Julius Stenroosille 2+1-vuotinen jatko­sopimus – tukku optioita käytetty

04/10/2022 TamU
Uutinen

Tampere United ja keskikentällä kymppipaikalla viihtyvä Julius Stenroos ovat tehneet kaudet 2023–24 kattavan jatkosopimuksen, johon sisältyy myös seuran optio kaudesta 2025. Vasta 20-vuotias Stenroos tähtää eteenpäin urallaan, ja näkee Tampere Unitedin tällä hetkellä itselleen parhaaksi paikaksi tavoitella pääsyä pelaamaan Ykkösessä ja siitä edelleen ammattilaisuralle tulevina vuosina. Stenroosin jatkosopimuksen tekemisen lisäksi seura on käyttänyt kahdeksan pelaajan optiot kaudesta 2023.

Julius Stenroos

  • Syntynyt 26. heinäkuuta 2002
  • Tampereen Pallo-Veikkojen kasvatti
  • Kaudella 2022 17 ottelua ja 6 maalia
  • Kausi 2023 on toinen TamUssa ja jo neljäs Kakkosessa nuoresta iästä huolimatta
  • Tunnetaan lempinimellä Julle

Tiesin oman tasoni ja oman kykyni. Ajattelin että jos vain pääsen omalle hyvälle tasolleni, pystyn kyllä saamaan isoja minuutteja myös tässä joukkueessa.

- Julius Stenroos

Ammattilaisuus on haave ja tavoite, jonka eteen teen töitä koko ajan. Tällä hetkellä tuntuu että TamU on hyvä paikka kehittyä ja edetä uralla

- Julius Stenroos

Jullella on kova potentiaali. Vähän jopa yllätti, että Julle otti niin isoja minuutteja varsinkin alkukaudesta ennen kuin sairastelu alkoi vaikuttaa.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Kuluvalla kaudella Stenroos yllätti monet sivusta seuraajat nappaamalla avauskokoonpanon paikan monen kokeneemman pelaajan nenän edestä. Sairastelun sävyttämällä kaudella kertyi lopulta 11 avauskokoonpanon paikkaa ja 16 pelattua ottelua.

Julius Stenroos sai kauden aikana myös hyvin tehoja irti itsestään, kuten kymppipaikan pelaajan kuuluukiin. Kuusi tehtyä maalia ja viisi maaliin johtanutta syöttöä on TamUn ehdotonta parhaimmistoa, sillä paremmilla tehoilla olivat vain Toni Toijala (9 maalia ja 6 syöttöä Kakkosessa) ja Roope Kostiainen (6 maalia ja 8 syöttöä Kakkosessa). Toijala on ainoa TamU-pelaaja, joka teki menneellä kaudella enemmän maaleja kuin Stenroos.

Julius Stenroos kuvailee omaa kauttaan kaksijakoiseksi.

”Alkukausi oli erittäin hyvä, eikä paljon parempaa starttia olisi voinut saada. Toinen kierros on ollut vähän rikkonainen. Tuntuu että olen ollut koko ajan kipeänä, ja viime aikoina kun olin terveenä, jouduin kuitenkin olemaan myös penkillä. En ole ihan tyytyväinen itseeni etten ole päässyt nyt avaukseen mukaan, mutta sille ei voi mitään jos tulee kipeäksi, ja sen suhteen on ollut huonoa tuuria loppukaudesta”, Stenroos pyörittelee.

”Kokonaisuutena olen kuitenkin ihan tyytyväinen tähän kauteen.”

Stenroosiin oma kausi peilaa hämmästyttävänkin tarkasti koko joukkueen kautta. Vääräleuat jopa huomasivat, että alkukaudella TamU hävisi usein juuri niitä pelejä, joista Stenroos oli syystä tai toisesta poissa. Ihan tällaista yhteyttä tuskin voidaan joukkueen menestykseen vetää.

”Joukkueellakin oli vähän sama tilanne eli kaksijakoinen kausi. Aloitimme tosi hyvin. Pelillisesti emme ehkä olleet ihan parhaimmillamme, mutta saimme voittoja joka pelistä. Toinen sarjakierros on ollut vähän alisuorittamista. Pelimme ei ole kehittynyt tarpeeksi ja muut ovat kehittyneet meitä enemmän ja menneet pelillisesti ohi.”

”Saimme kuitenkin tarvittavat voitot loppukaudesta, vaikka heinäkuussa oli tosi vaikea jakso, jossa tuli monta tappiota putkeen. Ehkä loppusijoitus on se minkä me ansaitsemme”, Stenroos arvioi ennen päätöskierroksen ottelua, jossa sijoitus tosin piutosi vielä ennen sitä ajateltua alemmaksi.

Joka tapauksessa minimitavoite siitä, että putoamista ei tarvitse edes miettiä saavutettiin, vaikka periaatteessa putoamisviivakin kävi hetkellisesti lähellä.

”Ei ole tarvinnut alaspäin katsoa koko kautena”, Stenroos summaa.

Kahdeksan pelaajan optiot käytetty

Julius Stenroosin jatkosopimuksen lisäksi TamU on kiinnittänyt edustus­joukkueeseen kahdeksan muutakin pelaajaa käyttämällä heidän sopimuksissaan olleet optiot. Nämä pelaajat ovat kapteenistoon kuuluneet toppari Anton Bright ja keskikentän pohjapelaaja Arttu Haapala. Keskikentän avainpelaajista myös Topias Järvelän option on käytetty. Puolustuslinjasta jatko varmistettiin topparina menneellä kaudella pääasiassa pelanneen Ali Aitbenzanzounin sekä laitapelaaja Mauno Sirénin kanssa.

Hyökkäyspään pelaajista etenkin loppukaudella loistaneen Eric Bullockin optio on käytetty, ja näin kannattajien suosikki nähdään Sinipaidoissa ensi kaudellakin. Muita tärkeitä hyökkäyspään kiinnityksiä ovat vielä Arttu Raittinen ja Farhad Rahimi.

Kaikki seuralla olleet optiot on nyt käytetty, ja sen myötä Tampere Unitedilla on jo heti lokakuun alussa koossa yhdeksän pelaajan vahva runko. Jatko­sopimus­neuvottelut tietenkin jatkuvat pelaajien kanssa koko ajan.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa toteaa, että pelaajia löytyy jo jokaiselle pelipaikalle maalivahtia lukuunottamatta.

”Siinä on hyvä runko hyvät määrät minuutteja tällä kaudella pelanneita pelaajia. Erittäin hyvä startti tähän kohtaan”, Listenmaa summaa.

TamU on vastannut Stenroosin odotuksia

Julius Stenroosin tullessa Tampere Unitediin monikaan ei varmasti odottanut, että nuori pelaaja syrjäyttäisi muut kymppipaikan pelaajat avauskokoonpanosta puolissa kauden otteluissa, ja olisi joukkueen kolmanneksi paras maalintekijä. Jopa sellaisia kommentteja kuultiin, että nuori pelaaja tekee väärän ratkaisun lähtiessään kovaan TamUun, jossa peliaikaa ei olisi tiedossa.

Jo edellisellä kahdella kaudella yhteensä 23 Kakkosen ottelua TPV:ssä pelannut Stenroos tiesi kuitenkin toisin.

”Tiesin oman tasoni ja oman kykyni. Ajattelin että jos vain pääsen omalle hyvälle tasolleni, pystyn kyllä saamaan isoja minuutteja myös tässä joukkueessa. Kovaa työntekoa se kyllä vaatii kovassa joukkueessa”, Stenroos toteaa itsevarmasti.

Julius Stenroos Pyynikillä derbyssä, jossa hän teki kaksi maalia.

Viime talvena Julius Stenroos totesi sopimusuutisen yhteydessä nimenomaan sen, että halusi jatkaa Kakkosen tasolla kun TPV putosi Kolmoseen, ja totesi siinä kohtaa TamUn olleen vaihtoehto, josta oli kuullut paljon hyvää.

”Kokemukset ovat vastanneet niitä odotuksia mitä silloin oli. Toiminta on todella hyvää, ja jokainen osa-alue toimii. On tämä aika poikkeuksellista, että taustalla on näin paljon porukkaa, jotka pyörii joka päivä treeneissä mukana. Erillinen fysiikkavalmentaja on iso apu”, Stenroos kehuu.

Stenroosin tavoitteet korkealla

Kun palataan menneeseen kauteen, Stenroos ei kiistä että jotakin jäi hampaankoloon.

”Kausi oli ehkä pieni pettymys, kun tavoitteena joukkueella oli neljän joukkoon pääsy, niin kyllä se harmittaa että sinne ei päästy”, Stenroos sanoo.

Jalkapalloilijan Stenroosin tavoitteet ovat toki ihan muualla kuin vain Kakkosen kärkikahinoissa.

”Ammattilaisuus on haave ja tavoite, jonka eteen teen töitä koko ajan. Ulkomaillekin olisi kiva päästä jossain vaiheessa. Tällä hetkellä tuntuu että TamU on hyvä paikka kehittyä ja edetä uralla”, Stenroos toteaa suoraan.

Stenroosin ja TamUn tavoitteet osuvatkin hyvin yksiin, sillä molemmat haluaisivat ottaa lähivuosina sen seuraavan askeleen ja pelata Ykkösessä. Siksi pidempi 2+1-vuotinen sopimus oli molempien kannalta luonteva ratkaisu.

”On hyvä, että seura haluaa mennä eteenpäin ja on kovat tavoitteet. Tehdään töitä niiden eteen, niin uskon että nousu Ykköseen on saavutettavissa minun sopimuksen aikana”, Stenroos näkee.

Myös päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee, että Steenroosilla on kovalla työnteolla mahdollisudet vaikka mihin.

”Jullella on kova potentiaali, ja on lahjakas poika. Ensi kaudella armeija vähän häiritsee, mutta sen takia haluttiin tehdä nyt 2+1-vuotinen sopimus, niin Julle saa rauhan sikäli. että armeija ei muuta isommin mitään ja paikka odottaa täällä heti kun armeijasta vapautuu.”

”Vähän jopa yllätti, että Julle otti niin isoja minuutteja varsinkin alkukaudesta ennen kuin sairastelu alkoi vaikuttaa. Julle otti tosi ison roolin joukkueessa”, Listenmaa päättää.

Lopuksi ”Julle” haluaa lähettää vielä tervisiä kannattajille.

”Muistan kun pelasin TPV:n kakkosjoukkueen kanssa TamUa vastaan, ja oli tosi hieno tunnelma koti- ja vieraspelissä. Kannattajien edessä pelaaminen on jopa ylittänyt omat odotukseni, kun jokaisessa vieraspeleissäkin Sinikaarti on kannustamassa. Kesällä oli hieno hetki, kun sain oman laulun. Se on jäänyt mieleen”, Stenroos toteaa.

TamUlla on nyt siis hyvä yhdeksän pelaajan runko, mutta lisää sopimusuutisia on toki tulossa syksyn aikana. Niitä odotellessa kannattaa hankkia kausikortti ensi kaudelle, sillä lokakuun ajan kausikortit saa kampanjahinnoilla. Aikuisten kausikortin hinta on nyt 75 € (normaali 90 €) ja alennusryhmien kausikortin hinta on 50 € (normaali 65 €). Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa pakettiin on laitettu mukaan TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Katso Julius Stenroosin haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2