Jukka Listenmaa arvioi joulukuun testi­jaksoa: ”Meidän pitää saada puolustus kuntoon”

27/12/2019
Uutinen

Tampere Unitedin joulukuun testijakso päättyi viikko sitten lauantaina pelattuun Ilves-Kissat-otteluun. Ottelu näytti karulla tavalla eron, mikä Unitedin testimiehistöllä oli Kolmosen ehkä kuuminta nousijasuosikkia Ilves-Kissoja vastaan, joka pelasi oman ottelunsa vahvalla viime kauden rungollaan. Ilves-Kissojen voidaan toki vielä odottaa vahvistuvan kesää kohti mentäessä.

”Peliminuutteja ajatellen lauantaina kentällä nähdystä porukasta voisi olla mukana toivon mukaan neljä tai viisi sellaista pelaajaa, joita nähdään myös tulevana kesänä. Sitten jos aletaan puhumaan isosta roolista, niin voidaan jäädä kahteen tai kolmeen pelaajaan”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa arvioi Ilves-Kissat-ottelun kokoonpanoa.

Joukkueen rakentaminen on siis vielä kesken, ja harjoitukset jatkuvat tammikuussa try-outtien hengessä. Mukaan mahtuu vielä uusiakin pelaajia: ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Edustusjoukkue aloitti harjoittelun joulukuun ensimmäisellä viikolla, mutta kolmipäiväinen viikko kutistui lopulta yhden harjoituskerran viikoksi Puolustusvoimien vallattua Messu- ja Urheilukeskuksen käyttöönsä Tampereella järjestetyn itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin takia.

”Maanantaina tämä tieto tavoitti meidät, kun tiistaina aloitettiin. Toki se menee omaan piikkiini, etten valmistautuessa tätä ollut tajunnut, koska kyllä tämä ihan selkeästi oli siellä varauskalenterissa merkattuna”” Listenmaa harmittelee jälkikäteen.

Kahden harjoituspäivän poisjäänti on osaltaan vaikuttanut siihen, että pelaajasopimuksia on tässä vaiheessa aiempia vuosia vähemmän. Muutoin vaikutukset jäivät kuitenkin päävalmentajan mukaan lopulta varsin vähäisiksi.

”Ei se sitten kuitenkaan sitä ensimmäistä viikkoa liiemmin sekoittanut. Tarkoituksemme oli kuitenkin aika paljon pelata, että näemme millaista porukkaa meillä on mukana. Siinä jäi se kaksi treenikertaa vähemmän nähdä niitä pelaajia, mutta uskon nyt näin joulun alla nähneeni ihan tarpeeksi. Suuri osa pelaajista oli kuitenkin sellaisia, että tunsin jo etukäteen.”

Listenmaan mukaan joukkuetta jouduttiin jo harventamaan joulukuun aikana, ja Ilves-Kissat-ottelu jäänee osalle viimeiseksi tällä erää Sinipaidoissa.

”Kyllä se vain kylmästi erottuu heti, jotka joutuu käännyttämään nopeasti pois. Neljä pelaajaa on laitettu pois tämän joulukuun harjoitusjakson aikana, eivätkä he nyt välttämättä olleet sieltä kaikista huonoimmasta päästä pelaajia. Nyt sitten on kolme sellaista pelaajaa, jotka meidän pitäisi periaatteessa laittaa tässä vaiheessa pois.”

Joukkue palaa harjoittelun pariin torstaina 2.1. Jukka Listenmaan mukaan pois jäävien pelaajien tilalle on odotettavissa täydennyksiä.

”Toivon, että sopimuspelaajista Ali Aitbenzanzoun olisi tuolloin mukana. Mustafa Hussein Zada oli jo Ilves-Kissat-pelin alla harjoituksissa, mutta oli työesteen takia poissa itse pelistä. Pari vahvistusta on kiikarissa, jotka toivon mukaan saan puhuttua rinkiin siihen mennessä. Ainakin yhden uskon näistä toteutuvan. Muitakin pelaajia uskon tähän liittyvän lisää mitä pidemmälle kevät etenee.”

Suomen Cup iso haaste Sinipaidoille

Päävalmentaja Jukka Listenmaan arvion mukaan TamU ei tule olemaan vielä tammikuussa valmis kokoonpanon puolesta. Oman haasteensa talvikauteen tuo alkuvuodesta käynnistyvä Suomen Cup, jossa sarjapykälää alemmaksi vaihtanut TamU joutuu kovaan kyytiin. Samassa lohkossa on kolme Kakkosen joukkuetta eli HJS sekä paikallisvastustajat Ilveksen kakkosjoukkue ja TPV. Pelit alkavat sunnuntaina 19.1. vierasottelulla Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. On mahdollista, että tuolloin mukana on TamUn kakkosjoukkueessa viime kaudella pelanneita pelaajia, jotka vasta taistelevat paikasta edustusjoukkueessa.

”Se Suomen Cup tulee kieltämättä sieltä vähän nopeasti. Toivotaan, että saadaan tuota meidän tekemistä siihen mennessä hieman valmiimmaksi. Muuten tulee rumaa jälkeä”, Listenmaa myöntää rehellisesti.

”Hyvää siinä kilpailussa on se, että saamme hyviä pelejä. Emme me muuten, ehkä saisi tässä kohtaa kautta Kakkosen joukkueita kohdattavaksi. Meidän pitää saada puolustuspelaamista kuntoon, ettei niissä peleissä synny tuollaisia tiloja ja välejä, mitä syntyi Ilves-Kissoja vastaan. Ja vielä parempi, että päästään harjoittelemaan sitä puolustuspelaamista tosi tilanteessa”, Listenmaa summaa.

”Harjoittelemme kuitenkin vajaalla kentällä, joten kaikki mitä saamme isolla kentällä tehtyä on plussaa, mutta emme me sen taakse voida myöskään mennä. Kyllä siinäkin taktiset jutut pystyy hyvin käymään läpi”, jatkaa Listenmaa samaan hengenvetoon.

Kevään harjoittelu- ja ottelurytmi on tuoreen TamU-valmentajan mukaan jo hyvin pitkälle mietitty.

”Ohjelma on periaatteessa täynnä. Pari-kolme viikonloppua on vielä avoinna, mutta haluan että joka kuukausi joukkueella olisi myös yksi vapaa viikonloppu, jolloin pojilla on myös mahdollisuus viettää sitä nuorten poikien elämää”, Listenmaa virnistää.

Perusviikko tulee pitämään sisällään kolme pallotreeniä yhdessä, yhden omatoimisen päivän ja viikonloppuisin pelin.

”Jollekin tämä omatoiminen päivä voi tarkoittaa salia tai lenkkiä ja toiselle taas uimista tai hiihtämistä. Tässä pelaajilla on mahdollisuus käyttää omaa harkintaa ja tehdä sitä mikä tekee itselle hyvää. Sitä on mahdotonta valvoa, mutta uskon että näen kentällä kyllä aika nopeasti kuka nämä harjoitteet tekee ja kuka ei”, Jukka Listenmaa päättää.

Tulevista kevään harjoitusotteluista Tampere United tulee tiedottamaan myöhemmin.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2