Jani Ristimäki kakkos­joukkueeseen Markus Kopfin aisapariksi

07/12/2023 TamU 2
Uutinen

Miesten kakkosjoukkue on saanut pitkään kaivatun vahvistuksen, kun päävalmentaja Markus Kopf on saanut avukseen Jani Ristimäen. Viime kaudella Ristimäki valmensi Tampereen Kisatovereita, joka pelasi TamUn kakkosjoukkueen tapaan Kolmosessa. TKT:n lisäksi Ristimäki on valmentanut TPV:ssä vuonna 2004 syntyneiden poikien ikäluokkaa viimeeksi kaudella 2021 P17 Ykkösessä. Ristimäki näkee itsensä nuorien pelaajien kehittäjänä, ja juuri tätä miesten kakkosjoukkue pyrkii vahvistamaan voidakseen toimia yhä selkeämmin ponnahduslautana TamUn edustusjoukkueeseen.

Jani Ristimäki

  • Muodostaa yhdessä päävalmentaja Markus Kopfin kanssa miesten kakkosjoukkueen valmennustiimin.
  • Valmentanut aiemmin TKT:n edustusta Kolmosessa sekä junioreita TKT:ssä ja TPV:ssä.

Koen olevani omimmillani nimenomaan nuorten pelaajien kehittäjänä sekä yksilö­taidossa että joukkue­pelaamisessa.

- Jani Ristimäki
Valmentaja

Haluamme ottaa rinkiin mukaan lisää nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia, ja toivottavasti pystymme jalostamaan pelaajia myös edustus­joukkueen tarpeisiin.

- Jani Ristimäki
Valmentaja

Jani Ristimäki pelasi juniorivuosinaan Ilveksessä ja TPV:ssä aina A-juniori-ikään saakka. Tämän jälkeen siirtyminen valmennustehtäviin oli oman isän esimerkkikin huomioon ottaen luonnollinen ratkaisu.

”Se oli se perinteinen tarina, että aloitin valmentamisen oman pojan mukana reilu kymmenen vuotta sitten Sääksjärven Loiskeessa, josta siirryin TKT:hen. Siellä on aika oikeastaan mennyt tähän asti, vaikka ohessa valmensin TPV:n 2004 syntyneitä”, Ristimäki kertoo.

Viime kaudella TKT pelasi kohtalaisen kauden Kolmosessa, vaikka sijoitus oli lopulta vasta yhdeksäs kolme pistettä TamUn takana. Ensi kaudella TKT:n toiminta painottuu kuitenkin niin junioreissa kuin aikuisissakin harrastejalkapalloon, ja tässä tilanteessa Ristimäki löysi uuden kodin Tampere Unitedista.

”Siirtyminen tapahtui aika vaivattomasti. Tampereella jalkapallopiireissä kaikki tuntee kuitenkin toisensa”, Ristimäki toteaa.

Jani Ristimäkeä ja TamUn kakkosjoukkueen päävalmentajana kaksi viime kautta toiminutta Markus Kopfia yhdistää se, että heillä ei ole ollut tukenaan aivan sellaista taustatiimiä, joka olisi Kolmosen tasolla jo tarpeen.

Pyrin olemaan Markukselle hyvä vastinpari ja sparraaja. Olemme molemmat näyttäneet, että pystymme vetämään Kolmosen joukkuetta yksin, ja uskon että meistä tulee Markuksen kanssa tosi hyvä tiimi”, Ristimäki näkee.

Nuorten pelaajien kehittäjä

Jani Ristimäki näkee Tampere Unitedin kakkosjoukkueen roolina edustusjoukkueen tukemisen. Ensi kaudella mukaan on tulossa strategian mukaisesti yhä enemmän nuoria eteenpäin urallaan haluavia pelaajia, ja heidät Ristimäki haluaa kasvattaa täyteen potentiaaliinsa.

”Joukkueella on vahva runko kokeneemmista pelaajista, ja yhdessä taustojen kanssa he näyttävät mikä on TamUn tapa tehdä asioita. Nuoret pelaajat tuovat mukaan oman panoksensa”, Riistimäki näkee.

”Koen olevani omimmillani nimenomaan nuorten pelaajien kehittäjänä sekä yksilötaidossa että joukkuepelaamisessa. Pidän joukkuetta hyvänä kasvualustana nuorille pelaajille.”

Aiemmin kakkosjoukkueen tuki edustusjoukkueelle on ilmennyt eniten siten, että kakkosjoukkue on tarjonnut peliaikaa edustuksessa vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille. Tavoitteena on saada lisää pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan.

”Haluamme ottaa rinkiin mukaan lisää nuoria eteenpäin pyrkiviä pelaajia, ja toivottavasti pystymme jalostamaan pelaajia myös edustusjoukkueen tarpeisiin”, Ristimäki näkee.

Kakkosjoukkue aloitti harjoittelun Pirkkahallissa kuluvan viikon maanantaina. Mukana oli lähemmäs 30 pelaajaa, joten tässä vaiheessa vaikuttaa siltä, että viime kauden huolet pelaajien riittämisestä ovat taakse jäänyttä elämää.

”Porukkaa oli maanantaina intoa täynnä. Mukana oli viime kauden pelaajia, mutta joukkueeseen tuntuu olevan imua, ja se on hyvä merkki. Siihen nähden että ollaan joulukuun alussa homma näytti hyvältä, ja paljon oli ääntä kentällä. Pelaajia tulee vielä lisää ensi viikolla, ja näyttää että ollaan hyvällä tiellä”, Ristimäki myhäilee.

Katso Jani Ristimäen haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa