2.12.2015

 
 

Jussi Rasva ja Tuomas Alanen siirtyvät SinipaitoihinIlves-Kissoissa viimeiset kaksi kautta Kakkosta pelannut Jussi Rasva sekä päävalmentaja Mikko Mäkelän luottomiehiin Nokian Palloseurassa viime kausina kuulunut Tuomas Alanen siirtyvät Tampere Unitediin. Laitahyökkääjänä Ilves-Kissoissa pelannut Rasva mainitsee pilke silmäkulmassa tavoitteekseen tehdä enemmän maaleja kuin maalinsylkijäksi TamUun hankittu Valtteri Uimonen.

Molemmilla uusilla hankinnoilla on useita entuudestaan tuttuja pelaajia Tampere Unitedissa. Tuomas Alanen on jo viides NoPSista siirtyvä pelaaja ja Jussi Rasva seuraa Eetu Rahkolan jalanjälkiä Ilves-Kissoista TamUun. Lisäksi molemmat löytävät TamUsta vanhoja tuttuja TPV-vuosiltaan. Minuutit Pallo-Veikkojen edustuksessa jäivät Rasvalla aikoinaan melko vähiin, mutta TPV:n kakkosjoukkueessa hän pelasi vielä kaudella 2012 muun muassa Otto Pitkäsen, Timo Kauppisen ja Mika Kytöviidan joukkuetoverina. Samat pelaajat ovat Pallo-Veikkojen kakkosjoukkueesta tuttuja myös Tuomas Alaselle.

”TamUsta oltiin minuun yhteydess√§, ja projekti vaikutti parhaalta omaan el√§m√§ntilanteeseeni”, Rasva kertaa siirron syntymist√§. Siirtoon tietenkin vaikutti my√∂s Ilves-Kissojen putoaminen Kakkosesta. ”Haluan viel√§ yl√∂sp√§in, ja uskon sen olevan mahdollista TamUn kanssa”, Rasva toteaa ja kertoo odotustensa olevan korkealla ensi kauden suhteen. ”Odotan ett√§ l√§hdemme hakemaan heti nousua. Tietysti odotan my√∂s p√§√§sy√§ pelaamaan kannattajien edess√§. TamUn peleiss√§ on ollut kovempi tunnelma kuin osassa liigapelej√§. Kyll√§ se antaa lis√§potkua.”

Tampere Unitediin on hankittu talven mittaan useita pelaajia, jotka nuoresta i√§st√§√§n huolimatta ovat jo n√§ytt√§neet kykyns√§ korkeammilla sarjatasoilla. Vasta 23-vuotiaana my√∂s Jussi Rasva kuuluu t√§h√§n joukkoon. ”Jussi on j√§lleen nuori ja jo kovia pelej√§ pelannut vahvistus meille. Uskon ett√§ h√§n sopii pelitapaamme ja auttaa joukkuetta kohti tavoitteitaan”, joukkuetta kokoava Mika Suonsyrj√§ myh√§ilee tyytyv√§isen√§.

Tuomas Alanen puolestaan tuo monipuolisen vaihtoehdon Tampere Unitedin kokoonpanoon. Keskikentt√§pelaajan statuksella Tampere Unitedin siirtyv√§ Alanen pelaa nimitt√§in sujuvasti miltei kaikilla pelipaikoilla. ”On hienoa p√§√§st√§ mukaan TamU-perheeseen”, Alanen itse toteaa. ”Tuon joukkueeseen nopeutta ja taisteluhenke√§. Tulen antamaan joka peliss√§ 110-prosenttisen panoksen. Odotan mielenkiinnolla esiintymist√§ kannattajien edess√§!”

Jussi Rasvan ja Tuomas Alasen siirtojen myötä Tampere Unitedin sopimuspelaajien määrä nousee neljääntoista. Kokoonpano alkaa siis jo hahmottua, mutta joulukuun aikana joukkueeseen lisätään vielä monta tärkeää palasta.

Jussi Rasvan haastattelu:

Sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Tuomas Savinainen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen