Juho Heikkinen jatkaa – Topias Järvelä jää pois

26/03/2024 TamU
Uutinen

Tampere United on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen jo viime kaudella Sinipaitoja edustaneen Juho Heikkisen kanssa. Viime kausi oli hyökkäyspään eri paikoilla viihtyvälle juonikkaalle Heikkiselle loukkaantumisten sävyttämä, mutta nyt mies tähtää terveenä uuteen kauteen. Samalla Topias Järvelä jää pois edustusjoukkueen toiminnasta.

Juho Heikkinen

 • Syntynyt 14. tammikuuta 1998
 • Tuli TamUun viime kaudeksi, mutta loukkaantuminen haittasi pelaamista.
 • Pelasi kaudet 2020–22 Ykköstä MuSassa ja PEPOssa.

Kyllä tuossa oli semmoinen fiilis, että jos jalitsua jatkaa, niin minkä takia sitä pelaisi jossain muualla kuin TamUssa.

- Juho Heikkinen
Keskikenttäpelaaja

Tietysti Tammelassa pelaaminen on iso juttu ja se, että siellä on monta muutakin tamperelaista nippua. Aika hyvää meininkiä voi odottaa.

- Juho Heikkinen
Keskikenttäpelaaja

En tiedä, voiko parempaa seuraa löytää. Väitän, että jos en olisi päätynyt 2017 TamUun, oma ura olisi ollut aika lailla siinä.

- Topias Järvelä
Hyökkääjä

Ihan varmasti meikäläisen jatkossakin peleistä löytää. Vaikka ei viivojen sisällä enää ollakaan, niin oma luonne ei vaan anna periksi, että olisi kokonaan ulkona seuran toiminnasta.

- Topias Järvelä
Hyökkääjä

Vuosina 2020–22 Ykköstä MuSassa ja PEPOssa pelannut Heikkinen palasi viime kaudeksi Tampereelle, ja kellotti minuutteja kaikkiaan 17 Kakkosen ottelussa, joista seitsemässä mies mahtui Tampere Unitedin avauskokoonpanoon.

”Kyllä tuossa oli semmoinen fiilis, että jos jalitsua jatkaa, niin minkä takia sitä pelaisi jossain muualla kuin TamUssa. Siinä on viime kaudesta tuttuja hyviä kavereita mukana ja sitten vielä uusia pelaajia, jotka on vallan hyvänoloisia tyyppejä. Sen verran kova nippu ensi kaudelle koossa, että oli se pakko jatkaa TamUssa”, Heikkinen avaa tunnelmiaan.

Tampere United ehti jo aiemmin tiedottaa Heikkisen jäävän pois tämän kauden joukkueesta. Lopulta muun muassa Topias Järvelän jääminen pois joukkueesta johti asian uuteen harkintaan, kun keskiakselille tarvittiinkin vahvistusta.

”Kävimme Juhon kanssa alkukeväästä jo useamman pitkän keskustelun jatkoon liittyen, ja tosiaan näytti siltä että tiemme erkanevat. Oltiin kuitenkin sopimuksen sisällöstä sen verran samalla kartalla, että keskustelun avaaminen uudelleen ei ollut mikään ongelma, kun joukkueenrakennuksen palikat liikkuivat uuteen asentoon. Juttelimme uudelleen ja pääsimme hyvin nopeasti yhteisymmärrykseen”, kertoo joukkueenjohtaja Eemeli Peltonen.

Viime kauden esitystä Heikkinen pitää kahtalaisena.

”Joukkueelta viime kausi oli ihan semmoinen solidi suoritus, pikkuisen vaan jäätiin siitä sarjan terävimmästä kärjestä.”

”Jos mennään yksilöpuolelle, niin itsellä oli kyllä tosi vaikea ja rikkonainen kausi. Olin käytännössä loukkaantuneena melkein koko kauden, tai ainakin siltä tuntui, ettei oikein nilkat pelanneet missään kohtaa. Nyt se vaiva on onneksi helpottanut, ja tälle kaudelle on enemmän odotuksia.”

Heikkinen lähtee alkavaan kauteen innokkaana ja uskoo, että uusi kotistadion tuo virtaa niin kentälle kuin katsomoon.

”Tietysti Tammelassa pelaaminen on iso juttu ja se, että siellä on monta muutakin tamperelaista nippua. Aika hyvää meininkiä voi odottaa. Ja toivottavasti porukka löytää paikalle matseihin, niin on hyvä fiilis siellä pelailla. Jos on hyvin väkeä katsomossa, niin uskoisin kyllä, että voitontahtoinen TamU on lähdössä tähän kauteen”, Heikkinen summaa.

Tammikuun harjoitusottelussa SJK Akatemian kakkosjoukkuetta vastaan Heikkinen upotti jo kaksi maalia, joten mieheltä on tulevalla kaudella lupa odottaa myös tehoja.

”Talvikausi oli oikeastaan jo ihan hyvä. Tuntui jotenkin paljon helpommalta pelata, kun ei vaivannut ihan joka paikka. Kyllä mä uskoisin, että tälle kaudelle saadaan pikkuisen parempi versio meikäläisestä. Kun saadaan tuosta pelit rullaamaan ja päästään vielä muutaman uuden kaverin kanssa sinuiksi, niin mä uskon, että aika hyvin tuhoja voidaan saada aikaiseksi hyökkäyspäässä”, Heikkinen suunnittelee.

