Jan Riikonen ja Jussi Siltanen solmivat jatkosopimukset

15/12/2015
Uutinen

Viime kaudella hieman erilaisista syistä vain muutaman sarjaottelun Sinipaidoissa pelanneet Jan Riikonen sekä Jussi Siltanen ovat solmineet jatkosopimukset Tampere Unitedin kanssa. Riikosen kausi jäi lyhyeen kauden kolmannessa Nelosen ottelussa sattuneen ikävän loukkaantumisen takia. Maalivahti Siltanen puolestaan jäi Suomen Cupin jälkeen vähemmälle peliajalle Roope Hakulisen otettua päävastuun maalin suulla. Myös Siltasen loppukausi jäi kokonaan väliin loppukesän loukkaantumisen myötä.

Jan Riikonen siirtyi Sinipaitoihin kaudeksi 2014 ja oli tuolloin joukkueen kantavia voimia. Seuraavan talven vikkelä laitapelaaja harjoitteli Ilveksen edustusjoukkueen mukana, mutta kun Ilves sai paikan pääsarjasta, pelaajasopimus Ilveksen kanssa ei ollut enää realistinen vaihtoehto. Harkinnan jälkeen Riikonen päätyi palamaan Sinipaitoihn, ja talvella pelatussa Suomen Cupin otttelussa IFK Mariehamnia vastaan Riikonen osoitti olevansa tasolla, jolla liikajoukkueen pelaajatkin pystyy haastamaan. Riikonen oli valmis dominoimaan Tamperee Nelosta, mutta kausi päättyi kuitenkin Apian nurmella jo toukokuun alussa.

”Viime kaudesta jäi aika paljon hampaankoloon alkukauden loukkaantumisen takia”, Riikonen toteaakin. ”Olisin etenkin kauden loppupuolella halunnut olla ratkomassa matseja. Tosi upea juttu, eträ jengi klaarasi nousun.” Kolmessa pelaamassa sarjaottelussa Riikonen ehti tehdä yhden maalin ja epäviralliseen syöttötilastoonkin kertyi kaksi merkintää. Riikonen on tietenkin kääntänyt jo katseensa tulevaan: ”Meininki TamU:ssa on iso tälllä hetkellä. Huikeeta päästä taas ensi keväänä fanien eteen pelaamaan!”

Vastikään Tampere Unitedin hallitukseen aikuisurheiluvastaavaksi nimetty Mika Suonsyrjä on silminnähden tyytyväinen jatkosopimukseen: ”Janilta odotettiin Ilves visiitin jäljiltä paljon viime kaudella, mutta vammat pilasivat kauden. Nyt uskon että motivaatio on huipussaan ja näemme miehen parhaassa terässään.”

Jussi Siltanen
Jussi SIltanen

Maalivahti Jussi Siltanen pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa Sinipaidoissa. Vielä talven Suomen Cupissa Siltanen pelasi kaikki neljä ottelua, mutta kun Roope Hakulinen siirtyi Sinipaitoihin kauden kynnyksellä, jäivät Siltasen pelit maalinsuulla kahteen. Virallisiin tilastoihin kertyi kuitenkin kolme sarjaottelua, sillä Jan Riikosen loukkaannuttua VaKP-vierasottelun loppuhetkillä, Siltanen oli viimeinen vaihtomies ja pelasi muutaman minuutin keskikentällä.

Siltanen kertoo viime kaudesta jääneen mukavat muistot. ”Viime kausi oli kaikenkaikkiaan huikea. Talvella olin seuran ainoa maalivahti sarjakauden alkuun asti”, Siltanen kertaa. ”ParVin kanssa taistelu sarjan kärkipaikasta oli jotain mitä en ole ennen kokenut, ja kun se päättyi nousujuhliin koin saavuttaneeni jotain, vaikkei panokseni ollutkaan kovin suuri.”

Tulevalla kaudella peliajan löytäminen edustuksesta on toistaiseksi kysymysmerkki, sillä Siltanen on vasta ensimmäinen edustusjoukkueeseen kiinnitettävä maalivahti. Paikkoja on yhteensä jopa kolmelle torjujalle, joten aika näyttää, millaiseksi Siltasen rooli muodostuu. Mies itse ei tätä hätkähdä, vaan tunnistaa roolinsa seurassa riippuvan siitä, millaisia maalivahteja seura saa riveihinsä. ”Odotan ensi kaudelta että edustus on top-3 sijoilla Kolmosessa ja taistelee noususta viimeisille kierroksille asti”, Siltanen toteaa. ”Kakkosjoukkueelta toivon tasaista kautta, joka realisoituu syyskuun lopussa nousulla Neloseen.”

Siltanen on harjoitellut aktiivisesti edustusjoukkueen mukana marras-joulukuussa, ja kertoo ettei edes harkinnut siirtoa toiseen seuraan. ”Jatko Sinipaidoissa oli ihan itsestäänselvyys. Viime kausi sai minut vakuuttuneeksi siitä, että tässä on organisaatio jolla on oikeasti halua ja mahdollisuuksia kehittyä joka päivä eteenpäin. Plus tietysti Sinikaarti: onhan se ihan huikea sakki.” Ratkaisuun varmasti vaikuttivat myös vuosien taakse ulottuvat muistot Tampere Unitedista. ”TamU on minulle se suurin seura Pirkanmaalla”, Siltanen pamauttaa. ”Muistelen kaiholla europelejä, ja toivottavasti on vain ajan kysymys koska se Rooosenpori nollataan. Hyvää talvea kaikille kannattajille ja kohta taas mennään!”

Riikosen ja Siltasen sopimusten myötä Tampere Unitedilla on sopimus ensi kaudesta yhteensä 16 pelaajan kanssa. Tästä joukosta saisi jo kilpailukykyisen kokoonpanon mihin tahansa Kolmosen otteluun, mutta luonnollisesti joukkueeseen on vielä liittymässä useita pelaajia. Luvassa on sekä jatkosopimuksia että uusia vahvistuksia.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Jan Riikonen
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2