26.6.2018

 
 

Kahden ottelun viikko alkaa Herculeksen vieraana OulussaTampere United l√§htee keskiviikkona j√§lleen pitk√§lle pelireissulle, kun vuorossa on kauden toinen Oulun vierailu. T√§ll√§ kertaa ottelua is√§nn√∂i JS Hercules, mutta pelipaikkana on sama tuttu Castren, jossa Sinipaidat kokivat vain kuukausi takaperin masentavan 2‚Äď1-tappion OLS:lle. Tuolloin n√§htiin yksi kauden heikoimmista esityksist√§, joten keskiviikko tarjoaa tilaisuuden pyyhki√§ n√§m√§ muistot kerralla unholaan. Ottelu on kahden ottelun viikon ensimm√§inen kamppailu, sill√§ sunnuntaina TamU kohtaa Tammelassa KuFu98:n.

JS Hercules on perustettu Tampere Unitedin tavoin vuonna 1998. Seuran juuret ovat Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa, ja tämä teekkaritausta näkyy seurassa vielä 20-vuotta myöhemminkin siten, että sen taustalla on kasvuyritysten verkosto. Urheilullisesti Hercules on edennyt viime vuosina vauhdilla. Kuluva kausi on sille kolmas Kakkosessa, ja seuran toiminnasta huokuu tavoite nousta vielä ylemmille sarjatasoille.

Useimmat Kakkosen seurat istuvat niin sanottuun kasvattajaseuran profiiliin, jossa seuran p√§√§paino on laajassa junioritoiminnassa, ja edustusjoukkuetta ei v√§ltt√§m√§tt√§ edes pyrit√§ viem√§√§n eteenp√§in. T√§ss√§ mieless√§ Hercules poikkeaa joukosta. Junioritoiminnan sijaan se keskittyy kansainv√§liseen verkostoitumiseen, ja talvella seura tiedottikin, ett√§ siit√§ tulee yksi Espanjan p√§√§sarjassa pelaavan Deportivo Alav√©sin satelliittijoukkueista. Yhteisty√∂n kerrottiin tuovan Herculekselle apua urheilutoiminnan kehitt√§miseen, kun taas Espanjassa ollaan kiinnostuneita pelaajaskouttausverkoston laajentamisesta sek√§ Herculeksen yritysverkostosta. Viel√§ talvella verkostoon kuului kolmantena Kroatian p√§√§sarjassa pelaava NK RudeŇ°, mutta kes√§kuussa on tiedotettu t√§m√§n yhteisty√∂n p√§√§ttyneen kahden menestysvuoden j√§lkeen.

Konkreettisesti yhteisty√∂ Alav√©sin kanssa n√§kyy t√§ll√§ kaudella Herculeksen pelaajaluettelossa. Juuri kauden alla huhtikuussa Espanjasta saapui viisi uutta pelaajaa, jotka ovat p√§√§osin nousseet joukkueen luottopelaajiksi. Paras maalintekij√§ on kuitenkin alkukaudella ollut nelj√§ maalia tehnyt nigerialainen Paul Obi, joka pelaa toista kauttaan Herculeksessa. My√∂s aina huhtikuulle venyneess√§ p√§√§valmentajavalinnassa Alav√©silla oli sormensa peliss√§, kun Ouluun saatiin kokenut Ismael D√≠az, jonka meriittilistalle kuuluu muun muassa M√°lagan nostaminen Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kauden 1997‚Äď98 p√§√§tteeksi.

Tampere United lähtee otteluun uuden päävalmentajan johdolla, mutta käytännössä ottelu on jo kolmas Leroy Malukan johtaman joukkueen ottelu, sillä hän otti joukkueen johtoonsa kaikessa hiljaisuudessa jo ennen virallista päävalmentajapestiä. Malukan johdolla joukkueella on alla murskavoitto PK-37:stä kotona ja hyvin taisteltu vieraspiste Torniosta.

Oulussa joukkuetta odottaa Castrenin poikkeuksellisen suurikokoinen kenttä, joka on jopa 12 metriä Tammelan kenttää leveämpi ja 5 metriä pidempi. Pelaajien väliset etäisyydet ovat siis luonnostaan normaalia suuremmat, ja tämän pitäisi antaa tilaisuuksia pelata palloja puolustuksen selustaan. Samalla pallonhallinnan merkitys korostuu, joten on mielenkiintoista nähdä millaisella pelisuunnitelmalla Sinipaidat otteluun lähtevät.

Tampere Unitedin päävalmentaja Leroy Maluka on pannut merkille Herculeksen hyvän vireen. Kauden alku oli joukkueelle hankala, sillä se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta tämän jälkeen vain TPV on onnistunut aiheuttamaan Herculekselle pistemenetyksiä.

”Saamme vastaamme hyv√§n joukkueen, joka on voittanut kolme viimeist√§ otteluaan. Otimme itse reilu viikko sitten ensimm√§isen vieraspisteemme, ja keskiviikkona tavoitteena on ottaa niit√§ lis√§√§”, Maluka toteaa.

Tampere Unitedin terveystilanne ei ole ottelun alla paras mahdollinen, ja muun muassa Berat Grabovcin pelikunto on kysymysmerkki. ”Meilt√§ puuttuu muutama avainpelaaja, mutta uskon ett√§ heid√§n korvaajansa ovat valmiita. Jos pelaamme vahvuuksiemme mukaisesti, uskon ett√§ meill√§ on Oulusta kotiin tuotavaa. Helppoja pelej√§ ei sarjassa ole, ja t√§m√§ on j√§lleen yksi peli jossa meid√§n tulee n√§ytt√§√§ tasomme”, Maluka p√§√§tt√§√§.

Ottelu pelataan Oulussa Castrenin kentällä keskiviikkona 27.6. klo 18.30 alkaen. TamU-TV matkustaa tähänkin otteluun joukkueen mukana, mutta tällä kertaa luvassa ei ole ennakkostudiota. Lähetys alkaa toki jo klo 18.15, jolloin äänessä ovat ottelun selostaja Manu Haapalainen ja kommentaattori Riku Jussila.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.