KaaPo kaatui Kaarinassa hyvällä esityksellä

03/04/2022 TamU
Otteluraportti

Tampere United otti sunnuntaina jo kymmenennen peräkkäisen voittonsa kuluvan kauden harjoitusotteluissa, kun Kaarinan Pojat kaatui vieraissa maalein 0–2 (0–0). Ottelu oli aivan alkua lukuunottamatta hyvin Sinipaitojen hallinnassa, ja viimeisellä vartilla 0–2-lukemissa TamU oli suorastaan dominoiva. Paikkoja lisämaaleihinkin oli, mutta loppulukemat antavat oikean kuvan voimasuhteista.

Harjoitusottelu

0 – 2

TamUlle peräti 10. perättäinen voitto treenikaudella!

”Nyt oli ehjä ysikymppinen. Tai ehkä 80 minuuttia, kun otetaan eka kymmenminuuttinen alusta pois.”

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja, TamU

”Niin se tässä pari vuotta on aika lailla mennyt, että kun tulee kovempi vastustaja, niin kyllä meidän pojat on vaan aina parhaimmillaan silloin”

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja, TamU

Ottelun alku oli Sinipaidoilta hiukan uninen, ja ensimmäisen vartin aikana tuntui, että vieraat olivat jatkuvasti askeleen KaaPon perässä. Lähimpänä takaiskua oltiin yhdeksännellä minuutilla, kun KaaPo toi hyökkäyksen oikealta ja pääsi puskemaan etutolpalta. Antti Kuusinen kuitenkin venyi hienosti pallon tielle ja torjui vielä jatkoyrityksenkin.

Myös kotijoukkueen kulmapotkut olivat ottelun alussa vaarallisia, mutta tulista ei onneksi syntynyt. Kertaalleen puolustus joutui siivoamaan Antti Kuusiselta hiukan karanneen pallon, ja myöhemmässä tilanteessa kaukovetoa ohjattiin vaarallisen näköisesti boksista, mutta lukemat pysyivät nolla–nollassa.

Pikkuhiljaa ote alkoi siirtyä TamUlle, ja hyökkäyspäässä etenkin Toni Toijala, Roope Kostiainen ja Julius Stenroos aiheuttivat päänvaivaa kotijoukkueelle. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt edes jakson loppupuolella, kun Stenroos pääsi puolittain läpi. Herkulliselta näyttänyt tilanne kuivui kokoon kun puolustaja ehti kuin ehtikin väliin.

Toisen jakson alku oli Sinipaidoilta terävä, ja tulostakin syntyi jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Tilanteessa Toni Toijala pelasi hyvin Roope Kostiaiselle pystyyn. KaaPo sumputti Kostiaisen tien kohti maalia tukkoon kolmen pelaajan voimin, jolloin oikealta laidalta vapautui tilaa, johon juoksi Mauno Sirén. Kostiaisen syöttö oli tarkka, ja vaikka maalivahti torjui vielä Sirénin ensimmäisen yrityksen, ei maalintekoa voinut lopulta estää.

Hetkeä myöhemmin TamU oli jo lähellä tuplata johtonsa, kun Julius Stenroos ja Toni Toijala pääsivät 2v1-hyökkäykseen. Stenroos vapautti Toijalan keskellä hyvään tekopaikkaan, mutta maalivahti onnistui torjumaan jaloillaan.

Ottelu sai lopullisen ratkaisunsa vajaa 20 minuuttia ennen täyttä aikaa. TamUn 3v3-hyökkäys näytti jo tyrehtyvän, kunnes Joonas Rantala nousi taustalta ja sai Toni Toijalalta syötön vasempaan laitaan. Rantala tarjoili takaisin Toijalalle, joka hakeutui hyvään tekopaikkaan boksin kulmalle, ja laukoi varmasti takakulmaan. Näin TamU johti 0–2.

Loput ottelusta oli täysin TamUn hallussa. Pelattiin pitkiä palloralleja, joissa pallo liikkui näyttävästi pelaajalta toiselle. Monia maalipaikkoja ei enää luotu, mutta Roope Kostiainen pääsi kertaalleen vetopaikkaan, kun hyökkäys saatiin käännettyä nopeasti vastustajan pallonmenetyksen jälkeen. Tilanne olisi vaatinut suoraa laukausta, mutta kun Kostiainen otti yhden ylimääräisen kosketuksen, puolustaja ehti peittämään vedon. Kun muitakaan lisämaaleja ei nähty, ottelu päättyi TamUn kahden maalin voittoon.

