2.8.2019

 
 

Jari Nikkilä tekee paluun Tampere UnitediinParin viikon ajan Tampere Unitedin edustusjoukkueen kanssa harjoitellut Jari Nikkilä siirtyy loppukauden kattavalla lainasopimuksella Sinipaitoihin. Nikkilä on käytettävissä heti huomenna lauantaina Gnistania vastaan Pyynikillä pelattavassa ottelussa..

Jari Nikkilä on TPV:n kasvatti ja kantoi vielä viime kaudella Pallo-Veikoissa kapteenin nauhaa. Kuluva kausi Ykköseen nousseessa seurassa ei kuitenkaan ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä Nikkilä ei ole pelannut minuuttiakaan edustusjoukkueessa. Osaltaan Nikkilän kautta on mutkistanut toukokuussa sattunut loukkaantuminen TPV:n kakkosjoukkueen pelissä.

Lainasopimuksesta sovittiin alustavasti jo siinä vaiheessa, kun Nikkilä vaihtoi TamUn harjoitusvahvuuteen, mutta sopimusta ei haluttu solmia ennen kuin Nikkilä on kuntoutunut loukkaantumisestaan. Unitedin ja Nikkilän lainasopimus kattaa loppukauden. Myöhemmin tässä kuussa 30-vuotta täyttävällä Nikkilällä on voimassa oleva sopimus ensi kaudesta TPV:n kanssa.

Jari Nikkilä itse on intoa täynnä, että saa vielä näin elokuussa uuden alun rikkonaiselle kaudelleen.

”Kausi on ollut haastava monella tapaa, mutta sellaista se el√§m√§ ja futis joskus on. Pelihalut ovat kovat ja motivaatio tapissa!” Nikkil√§ avasi omia tuntemuksiaan torstai-iltana lainasopimuksen varmistuttua.

Kun Jari Nikkilä astelee huomenna lauantaina Pyynikin muovimatolle, on tilanne tuolloin historiallinen. Nikkilästä tulee tuossa hetkessä ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut Tampere Unitedissa virallisen ottelun ennen ja jälkeen kevään 2011 tapahtumien. Nikkilässä kyseinen merkkipaluu herättää jopa ristiriitaisiakin tunteita.

”El√§m√§ on v√§lill√§ ihmeellist√§. Silloin kun TamUlta ev√§ttiin sarjapaikka 2011, niin en v√§ltt√§m√§tt√§ olisi uskonut, ett√§ omalla pelaajaurallani kantaisin viel√§ Sinipaitaa yll√§ni. Uskomattoman ty√∂n on v√§ki oman seuransa eteen tehnyt!” Nikkil√§ jakaa tunnustusta seuralle ja sen aktiiveille.

”Onhan se ainakin itselle t√§rke√§ yksityiskohta mit√§ vaalia”, Nikkil√§ viittaa yksityiskohtaan, ett√§ on ensimm√§inen paluumuuttaja TamUssa uudessa tulemisessa.

”Omalta kohdaltani on viel√§kin aika paljon hampaankolossa edellisest√§ visiitist√§ni TamUssa. Kerkesin olemaan pari kuukautta mukana ja pelaamaan pari Liigacupin ottelua, joista viimeiseksi j√§√§neess√§ s√§√§riluu murtui. Kun reilun vuoden kuntoutuksen j√§lkeen aloin l√§hestym√§√§n pelikuntoa, niin seura menikin sitten alta. Koen, ett√§ t√§ss√§ nykytilanteessa olen saanut mahdollisuuden henkil√∂kohtaiselle hyvitykselle, mill√§ oli iso vaikutus omalta osaltani t√§lle siirrolle.”

Nikkil√§ ehti pelata 29 ottelua Veikkausliigaa Hakassa kausilla 2008‚Äď09. Kaudeksi 2010 h√§n siirtyi Tampere Unitediin, ja tuo tarina on yll√§ Nikkil√§n itsens√§ kuvailemana. Kausilla 2012‚Äď13 Nikkil√§ edusti Ilvest√§ ja viel√§ kausilla 2014‚Äď15 Hakaa ennen paluutaan kasvattajaseura Tampereen Pallo-Veikkoihin.

Mourad Seddikillä iso rooli siirrossa

Henkilökohtaisen hyvityksen lisäksi Jari Nikkilä kertoo päävalmentaja Mourad Seddikin olleen yksi merkittävä tekijä Tampere Unitediin saapumisessa.

”Oli helppo tulla TamUun kesken kauden, koska tunnen ’Muran’ pitk√§lt√§ ajalta ja arvostus miest√§ kohtaan on kova”, kertoo Nikkil√§.

My√∂s p√§√§valmentaja on mieliss√§√§n: ”Olen tuntenut Jari Nikkil√§n jo monen vuoden takaa sek√§ ihmisen√§ ett√§ pelaajana. Tied√§n tasan tarkkaan, millainen pelaaja meille on tulossa. Ihmisen√§ h√§n on esimerkillinen. Pelaajana h√§n taas tuo kokemusta meille aivan huipputasosta asti. H√§nell√§ on huippuluokan laatu sy√∂t√∂iss√§ ja pallonhallinnassa sek√§ pelisilm√§√§, jota meilt√§ on hiukan puuttunut”, Mourad Seddiki kuvailee lainamiest√§.

‚ÄĚOlen iloinen, ett√§ Jari on liittynyt TamUun ja toivotan h√§net oikein tervetulleeksi!‚ÄĚ Seddiki p√§√§tt√§√§.

‚ÄĚVoittamaan pit√§√§ oppia‚ÄĚ

Jari Nikkilä viihtyy puolustajana sekä keskikentällä. Työnsarkaa putoamiskurimukseen ajautuneessa sinivihreässä paatissa riittää. Nikkilä myöntää, ettei ole lähimainkaan kaikkia Unitedin pelejä nähnyt, mutta on saanut jo oman käsityksensä siitä, mikä Sinipaitojen otteissa mättää.

”Ihan hirve√§sti en ole TamUn pelej√§ t√§ll√§ kaudella n√§hnyt, mutta juteltuani muutamien pelaajien kanssa, vaikuttaisi silt√§, ett√§ voittamisen kynnys on ollut joukkueella liian iso alkukaudesta. Se on ymm√§rrett√§v√§√§, kun koossa on n√§inkin nuori joukkue”, Nikkil√§ arvioi.

”Voittamaan pit√§√§ oppia ja tasaisissa matseissa usein henkinen puoli tekee sen ratkaisevan eron. Uskon, ett√§ kykenen joukkuetta omalla kokemuksellani t√§ss√§ auttamaan. Pisteit√§ on enemm√§n kuin riitt√§v√§sti viel√§ jaossa, ett√§ saadaan kaudelle onnellinen loppu”, luo Nikkil√§ uskoa!

Jari Nikkilä pukee Tampere Unitedissa ylleen pelipaidan numero 6 ja on mukana siis huomenna lauantaina Gnistania vastaan klo 17.00 alkavassa kotiotteussa Pyynikillä. Portit ja stadionin palvelut aukeavat jo klo 16.00. Tule toivottamaan Jari Nikkilä takaisin Sinipaitoihin ja kannustamaan TamU tärkeisiin kolmeen pisteeseen!