Kahden maalin johto vaihtui katkeraan tappioon

02/09/2019
Otteluraportti

Tampere Unitedin taistelu sarjapaikasta koki sunnuntaina massiivisen kolauksen. Seurapäivän ottelussa nähtiin paljon tapahtumia, ja TamU pääsi ensimmäisellä jaksolla jo 3–1-johtoon. FC Jazz tuli kuitenkin ensiksi tasoihin ja varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla vielä ohi. Näin lopputulos oli TamUn kannalta äärimmäisen kirvelevä 3–4 (3–2).

Kakkonen

3 – 4

Seurapäivä kokosi Pyynikille runsain määrin TamUn junioripelaajia.

Sinipaitojen sunnuntai-ilta Pyynikin urheilukentällä oli täynnä tapahtumia, ja tämä tuli selville jo ensimmäisten minuuttien aikana. TamUn hyökkäyspään esitys oli yksi koko kauden parhaista, mutta myös vierasjoukkueen hyökkäyspelaaminen oli pirteää. Tilanteita tulikin jatkuvasti kumpaankin päähän.

Seurapäivän tsemppirinki.

Ottelun avausjakson ensimmäisellä puoliskolla Elias Haralalla oli Sinipaitojen laadukkaimmat maalintekoyritykset, mutta hänen puskunsa Topi Järven keskityksestä, sekä ohjaus Niklas Lindholmin laadukkaasta esityöstä menivät kumpikin hivenen maalin ohi. FC Jazzin puolelta kaikkein lähimpänä oli puolestaan vapaapotkusta Jussi Aalto, jonka laadukas veto osui kuitenkin ylärimaan.

Jere Remes teki paluun pelaavaan kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jäljiltä.

TamU sai ottelun ensimmäisen kulmansa jakson ylitettyä puolivälin ja tämä tuotti tulosta. Jari Nikkilän antamassa kulmapotkussa FC Jazzin puolustus pääsi ensimmäisenä kiinni palloon, mutta pusku väljemmille vesille kimposikin oman pelaajan kautta taaksepäin aivan FC Jazzin maalin vasempaan reunaan vieden Sinipaidat ilahduttavasti 1–0-johtoon.

Niklas Lindholm laittaa puikot Jazz-puolustajan jalkojen välistä.

FC Jazzin kuitti oli kuitenkin nopea. Vain pari minuuttia myöhemmin punapaitojen Joose Mäkinen lähetti pallon omalta kenttäpuoliskolta lähteneestä vapaapotkusta eteenpäin, ja Eetu Rahkolan pään kautta tulleen pompun jälkeen Rasmus Laaksonen pääsi tuikkaamaan pallon Elias Alasen ohi. Näin ottelu oli tasalukemissa 1–1.

Myös TamUn kuitti oli nopea. Jo seuraavassa hyökkäyksessä Elias Harala ja paluun kokoonpanoon tehnyt Jere Remes taistelivat Eemil Pasasen rajaheiton jälkeen pallon Omar Kharylle, jonka fantastinen laukaus kahdestakymmenestäviidestä metristä upposi vastuttamattomasti vasempaan yläkulmaan. Näin United siirtyi 2–1-johtoon koko kauden hienoimmalla Sinipaitojen maalilla.

Topi Järvi oli tapansa mukaisesti paljon esillä.

Ottelun 39. minuutilla Unitedilla oli tiukka tilanne omassa päässä, kun Elias Alanen pomputteli vaarallisesta paikasta lähteneen Rasmus Laaksosen vapaapotkun, ja Jussi Lemio pääsi puskemaan pelivälineen kohti maalia. Sinipaitojen kapteeni Eetu Rahkola kuitenkin pelasi uhrautuvasti ja pelasti tilanteen potkaisemalla kohti maalia edenneen pallon pois maaliviivalta.

Liki viisisataapäinen kotiyleisö pääsi tuulettamaan kotijoukkueen kolmatta maalia 44. minuutilla, kun Eetu Rahkolan ja Sami Ekmarkin katkottua FC Jazzin hyökkäyksen Topi Järvi pääsi rynnimään junan lailla vasenta reunaa pitkin omalta kenttäpuoliskolta aina FC Jazzin rangaistusalueen reunalle, josta hän antoi loistavan keskityksen Niklas Lindholmille. Tämä tuikkasi pallon yhdellä kosketuksella Juho Kemppisen jalkojen läpi vasempaan alanurkkaan tehden vihdoin kauden ensimmäisen maalinsa.

