29.9.2016

 
 

Kakkoseen noussut TamU päättää kautensa lauantaina PyynikilläEnsi kaudeksi Kakkoseen noussut Tampere United pelaa lauantai-iltapäivänä Pyynikin urheilukentällä kauden viimeisen ottelunsa. Ottelun kotijoukkueena toimii Tampereen Peli-Toverit, joka sijoittuu sarjassa neljänneksi heti noususta taistelleen kärkikolmikon perässä. Minkäänlaista panosta ottelussa ei kummallakaan joukkueella ole, joten kentällä nähdään todennäköisesti useita vähemmän tällä kaudella peliaikaa saaneita pelaajia. Samalla sinivihreä seurayhteisö saa tilaisuuden kokoontua vielä kerran Pyynikille juhlimaan sarjanousua.

Tavallisesta poikkeavaan miehist√∂√∂n TamUn pakottaa my√∂s harvinaisen pitk√§ varmojen poissaolijoiden lista, jolla ovat mukana eri syist√§ Matti Saari, Lauri Saari, Jan Riikonen, Ali Koljonen, Sasha PopovitŇ°, Eetu Rahkola, Otto Pitk√§nen, Timo Kauppinen, Mehdi Fennane ja Niclas Kalatsev. ”Vaikka kokoonpano tulee muuttumaan, pelimme ei saa muuttua. Vaatimustaso viimeisess√§ peliss√§ on sama kuin koko kauden ollut”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ paaluttaa. ”Kun puetaan sinipaita p√§√§lle, jokaisen t√§ytyy antaa kent√§ll√§ kaikkensa. Vaikka kyseess√§ on paineeton peli niin mink√§√§nn√§k√∂ist√§ surffailua ei sallita.”

Vaikka valmennusjohdon vaatimustaso peliss√§ ei muutu, on harjoituskent√§ll√§ otettu sarjanousun my√∂t√§ hyvin kevyesti. ”Suurin huomio on mennyt t√§ll√§ viikolla ansaitusti viime lauantain nousujuhliin”, M√§kel√§ toteaa. ”Torstaina otimme kauden viimeiset h√∂ntsyreenit ja lauantaina lataamme viel√§ t√§yden keskittymisen peliin. P√§√§semme l√§htem√§√§n kerrankin ilman paineita, ja odotan ett√§ peli on iloista, liikkuvaa ja varsinkin rentoa.”

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, jossa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla. Ottelun jälkeen sekä pelaajat että kannattajat juhlivat sarjanousuun päättynyttä kautta perinteiseen tapaan Kaijakassa Laukontorin laidalla.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä klo 13. Kotijoukkueena toimiva TP-T myy otteluun 5 euron hintaisia pääsylippuja. Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.

Etäkannattajia palvelee jälleen TamU-TV, jossa suora ottelulähetys alkaa jo klo 12.45 Tarmo Lyytikäisen ja Joonas Niemelän johtamalla ottelun ennakoinnilla. Itse ottelun selostavat Manu Haapalainen ja Mika Suonsyrjä.

Lauantaina nähdään vielä kerran Pyynikillä ja jatketaan välittömästi ottelun jälkeen Kaijakkaan juhlimaan. Kausi on ollut pitkä ja antoisa. Nyt on aika päättää se tyylillä.