Kahden ottelun viikko alkaa Herculeksen vieraana Oulussa

26/06/2018
Otteluennakko

Tampere United lähtee keskiviikkona jälleen pitkälle pelireissulle, kun vuorossa on kauden toinen Oulun vierailu. Tällä kertaa ottelua isännöi JS Hercules, mutta pelipaikkana on sama tuttu Castren, jossa Sinipaidat kokivat vain kuukausi takaperin masentavan 2–1-tappion OLS:lle. Tuolloin nähtiin yksi kauden heikoimmista esityksistä, joten keskiviikko tarjoaa tilaisuuden pyyhkiä nämä muistot kerralla unholaan. Ottelu on kahden ottelun viikon ensimmäinen kamppailu, sillä sunnuntaina TamU kohtaa Tammelassa KuFu98:n.

JS Hercules on perustettu Tampere Unitedin tavoin vuonna 1998. Seuran juuret ovat Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa, ja tämä teekkaritausta näkyy seurassa vielä 20-vuotta myöhemminkin siten, että sen taustalla on kasvuyritysten verkosto. Urheilullisesti Hercules on edennyt viime vuosina vauhdilla. Kuluva kausi on sille kolmas Kakkosessa, ja seuran toiminnasta huokuu tavoite nousta vielä ylemmille sarjatasoille.

Useimmat Kakkosen seurat istuvat niin sanottuun kasvattajaseuran profiiliin, jossa seuran pääpaino on laajassa junioritoiminnassa, ja edustusjoukkuetta ei välttämättä edes pyritä viemään eteenpäin. Tässä mielessä Hercules poikkeaa joukosta. Junioritoiminnan sijaan se keskittyy kansainväliseen verkostoitumiseen, ja talvella seura tiedottikin, että siitä tulee yksi Espanjan pääsarjassa pelaavan Deportivo Alavésin satelliittijoukkueista. Yhteistyön kerrottiin tuovan Herculekselle apua urheilutoiminnan kehittämiseen, kun taas Espanjassa ollaan kiinnostuneita pelaajaskouttausverkoston laajentamisesta sekä Herculeksen yritysverkostosta. Vielä talvella verkostoon kuului kolmantena Kroatian pääsarjassa pelaava NK Rudeš, mutta kesäkuussa on tiedotettu tämän yhteistyön päättyneen kahden menestysvuoden jälkeen.

Konkreettisesti yhteistyö Alavésin kanssa näkyy tällä kaudella Herculeksen pelaajaluettelossa. Juuri kauden alla huhtikuussa Espanjasta saapui viisi uutta pelaajaa, jotka ovat pääosin nousseet joukkueen luottopelaajiksi. Paras maalintekijä on kuitenkin alkukaudella ollut neljä maalia tehnyt nigerialainen Paul Obi, joka pelaa toista kauttaan Herculeksessa. Myös aina huhtikuulle venyneessä päävalmentajavalinnassa Alavésilla oli sormensa pelissä, kun Ouluun saatiin kokenut Ismael Díaz, jonka meriittilistalle kuuluu muun muassa Málagan nostaminen Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kauden 1997–98 päätteeksi.

Tampere United lähtee otteluun uuden päävalmentajan johdolla, mutta käytännössä ottelu on jo kolmas Leroy Malukan johtaman joukkueen ottelu, sillä hän otti joukkueen johtoonsa kaikessa hiljaisuudessa jo ennen virallista päävalmentajapestiä. Malukan johdolla joukkueella on alla murskavoitto PK-37:stä kotona ja hyvin taisteltu vieraspiste Torniosta.

Oulussa joukkuetta odottaa Castrenin poikkeuksellisen suurikokoinen kenttä, joka on jopa 12 metriä Tammelan kenttää leveämpi ja 5 metriä pidempi. Pelaajien väliset etäisyydet ovat siis luonnostaan normaalia suuremmat, ja tämän pitäisi antaa tilaisuuksia pelata palloja puolustuksen selustaan. Samalla pallonhallinnan merkitys korostuu, joten on mielenkiintoista nähdä millaisella pelisuunnitelmalla Sinipaidat otteluun lähtevät.

Tampere Unitedin päävalmentaja Leroy Maluka on pannut merkille Herculeksen hyvän vireen. Kauden alku oli joukkueelle hankala, sillä se hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta tämän jälkeen vain TPV on onnistunut aiheuttamaan Herculekselle pistemenetyksiä.

”Saamme vastaamme hyvän joukkueen, joka on voittanut kolme viimeistä otteluaan. Otimme itse reilu viikko sitten ensimmäisen vieraspisteemme, ja keskiviikkona tavoitteena on ottaa niitä lisää”, Maluka toteaa.

Tampere Unitedin terveystilanne ei ole ottelun alla paras mahdollinen, ja muun muassa Berat Grabovcin pelikunto on kysymysmerkki. ”Meiltä puuttuu muutama avainpelaaja, mutta uskon että heidän korvaajansa ovat valmiita. Jos pelaamme vahvuuksiemme mukaisesti, uskon että meillä on Oulusta kotiin tuotavaa. Helppoja pelejä ei sarjassa ole, ja tämä on jälleen yksi peli jossa meidän tulee näyttää tasomme”, Maluka päättää.

Ottelu pelataan Oulussa Castrenin kentällä keskiviikkona 27.6. klo 18.30 alkaen. TamU-TV matkustaa tähänkin otteluun joukkueen mukana, mutta tällä kertaa luvassa ei ole ennakkostudiota. Lähetys alkaa toki jo klo 18.15, jolloin äänessä ovat ottelun selostaja Manu Haapalainen ja kommentaattori Riku Jussila.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49