29.9.2017

 
 

Jani Rantala ja Konsta Raittinen jatkavat SinipaidoissaMaalivahti Jani Rantala ja keskikenttäpelaaja Konsta Raittinen ovat solmineet vuoden mittaiset jatkosopimukset Tampere Unitedin kanssa. Kumpikin pelaaja kuuluu siihen suureen nuorten tamperelaispelaajien joukkoon, jolle Tampere United tarjosi kuluvalla kaudella tilaisuuden pelata ensimmäiset ottelunsa Kakkosen tasolla.

Jani Rantala, 21, tuli viime talvena Tampere Unitediin rikkonaisen ja asepalveluksen sävyttämän kauden jälkeen. Edessä oli tiukka taistelu peliajasta, sillä joukkueessa oli Juuso Auvisen ja Tuomo Hiltusen sopimusten myötä kaksi muutakin mitat täyttävää maalivahtia. Tässä taistelussa Rantala pääsi lopulta niskan päälle, ja on ennen kauden päätöskierrosta pelannut täydet minuutit yhdessätoista joukkueen yhteensä 21 ottelusta.

”TamU on ihan loistava paikka kehitty√§ pelaajana. Kun kysyttiin jo t√§ss√§ vaiheessa ensi kaudesta, niin tottakai t√§nne j√§√§d√§√§n eik√§ olisi ollut haluja l√§hte√§k√§√§n muualle”, Rantala kommentoi jatkosopimuksen synty√§.

Rantalan kauden alku oli hiukan haparoiva, mutta mit√§ pidemm√§lle kausi on edennyt, sit√§ varmemmalta otteet ovat n√§ytt√§neet. ”Kausi meni mielest√§ni aika hyvin. Pieni√§ vastoink√§ymisi√§ oli kun olin loukkaantuneena, ja tietenkin parannettavaa aina j√§√§, mutta olen ihan tyytyv√§inen kauteen. Maalivahtivalmennus on ollut hyv√§√§ ja sen ansiosta kehityst√§ on tapahtunut hurjasti”, Rantala toteaa.

”Tavoite on p√§√§st√§ ensi kaudella pelaamaan mahdollisimman paljon ja kasvaa pelaajana koko ajan paremmaksi. Veikkausliigaan olisi mukava p√§√§st√§ l√§hivuosina ja mik√§s sen parempaa kuin TamUn kanssa pelata silloin liigassa”, Rantala pamauttaa lopuksi.

”Janilla oli v√§livuosi jalkapallosta armeijan takia ja alkuvuosi menikin v√§h√§n tuntuman hakemiseen”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Lopulta Janille tuli melko paljon vastuuta ja samalla kehitysk√§yr√§ nousi paljon. Ensi kaudella uskon Janin olevan paljon valmiimpi Kakkosen vaatimustasoon.”

Konsta Raittinen, 22, ei tehnyt aivan täyttä läpimurtoa kuluneella kaudella. Kausi lähti käyntiin hyvin, mutta kun peliaikaa ei kertynyt aivan toivottua määrää, päätyi nuori keskikenttäpelaaja heinä-elokuussa lainalle Kolmosessa pelaavaan Nokian Palloseuraan. Siellä tilille kertyi viisi täyttä ysikymppistä, ja kun Raittinen teki paluun Tampere Unitediin syyskuun alun vierasottelussa EsPaa vastaan, otteista säteili varmuus sekä halu ottaa paikka avauskokoonpanossa. Harmittavasti pieni loukkaantuminen heti Peimari Unitedia vastaan pelatun seuraavan ottelun alkuminuuteilla pilasi Raittisen loppukauden.

”Haluan jatkaa TamUssa, koska joukkue pyrkii tosissaan menem√§√§n koko ajan eteenp√§in. T√§m√§ on loistava paikka nuorelle pelaajalle saada n√§yt√∂npaikkoja. Jokaisessa peliss√§ on kiva meininki ja hyv√§ m√§√§r√§ katsojia, niin on mukava pelatakin. Ennen kaikkea TamUssa on hyv√§ olla”, Raittinen kiittelee.

”Siirto TamUun on merkinnyt uralleni todella paljon. Olen p√§√§ssyt pelaamaan ensimm√§iset Kakkosen pelini ja pystynyt mittaamaan omaa tasoani”, toteaa Raittinen ja k√§√§nt√§√§ katseensa huomattavasti pidemm√§lle tulevaisuuteen: ”Tavoitteena on pelata jonain kauniina p√§iv√§n√§ Veikkausliigaa TamUssa.”

”Kode on tullut hyvin sis√§√§n kakkosen tasoon vaikka minuutit j√§√§neet v√§h√§isiksi t√§ll√§ kaudella”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Kyseess√§ on meid√§n joukkueen n√§k√∂inen pelaaja, joka antaa aina kent√§ll√§ kaikkensa niin reeneiss√§ kuin peleiss√§kin. Uskon ett√§ Kode nousee ensikaudella pelaajana viel√§ yhden levelin korkeammalle, koska h√§nell√§ on hyv√§t ominaisuudet kehitty√§ viel√§ enemm√§n.”

Sopimuspelaajat 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Tuomas Lehti
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Matti Saari
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Jani Rantalan ja Konsta Raittisen haastattelu: