Jussi Rasva ja Tuomas Alanen siirtyvät Sinipaitoihin

02/12/2015
Uutinen

Ilves-Kissoissa viimeiset kaksi kautta Kakkosta pelannut Jussi Rasva sekä päävalmentaja Mikko Mäkelän luottomiehiin Nokian Palloseurassa viime kausina kuulunut Tuomas Alanen siirtyvät Tampere Unitediin. Laitahyökkääjänä Ilves-Kissoissa pelannut Rasva mainitsee pilke silmäkulmassa tavoitteekseen tehdä enemmän maaleja kuin maalinsylkijäksi TamUun hankittu Valtteri Uimonen.

Molemmilla uusilla hankinnoilla on useita entuudestaan tuttuja pelaajia Tampere Unitedissa. Tuomas Alanen on jo viides NoPSista siirtyvä pelaaja ja Jussi Rasva seuraa Eetu Rahkolan jalanjälkiä Ilves-Kissoista TamUun. Lisäksi molemmat löytävät TamUsta vanhoja tuttuja TPV-vuosiltaan. Minuutit Pallo-Veikkojen edustuksessa jäivät Rasvalla aikoinaan melko vähiin, mutta TPV:n kakkosjoukkueessa hän pelasi vielä kaudella 2012 muun muassa Otto Pitkäsen, Timo Kauppisen ja Mika Kytöviidan joukkuetoverina. Samat pelaajat ovat Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueesta tuttuja myös Tuomas Alaselle.

”TamUsta oltiin minuun yhteydessä, ja projekti vaikutti parhaalta omaan elämäntilanteeseeni”, Rasva kertaa siirron syntymistä. Siirtoon tietenkin vaikutti myös Ilves-Kissojen putoaminen Kakkosesta. ”Haluan vielä ylöspäin, ja uskon sen olevan mahdollista TamUn kanssa”, Rasva toteaa ja kertoo odotustensa olevan korkealla ensi kauden suhteen. ”Odotan että lähdemme hakemaan heti nousua. Tietysti odotan myös pääsyä pelaamaan kannattajien edessä. TamUn peleissä on ollut kovempi tunnelma kuin osassa liigapelejä. Kyllä se antaa lisäpotkua.”

Tampere Unitediin on hankittu talven mittaan useita pelaajia, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat jo näyttäneet kykynsä korkeammilla sarjatasoilla. Vasta 23-vuotiaana myös Jussi Rasva kuuluu tähän joukkoon. ”Jussi on jälleen nuori ja jo kovia pelejä pelannut vahvistus meille. Uskon että hän sopii pelitapaamme ja auttaa joukkuetta kohti tavoitteitaan”, joukkuetta kokoava Mika Suonsyrjä myhäilee tyytyväisenä.

Tuomas Alanen puolestaan tuo monipuolisen vaihtoehdon Tampere Unitedin kokoonpanoon. Keskikenttäpelaajan statuksella Tampere Unitedin siirtyvä Alanen pelaa nimittäin sujuvasti miltei kaikilla pelipaikoilla. ”On hienoa päästä mukaan TamU-perheeseen”, Alanen itse toteaa. ”Tuon joukkueeseen nopeutta ja taisteluhenkeä. Tulen antamaan joka pelissä 110-prosenttisen panoksen. Odotan mielenkiinnolla esiintymistä kannattajien edessä!”

Jussi Rasvan ja Tuomas Alasen siirtojen myötä Tampere Unitedin sopimuspelaajien määrä nousee neljääntoista. Kokoonpano alkaa siis jo hahmottua, mutta joulukuun aikana joukkueeseen lisätään vielä monta tärkeää palasta.

Jussi Rasvan haastattelu:

Sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Tuomas Savinainen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2