KaaPo pudotti Sinipaidat Suomen Cupista

17/02/2019
Otteluraportti

Tampere Unitedin taival Suomen Cupissa päättyi sunnuntai-iltana Pirkkahallissa, kun KaaPo haki niukan 0–1-voiton tiukan taistelun jälkeen. Ottelu ainoa maali nähtiin ensimmäisellä jaksolla, kun KaaPo päätti pitkän hallintajaksonsa hienoon maaliin. Tampere United paransi rutkasti pelaamistaan toiselle jaksolle, mutta silti hyökkäyspelaamista kuvasti tuskaisuus viimeisellä kenttäkolmanneksella, ja varsinaiset maalipaikat jäivät minimiin aivan ottelun loppua lukuunottamatta. Kun tulosta ei tullut, Sinipaitojen talvi jatkuu harjoitusotteluiden merkeissä.

Suomen Cup

0 – 1

Pirkkahalliin oli saapunut mukavasti yleisöä seuraamaan kahden Kakkosen joukkueen cup-kohtaamista. Kummatkin joukkueet olivat voittaneet lohkonsa puhtaalla pelillä, ja nyt taisteltiin jatkopaikasta Suomen Cupin karsintavaiheen eli Kakkosen Cupin välieriin, jossa vastaan tulisi, myös TamUlle viime kaudelta tuttu JS Hercules Oulusta.

Topias Järvelä taisteli kärjessä täyden 90 minuuttia.

Ottelu lähti hieman tunnustellen liikkeelle, eikä vaarallisia hyökkäyksiä juurikaan nähty kummaltakaan joukkueelta ensimmäiseen 20 minuuttiin. Hiljalleen pelin edetessä KaaPo alkoi saada peliään entistä paremmin kokonaisuutena rullaamaan ja loi täten painetta kohti TamUn kenttäpäätyä. Erityisesti kaarinalaisten vasemman laidan tuulennopea juoksukone Aleksi Mäki alkoi päästä vauhtiin, ja hänelle pyrittiinkin pelaamaan toistuvasti palloa 1v1-tilanteisiin. TamUn oikea laitapuolustaja Ali Al-Fatli sai huomata, että luvassa olisi erittäin kiireinen iltapuhde Mäen kanssa. Mäki valitettavasti selviytyi voittajana laidallaan melkein jokaisessa tilanteessa ja pääsi näin terrorisoimaan Tampere Unitedin puolustusta jatkuvalla tahdilla.

Elias Harala taistelee kahden kaarinalaisen välissä.

Ensimmäisen jakson puolivälin täyttyessä TamU loi yhden koko pelin harvoista tilanteistaan iskien vastaan KaaPon hyökkäyksen jälkeen pelaamalla pallon kohti yksin kärjessä viilettänyttä Topias Järvelää. Pelin edetessä yhä paremmin kohdepelaajan rooliin sisälle päässyt Järvelä osoitti vahvuuksiaan eli pallon suojaamista, oivaa tekniikkansa ja pelisilmäänsä pudottamalla hienosti pallon Taavi Abruquahin juoksulinjalle. Abruquah oli kaventanut laidaltaan lähemmäs Järvelää eikä aikaillut, vaan ampui tulisesti peittämään tulleiden puolustajien välistä kohti KaaPon maalia. Veto suuntautui kuitenkin liian keskelle ja kaarinalaisten maalivahti Teemu Muurinen selvitti tilanteen ilman mainittavia vaikeuksia.

Taavi Abruquah ei ehdi oman vetonsa karoille.

Tämän jälkeen ensimmäisen jakson loppu olikin yhtä Kaarinan Poikien myllytystä. Vasemman laidan Aleksi Mäki alkoi saada lopullista niskalenkkiä vartijastaan Al-Fatlista, ja lopulta yksi näistä lukuisista samankaltaisista tilanteista johti ottelun voittomaaliin 27. minuutilla. Mäki murtautui jälleen väkisin vasemmalta laidaltaan ja jakoi herkullisen matalan pallon maalille. Tilanteeseen ehti ensimmäisenä Hans Honkasalo, jonka upea ohjaus leijasi TamU-maalin takanurkkaan ohi heittäytyneen Elias Alasen, jolla ei ollut mahdollisuuksia yltää torjuntaan tilanteessa. KaaPo sai ylläpidettyä johtoansa tauolle asti ilman ongelmia, sillä keskikenttä oli visusti vierailijoiden hallussa ja TamUn hyökkäyspelaaminen tukahtui alkuunsa liian helppoihin syöttöharhoihin ja vääriin valintoihin.

Arttu Mättö pelasi jälleen varman pelin topparina kapteeni Eetu Rahkolan rinnalla.

Pirteämpi toinen jakso

Toiselle jaksolle TamUn päävalmentaja Mourad Seddiki reagoi tilanteeseen ja teki tarvittavia muutoksia vaihtamalla pelisysteemin klassiseen 4–4–2-muodostelmaan. Kentälle tulivat Unitedin uunituore hankinta Haris Ibrahimovic sekä Matias Stark. Ibrahimovic otti laitapelaajan paikan Elias Haralan, joka ei ollut kyennyt tukemaan Topias Järvelää piikissä toivotunlaisesti. Stark puolestaan korvasi keskikentällä Konsta Raittisen, jolla oli varoitus alla ensimmäiseltä jaksolta. Toiseksi laituriksi siirtyi keskeltä Marcio Severino, joka oli ylemmän keskikenttäpelaajan paikalla pahasti hukassa ensimmäisen 45-minuuttisen. Järvelän rinnalle toiseksi hyökkääjäksi siirrettiin Abruquah. Uuden ryhmityksen muötä toinen jakso lähtikin liikkeelle enemmän TamUn komennossa, mutta hallinta jäi lähinnä näennäiseksi.

Haris Ibrahimovic toi toisella jaksolla säpinää kentälle.

Heti toisen jakson alussa pallo kuitenkin pomppi Tampere Unitedille suotuisasti Ibrahimovicin hienojen pyörähtelyjen jälkeen. Pallo ajautui boksin sisällä hyvään vetopaikkaan Taavi Abruquahille. Tällä kertaa Abruquah ei vetänytkään heti, kuten teki ensimmäisellä jaksolla vaan yritti siirtää pallon parempaan paikkaan, jolloin kaarinalaisten puolustus ehti kunnolla hätiin, ja lupaava tilanne kuivui täysin kokoon.

KaaPo pyrki toisella jaksolla iskemään vastaan TamUn hallitessa palloa, ja suurin osa näistä kontrauksista pyrittiin edelleen pelaamaan vasemmalta Aleksi Mäen kautta. Ensimmäisen jakson aikana Mäen mankelissa ollut Al-Fatli oli kuitenkin saanut tauon aikana juonen päästä paremmin kiinni, ja pystyikin puolustamaan Mäkeä vastaan monessa tilanteessa selkeästi paremmin.

Haris Ibrahimovic nousee laidalla.

Peli oli lähellä saada ratkaisun tuntua jo 56. minuutilla, kun yksi KaaPon vastahyökkäyksistä – tällä kertaa oikealta laidalta – tuotti täydellisen avopaikan TamUn maalille. Koko ottelun tähän asti Sami Ekmarkin nuhteessa ollut Juha-Pekka Jääskeläinen onnistui kerrankin puijaamaan itsensä laidalta läpi ja lähetti erinomaisen matalan keskityksen takatolpalle. Siellä ottelun hahmo Aleksi Mäki sai pallon kuitenkin käsittämättömästi tolppaan TamUn maalin ammottaessa tyhjyyttään. Tätä tilannetta lukuunottamatta TamU sai katkaistua KaaPon vastahyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

Ottelun lopulla TamU onnostui kehittämään vielä oman kirinsä. Ottelua oli jäljellä vajaat 20 minuuttia, kun TamU teki kolmannen vaihtonsa, ja kentälle pääsi monen jo avaukseenkin odottama Jere Remes. Hän korvasi kentällä erittäin vaikean ja vaisun iltapuhteen esittäneen Marcio Severinon. Remes toikin uutta virtaa kentälle heti ensimmäisillä kosketuksillaan. Valitettavasti myös moni Remeksen viimeisistä ratkaisuista hyökkäyskolmanneksella noudatti joukkueen päivän linjaa osoitteettomuudellaan, ja lupaavatkin hyökkäysaihiot jäivät näin hyödyntämättä.

Sami Ekmark tekopaikassa ottelun loppuhetkillä.

Kellon lähestyessä täyttä aikaa ja TamUn tuskaillessa maalitilanteiden luomisen kanssa, päävalmentaja Seddiki teki viimeisen peliliikkeensä nostamalla väkivahvan Sami Ekmarkin linjasta kärkeen. Loppuun Tampere United sai vihdoinkin haluamansa myllyn päälle ja vyörytti väkisin tilanteita KaaPon maalille.

Lähimpänä tasoitusta oltiin, kun Abruquah löysi hienosti juuri hyökkäykseen nostetun Ekmarkin taskusta. Tämä kääntyi salamannopeasti pitäen puolustajan takanaan ja pääsi laukomaan kohti maalia, mutta maalivahti Muurinen venyi jalkatorjuntaan. Lisäajan viimeinen tilanne tuli erinomaisen ottelun topparina pelanneen kapteeni Eetu Rahkolan rohkeasta ja ovelasta haastosta, josta hän vielä kerran sai toimitettua pallon maalin edustalle. Kunnon laukausta ei kuitenkaan saatu aikaan miesrykelmän keskeltä, ja samalla kun KaaPo purki tilanteen, soi ottelun erotuomarin pilli päättäen ottelun vierasjoukkueen maalin voittoon.

Ottelun viimeinen tilanne KaaPon maalilla.

Kommentit ottelun jälkeen

KaaPon voittoa ja cupin jatkopaikkaa voi lopulta pitää ansaittuna, kun katsoo pelin koko kuvaa. Tampere United ei saanut itsestään parastaan irti, ja erityisesti ensimmäinen jakso oli joukkueelle todella vaikea. Toisen jakson parempi ilme ei johtanut haluttuun tulokseen, vaan Unitedia vaivasivat samat vaikeudet kuin viime kaudella, eli viimeisen kolmanneksen peli oli huolimatonta ja tukkoista.

Cupista putoaminen näkyi pelaajien kasvoilla ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Mourad Seddiki luonnehti ottelun haasteita odotetuiksi: ”Niin kun odotinkin, vastassa oli hyvä ja pelaava joukkue. He osasivat liikuttaa ja käyttää palloa selkeästi meitä paremmin.”

”Ensimmäinen jakso oli meiltä todella huono. Olimme koko ajan pari askelta jäljessä, prässi ei toiminut ja pallollisena oli liikaa harhasyöttöjä”, ruotii Seddiki. ”Toisella tehtiin pari vaihtoja, ja sitä kautta paransimme selvästi. Pelin lopussa meillä oli tilanteet tasoittaa, mutta epäonnistuimme niissä. Onnittelut Kaapolle jatkopaikasta!”

Tampere Unitedin talvi jatkuu harjoitusotteluiden merkissä. Ensi viikonlopulle aiottu peli JJK:ta vastaan on peruttu JJK:n taustayhtiön konkurssin myötä. Ottelukalenterissa on siis paljon tilaa – tiedotamme seuraavista otteluista kun niitä on saatu sovittua.

Suomen Cup

0 – 1

( 0 – 1 )

Yleisöä:
173

27' Hans Honkasalo

Yleisöä:
173

62 Elias Alanen
2 Arttu Mättö
3 Sami Ekmark
4 Topias Järvelä
5 Eetu Rahkola C
6 Taavi Abruquah
7 Elias Harala 46'
16 Marcio Severino 72'
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen 36' 46'
23 Ali Al-Fatli
17 Oskari Ikonen
8 Mustafa Hussein Zada
10 Haris Ibrahimovic 46'
18 Jere Remes 72'
19 Valtteri Uimonen
22 Matias Stark 89' 46'
27 Nils Strömsholm
35Teemu Muurinen
5Teemu Tuominen
7Rami Ojanperävaihtoon 68’
13Niklas Kuusio
14Jani Jussilakeltainen kortti 86’
15Vili Ruuskanen
17Juha-Pekka Jääskeläinenvaihtoon 59’
18Mikko Valtanen
20Hans Honkasalovaihtoon 72’
21Pyry Tenho
27Aleksi Mäki
30Riku Tanila
2Atte Ekholmvaihdosta 68’
8Aleksi Ojanperävaihdosta 59’
10Matias Salminenvaihdosta 72’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2