Topi Järvi nousee laitaa ja alustaa kavennusmaalin vastahyökkäyksestä.

Tämä ei ikävä kyllä jäänyt puoliajan viimeiseksi maaliksi. FC Jazz sai vielä aivan puoliajan lopulla kulmapotkun. Tobias Laaksonen sai suunnitellun kuvion mukaisesti pallon takaisin kulmapotkunsa jälkeen, ja hän keskitti maalin eteen Joose Mäkiselle, jonka pusku löysi tiensä verkon perukoille tehden taukotilanteeksi 3–2.

Kirvelevä viime hetkien tappiomaali

FC Jazz sai toiselle puoliajalle haluamansa alun, kun jo alle kymmenen minuutin jälkeen vierasjoukkue pääsi juhlimaan tasoitusta. Sami Ekmark joutui rikkomaan boksin reunalla Christian Harjannetta ja porilaiset saivat näin vapaapotkun loistavasta paikasta. Vapaapotkua asettui vetämään Jussi Aalto, ja hän laukoi pallon varmasti muurin yli maaliin tehden jo kauden yhdennentoista osumansa.

Myös tällä kertaa oltiin nähdä nopea kuittaus maaliin. Topi Järvi heitti hyökkäysalueella pitkän rajaheiton, josta pallo kimposi maalivahti Atte Paunion sormien kautta puoliajalla kentälle tulleelle Ali Aitbenzanzounille, jonka volleypotku meni kuitenkin harmittavasti maalin yli. Tämän jälkeen TamUlla oli pitkä heikompi jakso, jonka aikana pallo oli pääosin FC Jazzin hallussa.

Elias Harala vetopaikassa.

Sinipaitojen hyökkäyspelaaminen osoitti piristymisen merkkejä vajaan seitsemänkymmenen minuutin kohdalla. Laadukkain tilanne oli eittämättä Jussi Lemion harhasyötön jälkeinen Topi Järven vahva haasto ja boksin reunalta kohti ylänurkkaa lähtenyt tulinen laukaus, jonka maalivahti Atte Paunio sai juuri ja juuri pelastettua maalipuiden yli. Pari minuuttia myöhemmin Jazz joutui siivoamaan Rahkolan kulmapotkun jälkeisen puskun maaliviivalta.

Pian tämän jälkeen Jari Nikkilän palautus alaspäin epäonnistui, ja Eetu Rahkolan myöhästyttyä liu’ussaan Nicolas Gomes Ramos pääsi nokikkain Elias Alasen kanssa. Alanen oli kuitenkin loistavasti hereillä ja otti huipputorjunnan pitäen lukemat vielä tasoissa.

Ilmeet menivät loppua kohden tuskaisiksi.

Vajaan kahdeksankymmenen minuutin kohdalla Unitedilla oli jälleen pari laadukasta maalintekopaikkaa. Ensin Topi Järvi antoi jälleen yhden laadukkaista ja vaarallisista pitkistä rajaheitoistaan, mutta Elias Harala puski pallon hiuksenhienosti maalin vasemmalta puolelta ohi. Hetkeä myöhemmin kentälle viimeiseksi pariksikymmeneksi minuutiksi tullut Haris Ibrahimovic pujotteli FC Jazzin puolustuksen läpi ja tarjoili loistavan vetopaikan boksissa päivystäneelle Aitbenzanzounille, jonka laukaus jäi kuitenkin ponnettomaksi.

Näiden maalipaikkojen jälkeen syntyi heti tiukka tilanne omassa päässä, kun Jussi Aalto pääsi laukomaan tulisesti paristakymmenestä metristä. Elias Alanen ei ollut kuitenkaan yllätettävissä, vaan teki upean ja kenties koko ottelun hienoimman torjuntansa.

Pelaajien olemus kertoi ottelun jälkeen kaiken. Sanoja ei tarvittu.

