortti kaudelle 2024

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä vielä joulukuun loppuun asti kampanja­hinnoin. Tsekkaa hinnat alta ja klikkaa napeista kausikortti­ostoksille TamU-kauppaan.

Vaihtoehtoisesti kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (98 € / 89 € / 68 € / 59 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikorttivaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2