27.12.2019

 
 

Jukka Listenmaa arvioi joulukuun testi­jaksoa: ”Meid√§n pit√§√§ saada puolustus kuntoon”Tampere Unitedin joulukuun testijakso päättyi viikko sitten lauantaina pelattuun Ilves-Kissat-otteluun. Ottelu näytti karulla tavalla eron, mikä Unitedin testimiehistöllä oli Kolmosen ehkä kuuminta nousijasuosikkia Ilves-Kissoja vastaan, joka pelasi oman ottelunsa vahvalla viime kauden rungollaan. Ilves-Kissojen voidaan toki vielä odottaa vahvistuvan kesää kohti mentäessä.

”Peliminuutteja ajatellen lauantaina kent√§ll√§ n√§hdyst√§ porukasta voisi olla mukana toivon mukaan nelj√§ tai viisi sellaista pelaajaa, joita n√§hd√§√§n my√∂s tulevana kes√§n√§. Sitten jos aletaan puhumaan isosta roolista, niin voidaan j√§√§d√§ kahteen tai kolmeen pelaajaan”, Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa arvioi Ilves-Kissat-ottelun kokoonpanoa.

Joukkueen rakentaminen on siis vielä kesken, ja harjoitukset jatkuvat tammikuussa try-outtien hengessä. Mukaan mahtuu vielä uusiakin pelaajia: ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Edustusjoukkue aloitti harjoittelun joulukuun ensimmäisellä viikolla, mutta kolmipäiväinen viikko kutistui lopulta yhden harjoituskerran viikoksi Puolustusvoimien vallattua Messu- ja Urheilukeskuksen käyttöönsä Tampereella järjestetyn itsenäisyyspäivän valtakunnallisen paraatin takia.

”Maanantaina t√§m√§ tieto tavoitti meid√§t, kun tiistaina aloitettiin. Toki se menee omaan piikkiini, etten valmistautuessa t√§t√§ ollut tajunnut, koska kyll√§ t√§m√§ ihan selke√§sti oli siell√§ varauskalenterissa merkattuna‚ÄĚ” Listenmaa harmittelee j√§lkik√§teen.

Kahden harjoituspäivän poisjäänti on osaltaan vaikuttanut siihen, että pelaajasopimuksia on tässä vaiheessa aiempia vuosia vähemmän. Muutoin vaikutukset jäivät kuitenkin päävalmentajan mukaan lopulta varsin vähäisiksi.

”Ei se sitten kuitenkaan sit√§ ensimm√§ist√§ viikkoa liiemmin sekoittanut. Tarkoituksemme oli kuitenkin aika paljon pelata, ett√§ n√§emme millaista porukkaa meill√§ on mukana. Siin√§ j√§i se kaksi treenikertaa v√§hemm√§n n√§hd√§ niit√§ pelaajia, mutta uskon nyt n√§in joulun alla n√§hneeni ihan tarpeeksi. Suuri osa pelaajista oli kuitenkin sellaisia, ett√§ tunsin jo etuk√§teen.”

Listenmaan mukaan joukkuetta jouduttiin jo harventamaan joulukuun aikana, ja Ilves-Kissat-ottelu jäänee osalle viimeiseksi tällä erää Sinipaidoissa.

”Kyll√§ se vain kylm√§sti erottuu heti, jotka joutuu k√§√§nnytt√§m√§√§n nopeasti pois. Nelj√§ pelaajaa on laitettu pois t√§m√§n joulukuun harjoitusjakson aikana, eiv√§tk√§ he nyt v√§ltt√§m√§tt√§ olleet sielt√§ kaikista huonoimmasta p√§√§st√§ pelaajia. Nyt sitten on kolme sellaista pelaajaa, jotka meid√§n pit√§isi periaatteessa laittaa t√§ss√§ vaiheessa pois.”

Joukkue palaa harjoittelun pariin torstaina 2.1. Jukka Listenmaan mukaan pois jäävien pelaajien tilalle on odotettavissa täydennyksiä.

”Toivon, ett√§ sopimuspelaajista Ali Aitbenzanzoun olisi tuolloin mukana. Mustafa Hussein Zada oli jo Ilves-Kissat-pelin alla harjoituksissa, mutta oli ty√∂esteen takia poissa itse pelist√§. Pari vahvistusta on kiikarissa, jotka toivon mukaan saan puhuttua rinkiin siihen menness√§. Ainakin yhden uskon n√§ist√§ toteutuvan. Muitakin pelaajia uskon t√§h√§n liittyv√§n lis√§√§ mit√§ pidemm√§lle kev√§t etenee.”

Suomen Cup iso haaste Sinipaidoille

Päävalmentaja Jukka Listenmaan arvion mukaan TamU ei tule olemaan vielä tammikuussa valmis kokoonpanon puolesta. Oman haasteensa talvikauteen tuo alkuvuodesta käynnistyvä Suomen Cup, jossa sarjapykälää alemmaksi vaihtanut TamU joutuu kovaan kyytiin. Samassa lohkossa on kolme Kakkosen joukkuetta eli HJS sekä paikallisvastustajat Ilveksen kakkosjoukkue ja TPV. Pelit alkavat sunnuntaina 19.1. vierasottelulla Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. On mahdollista, että tuolloin mukana on TamUn kakkosjoukkueessa viime kaudella pelanneita pelaajia, jotka vasta taistelevat paikasta edustusjoukkueessa.

”Se Suomen Cup tulee kielt√§m√§tt√§ sielt√§ v√§h√§n nopeasti. Toivotaan, ett√§ saadaan tuota meid√§n tekemist√§ siihen menness√§ hieman valmiimmaksi. Muuten tulee rumaa j√§lke√§”, Listenmaa my√∂nt√§√§ rehellisesti.

”Hyv√§√§ siin√§ kilpailussa on se, ett√§ saamme hyvi√§ pelej√§. Emme me muuten, ehk√§ saisi t√§ss√§ kohtaa kautta Kakkosen joukkueita kohdattavaksi. Meid√§n pit√§√§ saada puolustuspelaamista kuntoon, ettei niiss√§ peleiss√§ synny tuollaisia tiloja ja v√§lej√§, mit√§ syntyi Ilves-Kissoja vastaan. Ja viel√§ parempi, ett√§ p√§√§st√§√§n harjoittelemaan sit√§ puolustuspelaamista tosi tilanteessa”, Listenmaa summaa.

”Harjoittelemme kuitenkin vajaalla kent√§ll√§, joten kaikki mit√§ saamme isolla kent√§ll√§ tehty√§ on plussaa, mutta emme me sen taakse voida my√∂sk√§√§n menn√§. Kyll√§ siin√§kin taktiset jutut pystyy hyvin k√§ym√§√§n l√§pi”, jatkaa Listenmaa samaan hengenvetoon.

Kevään harjoittelu- ja ottelurytmi on tuoreen TamU-valmentajan mukaan jo hyvin pitkälle mietitty.

”Ohjelma on periaatteessa t√§ynn√§. Pari-kolme viikonloppua on viel√§ avoinna, mutta haluan ett√§ joka kuukausi joukkueella olisi my√∂s yksi vapaa viikonloppu, jolloin pojilla on my√∂s mahdollisuus viett√§√§ sit√§ nuorten poikien el√§m√§√§”, Listenmaa virnist√§√§.

Perusviikko tulee pitämään sisällään kolme pallotreeniä yhdessä, yhden omatoimisen päivän ja viikonloppuisin pelin.

”Jollekin t√§m√§ omatoiminen p√§iv√§ voi tarkoittaa salia tai lenkki√§ ja toiselle taas uimista tai hiiht√§mist√§. T√§ss√§ pelaajilla on mahdollisuus k√§ytt√§√§ omaa harkintaa ja tehd√§ sit√§ mik√§ tekee itselle hyv√§√§. Sit√§ on mahdotonta valvoa, mutta uskon ett√§ n√§en kent√§ll√§ kyll√§ aika nopeasti kuka n√§m√§ harjoitteet tekee ja kuka ei”, Jukka Listenmaa p√§√§tt√§√§.

Tulevista kevään harjoitusotteluista Tampere United tulee tiedottamaan myöhemmin.