Joonas Rantala palaa TamUun pelattuaan vuoden MuSassa

12/01/2022 TamU
Uutinen

Tampere United ja Joonas Rantala, 25, ovat solmineet kauden 2022 kattavan sopimuksen. Puolustuksen vasemmalla laidalla viihtyvä tarkkapotkuinen Rantala tekee paluun Sinipaitoihin vietettyään viime kauden synnyinseudullaan Porissa.

Kauden 2020 syyspuolella TamUn riveihin TPV:stä siirtynyt Rantala debytoi tuolloin ylemmän loppusarjan ottelussa Janakkalan Palloa vastaan ja kellotti Sinipaidoissa lopulta neljässä pelissä täydet minuutit. Kyseisen kauden päätteeksi Rantala kuitenkin liittyi Ykkösen Musan Salamaan.

Porissa kasvanut ja FC Jazzissa juniorivuotensa viettänyt Rantala kuului koko viime kauden rikkonaisesti pelanneen ja lopulta Kakkoseen pudonneen MuSan ehdottomiin runkopelaajiin esiintyen 25 kertaa avauksessa. Yhden maalin tehnyt ja viisi maaliin johtanutta syöttöä Ykkösessä antanut Rantala oli TamUn valemennusjohdolle johdolle haluttu pelaaja.

”Olisimme halunneet Rantalan pitää jo edellisen pestin jälkeen, mutta tuolloin oli selvää, että hän haluaa pelata Ykkösessä. Nyt avasimme neuvotteluyhteyden heti kauden päätyttyä ja tuuri kävi, että hänet saimme”, päävalmentaja Jukka Listenmaa kertaa myhäillen.

Rantala osallistui seuran try-out-jaksolle ja pelasi täydet minuutit voitokkaassa joulukuisessa harjoituspelissä JJK:ta vastaan samoin kuin viime sunnuntain Atlantis-ottelussa. Vasenjalkaista Rantalaa voi päävalmentajan sanojen perusteella luonnehtia kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi.

”Rantala on monipuolinen ja kokenut pelaaja. Hänellä on pallollista taitoa pelinavaamiseen, voimaa niin juoksussa kuin yksi-vastaan-yksi tilanteissa sekä älykkyyttä. Lisäksi hän tuo jälleen yhdet uudet silmät kentälle ja helpottaa päävalmentajan työtä myös siten. Hän myös tuntee talon tavat ja seuran toimintakulttuurin ennestään, mikä on aina hyvä asia”, hehkuttaa Listenmaa uutta hankintaa.

Rantala itse on mielissään paluusta Tampere Unitediin.

”Olen asunut jo neljä vuotta Tampereella, minulla on työt ja asunto täällä ja joukkueessa on paljon samoja naamoja toissakaudelta. Meillä on kasassa iskukykyinen jengi.”

Talvikaudella futsalin Ykköstä VehUssa tahkoava Rantala kuvailee itseään taitavaksi kombinaatiopelaajaksi, jolta voi odottaa laadukkaita keskityksiä sekä vaihtoehtoja erikoistilannepelaamiseen.

”Tampere Unitediin oli kaiken kaikkiaan helppo tulla takaisin. Viime visiitti jäi vähän lyhyeksi, joten josko nyt olisin pidempään?”, esittää Rantala selkeän toiveen.

Joonas Rantalan paluun myötä TamUlla on koossa yhteensä 19 sopimuspelaajaa. Lisää positiivisia pelaajauutisia saadaan toivottavasti lukea pian, sillä tätä kirjoittaessa neuvottelut vahvistusten kanssa käyvät kuumina.

Odotellessa kannattaa hankkia kausikortti tulevalle Kakkosen kaudelle. Kakkosen B-lohko pelataan poikkeuksellisesti 13 joukkueen voimin, joten Kausikortti kattaa peräti 12 sarjakauden kotiottelua. Lisäksi hintaan sisältyvät Suomen Cupin kotiottelut, joita on varmuudella tulossa ainakin yksi, sillä Suomen Regions’ Cupin finalistina TamU saa automaattisesti kotiedun ensimmäisessä cup-ottelussaan.

Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät napeista tämän uutisen lopusta, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Anton Bright (p, kk)
Eric Bullock (h)
Eino-Veikko Ek (p, h)
Arttu Haapala (kk)
Topias Järvelä (kk)
Severi Kankkunen (p)
Roope Kostiainen (h)
Paavo Kujala (p, h)
Antti Kuusinen (mv)
Arttu Mättö (kk)
Jesse Oksanen (kk)
Farhad Rahimi (h)
Joonas Rantala (p)
Arttu Raittinen (h)
Eetu Räisänen (kk)
Aapo Sipponen (mv)
Mauno Sirén (p, h)
Jesse Vuori (p)
Thanasis Zeris (mv)

Kausikortit kaudelle 2022

Katso Joonas Rantalan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2