20.2.2020

 
 

Jani Rantala tekee paluun TamUn maalilleTampere United joutui hankalaan tilanteeseen viime viikolla, kun maalivahti Sami Majan sopimus päädyttiin purkamaan. Vaje maalivahtiosastolla osoittautui kuitenkin lopulta varsin lyhytaikaiseksi, kun Jani Rantala saatiin takaisin TamUn tolppien väliin reilun vuoden tauon jälkeen.

Jani Rantala, 23, pukee siis Tampere Unitedin pelipaidan ylleen vuoden tauon jälkeen tulevalla kaudella. Rantala edusti viime kaudella TamUn kanssa alkavalla kaudella samaa sarjaa pelaavaa Nokian Palloseuraa, mutta kaudesta muodostui Rantalalle vaikea pitkän loukkaantumisen takia.

”Viime kausi oli minulle vaikea. Olin viisi kuukautta sivussa loukkaantumisen takia”, Rantala kiteytt√§√§ itse kauden 2019 annin.

Nyt Rantala on kunnossa ja harjoitteli ensimmäisen kerran Unitedin kanssa tiistaina. Yhden harjoituskerran jälkeen mies solmi 1+1-vuotisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Kauden 2021 optio on seuralla.

”Seura osoitti kiinnostuksensa minuun. Siin√§ oli minulla muutama muukin vaihtoehto TamUn lis√§ksi, mutta t√§m√§ oli vaihtoehdoista paras kokonaisuus”, avaa Rantala sopimuksen syntymisen taustoja.

Jani Rantala saapui edellisen kerran Unitediin kaudelle 2017, kun TamU oli tulokasjoukkue Kakkosessa. Kyseisellä kaudella Rantala vartioi TamUn maalia lopulta kahdessatoista kakkosen ottelussa. Seuraavalla kaudella minuutit sitten jäivät Kakkosen puolella Rantalalla nollille, ja tie vei lopulta Nokia Palloseuraan, josta hän saapuu nyt takaisin. Alkujaan Rantala on Ilveksen kasvatti.

Rantala on nähnyt nyt puolentoista vuoden ajan TamUn tekemistä hieman sivummalta ja arvioi, että taannoisesta putoamisesta huolimatta seuran ympärillä on yhä hyvä ja positiivinen pöhinä.

”Joukkueella on nyt mielenkiintoinen uudistunut kokoonpano ja suunta on eteenp√§in”, sanoo Rantala.

”Mielenkiintoinen maalivahtitilanne”

Edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksesta vastaava Juha Seppälä on luonnollisesti mielissään siitä, että maalivahtitilanne saatiin ratkaistua näinkin nopeasti Sami Majan lähdön jälkeen.

”Samin l√§ht√∂ laukaisi reaktion. Kartoitimme alueella olevia vapaita maalivahteja, joiden taso on riitt√§v√§ t√§lle tasolle. Janin nimi nousi nopeasti esille ja sen j√§lkeen asiat eteniv√§t tosi nopeasti”, Sepp√§l√§ avaa Rantalan signausprosessia seuran n√§k√∂kulmasta.

Alueella paljon maalivahteja nähneelle Seppälälle Rantala on melko uusi tuttavuus.

”Tiesin Janin l√§hinn√§ siit√§, ett√§ h√§n pelasi aiemmin TamUssa. H√§n k√§vi meill√§ aikoinaan parin viikon ajan n√§ytill√§, kun olin viel√§ TPV:ss√§, mutta silloin ei sopimukseen p√§√§dytty. H√§nell√§ oli tuolloin armeija alla ja harjoittelu oli ollut sen takia v√§h√§n niin ja n√§in. Nyt voin sanoa, ett√§ meille saapui aivan uusi painos Jani Rantalasta! Olin todella positiivisesti yll√§ttynyt kuinka hyv√§ss√§ iskussa h√§n tiistain harjoituksissa oli! Kuinka urheilullinen h√§n oli ja kuinka hyvin harjoitellut”, Sepp√§l√§ riemuitsee.

Rantalan saapuminen luonnollisesti tiivistää kilpailua maalivahtiosastolla. Riku Tanila on jo osoittanut tasonsa harjoitusotteluissa ja saa nyt Rantalasta kovan kirittäjän. Maalivahtikolmikon täydentää Oskari Ikonen, jonka harjoittelu on tosin ollut työkiireiden takia talven aikana rajoitetumpaa. Seppälä luonnehtii maalivahtitilannetta kokonaisuudessaan nyt hyvin mielenkiintoiseksi.

”Meill√§ on varsin mielenkiintoinen maalivahtitilanne nyt, kun meill√§ on kaksi niin erilaista maalivahtia. Toinen on enemm√§n perhostyylin torjuja ja toinen edustaa enemm√§n seisovaa maalivahtikuntaa. Toinen ottaa ensiaskeleita miesten peleiss√§ ja toinen taas omaa jo kokemusta ylemm√§lt√§ tasolta. Voi my√∂s ehk√§ sanoa, ett√§ ne miss√§ toinen on parhaimmillaan, ovat taas sitten niit√§ asioita miss√§ toisella on ne suurimmat kehityksen kohteet”, Sepp√§l√§ arvioi.

TamUlla on nyt siis j√§lleen kasassa 13 pelaajasopimusta, aivan kuten oli viel√§ ennen viime viikonloppua. Tosipelej√§ odotellessa kannattaa suunnata TamU-kauppaan kausikorttiostoksille. T√§ysihintainen kausikortti maksaa 70 ‚ā¨ ja alennusryhmien kausikortti 45 ‚ā¨.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)