Jatko­sarjaan mielivä TamU janoaa voittoa KaaPosta

16/09/2022 TamU
Otteluennakko

Ennen viikonlopun otteluja Tampere United löytyy sarjataulukon seitsemänneltä paikalta, mutta jatkosarjaan oikeuttavaan neljänteen paikkaan on matkaa vain kaksi pistettä. Runkosarjan viimeisistä otteluista on Sinipaitojen otettava hyvät tulokset, jotta kausi jatkuisi vielä kolmea ottelua kauemmin. Sunnuntaina pisteet ovat taas jaossa Pyynikin urheilukentällä, kun vastaan asettuu enää kunniastaan pelaava Kaarinan Pojat.

TamU – KaaPo

  • TamU jatkaa taistelua neljän parhaan jatkosarjaan pääsystä, mutta KaaPo pelaa enää kunniastaan.
  • Edellisen kohtaamisen TamU voitti helteisessä Kaarinassa 0–2 hiukan nihkeällä esityksellä.
  • Ennen ottelua Pyynikillä on ohjelmassa kakkosjoukkueen ottelu kello 12.30 ja olutmaistelua happy hour -hinnoin klo 13.30–15.00

Ei voida missään nimessä tuudittautua siihen, että helpot pisteet olisivat tulossa, vaan valmistautua pitää ihan samalla tavalla kuin kaikkia muita vastaan.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

KaaPolla on sarjasijoituksesta huolimatta muutamia laadukkaita yksilöitä, joista osa on pelannut Kakkosta korkeammillakin sarjatasoilla.

- EIno-Veikko Ek
Laitapelaaja

Kautemme on ollut kokonaisuudessaan melko ailahteleva. Välillä otteemme ailahtelevat liikaa myös yksittäisten otteluiden sisällä, joten jäljellä olevissa peleissä tavoitteena onkin löytää tasaisuutta peliesityksiimme.

- Eino-Veikko Ek
Laitapelaaja

KaaPon kausi on ollut vahvasti mollivireinen. Muuten tasaisessa lohkossa vain seitsemän pistettä keränneet kaarinalaiset erottuvat heittopussina. Kauden avausottelussa KaaPo otti voiton FC Honka Akatemiasta, mutta seuraavaa voittoa saatiinkin odottaa aina elokuun puoliväliin, kun kotikentällä kaatui MuSa lukemin 2–1. Joukkue on päästänyt sarjan ylivoimaisesti eniten maaleja ja tehnyt niitä selkeästi vähiten. Takki auki sunnuntain peliin ei kuitenkaan ole varaa lähteä, sillä kuten musalaiset tietävät, pystyy KaaPo hyvänä päivänä aiheuttamaan yllätyksiä.

KaaPon sisäistä maalitilastoa johtaa viisi maalia merkkauttanut Juho Salminen, joka on takavuosina pelannut useamman kauden Veikkausliigaa FC Interin paidassa sekä Ykköstä Turun Palloseurassa. Toisena maalitilastossa on neljän maalin Vili Ruuskanen. TamUn seuraajille tutuin KaaPon pelaajista saattaa olla tällä kaudella kaksi maalia tehnyt Niklas Kuusio, joka oli Pallo-Iirojen avainhahmoja useissa tunnerikkaissa otteluissa Sinipaitoja vastaan. Kuusiolle tämä kausi on jo kuudes KaaPon riveissä.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaa ei odota sunnuntaista helppoa iltapuhdetta.

”Ei voida missään nimessä tuudittautua siihen, että helpot pisteet olisivat tulossa, vaan valmistautua pitää ihan samalla tavalla kuin kaikkia muita vastaan.”

Sunnuntain otteluun valmennus on valmistautunut muun muassa katsomalla videopätkiä KaaPon pelaamisesta. Listenmaa uskookin löytäneensä kohtia, joihin iskeä.

”Puolustuspelaamisessa heillä on tiettyjä heikkouksia, joita he eivät toivottavasti ole vielä onnistuneet korjaamaan”, Listenmaa pohtii.

Myöskään TamUn laitapelaajana viilettävä Eino-Veikko Ek ei lähde takki auki sunnuntaihin.

”KaaPolla on sarjasijoituksesta huolimatta muutamia laadukkaita yksilöitä, joista osa on pelannut Kakkosta korkeammillakin sarjatasoilla. Esimerkiksi Juho Salminen ja hyvä ystäväni Roope Läpinen ovat vaarallisia hyökkäyspään pelaajia, joiden kanssa tulee olla tarkkana, mikäli sunnuntaina kentällä ovat”, Ek kaavailee.

Jatkosarja ja tasaiset otteet tavoitteena

TamU lähtee KaaPo-otteluun hyvissä tunnelmissa, kun takana on riemukas 4–2-kotivoitto vaikeaksi vastustajaksi tiedetystä HJS:stä. Vaikka oma pää ei vieläkään pysynyt puhtaana, suunta on oikea kahden neljän takaiskumaalin illan jälkeen. Erityisen paljon TamUa on tällä kaudella päästy rokottamaan välittömästi itse tehdyn maalin jälkeen, ja näin kävi kerran myös HJS-ottelussa.