Päävalmentajan kommentit

”Nyt oli ehjä ysikymppinen. Tai ehkä 80 minuuttia, kun otetaan eka kymmenminuuttinen alusta pois. Sen verran varmaan meni tottua taas vähän isompaan kenttään kuin Pyynikillä. Nyt on vielä vähän normaalia kapeammalla kentällä jouduttu reenaamaan, kun on ollut jäätä reunoissa. Sen jälkeen kun siitä alusta selvittiin, peli rupesi kääntymään. Ruvettiin saamaan pallonhallintaa meille ja tekemään tilanteita. Kyllä oli hyvä miehekäs suoritus”, kehui päävalmentajan Jukka Listenmaa suojattejaan ottelun jälkeen.

Ottelun aikana kentän laidalla monelle varmasti hiipikin mieleen jo ajatus, että nyt aletaan olla todella lähellä sitä peliä, jota nähdään kun aletaan pelata pisteistä. Myös päävalmentaja näkee, että joukkue alkaa olla valmis.

”Sanotaan, että riittävän hyvällä tasolla ruvetaan olemaan nyt. Totta kai vielä pitää koko kesä sitä saada parannettua. Se kai sen sarjan tulee voittamaan, joka eniten saa kauden aikana parannettua. Uskon, että me ollaan ihan riittävän hyvällä tasolla, mistä me pystytään haastamaan joukkue kuin joukkue siinä sarjassa”, Listenmaa puntaroi.

Vastustaja KaaPo tuntui ennalta ajatellen samassa lohkossa pelaavana vähintään keskikastin joukkueena sopivalta vastustajalta tähän kohtaan, eikä Listenmaa joutunut pettymään tältäkään osin.

”Hyvä joukkue se oli. Jos vähänkin annettiin löysää, niin kyllä sieltä pallo lähti liikkeelle aktiivisesti, ja joukkue pyrki pääsemään linjan taakse. Hyvä joukkue oli, mutta ehkä siinä sitten se meidän. materiaalin laajuus näkyi. Siinä missä vastustajalla tulee vaihdosta vähän nuorempaa poikaa kentälle, niin meiltä tulee Eetu Räisästä, Eino Ekiä, Mika Ahosta ja muita vastaavia. Kyllä meidän vahvuus tulee olemaan se vaihtopenkin laajuus”, Listenmaa uskoo.

Harjoituskaudesta on jäljellä enää kenraaliharjoitus, jossa TamU kohtaa Ykkösessä pelaavan PK-35:n ensi sunnuntaina 10.4. Tämä ottelu innostaa päävalmentajaa aivan silminnähden.

”Nyt saadaan se matsi, mitä me haluttiin. Vähän oikein etsittiin, että päästään kunnon kovaa vastustajaa vastaan pelaamaan. PK oli kumminkin Ykköscupin välierissä, joten sen pitäisi olla divarin neljän parhaan joukossa talven perusteella. Luultavasti saadaan jonkin aikaa juosta pallon perässäkin, mutta se on ihan hyvä. Vähän joudutaan puolustamaan enemmän ja pidempiä aikoja kerrallaan.”

”Toisaalta, en näe ihan mahdottomana, että kun vaatimustaso kasvaa, niin meidän pojat nostaa taas tasoansa. Niin se tässä pari vuotta on aika lailla mennyt, että kun tulee kovempi vastustaja, niin kyllä meidän pojat on vaan aina parhaimmillaan silloin. En yhtään ihmettelisi, vaikka klaarattaisiin sieltäkin ihan hyvä tulos”, Listenmaa päättää.

Viikon päästä siis nähdään, miten TamU menestyy, kun vastaan asettuu tähän mennessä ehdottomasti kauden kovin vastus. Sen jälkeen vuorossa on Suomen Cupin avausottelu HJS:ää vastaan kiirastorstaina 14.4. Pyynikin urheilukentällä sekä Kakkosen sarja-avaus Porin Jazzin vieraana lauantaina 23.4. Sarjan kotiavaus puolestaan pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 30.4. klo 14.00 alkaen

Kausikortit kaudelle 2022 kattavat sarjaotteluiden lisäksi myös Suomen Cupin kotiottelut. Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät alta napeista, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Kausikortit kaudelle 2022

Harjoitusottelu

0 – 2

( 0 – 0 )

55′ Mauno Sirén
72′ Toni Toijala

Yleisöä:

Yleisöä:

32 Antti Kuusinen
7 Mauno Sirén 65'
11 Roope Kostiainen 80'
13 Anton Bright C
16 Paavo Kujala
20 Arttu Haapala 65'
22 Toni Toijala 43' 89'
23 Joonas Rantala
24 Arttu Mättö 23'
26 Julius Stenroos 83'
27 Ali Aitbenzanzoun
30 Thanasis Zeris
4 Eino-Veikko Ek 65'
9 Eric Bullock 89'
18 Arttu Raittinen 80'
21 Tomi Ylinen
33 Jasu Ahonen 83'
41 Eetu Räisänen 65'

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa