Juhannus alkaa torstaina tärkeällä kotiottelulla

19/06/2019
Otteluennakko

Tampere United aloittaa juhannuksen vieton torstai-illan tärkeällä kotiottelulla Pyynikin urheilukentällä. Vastaan otteluun saadaan toinen sarjan häntäpäähän jäänyt joukkue, sillä Käpylän Pallo on kerännyt vain neljä pistettä Sinipaitoja enemmän. Otteluennakoissa on viime viikkoina jouduttu toistamaan sitä, että TamUn on palattava voittojen tielle on nopeasti, jotta muutama edellä oleva joukkue saadaan vielä kiinni. Torstaina se on jälleen enemmän totta kuin koskaan.

Edellisen kerran TamU ja KäPa kohtasivat kaudella 2017 Kakkosen päätöskierroksella. Silloin pelattiin Ratinan jylhissä puitteissa, joten ero olosuhteissa on suuri, kun tällä kertaa pelataan tietenkin kodikkaalla Pyynikin urheilukentällä. Ratinan ottelu muistetaan erityisesti sitä, miten TamU nousi viimeisellä kymmenminuuttisella Lauri ja Matti Saaren maaleilla 0–2 tappioasemasta mukavaan 2–2-tasapeliin. Vaikka ottelussa ei ollut kummallekaan joukkueelle varsinaista panosta, erityisesti Matti Saaren lisäajan unelmavapari maistui mainiosti Tampere Unitedin kannattajille. Samalla ottelu oli kaksi kautta Sinipaidoissa loistaneille Saaren veljeksille viimeinen Tampere Unitedin paidassa. Samassa ottelussa jätettiin jäähyväiset myös Niclas Kalatseville.

Tällä kertaa asetelmat ovat kovin erilaiset. TamU lähtee otteluun kuusi tappiota peräkkäin kärsineenä, ja myös KäPalla on ehtinyt kulua edellisestä voitosta lähes kolme viikkoa. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä, ja voidaan myös puhua kuuden pisteen ottelusta. Vilkaisu sarjataulukkoon kertoo sen, missä molemmilla joukkueilla kiikastaa eniten: TamU on tehnyt sarjassa vain seitsemän maalia, mutta KäPa on tässä tilastossa sarjan viimeinen kuudella maalillaan. Molemmilla on siis tehtynä alle yksi maali per ottelu. Se ei voi mitenkään riittää hyvän pistesaaliin keräämiseen.

Tampere Unitedilla on toki ollut ongelmia myös päästettyjen maalien osalta. Jos SalPa- ja Jazz-otteluiden yhdeksän päästettyä maalia poistetaan tilastosta, jäljelle jää vielä kuusi ottelua, joissa TamU on päästänyt 11 maalia. Lähes kaksi päästettyä maalia on sekin liikaa, ja kahden murskatappion myötä todellinen lukema on murheellinen 2,5 päästettyä maalia per ottelu. Tämänkin tilaston on kohennuttava, ja KäPaa vastaan tähän on hyvä tilaisuus.

Musertavista 4–1-tappiolukemista huolimatta viime sunnuntan Jazz-ottelu antaa toivoa paremmasta. Taistelu kentällä oli kiitettävää, ja vielä 3–0-tappioasemassakin jaksettiin hakea kavennusta ja taistella jokaisesta pallosta. Omar Kharyn unelmaveto toi lukemat 3–1:een tunnin kohdalla, ja toivo ihmetasurista eli loppuminuuteille asti. Pelaajien uskoa ottelun kääntämiseen ruokki myös Sinikaartin raivokas kannatus, joka ei laantunut takaiskumaaleistakaan. Toisaalta ottelusta jäi myös jossiteltavaa, sillä TamU pelasi pallon Jazz-maalin ylärimaan heti ottelu ensimmäisellä minuutilla. Emme tietenkään saa koskaan tietää, miten ottelu olisi edennyt, jos TamU olisi mennyt tuosta johtoon, mutta kaikki tietävät, että jokainen maali muuttaa pelin kulkua. Myös Jazzin 3–0-maali jätti jossiteltavaa, sillä maalintekijä Nicolas Gomes Ramos pelasi itsensä vapaaksi tönäisemällä iholla olleen Verneri Uimosen tylysti kumoon.

Päävalmentaja Mourad Seddiki näkeekin Jazz-ottelussa asioita, jotka voidaan tuoda torstain peliin: ”Meillä on tilaisuus katkaista tappioputki kotikentällä ennen juhannusta. Porissa pelissä oli tappiosta huolimatta positiivisia asioita, joihin meidän kannattaa nojata.”

”Tuloksellisesti meillä on mennyt todella huonosti, mutta pojat tekevät parhaansa parantaakseen tilannetta. Täytyy tässä kohtaa kiittää myös Sinikaartia, joka kannusti Porissa joukkuetta läpi matsin”, Seddiki kiittelee kannattajien positiivista reagointia vaikeassa tilanteessa.

Varmoja poissaolijoita Sinipaidoilla ovat loukkaantumistensa vuoksi Mikael Köngäs, Niko Äkräs ja Jere Remes.

TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä Pyynikiltä. Ottelun selostaa Juuso Koskinen joka hoitaa tällä kertaa myös kentän laidalla. Lähetys alkaa noin viisi minuuttia ennen ottelun alkua.

Portit ja palvelut aukeavat tunti ennen ottelun alkua

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä torstaina 20.6. klo 18.30 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 17.30 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualue.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy seuran pelipaita päällä. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin nettikaupassa ja muissa myyntipisteissä. Tampereella myyntipisteet löytyvät ydinkeskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn omalla grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa, alkoholittomia virvokkeita, kahvia ja makeisia. Samassa yhteydessä on fanituotteiden myyntipiste, jolla on myynnissä uusia TamU-logolla varustettuja pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä lukuisia muita Tampere Unitedin fanituotteita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarinsa tarjolle. Tällä kertaa patongin välissä on currywurstia, kaali-porkkanasalaattia ja curry-tomaatikastiketta.

Anniskelualue on sijoitettu pääkatsomon länsipäätyyn ja kattaa lähes puolet pääkatsomosta. Myös anniskelu alkaa heti klo 17.30 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on TamU-valmennuksen edustajan ja TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Tervetuloa aftereille!

Alkaako Sinipaitojen nousu kohti parempia sijoituksia juhannustorstaina? Tule Pyynikille ottamaan tästä selvää! Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 17.30, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 18.30. Tervetuloa mukaan sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49