Maalia seuraavien takaiskumaalien ongelma on valmennuksessa tiedostettu, ja siihen on pyritty puuttumaan.

”Ollaan herpaannuttu omien maalien jälkeen, ja yritetty vähän liian hienoa. Pitäisi olla vähän nöyrempi”, Listenmaa sanoo. 

Runkosarjaa on jäljellä enää kolme ottelua, ja neljän parhaan joukkueen jatkosarjaan pääsy on edelleen täysin omissa käsissä. Kolme voittoa nostaisi TamUn varmasti ohi tällä hetkellä kolmossijaa pitävän FC Honka Akatemian, joka kohdataan keskinäisessä ottelussa ensi viikolla. Edellä olevista joukkueista ottelun enemmän pelanneet Klubi 04 ja FC Jazz jäisivät myös varmuudella taakse. Mikäli jatkosarjaan mielii, on KaaPon kuitenkin ehdottomasti kaaduttava sunnuntaina.  

TamUn kaudella hyvät ja heikot jaksot ovat seuranneet toisiaan. Loppukaudeksi on kuitenkin tilauksessa positiivinen tai ainakin tasainen ilme.

”Kautemme on ollut kokonaisuudessaan melko ailahteleva.  Välillä otteemme ailahtelevat liikaa myös yksittäisten otteluiden sisällä, joten jäljellä olevissa peleissä tavoitteena onkin löytää tasaisuutta peliesityksiimme”, Ek kertoo.

Eino-Veikko Ek odottaa jo syksyn kovapanoksisia otteluita.

”Taistelu pääsystä neljän parhaan joukkoon on tiukkaa, mutta meilläkin on vielä hyvät mahdollisuudet pelata itsemme tuohon porukkaan. Syksyn peleissä on tietysti aina erityinen fiilis, kun illat pimenevät ja panokset kovenevat.”

Myös Jukka Listenmaa näkee tärkeänä, että jännitys ja panokset pysyvät loppuun asti.

”Viikko kerrallaan ollaan menty, että saadaan panos pysymään loppukaudessa. Paljon helpompaa mennä eteenpäin, kun on vielä pelattavaa. Olisi hienoa jos neljän joukkoon päästäisiin.”

Sunnuntain ottelusta ovat sivussa Severi Kankkunen loukkaantumisen takia ja Biran Jeng työesteen vuoksi. Mauno Sirén on sen sijaan pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti tämän viikon, ja hänen pitäisi olla käytettävissä sunnuntaina.

Aiemmin voittamattomana linnoituksena tunnettu Pyynikki muuttui neljän peräkkäisen tappion myötä TamUlle hankalaksi paikaksi, mutta viime lauantaina kotipelien kurssi onneksi kääntyi. Sekä pelaajiston että valmennuksen tavoitteena on jatkaa kotivoittojen merkeissä kauden loppuun asti.

”Saimme HJS:aa vastaan tuskastuttavan pitkän tauon jälkeen taisteltua tärkeän kotivoiton Pyynikiltä, joten ilman muuta siitä lähdetään, että pisteet jäävät lopuistakin jäljellä olevista kotipeleistä Pyynikille. Tervetuloa katsomoon!” Ek toivottaa.

”Koitetaan taas saada bileet pystyyn Pyynikille, vaikka sunnuntai onkin”, Listenmaa komppaa.

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 18.9. kello 16.00. Ennen KaaPo-ottelua Pyynikin urheilukentällä pelataan miesten kakkosjoukkueen ottelu PP-70:tä vastaan kello 12.30 alkaen. Tästä syystä Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kello 12.00, ja samalla hetkellä aukeaa myös TamUn grillipiste ja pääkatsomosssa sijaitseva anniskelualue. Lipunmyynti KaaPo-otteluun alkaa kello 15.00.

Oluttapahtuma valtaa Pyynikin ennen ottelua

Sunnuntaina Pyynikin urheilukentällä pääsee maistelemaan Pyynikin Brewing Companyn ja Salama Brewing Companyn oluita happy hour -hinnoin klo 13.30–15.00. Tarjolla on 12 €:n hintainen maistelupaketti, johon kuuluu neljä eri olutta (880 ml – 1000 ml olutvalinnoista riippuen). Lisäksi voi hankkia yksittäisiä maisteluannoksia 4 €:n hintaan. Annoksen koko on Pyynikin oluiden tapauksessa 250 ml ja Salaman oluen ollessa valinta 220 ml. Lisäksi täysiä tölkkejä voi happy hourin aikana ostaa 6 €:lla Anniskelualuueelle tuodaan tapahtumaa varten normaalia enemmän pöytiä ja tuoleja.

Liput otteluun – VIP-tilaisuus loppuunmyyty

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä. Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja ei tällä kertaa riitä myytäväksi stadionin lipunmyyntiin, sillä VIP-tilaisuus on jo loppuunmyyty.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille tähänkin otteluun. Tarjolla savustetusta raakamakkarasta valmistettu hodari johon tulee höysteeksi paprika-sipulipaistos ja pikkelöity kurkkumajoneesi.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/Talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 16 alkaen. Suoran ottelulähetyksen selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49