16.3.2019

 
 

Jere Remeksen hattu­temppu toi voiton paikallis­kilpailijastaTampere United palasi kuukauden mittaiseksi venyneelt√§ ottelutauolta voitokkaasti, kun Ilveksen kakkosjoukkue kaatui Kaupissa pelatussa ottelussa 2‚Äď3 (1‚Äď1). Ottelu oli samalla talven ensimm√§inen ulkona pelattu ottelu. Ilves loi ottelussa hiukan enemm√§n hy√∂kk√§yksi√§ kuin TamU, mutta kun kotijoukkue sai tehty√§ maalit vain kahdesta vapaapotkusta, Jere Remeksen hattutemppu riitti tuomaan voiton Sinipaidoille.

Ottelun ensimmäinen varttitunti pelattiin hienokseltaan kotikoukkue Ilveksen merkeissä, mutta Sinipaitojen puolustus sai pidettyä vastustajan poissa vaarallisilta tekopaikoilta. Oikeastaan vaarallisin paikka syntyi pitkästä kaaripallosta. Maalivahti Sami Majan vastaantulo esti hyökkääjän läpiajon, mutta Majan potkaisema pallo pomppasi hyökkääjän selästä vielä Ilveksen pelattavaksi. Puolustus ehti kuitenkin hätiin, ja lopulta tilanteesta seurasi vain kulmapotku.

Pikku hiljaa myös Sinipaidat saivat paremmin pelistä kiinni. Esimakua saatiin jo hiukan ennen vartin täyttymistä, kun tuore sopimuspelaaja Aleksi Sainio pääsi laukomaan boksissa. Ilvesvahti kuitenkin torjui tulisen vedon eteensä. Parisen minuuttia myöhemmin verkko kuitenkin heilui. Silloin Sami Ekmarkin mainio keskitys vasemmalta laidalta löysi Jere Remeksen maalin edestä, eikä tämä erehtynyt ilvespuolustajan estelyistä huolimatta.

Maalin jälkeen peli jatkui tasapäisissä merkeissä, mutta Ilves kehitti vaarallisemmat tilanteet. Tasoitus oli lähellä toteutua heti ensimmäisestä hyökkäyksestä johtomaalin jälkeen, mutta veto viuhui niukasti takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin takaisku oli toistamiseen lähellä kun maalivahti Maja ja puolustuslinja eivät kommunikoineet oikein, ja tilannetta kärkkynyt hyökkääjä oli lähellä päästä kuittaamaan.

Lopulta takaisku koettiin vajaa kymmenen minuuttia ennen puolta aikaa. Tilannetta edelsi Matias Starkin r√§ike√§ rike muutama metri boksin ulkopuolella sen oikean nurkan l√§heisyydess√§. Seurauksena oli keltainen kortti ja vaarallinen vapaapotku. Maalivahti Sami Maja oli vedossa hajulla, mutta ei ylt√§nyt pys√§ytt√§m√§√§n sit√§, ja n√§in peli oli tasan 1‚Äď1. N√§iss√§ lukemissa l√§hdettiin my√∂s viett√§m√§√§n lyhytt√§ taukoa Kaupin viimassa ja lumisateessa.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi joukkueen kokeneesta kaartista Eetu Rahkolan ja Verneri Uimosen pois, ja tilaisuutensa saivat testimies Zec Ajdin sek√§ melko v√§h√§n talven mittaan peliaikaa saanut Niko √Ąkr√§s. Lis√§ksi Oskari Ikonen korvasi maalilla Sami Majan.

Liekö syynä pelaajavaihdot, mutta joka tapauksessa toisen jakson alku oli Sinipaitojen heikoin jakso pelissä. Ensimmäisen vartin aikana palloa ei juurikaan saatu tuotua kontrolloituihin hyökkäyksiin. Tunnin kohdalla tehtiin vielä kaksi lisävaihtoa, kun Elias Harala ja Marcio Severino korvasivat Taavi Abraquahin ja Matias Starkin. Stark tosin palasi kentälle hetkeä myöhemmin laitapuolustajaksi, kun Sami Ekmark pyysi vaihtoa.

Pian vaihtojen jälkeen TamU siirtyi johtoon pienen painostusjakson päätteeksi. Tilanteessa laitapuolustaja Nils Strömsholm tarjoili pallon maata pitkin boksiin, jossa Jere Remes pääsi viimeistelemään iltapäivän toisen täysosumansa.

Maalin j√§lkeen peliss√§ oli vaihe, jossa peli aaltoili nopeaan tahtiin p√§√§dyst√§ toiseen. Molemmilla joukkueilla tuli useita tilaisuuksia iske√§, mutta vasta Konsta Raittisen loistosy√∂tt√∂ kymmenen minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa vapautti hy√∂kk√§√§j√§n vapaaseen maalipaikkaan. T√§ll√§kin kertaa t√§m√§ hy√∂kk√§√§j√§ oli Jere Remes, joka purjehti tyylikk√§√§sti maalivahdin ohi ja sijoitti pallon tyhj√§√§n maaliin. N√§in ottelu n√§ytti ratkenneen 1‚Äď3-lukemiin ja Remeksen hattutemppuun.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut sovulla, vaan haki yh√§ hanakasti maalia. Lopulta yritys palkittiin lis√§ajan toisella minuutilla. Pelitilannemaalia ei Sinipaidat kuitenkaan t√§ss√§ ottelussa suostuneet p√§√§st√§m√§√§n, vaan 2‚Äď3-kavennus syntyi Ilveksen avausmaalin tapaan vapaapotkusta. Parhaalta sektorilta l√§htenyt veto painui maalin alanurkkaan hiukan helpon n√§k√∂isesti, mutta t√§m√§ oli pelkk√§√§ kosmetiikkaa, sill√§ ottelun loppuvihellys soi ennen kuin peli√§ ehdittiin aloittaa uudelleen keskiympyr√§st√§.

”Kokonaisuutena olen tyytyv√§inen peliin. Ajoittain meid√§n pallollisen pelaaminen oli melko hyv√§√§. Annettiin taas peliaikaa muutamalle v√§hemm√§n pelanneelle pelaajalle, ja osa heist√§ on pelasi edukseen”, kommentoi p√§√§valmentaja Mourad Seddiki ottelun antia.

Seuraavan kerran TamU pelaa harjoitusottelun kahden viikon päästä lauantaina 30.3. Silloin matka vie Poriin FC Jazzin vieraaksi.