Kakkoseen noussut TamU päättää kautensa lauantaina Pyynikillä

29/09/2016
Otteluennakko

Ensi kaudeksi Kakkoseen noussut Tampere United pelaa lauantai-iltapäivänä Pyynikin urheilukentällä kauden viimeisen ottelunsa. Ottelun kotijoukkueena toimii Tampereen Peli-Toverit, joka sijoittuu sarjassa neljänneksi heti noususta taistelleen kärkikolmikon perässä. Minkäänlaista panosta ottelussa ei kummallakaan joukkueella ole, joten kentällä nähdään todennäköisesti useita vähemmän tällä kaudella peliaikaa saaneita pelaajia. Samalla sinivihreä seurayhteisö saa tilaisuuden kokoontua vielä kerran Pyynikille juhlimaan sarjanousua.

Tavallisesta poikkeavaan miehistöön TamUn pakottaa myös harvinaisen pitkä varmojen poissaolijoiden lista, jolla ovat mukana eri syistä Matti Saari, Lauri Saari, Jan Riikonen, Ali Koljonen, Sasha Popovitš, Eetu Rahkola, Otto Pitkänen, Timo Kauppinen, Mehdi Fennane ja Niclas Kalatsev. ”Vaikka kokoonpano tulee muuttumaan, pelimme ei saa muuttua. Vaatimustaso viimeisessä pelissä on sama kuin koko kauden ollut”, päävalmentaja Mikko Mäkelä paaluttaa. ”Kun puetaan sinipaita päälle, jokaisen täytyy antaa kentällä kaikkensa. Vaikka kyseessä on paineeton peli niin minkäännäköistä surffailua ei sallita.”

Vaikka valmennusjohdon vaatimustaso pelissä ei muutu, on harjoituskentällä otettu sarjanousun myötä hyvin kevyesti. ”Suurin huomio on mennyt tällä viikolla ansaitusti viime lauantain nousujuhliin”, Mäkelä toteaa. ”Torstaina otimme kauden viimeiset höntsyreenit ja lauantaina lataamme vielä täyden keskittymisen peliin. Pääsemme lähtemään kerrankin ilman paineita, ja odotan että peli on iloista, liikkuvaa ja varsinkin rentoa.”

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, jossa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla. Ottelun jälkeen sekä pelaajat että kannattajat juhlivat sarjanousuun päättynyttä kautta perinteiseen tapaan Kaijakassa Laukontorin laidalla.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä klo 13. Kotijoukkueena toimiva TP-T myy otteluun 5 euron hintaisia pääsylippuja. Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.

Etäkannattajia palvelee jälleen TamU-TV, jossa suora ottelulähetys alkaa jo klo 12.45 Tarmo Lyytikäisen ja Joonas Niemelän johtamalla ottelun ennakoinnilla. Itse ottelun selostavat Manu Haapalainen ja Mika Suonsyrjä.

Lauantaina nähdään vielä kerran Pyynikillä ja jatketaan välittömästi ottelun jälkeen Kaijakkaan juhlimaan. Kausi on ollut pitkä ja antoisa. Nyt on aika päättää se tyylillä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF