Jani Rantala ja Konsta Raittinen jatkavat Sinipaidoissa

29/09/2017
Uutinen

Maalivahti Jani Rantala ja keskikenttäpelaaja Konsta Raittinen ovat solmineet vuoden mittaiset jatkosopimukset Tampere Unitedin kanssa. Kumpikin pelaaja kuuluu siihen suureen nuorten tamperelaispelaajien joukkoon, jolle Tampere United tarjosi kuluvalla kaudella tilaisuuden pelata ensimmäiset ottelunsa Kakkosen tasolla.

Jani Rantala, 21, tuli viime talvena Tampere Unitediin rikkonaisen ja asepalveluksen sävyttämän kauden jälkeen. Edessä oli tiukka taistelu peliajasta, sillä joukkueessa oli Juuso Auvisen ja Tuomo Hiltusen sopimusten myötä kaksi muutakin mitat täyttävää maalivahtia. Tässä taistelussa Rantala pääsi lopulta niskan päälle, ja on ennen kauden päätöskierrosta pelannut täydet minuutit yhdessätoista joukkueen yhteensä 21 ottelusta.

”TamU on ihan loistava paikka kehittyä pelaajana. Kun kysyttiin jo tässä vaiheessa ensi kaudesta, niin tottakai tänne jäädään eikä olisi ollut haluja lähteäkään muualle”, Rantala kommentoi jatkosopimuksen syntyä.

Rantalan kauden alku oli hiukan haparoiva, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä varmemmalta otteet ovat näyttäneet. ”Kausi meni mielestäni aika hyvin. Pieniä vastoinkäymisiä oli kun olin loukkaantuneena, ja tietenkin parannettavaa aina jää, mutta olen ihan tyytyväinen kauteen. Maalivahtivalmennus on ollut hyvää ja sen ansiosta kehitystä on tapahtunut hurjasti”, Rantala toteaa.

”Tavoite on päästä ensi kaudella pelaamaan mahdollisimman paljon ja kasvaa pelaajana koko ajan paremmaksi. Veikkausliigaan olisi mukava päästä lähivuosina ja mikäs sen parempaa kuin TamUn kanssa pelata silloin liigassa”, Rantala pamauttaa lopuksi.

”Janilla oli välivuosi jalkapallosta armeijan takia ja alkuvuosi menikin vähän tuntuman hakemiseen”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Lopulta Janille tuli melko paljon vastuuta ja samalla kehityskäyrä nousi paljon. Ensi kaudella uskon Janin olevan paljon valmiimpi Kakkosen vaatimustasoon.”

Konsta Raittinen, 22, ei tehnyt aivan täyttä läpimurtoa kuluneella kaudella. Kausi lähti käyntiin hyvin, mutta kun peliaikaa ei kertynyt aivan toivottua määrää, päätyi nuori keskikenttäpelaaja heinä-elokuussa lainalle Kolmosessa pelaavaan Nokian Palloseuraan. Siellä tilille kertyi viisi täyttä ysikymppistä, ja kun Raittinen teki paluun Tampere Unitediin syyskuun alun vierasottelussa EsPaa vastaan, otteista säteili varmuus sekä halu ottaa paikka avauskokoonpanossa. Harmittavasti pieni loukkaantuminen heti Peimari Unitedia vastaan pelatun seuraavan ottelun alkuminuuteilla pilasi Raittisen loppukauden.

”Haluan jatkaa TamUssa, koska joukkue pyrkii tosissaan menemään koko ajan eteenpäin. Tämä on loistava paikka nuorelle pelaajalle saada näytönpaikkoja. Jokaisessa pelissä on kiva meininki ja hyvä määrä katsojia, niin on mukava pelatakin. Ennen kaikkea TamUssa on hyvä olla”, Raittinen kiittelee.

”Siirto TamUun on merkinnyt uralleni todella paljon. Olen päässyt pelaamaan ensimmäiset Kakkosen pelini ja pystynyt mittaamaan omaa tasoani”, toteaa Raittinen ja kääntää katseensa huomattavasti pidemmälle tulevaisuuteen: ”Tavoitteena on pelata jonain kauniina päivänä Veikkausliigaa TamUssa.”

”Kode on tullut hyvin sisään kakkosen tasoon vaikka minuutit jääneet vähäisiksi tällä kaudella”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Kyseessä on meidän joukkueen näköinen pelaaja, joka antaa aina kentällä kaikkensa niin reeneissä kuin peleissäkin. Uskon että Kode nousee ensikaudella pelaajana vielä yhden levelin korkeammalle, koska hänellä on hyvät ominaisuudet kehittyä vielä enemmän.”

Sopimuspelaajat 2018:

Antti Haavisto
Topias Järvelä
Tuomas Lehti
Eetu Rahkola
Konsta Raittinen
Jani Rantala
Matti Saari
Santeri Salomaa
Mauno Sirén
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

Jani Rantalan ja Konsta Raittisen haastattelu:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49