Ottelun viimeisellä kympillä FC Jazz oli jälleen kenties hivenen vaarallisempi joukkue, mutta Sinipaidoillakin oli omia puolittaisia tilanteitaan eritysesti erikoistilanteista. Ratkaisevan maalin teki kuitenkin vierasjoukkue. Aivan varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla Tobias Laaksonen löysi vasenta laitaa edenneen Nicolas Gomes Ramosin, ja hän puolestaan sijoitti pallon Elias Alasen yli. Tästä TamU ei enää kyennyt nousemaan ja näin ottelun loppulukemiksi tuli 3–4.

Valmentajien kommentit

”Pettyneitä ollaan varmasti jokainen tulokseen”, kommentoi ottelussa tapansa mukaan voimakkaasti elänyt valmentaja Weeti Tero ottelun jälkeen. ”Jos itse teet kolme maalia, et voi hävitä ottelua. Näin kuitenkin tapahtui.”

”Hyökkäyspelaamiseen voimme olla tyytyväisiä, puolustuspelaamiseen ei ole lisättävää… Tulos vetää hiljaiseksi”, Tero jatkaa.

”Taisteltiin kuitenkin voitosta tasapäisesti koko ottelun ajan. Yksilötaito ratkaisi ottelun vastustajan hyväksi. Heillä oli pari huipputaituria jotka onnistumisillaan upottivat meidät”, kommentoi valmentajakaksikon toinen osapuoli Jani Haraholma.

”Pelaajista näkyi rentous etenkin hyökkäyspäässä. Siihen voimme valmentajina olla tyytyväisiä”, jatkaa Tero vielä.

Tappio teki TamUn tilanteesta entistäkin tukalamman. Unitedin kautta on jäljellä viisi ottelua, ja edellä KäPa on seitsemän pisteen päässä, EPS yhdeksän ja GrIFK kymmenen. Näistä joukkueista kaksi pitäisi jäädä taakse, mikäli TamU haluaa säilyttää sarjapaikkansa, ja samalla joko A- tai todennäköisemmin C-lohkon kymmenneksi sijoittuneen pitää jäädä pisteissä taakse. On sanomattkin selvää, että tehtävä on haastava, vaikka kilpakumppanit ovatkin pelanneet yhden pelin TamUa enemmän.

”Työnteko jatkuu tuloksesta huolimatta, ja seuraavan kerran pelataan pisteistä Tammelassa”, jatkaa Weeti Tero viitaten tiistaina 10.9. pelattavaan vierasderbyyn.

”Sunnuntain ottelusta suuret kiitokset kannattajille sekä koko seurayhteisölle!” päättävät valmentaja yhteen ääneen.

Seuraavan kerran TamU taistelee lisäpisteistä tiistaina 10.9. vierasottelussa Tammelan Stadionilla Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Tämän jälkeen luvassa on äärimmäisen tärkeä vierasottelu KäPaa vastaan, sekä lauantain 21.9. kotiottelu EPS:ää vastaan. Näiden otteluiden jälkeen tiedetään, vieläkö toivoa sarjapaikan pelastamisesta on jäljellä.

Kakkonen

3 – 4

( 3 – 2 )

25′ Oma maali
29′ Omar Khary
44′ Niklas Lindholm

Yleisöä:
499

27’ Rasmus Laaksonen
45+1’ Joose Mäkinen
54’ Jussi Aalto
90’ Nicolas Gomes Ramos

Yleisöä:
499

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark 56'
5 Eetu Rahkola C 74'
6 Jari Nikkilä
9 Elias Harala
15 Eemil Pasanen
18 Jere Remes 46'
21 Topi Järvi
23 Niklas Lindholm 17' 68'
25 Omar Khary
32 Arttu Mättö
26 Sami Maja
4 Mustafa Hussein Zada
8 Ali Aitbenzanzoun 46'
10 Haris Ibrahimovic 68'
13 Aleksi Sainio
27 Nils Strömsholm
29 Ali Al-Fatli
28Atte Paunio
4Juho Kemppinen
5Joose Mäkinen
8Eero Lehtinen
10Jussi Aalto
11Nicolas Gomes Ramosvaihtoon 90+3’
13Benjamin Tuovinen
15Christian Harjanne
17Rasmus Laaksonenvaihtoon 72’
22Jussi Lemiokeltainen kortti 21’
23Tobias Laaksonen
1Tuukka Nurmi
9Juho Lehtonen
18Aleksanteri Tomberg
19Joonas Visavuorivaihdosta 72’
21Mostafa Mohammadivaihdosta 90+3’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa