16.9.2021

 
 

Jukka Listenmaa jatkaa Tampere Unitedin p√§√§­valmentajana 1+1-vuotisella sopimuksellaValmennuspäällikkönä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentajana toimiva Jukka Listenmaa on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2023. Kaudeksi 2020 Tampere Unitediin tullut Listenmaa on tehnyt hyvää työtä sekä junioritoiminnan kehittämisen että miesten edustusjoukkueen parissa, eikä jatkosopimuksesta tarvinnut käydä pitkiä neuvotteluja, vaikka kuluva kausi on vielä pahasti kesken.

Tampere United ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella yhtään ottelua ja täyttä pistepussia verottaa vain yksi tasapeli, mutta tiedossa ei vielä ole, millä sarjatasolla Tampere United ensi kaudella pelaa. Tämä ei kuitenkaan muodostunut esteeksi päävalmentajan jatkosta sopimisen suhteen.

”Olen viihtynyt t√§ss√§ seurassa todella hyvin. Asiat toimii niin kuin haluan ja niin kuin haluan niit√§ hoidettavan. Kaikkien kanssa on helppo toimia. Pelaajat, taustat, johtoporras, fanit ‚Äď kaikkien kanssa olen tullut hyvin juttuun. Ei ole mit√§√§n syyt√§ miksi en olisi jatkanut. Samaa hommaa se on Kolmosessa ja Kakkosessa, ei sill√§ ole minulle niin v√§li√§. Samaa jalkapalloa se on ja samalla tavalla min√§ hoidan hommani oli se sarjataso mik√§ tahansa”, toteaa Jukka Listenmaa.

”Meill√§ ei k√§ynyt kyll√§ mieless√§k√§√§n mik√§√§n muu vaihtoehto kuin jatkosopimuksen tekeminen ’Listen’ kanssa. Seuran hallituksessa olemme olleet eritt√§in tyytyv√§isi√§ siihen, miten edustusjoukkueen tekeminen on kehittynyt. Lis√§ksi jo viime kaudella n√§htiin, ett√§ ’Liste’ kest√§√§ paineen hankalissakin paikoissa. T√§ll√§ kaudella puolestaan vakuuttavaa on ollut se, miten Pyynikist√§ on tehty todellinen kotikentt√§, josta vastustajien on vaikea hakea tuloksia. Lis√§ksi ’Listen’ kanssa on eritt√§in helppo ja miellytt√§v√§ vied√§ asioita eteenp√§in”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

Tänä syksynä Tampere United hakee nousua Kakkoseen toista vuotta peräkkäin. Kaikilla seurassa on kova hinku ylöspäin, ja myös Jukka Listenmaa haluaa olla mukana silloin, kun pelit Kakkosessa alkavat. Samalla Listenmaa on kaikkien seuratoimijoiden tavoin sitoutunut siihen, että nousuprojektia ei jätetä ennen kuin nousu toteutuu.

”Jollei nousu tapahdu nyt, se tapahtuu ehk√§ vuoden p√§√§st√§, mutta se on sataprosenttisen varmaa, ett√§ nousu tapahtuu l√§hiaikoina. Vahva luottohan siihen on, ett√§ nousu tapahtuu nyt”, Listenmaa luonnehtii.

Kaiken kaikkiaan Listenmaa näkee, että joukkueen tekeminen on mennyt paljon eteenpäin kuluneiden kahden kauden aikana.

”Olen saanut ajettua sis√§√§n sit√§ pelitapaa, jonka olen halunnut tuoda joukkueelle. Lis√§ksi on parannettu tietty√§ urheilullisuutta ja joukkuekuria. Yleens√§kin koko seuran sis√§ll√§ on t√§ll√§ hetkell√§ positiivinen ilmapiiri. Varmasti joukkueen menestyskin auttaa siihen, ett√§ kaikilla on aika hyv√§ fiilis t√§ll√§ hetkell√§.”

Kaksoisrooli valmennuspäällikkönä

Jukka Listenmaan roolin Tampere Unitedissa on kuulunut myös junioripuolen tehtäviä seuran valmennuspäällikkönä, ja nämä tehtävät jatkuvat myös tulevilla kausilla. Tehtävään on kuulunut erityisesti valmennuslinjan ja valmennussuunnitelmien laatiminen sekä valmentajien tutorointi.

”T√§n√§ vuonna on j√§√§nyt pikkusen v√§hemm√§n aikaa junioripuolen hommiin, koska heid√§n harjoitukset osuu niin usein p√§√§llekk√§in edustusjoukkueen kanssa. Olen saanut tehty√§ minimihommat mit√§ on tarvinnut tehd√§ ja ehk√§ pikkuisen enemm√§nkin, mutta en ole t√§ysin tyytyv√§inen tyytyv√§inen siihen m√§√§r√§n mit√§ olen pystynyt antamaan sinne”, Listenmaa kertoo avoimesti.

Listenmaan teht√§v√§n luonne on kuitenkin muuttumassa tulevalla kaudella, kun 8‚Äď9-vuotiaiden joukkueille on seuraan palkattu p√§√§valmentajaksi Ville Niskanen, ja Ville Lehtil√§ puolestaan ottaa vastuulleen 10‚Äď11-vuotiaiden joukkueet. Listenmaa n√§keekin tulevien vuosien kehityksen valoisena.

”Nyt saatiin palkattua hyv√§t p√§√§valmentajat pariin ik√§luokkaan. mik√§ on tosi hyv√§ juttu, kun ovat jo kokeneita valmentajia. Tulevina vuosina kun saadaan kasvatettua uusia ik√§luokkia, saadaan pikkuhiljaa pelaajamassaakin kasvatettua, ja sen j√§lkeen kun on massaa voidaan odottaa laatuakin. Tuntuu ett√§ junioripuoli menee koko ajan parempaan suuntaan. Tietyt kaverit tekev√§t siell√§ todella hyv√§√§ duunia”, toteaa Listenmaa viitaten erityisesti varapuheenjohtaja Markus Ky√∂st√§j√§n rooliin junioritoiminnan vastuuhenkil√∂n√§.

Seuran ulkopuolelta usein vähätellään Tampere Unitedin junioritoimintaa. Totta onkin, että työtä on paljon vielä edessä ennen kuin junioritoiminta syöttää ensimmäisiä pelaajia aikuisjoukkueisiin.

”Ei sit√§ mill√§√§n hokkuspokkustempuilla tehd√§ ja yht√§kki√§ kasvateta viitt√§ ik√§luokkaa, vaan kyll√§ se on pitk√§j√§nteinen juttu. Mit√§ paremmin me saamme homman toimimaan, sit√§ helpompi on saada p√§tev√§t valmentajat jokaiseen ik√§luokkaan”, Listenmaa n√§kee.

Intohimo jalkapalloa kohtaan

”Kyll√§ se on intohimo lajia kohtaan”, vastaa Jukka Listenmaa kun kysyt√§√§n mik√§ saa h√§net vuodesta toiseen hakeutumaan eri teht√§viin kent√§n laidalle.

”Se fiilis, mik√§ pelin voittamisen j√§lkeen on, kun p√§√§see pukukoppiin joukkueen kanssa, niin se on ihan k√§sitt√§m√§tt√∂m√§n hieno tunne, eik√§ sit√§ saan mist√§√§n muualta. Muualta el√§m√§st√§ saa muita kivoja tunteita, mutta sit√§ tunnetta ei saa muualta, ja se on iso asia.”

”Jalkapallo on yli 40 vuotta ollut iso intohimo, joten ei se siit√§ mihin katoa, vaan eik√∂h√§n se ole loppuel√§m√§n mukana. Jollain tapaa meik√§l√§inen tullaan aina n√§kem√§√§n kent√§n laidalla. Joko se on siell√§ katsomossa tai sitten kannan aitoja Sinikaartin kanssa, mutta jotain min√§ tulen tekem√§√§n jalkapallon parissa loppuun asti. Ei siit√§ tule eroon p√§√§sem√§√§n.”