Jari Nikkilä tekee paluun Tampere Unitediin

02/08/2019
Uutinen

Parin viikon ajan Tampere Unitedin edustusjoukkueen kanssa harjoitellut Jari Nikkilä siirtyy loppukauden kattavalla lainasopimuksella Sinipaitoihin. Nikkilä on käytettävissä heti huomenna lauantaina Gnistania vastaan Pyynikillä pelattavassa ottelussa..

Jari Nikkilä on TPV:n kasvatti ja kantoi vielä viime kaudella Pallo-Veikoissa kapteenin nauhaa. Kuluva kausi Ykköseen nousseessa seurassa ei kuitenkaan ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä Nikkilä ei ole pelannut minuuttiakaan edustusjoukkueessa. Osaltaan Nikkilän kautta on mutkistanut toukokuussa sattunut loukkaantuminen TPV:n kakkosjoukkueen pelissä.

Lainasopimuksesta sovittiin alustavasti jo siinä vaiheessa, kun Nikkilä vaihtoi TamUn harjoitusvahvuuteen, mutta sopimusta ei haluttu solmia ennen kuin Nikkilä on kuntoutunut loukkaantumisestaan. Unitedin ja Nikkilän lainasopimus kattaa loppukauden. Myöhemmin tässä kuussa 30-vuotta täyttävällä Nikkilällä on voimassa oleva sopimus ensi kaudesta TPV:n kanssa.

Jari Nikkilä itse on intoa täynnä, että saa vielä näin elokuussa uuden alun rikkonaiselle kaudelleen.

”Kausi on ollut haastava monella tapaa, mutta sellaista se elämä ja futis joskus on. Pelihalut ovat kovat ja motivaatio tapissa!” Nikkilä avasi omia tuntemuksiaan torstai-iltana lainasopimuksen varmistuttua.

Kun Jari Nikkilä astelee huomenna lauantaina Pyynikin muovimatolle, on tilanne tuolloin historiallinen. Nikkilästä tulee tuossa hetkessä ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut Tampere Unitedissa virallisen ottelun ennen ja jälkeen kevään 2011 tapahtumien. Nikkilässä kyseinen merkkipaluu herättää jopa ristiriitaisiakin tunteita.

”Elämä on välillä ihmeellistä. Silloin kun TamUlta evättiin sarjapaikka 2011, niin en välttämättä olisi uskonut, että omalla pelaajaurallani kantaisin vielä Sinipaitaa ylläni. Uskomattoman työn on väki oman seuransa eteen tehnyt!” Nikkilä jakaa tunnustusta seuralle ja sen aktiiveille.

”Onhan se ainakin itselle tärkeä yksityiskohta mitä vaalia”, Nikkilä viittaa yksityiskohtaan, että on ensimmäinen paluumuuttaja TamUssa uudessa tulemisessa.

”Omalta kohdaltani on vieläkin aika paljon hampaankolossa edellisestä visiitistäni TamUssa. Kerkesin olemaan pari kuukautta mukana ja pelaamaan pari Liigacupin ottelua, joista viimeiseksi jääneessä sääriluu murtui. Kun reilun vuoden kuntoutuksen jälkeen aloin lähestymään pelikuntoa, niin seura menikin sitten alta. Koen, että tässä nykytilanteessa olen saanut mahdollisuuden henkilökohtaiselle hyvitykselle, millä oli iso vaikutus omalta osaltani tälle siirrolle.”

Nikkilä ehti pelata 29 ottelua Veikkausliigaa Hakassa kausilla 2008–09. Kaudeksi 2010 hän siirtyi Tampere Unitediin, ja tuo tarina on yllä Nikkilän itsensä kuvailemana. Kausilla 2012–13 Nikkilä edusti Ilvestä ja vielä kausilla 2014–15 Hakaa ennen paluutaan kasvattajaseura Tampereen Pallo-Veikkoihin.

Mourad Seddikillä iso rooli siirrossa

Henkilökohtaisen hyvityksen lisäksi Jari Nikkilä kertoo päävalmentaja Mourad Seddikin olleen yksi merkittävä tekijä Tampere Unitediin saapumisessa.

”Oli helppo tulla TamUun kesken kauden, koska tunnen ’Muran’ pitkältä ajalta ja arvostus miestä kohtaan on kova”, kertoo Nikkilä.

Myös päävalmentaja on mielissään: ”Olen tuntenut Jari Nikkilän jo monen vuoden takaa sekä ihmisenä että pelaajana. Tiedän tasan tarkkaan, millainen pelaaja meille on tulossa. Ihmisenä hän on esimerkillinen. Pelaajana hän taas tuo kokemusta meille aivan huipputasosta asti. Hänellä on huippuluokan laatu syötöissä ja pallonhallinnassa sekä pelisilmää, jota meiltä on hiukan puuttunut”, Mourad Seddiki kuvailee lainamiestä.

”Olen iloinen, että Jari on liittynyt TamUun ja toivotan hänet oikein tervetulleeksi!” Seddiki päättää.

”Voittamaan pitää oppia”

Jari Nikkilä viihtyy puolustajana sekä keskikentällä. Työnsarkaa putoamiskurimukseen ajautuneessa sinivihreässä paatissa riittää. Nikkilä myöntää, ettei ole lähimainkaan kaikkia Unitedin pelejä nähnyt, mutta on saanut jo oman käsityksensä siitä, mikä Sinipaitojen otteissa mättää.

”Ihan hirveästi en ole TamUn pelejä tällä kaudella nähnyt, mutta juteltuani muutamien pelaajien kanssa, vaikuttaisi siltä, että voittamisen kynnys on ollut joukkueella liian iso alkukaudesta. Se on ymmärrettävää, kun koossa on näinkin nuori joukkue”, Nikkilä arvioi.

”Voittamaan pitää oppia ja tasaisissa matseissa usein henkinen puoli tekee sen ratkaisevan eron. Uskon, että kykenen joukkuetta omalla kokemuksellani tässä auttamaan. Pisteitä on enemmän kuin riittävästi vielä jaossa, että saadaan kaudelle onnellinen loppu”, luo Nikkilä uskoa!

Jari Nikkilä pukee Tampere Unitedissa ylleen pelipaidan numero 6 ja on mukana siis huomenna lauantaina Gnistania vastaan klo 17.00 alkavassa kotiotteussa Pyynikillä. Portit ja stadionin palvelut aukeavat jo klo 16.00. Tule toivottamaan Jari Nikkilä takaisin Sinipaitoihin ja kannustamaan TamU tärkeisiin kolmeen pisteeseen!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49