Jukka Listenmaa jatkaa Tampere Unitedin pää­valmentajana 1+1-vuotisella sopimuksella

16/09/2021 TamU
Uutinen

Valmennuspäällikkönä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentajana toimiva Jukka Listenmaa on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2023. Kaudeksi 2020 Tampere Unitediin tullut Listenmaa on tehnyt hyvää työtä sekä junioritoiminnan kehittämisen että miesten edustusjoukkueen parissa, eikä jatkosopimuksesta tarvinnut käydä pitkiä neuvotteluja, vaikka kuluva kausi on vielä pahasti kesken.

Tampere United ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella yhtään ottelua ja täyttä pistepussia verottaa vain yksi tasapeli, mutta tiedossa ei vielä ole, millä sarjatasolla Tampere United ensi kaudella pelaa. Tämä ei kuitenkaan muodostunut esteeksi päävalmentajan jatkosta sopimisen suhteen.

”Olen viihtynyt tässä seurassa todella hyvin. Asiat toimii niin kuin haluan ja niin kuin haluan niitä hoidettavan. Kaikkien kanssa on helppo toimia. Pelaajat, taustat, johtoporras, fanit – kaikkien kanssa olen tullut hyvin juttuun. Ei ole mitään syytä miksi en olisi jatkanut. Samaa hommaa se on Kolmosessa ja Kakkosessa, ei sillä ole minulle niin väliä. Samaa jalkapalloa se on ja samalla tavalla minä hoidan hommani oli se sarjataso mikä tahansa”, toteaa Jukka Listenmaa.

”Meillä ei käynyt kyllä mielessäkään mikään muu vaihtoehto kuin jatkosopimuksen tekeminen ’Listen’ kanssa. Seuran hallituksessa olemme olleet erittäin tyytyväisiä siihen, miten edustusjoukkueen tekeminen on kehittynyt. Lisäksi jo viime kaudella nähtiin, että ’Liste’ kestää paineen hankalissakin paikoissa. Tällä kaudella puolestaan vakuuttavaa on ollut se, miten Pyynikistä on tehty todellinen kotikenttä, josta vastustajien on vaikea hakea tuloksia. Lisäksi ’Listen’ kanssa on erittäin helppo ja miellyttävä viedä asioita eteenpäin”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Tänä syksynä Tampere United hakee nousua Kakkoseen toista vuotta peräkkäin. Kaikilla seurassa on kova hinku ylöspäin, ja myös Jukka Listenmaa haluaa olla mukana silloin, kun pelit Kakkosessa alkavat. Samalla Listenmaa on kaikkien seuratoimijoiden tavoin sitoutunut siihen, että nousuprojektia ei jätetä ennen kuin nousu toteutuu.

”Jollei nousu tapahdu nyt, se tapahtuu ehkä vuoden päästä, mutta se on sataprosenttisen varmaa, että nousu tapahtuu lähiaikoina. Vahva luottohan siihen on, että nousu tapahtuu nyt”, Listenmaa luonnehtii.

Kaiken kaikkiaan Listenmaa näkee, että joukkueen tekeminen on mennyt paljon eteenpäin kuluneiden kahden kauden aikana.

”Olen saanut ajettua sisään sitä pelitapaa, jonka olen halunnut tuoda joukkueelle. Lisäksi on parannettu tiettyä urheilullisuutta ja joukkuekuria. Yleensäkin koko seuran sisällä on tällä hetkellä positiivinen ilmapiiri. Varmasti joukkueen menestyskin auttaa siihen, että kaikilla on aika hyvä fiilis tällä hetkellä.”

Kaksoisrooli valmennuspäällikkönä

Jukka Listenmaan roolin Tampere Unitedissa on kuulunut myös junioripuolen tehtäviä seuran valmennuspäällikkönä, ja nämä tehtävät jatkuvat myös tulevilla kausilla. Tehtävään on kuulunut erityisesti valmennuslinjan ja valmennussuunnitelmien laatiminen sekä valmentajien tutorointi.

”Tänä vuonna on jäänyt pikkusen vähemmän aikaa junioripuolen hommiin, koska heidän harjoitukset osuu niin usein päällekkäin edustusjoukkueen kanssa. Olen saanut tehtyä minimihommat mitä on tarvinnut tehdä ja ehkä pikkuisen enemmänkin, mutta en ole täysin tyytyväinen tyytyväinen siihen määrän mitä olen pystynyt antamaan sinne”, Listenmaa kertoo avoimesti.

Listenmaan tehtävän luonne on kuitenkin muuttumassa tulevalla kaudella, kun 8–9-vuotiaiden joukkueille on seuraan palkattu päävalmentajaksi Ville Niskanen, ja Ville Lehtilä puolestaan ottaa vastuulleen 10–11-vuotiaiden joukkueet. Listenmaa näkeekin tulevien vuosien kehityksen valoisena.

”Nyt saatiin palkattua hyvät päävalmentajat pariin ikäluokkaan. mikä on tosi hyvä juttu, kun ovat jo kokeneita valmentajia. Tulevina vuosina kun saadaan kasvatettua uusia ikäluokkia, saadaan pikkuhiljaa pelaajamassaakin kasvatettua, ja sen jälkeen kun on massaa voidaan odottaa laatuakin. Tuntuu että junioripuoli menee koko ajan parempaan suuntaan. Tietyt kaverit tekevät siellä todella hyvää duunia”, toteaa Listenmaa viitaten erityisesti varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjän rooliin junioritoiminnan vastuuhenkilönä.

Seuran ulkopuolelta usein vähätellään Tampere Unitedin junioritoimintaa. Totta onkin, että työtä on paljon vielä edessä ennen kuin junioritoiminta syöttää ensimmäisiä pelaajia aikuisjoukkueisiin.

”Ei sitä millään hokkuspokkustempuilla tehdä ja yhtäkkiä kasvateta viittä ikäluokkaa, vaan kyllä se on pitkäjänteinen juttu. Mitä paremmin me saamme homman toimimaan, sitä helpompi on saada pätevät valmentajat jokaiseen ikäluokkaan”, Listenmaa näkee.

Intohimo jalkapalloa kohtaan

”Kyllä se on intohimo lajia kohtaan”, vastaa Jukka Listenmaa kun kysytään mikä saa hänet vuodesta toiseen hakeutumaan eri tehtäviin kentän laidalle.

”Se fiilis, mikä pelin voittamisen jälkeen on, kun pääsee pukukoppiin joukkueen kanssa, niin se on ihan käsittämättömän hieno tunne, eikä sitä saan mistään muualta. Muualta elämästä saa muita kivoja tunteita, mutta sitä tunnetta ei saa muualta, ja se on iso asia.”

”Jalkapallo on yli 40 vuotta ollut iso intohimo, joten ei se siitä mihin katoa, vaan eiköhän se ole loppuelämän mukana. Jollain tapaa meikäläinen tullaan aina näkemään kentän laidalla. Joko se on siellä katsomossa tai sitten kannan aitoja Sinikaartin kanssa, mutta jotain minä tulen tekemään jalkapallon parissa loppuun asti. Ei siitä tule eroon pääsemään.”

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2