Joonas Rantala dominoi tälläkin kaudella vasenta laitaa

10/03/2023 TamU
Uutinen

Kakkosen parhaisiin laitapuolustajiin kuuluva Joonas Rantala jatkaa Sinipaidoissa. 26-vuotiaan laitapuolustajan sopimus kattaa kauden 2023. Myös Ykkösesssä viime vuosina pelannut Rantala kuuluu niihin pelaajiin, jotka voivat auttaa Tampere Unitedin seuraavalle sarjatasolle ja kuulua joukkueen parhaisiin pelaajiin myös sarjatasoa tai kahta ylempänä.

Tampere Unitedin Joonas Rantala

Joonas Rantala

  • Syntynyt 20. toukokuuta 1996
  • Tilillä yhteensä 43 Ykkösen ottelua kausilla 2019 ja 2021.
  • Kasvattajaseurat Euran Pallo ja FC Jazz.

TamU-vuosista on jäänyt mieleen ainutlaatuinen yhteisöllisyys, avoimuus, upeat fanit ja joukkuehenki on ollut todella hyvä.

- Joonas Rantala
Laitapuolustaja

Hyvä ja energinen nippu on kasassa tällä kaudella, mutta hommia riittää vielä paljon oman pelin kehittämisen kanssa, mikäli halutaan nousukamppailussa olla mukana.

- Joonas Rantala
Laitapuolustaja

Porilaislähtöinen Joonas Rantala nähtiin ensimmäisen kerran TamUn riveissä Kolmosen kaudella 2020. Tuolloin pelejä ehti syksyllä kertyä vain muutama, ja välissä mies palasi kotikonnuilleen ollen MuSan avainpelaajia joukkueen pelatessa Ykkösessä kaudella 2021.

Viime kaudella Rantala nähtiin ensimmäistä kertaa täysipainoisesti TamUssa ja tekeminen oli vakuuttavaa. Rantala aloitti kaikki pelaamansa 22 Kakkosen ottelua, joissa syntyi kolme osumaa. Sarjapeleissä minuutteja kertyi toiseksi eniten koko joukkueesta.

Tampere Unitedin ystävät saivatkin viime kaudella ihastella vasemman pakin paikalla viihtyneen Rantalan pelisilmää ja pallokosketusta. Keskitykset lähtevät laadukkaina, ja rauhallinen peliote hivelee silmää. Ykköstä MuSassa tahkonneella Rantalalla taso riittäisi varmasti Kakkosta korkeammallekin, joten Sinipaitojen kannattajat saavat olla tyytyväisiä miehen jatkosopimuksesta.

Rantala itsekin voi listata monta syytä, miksi pelaaminen Tampere Unitedissa on maistunut.

”TamU-vuosista on jäänyt mieleen ainutlaatuinen yhteisöllisyys, avoimuus, upeat fanit ja joukkuehenki on ollut todella hyvä. Tietysti mielessä on myös kesäiltojen derbyvoitot ja ikimuistoinen Turkin reissu”, Rantala luettelee.

Talvikauden ensimmäiset peliminuutit Rantala kellotti helmikuun lopun Kiffen-pelissä, joka olikin vaikeamman jakson jälkeen taas paljon parempaa TamUa. Aivan täysiä minuutteja ei Rantala tässä ottelussa pelannut, sillä joukkueen bussiin hän tuli Eino-Veikko Ekin tapaan suoraan Futsal-Ykkösen ottelusta.

Harjoituskentiltä ja futsalista lisäpotkua kauteen

Vaikka kelit ovatkin vielä olleet talviset, etenee kevät vauhdilla, ja Kakkosen kausi alkaa jo puolentoista kuukauden päästä. Rantalan fiilikset tulevaa kautta ajatellen ovat hyvät, vaikka harjoituskentillä vielä riittää hiottavaa, jotta joukkue on valmiina sarjan kärkipäähän. 

”Hyvä ja energinen nippu on kasassa tällä kaudella, mutta hommia riittää vielä paljon oman pelin kehittämisen kanssa, mikäli halutaan nousukamppailussa olla mukana.”

Monen muun TamUssa viime vuosina pelanneen pelaajan tapaan Rantala on talvikaudella pitänyt kuntoa ja pallokosketusta yllä Futsal-Ykkösen voiton ja liiganousun juuri varmistaneessa VehUssa. Rantala kokee futsalin olevan erinomaista tukea myös isomman kentän pelaamiseen.

”Mun mielestä futsalia arvostetaan futispiireissä liian vähän. Futsalissa tulee paljon kosketuksia ahtaissa tiloissa ja pitää koko ajan olla liikkeessä, että saa luotua tilaa itelleen. Futsalista opittuja liikkeitä tulee itsekin tehtyä paljon futiksessa, ja se on mun mielestä kehittänyt mun pelaamista.”

Jo yhden sarjanousun tänä vuonna kokenut Joonas Rantala on tärkeä palanen Tampere Unitedin hakiessa tulevalla kaudella nousua Ykköseen tai jopa sarjatasoa ylemmäksi uuteen Ykkösliigaan.

Rantala viimeisteli yhden viime kauden ikimuistoisimmista maaleista paikallisvastustaja Ilves-Kissojen verkkoon.

Farhad Rahimi vetäytyy joukkueesta

Joonas Rantalan sopimusjulkaisusta huolimatta sopimuspelaajien määrä pysyy 21:ssä, sillä pienistä vammoista pidempään kärsinyt Farhad Rahimi on päättänyt, ettei pelaa tällä kaudella jalkapalloa korkealla tasolla, ja hänen pelaajasopimuksensa on purettu yhteisymmärryksessä. Tampere United toivottaa ”Fakelle” kaikkea hyvää ja ennen kaikkea pikaista paikkojen saamista parempaan kuntoon!

Muutama ensi kauden pelaajasopimus on vielä julkaisematta, ja uusien nimien julkituloa odotellessa kannattaa hankkia kausikortti. Sarjapelien alkuun on aikaa vain reilu kuusi viikkoa, ja kausikorttiin myös kuuluva Suomen Cup alkaa sekin jo huhtikuun puolella myös edustusjoukkueen osalta.

Yleisimmin ostetut kausikortit löytyvät alta napeista, ja TamU-kaupassa on tarjolla myös yhdistelmiä, joissa paketissa on mukana TamU-naisten tukikausikortti tai VIP-lippuja.

Sopimuspelaajat

Ali Aitbenzanzoun, p
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Eino-Veikko Ek, p
Janar Georg, h
Arttu Haapala, kk
Atte Jokinen, p
Topias Järvelä, kk
Remu Koikkalainen, mv
Eelis Korhonen, p
Roope Kostiainen, h
Antti Kuusinen, mv
Arttu Mättö, kk
Arttu Raittinen, h
Joonas Rantala, p
Eetu Räisänen, kk
Casper Stenroos, kk
Julius Stenroos, kk
Veikka Stålhand, mv
Jesse Vuori, p
Taha Özcelik, kk

Katso Joonas Rantalan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2