Topias Järvelä jää sivuun edustusjoukkueesta

Samalla, kun Heikkinen täydentää joukkueen hyökkäyksen, marraskuussa jatkosopimuksen tehnyt Topias Järvelä jää pois edustusjoukkueen toiminnasta. Sopimus on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran kesken, eikä tilanteeseen liity erityistä dramatiikkaa.

”Pitkälti kysymys on väsymyksestä. Kun vauva tuli mukaan perheen kuvioihin viime vuonna, niin palautuminen vaikeutui. Samaan aikaan on ollut paljon töitä ja lapsen kanssa valvottuja öitä, ja aikaa keskittyä jalkapalloon on jäänyt heikommin.”

”Sitten heti tammikuussa tuli pieni takareisivamma, ja jäin vähän takamatkalle muista. Se ei tehnyt mielelle hyvää, ja vaikutti osaltaan tähän päätökseen”, Järvelä toteaa avoimesti.

Topias Järvelä paikallisottelussa Tammelan stadionilla kaudella 2018.

Järvelä liittyi Tampere Unitediin kaudeksi 2017, kun United oli ensimmäisen kerran noussut Kakkoseen. Yli 30 maalia Sinipaidoille virallisissa otteluissa viimeistelleestä Järvelästä muodostui nopeasti yksi joukkueen avainpelaajista ja yleisön suosikeista.

”En tiedä, voiko parempaa seuraa löytää. Väitän, että jos en olisi päätynyt 2017 TamUun ja tavannut niin hyvää porukkaa sekä joukkueessa että muutenkin seuran sisällä ja sen ympärillä, oma ura olisi ollut aika lailla siinä. Pelkästään hyvää sanottavaa tulee mieleen”, Järvelä kertaa tuntojaan.

Järvelä on ollut monessa mukana joukkueen kanssa. Aina kaikki ei ole mennyt putkeen, mutta seurayhteisö on kestänyt heikommatkin vaiheet.

”On ollut ylä- ja alamäkiä. Aina on kuitenkin saanut nauttia siitä, että kannattajat on osoittanut intohimoa sitä kohtaan, mitä me kentällä tehdään. Välillä on kynnetty syvällä ja välillä on oltu aallonharjalla, mutta aina on ollut ilo olla siinä touhussa mukana”, Järvelä muistelee.

Tampere United kiittää Topias Järvelää ajasta Sinipaidoissa ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää tuleviin haasteisiin! Järvelän saattaa kuitenkin bongata Tammelasta myös jatkossa, ja tämä on yksi hyvä lisäsyy saapua peleihin kauden pian alkaessa.

”Ihan varmasti meikäläisen jatkossakin peleistä löytää. Vaikka ei viivojen sisällä enää ollakaan, niin oma luonne ei vaan anna periksi, että olisi kokonaan ulkona seuran toiminnasta. Katsomossahan meno varmasti jatkuu ihan samana, ja nyt määkin pääsen sinne aukomaan päätäni oikein urakalla”, Järvelä virnuilee tutuksi tulleeseen rehvakkaaseen tyyliinsä.

Topias Järvelä juhlii maalia Pyynikillä.
Topias Järvelä viime kaudella Kaupin jalkapallostadionilla.

Joukkue käytännössä valmis

Juho Heikkisen sopimuksen ja Topias Järvelän vetäytymisen myötä joukkue on käytännössä valmis. Joukkueen harjoituksissa on tosin mukana myös Arttu Mättö, mutta hän ei kuntoudu pelikuntoon vielä kauden avaukseen. Myös syystalven loukkaantumisesta toipuva Ali Aitbenzanzoun on edelleen mukana suunnitelmissa.

 • Jani Alaperä (p)
 • Anton Bright (p)
 • Eric Bullock (p)
 • Janar Georg (h)
 • Juho Heikkinen (kk)
 • Erkka Helminen (kk)
 • Joonas Immonen (mv)
 • Niilo Jalkanen (h)
 • Atte Jokinen (p)
 • Roope Järvinen (mv)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Jonne Koistinen (p)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Verneri Maunuksela (p)
 • Toni Paukkeri (h)
 • Joonas Rantala (p)
 • Arttu Raittinen (h)
 • Jonne Rosenberg (h)
 • Matias Sarlin (h)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Toni Toijala (h)
 • Taha Özcelik (kk)

Ensimmäisen kerran joukkue on tulessa sunnuntaina 7.4. Kakkosen avausottelussa Tammelan stadionilla. Vastaan tulee VJS ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 13.00. Liput otteluun ovat myynnissä lippu.fi-verkkokaupassa. Lippupisteessä on myynnissä myös TamU-Klubi-liput ja VIP-liput.

Osta kausikorttisi ja pääsylippusi nyt

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä TamU-kaupassa. Ostoksille voi klikata myös suoraan napeista tämän uutisen alta.

Kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (120 € / 100 € / 90 € / 70 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Katso Juho Heikkisen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49