Jani Rantala tekee paluun TamUn maalille

20/02/2020
Uutinen

Tampere United joutui hankalaan tilanteeseen viime viikolla, kun maalivahti Sami Majan sopimus päädyttiin purkamaan. Vaje maalivahtiosastolla osoittautui kuitenkin lopulta varsin lyhytaikaiseksi, kun Jani Rantala saatiin takaisin TamUn tolppien väliin reilun vuoden tauon jälkeen.

Jani Rantala, 23, pukee siis Tampere Unitedin pelipaidan ylleen vuoden tauon jälkeen tulevalla kaudella. Rantala edusti viime kaudella TamUn kanssa alkavalla kaudella samaa sarjaa pelaavaa Nokian Palloseuraa, mutta kaudesta muodostui Rantalalle vaikea pitkän loukkaantumisen takia.

”Viime kausi oli minulle vaikea. Olin viisi kuukautta sivussa loukkaantumisen takia”, Rantala kiteyttää itse kauden 2019 annin.

Nyt Rantala on kunnossa ja harjoitteli ensimmäisen kerran Unitedin kanssa tiistaina. Yhden harjoituskerran jälkeen mies solmi 1+1-vuotisen sopimuksen Tampere Unitedin kanssa. Kauden 2021 optio on seuralla.

”Seura osoitti kiinnostuksensa minuun. Siinä oli minulla muutama muukin vaihtoehto TamUn lisäksi, mutta tämä oli vaihtoehdoista paras kokonaisuus”, avaa Rantala sopimuksen syntymisen taustoja.

Jani Rantala saapui edellisen kerran Unitediin kaudelle 2017, kun TamU oli tulokasjoukkue Kakkosessa. Kyseisellä kaudella Rantala vartioi TamUn maalia lopulta kahdessatoista kakkosen ottelussa. Seuraavalla kaudella minuutit sitten jäivät Kakkosen puolella Rantalalla nollille, ja tie vei lopulta Nokia Palloseuraan, josta hän saapuu nyt takaisin. Alkujaan Rantala on Ilveksen kasvatti.

Rantala on nähnyt nyt puolentoista vuoden ajan TamUn tekemistä hieman sivummalta ja arvioi, että taannoisesta putoamisesta huolimatta seuran ympärillä on yhä hyvä ja positiivinen pöhinä.

”Joukkueella on nyt mielenkiintoinen uudistunut kokoonpano ja suunta on eteenpäin”, sanoo Rantala.

”Mielenkiintoinen maalivahtitilanne”

Edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksesta vastaava Juha Seppälä on luonnollisesti mielissään siitä, että maalivahtitilanne saatiin ratkaistua näinkin nopeasti Sami Majan lähdön jälkeen.

”Samin lähtö laukaisi reaktion. Kartoitimme alueella olevia vapaita maalivahteja, joiden taso on riittävä tälle tasolle. Janin nimi nousi nopeasti esille ja sen jälkeen asiat etenivät tosi nopeasti”, Seppälä avaa Rantalan signausprosessia seuran näkökulmasta.

Alueella paljon maalivahteja nähneelle Seppälälle Rantala on melko uusi tuttavuus.

”Tiesin Janin lähinnä siitä, että hän pelasi aiemmin TamUssa. Hän kävi meillä aikoinaan parin viikon ajan näytillä, kun olin vielä TPV:ssä, mutta silloin ei sopimukseen päädytty. Hänellä oli tuolloin armeija alla ja harjoittelu oli ollut sen takia vähän niin ja näin. Nyt voin sanoa, että meille saapui aivan uusi painos Jani Rantalasta! Olin todella positiivisesti yllättynyt kuinka hyvässä iskussa hän tiistain harjoituksissa oli! Kuinka urheilullinen hän oli ja kuinka hyvin harjoitellut”, Seppälä riemuitsee.

Rantalan saapuminen luonnollisesti tiivistää kilpailua maalivahtiosastolla. Riku Tanila on jo osoittanut tasonsa harjoitusotteluissa ja saa nyt Rantalasta kovan kirittäjän. Maalivahtikolmikon täydentää Oskari Ikonen, jonka harjoittelu on tosin ollut työkiireiden takia talven aikana rajoitetumpaa. Seppälä luonnehtii maalivahtitilannetta kokonaisuudessaan nyt hyvin mielenkiintoiseksi.

”Meillä on varsin mielenkiintoinen maalivahtitilanne nyt, kun meillä on kaksi niin erilaista maalivahtia. Toinen on enemmän perhostyylin torjuja ja toinen edustaa enemmän seisovaa maalivahtikuntaa. Toinen ottaa ensiaskeleita miesten peleissä ja toinen taas omaa jo kokemusta ylemmältä tasolta. Voi myös ehkä sanoa, että ne missä toinen on parhaimmillaan, ovat taas sitten niitä asioita missä toisella on ne suurimmat kehityksen kohteet”, Seppälä arvioi.

TamUlla on nyt siis jälleen kasassa 13 pelaajasopimusta, aivan kuten oli vielä ennen viime viikonloppua. Tosipelejä odotellessa kannattaa suunnata TamU-kauppaan kausikorttiostoksille. Täysihintainen kausikortti maksaa 70 € ja alennusryhmien kausikortti 45 €.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Emenike (h)
Mahad Hussein (p)
Oskari Ikonen (mv)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Jani Rantala (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Riku Tanila (mv)
Toni Tuuri (kk)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49