1.11.2019

 
 

Jukka Listenmaa on Tampere Unitedin uusi päävalmentajaTampere Unitedin päävalmentajana toimii tulevalla Kolmosen kaudella Jukka Listenmaa, joka ottaa samalla vastuulleen myös seuran valmennuspäällikön tehtävät. UEFA A -koulutuksen suorittanut Listenmaa tuo Sinipaitoihin vankan kokemuksen, johon sisältyy pitkä peliura kasvattajaseura Tampereen Pallo-Veikoissa. Viimeiset ottelunsa huipputasolla Listenmaa pelasi Tampere Unitedin paidassa kaudella 1999, ja 2000-luvulla Listenmaa on valmentanut lukuisissa tamperelaisseuroissa. Nyt tehty sopimus kattaa kauden 2020, ja lisäksi siinä on seuran optio kaudesta 2021.

Viime vuodet Jukka Listenmaa on viettänyt Tampereen Pallo-Veikoissa edustusjoukkueen ja vanhimpien juniorien valmennustehtävissä. Viime kaudella hän myös tuurasi reilun kuukauden ajan Anssi Ylistä TPV:n edustusjoukkueen päävalmentajan paikalla ja johti joukkueen kuudessa pelissä yhteen voittoon ja kahteen tasapeliin.

Hakeutuminen kasvattajaseurasta Sinipaitoihin oli Jukka Listemaalle vakavan pohdinnan paikka. ”P√§√§t√∂s ei miss√§√§n tapauksessa ollut helppo, mutta uudet haasteet ja valmennusp√§√§llik√∂n homma sai mut hakemaan paikkaa. Sopimus syntyi ekan haastattelun j√§lkeen helposti, kun siin√§ vakuutuin, kuinka tosissaan TamUssa tehd√§√§n t√∂it√§”, Listemaa kommentoi siirron syntymist√§.

Tampere United ei ole peitellyt haluaan palata Kakkoseen niin pian kuin mahdollista, ja t√§m√§ sopii Listenmaallekin eritt√§in hyvin. ”Tavoitteena oleva nopea nousu takasin Kakkoseen oli yksi iso asia, mink√§ vuoksi p√§√§tin ottaa paikan, koska kilpailun takia t√§t√§ haluan tehd√§”, Listemaan linjaa.

Tamperelaisena valmentajana Listenmaan etu on paikallisten pelaajien tunteminen. My√∂s viime kaudella Sinipaidoissa pelanneet pelaajat ovat ”Listelle” tuttuja: ”TPV-taustaiset pelaajat tunnen luonnollisesti oikein hyvin, ja joitain heist√§ olen valmentanutkin jo aikasemmin. My√∂s pitk√§√§n TamUssa pelanneet tunnen jalkapalloilijoina aika hyvin, ja vasta vuoden joukkueessa olleetkin olen n√§hnyt jokusen kerran kent√§ll√§ aikasemminkin”, Listenmaa erittelee.

Helposti lähestyttävä valmentaja

Jukka Listenmaa luonnehtii itse√§√§n helposti l√§hestytt√§v√§ksi valmentajaksi. ”Haluan rakentaa sellaisen TamUn, jossa on luottamus pelaajien ja johtoryhm√§n v√§lill√§ ja jossa jokaisen on helppo olla oma itsens√§. Sen j√§lkeen haluan, ett√§ treeneiss√§ kaikki hommat tehd√§√§n tosissaan, mutta my√∂s v√§lill√§ siell√§ saa nauraakin. Pelifilosofiassani kaikki kaikessa on kentt√§tasapaino. Toisena asiana on, ett√§ ollaan ty√∂teli√§√§mpi joukkue kent√§ll√§”, linjaa Listenmaa.

Seuran valmennusp√§√§llik√∂n teht√§v√§ on Jukka Listenmaalle uusi ja mielenkiintoinen haaste. Vastuulle tulevat erityisesti seuran 8-vuotiaiden ja vanhempien ymp√§rivuotisena toimivat harrastejoukkueet. ”Tarkoituksena ei ole heitt√§√§ ‚ÄėListe√§‚Äô hoitamaan yksin seuran koko junioripuolta, vaan h√§nelle on kaavailtu iso rooli kaupunginosatoimintaan pohjautuvaa junioritoimintaa astetta kilpailullisempaan suuntaan. Tavoitteenamme on edelleenkin olla seuran strategian mukaisesti paras paikka aloittaa jalkapallo, mutta pikku hiljaa on mietitt√§v√§ my√∂s pelaajapolun rakentamista niin, ett√§ jonain p√§iv√§n√§ se tuottaa pelaajia edustusjoukkueeseen. Edess√§ on viel√§ pitk√§ tie, mutta nyt luodaan niit√§ rakenteita, jotka sen lopulta mahdollistavat”, toteaa parin viikon p√§√§st√§ seuran puheenjohtajan paikalle siirtyv√§ varapuheenjohtaja Antti Niemist√∂.

Harjoitukset alkavat jo ennen joulua

Edustusjoukkueen kausi alkaa keskiviikkona 13.11. pidettävällä kauden avauspalaverilla. Pallolliset harjoitukset alkavat marras-joulukuun vaihteessa Pirkkahallin auetessa. Päävalmentajan avuksi tuleva muu taustaryhmä pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian.

Keskustelut jatkosopimuksista viime kauden pelaajien kanssa saavat uutta pontta nyt, kun päävalmentajan nimi on tiedossa. Sama koskee luonnollisesti myös keskusteluja uusien pelaajien ja mahdollisten paluumuuttajien kanssa. Tästä se siis taas alkaa: yhteinen jännitys ensi kauden joukkueen rakennusvaiheista ja spekulointi siitä, ketkä jatkavat ja keitä uusia saadaan houkuteltua mukaan. Ensimmäiset uutiset päästään toivottavasti julkaisemaan jo lähitulevaisuudessa.