Joonas Rantalalle 1+1-vuotinen jatkosopimus

21/12/2023 TamU
Uutinen

Tampere Unitedin kannattajat saavat jo toisen ennenaikaisen joululahjan, sillä toisena jouluviikon sopimusuutisena julkaistaan Joonas Rantalan 1+1-vuotinen jatkosopimus. Optio kaudelle 2025 on voimassa, jos TamU pelaa Ykkösessä. Rantala on dominoinut TamUn vasempana laitapuolustajana kaksi edellistäkin kautta, ja käväisi Sinipaidoissa myös kauden 2020 lopulla. Kausilla 2019 ja 2021 Rantala pelasi yhteensä 43 ottelua Ykkösessä, ja nyt tavoitteena on nousu uuteen Ykköseen Tampere Unitedin paidassa.

Joonas Rantala

 • Syntynyt 20. toukokuuta 1996
 • Tilillä 51 ottelua Tampere Unitedissa.
 • Kasvattajaseurat Euran Pallo ja FC Jazz.

TamUsta on tullut lyhyessä ajassa itsellenikin tärkeä seura, ja sikäli päätös oli aika helppo. Tuli myös sellainen tunne, että seura haluaa minun jatkavan, ja se lisäsi myös omaa halua tehdä sopimus jo nyt.

- Joonas Rantala
Laitapuolustaja

Olen kuullut hiukan huhuja siitä, keitä on tulossa tryoutille, ja hyvältä näyttää. Kaiken kaikkiaan tässä on sellainen hyvä pöhinä päällä.

- Joonas Rantala
Laitapuolustaja

Joonas Rantala, 27, kuului viime kaudella niihin pelaajiin, joka pelasi täydet minuutit käytännössä aina, kun se oli mahdollista. Peliminuutteja keräsi koko joukkueesta enemmän vain maalivahti Antti Kuusinen. Myös tehoja syntyi laitapuolustajalle mukavasti kolmen maalin ja kolmen maaliin johtaneen syötön verran.

Rantala kuuluu Sinipaitojen kokeneeseen kaartiin, sillä hän murtautui Kakkosen tasolle jo juniori-ikäisenä kaudella 2015 SJK Akatemiassa. Johtajan ominaisuuksista ja pelikaverien arvostuksesta kertoo valinta kapteenistoon viime kaudella.

Rantalaa voi luonnehtia kokonaisvaltaiseksi laitapuolustajaksi, joka on vahva molempiin suuntiin. Syöttövalikoima on laaja, ja keskitykset lähtevät laadukkaina niin juoksusta kuin kulmalipultakin.

Rantala kertoo, että jatkosopimus syntyi loppujen lopuksi helposti.

”Olen ollut mukana kaksi kokonaista kautta, ja siinä on ollut paljon hienoja hetkiä. Molemmat kaudet ovat kuitenkin päättyneet pettymykseen, ja on sellainen tunne että hommat on vielä vähän niin kuin kesken, eikä tätä tähän voi jättää.”

”TamUsta on tullut lyhyessä ajassa itsellenikin tärkeä seura, ja sikäli päätös oli aika helppo. Tuli myös sellainen tunne, että seura haluaa minun jatkavan, ja se lisäsi myös omaa halua tehdä sopimus jo nyt”, Rantala kertaa.

Tavoitteena nousu Ykköseen

Tampere United tavoittelee tulevalla kaudella jälleen nousua Ykköseen. Joonas Rantala näkee nousumahdollisuudet hyvinä, vaikka Kakkosen kolmesta lohkosta nouseekin karsintojen kautta vain kaksi joukkuetta. Rantalalla riittää yhä kipinää pelata Kakkosta ylempänäkin, ja sinne hän haluaa mennä nimenomaan TamUn mukana.

”Uskon että saadaan aika kilpailukykyinen joukkue kasaan, ja alustavasti ensi kauden lohko vaikuttaa sellaiselta, että nousu on mahdollinen”, Rantala sanoo.

TamU on nyt julkaissut yksitoista pelaajasopimusta ensi kaudelle, ja näistä pelaajista valtaosa pelasi viime kaudella paljon avauskokoonpanossa. Rantala toteaakin joukkueen rakennuksen näyttävän tässä vaiheessa hyvältä.

”Olen kuullut hiukan huhuja siitä, keitä on tulossa tryoutille, ja hyvältä näyttää. Kaiken kaikkiaan tässä on sellainen hyvä pöhinä päällä”, Rantala paljastaa.

Jalkapallon lisäksi Rantala pelaa futsalia liigaan täksi kaudeksi nousseessa Vehmaisten urheilijoissa. Tästä syystä hän ei vielä tammikuussa liity harjoitusvahvuuteen, mutta asiasta löytyi yhteisymmärrys päävalmentaja Jukka Listenmaan kanssa helposti.

”En kyllä tammikuussakaan malta pysyä kokonaan poissa uudesta Tammelasta, vaan varmasti tulen poikkeamaan kentän laidalla. Viimeistään helmikuussa olen mukana kentällä”, Rantala lupaa.

Vielä enemmän Rantala odottaa kuitenkin paluuta sinivihreän yleisön eteen.

”On ollut kunnia pelata Sinikaartin edessä, ja on hienoa että se jatkuu ensi kaudella. Voi melkein jo luvata kannattajille, että kausi tulee olemaan ikimuistoinen. Ostakaa kausari!”

Kausikortit kaudelle 2024

Kausikortit kaudelle 2024 ovat myynnissä vielä joulukuun loppuun asti kampanja­hinnoin. Tsekkaa hinnat alta ja klikkaa napeista kausikortti­­ostoksille TamU-kauppaan.

Vaihtoehtoisesti kausikortin voi maksaa myös kulttuurietua käyttäen Smartumin, Edenredin ja ePassin mobiili­­sovelluksilla. Tällöin kausikorttiin merkitään ostajan nimi, ja henkilöllisyys tarkistetaan stadionille tultaessa. Kulttuuri­edulla voi luonnollisesti ostaa vain yhden kausikortin itselleen.

Smartumin tai Edenredin mobiili­­sovellusta käyttäessäsi valitse oikea summa (98 € / 89 € / 68 € / 59 €). Lisäksi kirjoita viestiin kausikortin tyyppi ”Kausikortti 2024 pääkatsomo”, ”Kausikortti 2024 pääty”, ”Kausikortti 2024 pääkatsomo (alennusryhmät)” tai ”Kausikortti 2024 pääty (alennusryhmät)”.

Käyttäessäsi ePassin mobiilisovellusta kausikortti­vaihtoehdot tulevat näkyviin ostettavina tuotteina. Valitse niistä haluamasi ja vahvista maksu.

Kulttuuriedulla maksaessasi lähetä kuvakaappaus kuitista tai välitä sähköpostiisi saamasi maksuvahvistus osoitteeseen talous@tampereunited.fi. Kerro samalla, mihin osoitteeseen haluat kausikortin postituksen. Kausikortit postitetaan viimeistään huhtikuussa ennen kauden alkua.

Sopimuspelaajat

Tampere Unitedilla on nyt avauskokoonpanon verran pelaajia kiinnitettynä ensi kauden joukkueeseen.

 • Anton Bright (p)
 • Janar Georg (h)
 • Topias Järvelä (h)
 • Remu Koikkalainen (mv)
 • Eelis Korhonen (p)
 • Eero Lamberg (h)
 • Joonas Rantala (p)
 • Casper Stenroos (kk)
 • Julius Stenroos (kk)
 • Veikka Stålhand (mv)
 • Taha Özcelik (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2