15.12.2015

 
 

Jan Riikonen ja Jussi Siltanen solmivat jatkosopimuksetViime kaudella hieman erilaisista syistä vain muutaman sarjaottelun Sinipaidoissa pelanneet Jan Riikonen sekä Jussi Siltanen ovat solmineet jatkosopimukset Tampere Unitedin kanssa. Riikosen kausi jäi lyhyeen kauden kolmannessa Nelosen ottelussa sattuneen ikävän loukkaantumisen takia. Maalivahti Siltanen puolestaan jäi Suomen Cupin jälkeen vähemmälle peliajalle Roope Hakulisen otettua päävastuun maalin suulla. Myös Siltasen loppukausi jäi kokonaan väliin loppukesän loukkaantumisen myötä.

Jan Riikonen siirtyi Sinipaitoihin kaudeksi 2014 ja oli tuolloin joukkueen kantavia voimia. Seuraavan talven vikkelä laitapelaaja harjoitteli Ilveksen edustusjoukkueen mukana, mutta kun Ilves sai paikan pääsarjasta, pelaajasopimus Ilveksen kanssa ei ollut enää realistinen vaihtoehto. Harkinnan jälkeen Riikonen päätyi palamaan Sinipaitoihn, ja talvella pelatussa Suomen Cupin otttelussa IFK Mariehamnia vastaan Riikonen osoitti olevansa tasolla, jolla liikajoukkueen pelaajatkin pystyy haastamaan. Riikonen oli valmis dominoimaan Tamperee Nelosta, mutta kausi päättyi kuitenkin Apian nurmella jo toukokuun alussa.

”Viime kaudesta j√§i aika paljon hampaankoloon alkukauden loukkaantumisen takia”, Riikonen toteaakin. ”Olisin etenkin kauden loppupuolella halunnut olla ratkomassa matseja. Tosi upea juttu, etr√§ jengi klaarasi nousun.” Kolmessa pelaamassa sarjaottelussa Riikonen ehti tehd√§ yhden maalin ja ep√§viralliseen sy√∂tt√∂tilastoonkin kertyi kaksi merkint√§√§. Riikonen on tietenkin k√§√§nt√§nyt jo katseensa tulevaan: ”Meininki TamU:ssa on iso t√§lll√§ hetkell√§. Huikeeta p√§√§st√§ taas ensi kev√§√§n√§ fanien eteen pelaamaan!”

Vastik√§√§n Tampere Unitedin hallitukseen aikuisurheiluvastaavaksi nimetty Mika Suonsyrj√§ on silminn√§hden tyytyv√§inen jatkosopimukseen: ”Janilta odotettiin Ilves visiitin j√§ljilt√§ paljon viime kaudella, mutta vammat pilasivat kauden. Nyt uskon ett√§ motivaatio on huipussaan ja n√§emme miehen parhaassa ter√§ss√§√§n.”

Jussi Siltanen

Jussi SIltanen

Maalivahti Jussi Siltanen pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa Sinipaidoissa. Vielä talven Suomen Cupissa Siltanen pelasi kaikki neljä ottelua, mutta kun Roope Hakulinen siirtyi Sinipaitoihin kauden kynnyksellä, jäivät Siltasen pelit maalinsuulla kahteen. Virallisiin tilastoihin kertyi kuitenkin kolme sarjaottelua, sillä Jan Riikosen loukkaannuttua VaKP-vierasottelun loppuhetkillä, Siltanen oli viimeinen vaihtomies ja pelasi muutaman minuutin keskikentällä.

Siltanen kertoo viime kaudesta j√§√§neen mukavat muistot. ”Viime kausi oli kaikenkaikkiaan huikea. Talvella olin seuran ainoa maalivahti sarjakauden alkuun asti”, Siltanen kertaa. ”ParVin kanssa taistelu sarjan k√§rkipaikasta oli jotain mit√§ en ole ennen kokenut, ja kun se p√§√§ttyi nousujuhliin koin saavuttaneeni jotain, vaikkei panokseni ollutkaan kovin suuri.”

Tulevalla kaudella peliajan l√∂yt√§minen edustuksesta on toistaiseksi kysymysmerkki, sill√§ Siltanen on vasta ensimm√§inen edustusjoukkueeseen kiinnitett√§v√§ maalivahti. Paikkoja on yhteens√§ jopa kolmelle torjujalle, joten aika n√§ytt√§√§, millaiseksi Siltasen rooli muodostuu. Mies itse ei t√§t√§ h√§tk√§hd√§, vaan tunnistaa roolinsa seurassa riippuvan siit√§, millaisia maalivahteja seura saa riveihins√§. ”Odotan ensi kaudelta ett√§ edustus on top-3 sijoilla Kolmosessa ja taistelee noususta viimeisille kierroksille asti”, Siltanen toteaa. ”Kakkosjoukkueelta toivon tasaista kautta, joka realisoituu syyskuun lopussa nousulla Neloseen.”

Siltanen on harjoitellut aktiivisesti edustusjoukkueen mukana marras-joulukuussa, ja kertoo ettei edes harkinnut siirtoa toiseen seuraan. ”Jatko Sinipaidoissa oli ihan itsest√§√§nselvyys. Viime kausi sai minut vakuuttuneeksi siit√§, ett√§ t√§ss√§ on organisaatio jolla on oikeasti halua ja mahdollisuuksia kehitty√§ joka p√§iv√§ eteenp√§in. Plus tietysti Sinikaarti: onhan se ihan huikea sakki.” Ratkaisuun varmasti vaikuttivat my√∂s vuosien taakse ulottuvat muistot Tampere Unitedista. ”TamU on minulle se suurin seura Pirkanmaalla‚ÄĚ, Siltanen pamauttaa. ”Muistelen kaiholla europelej√§, ja toivottavasti on vain ajan kysymys koska se Rooosenpori nollataan. Hyv√§√§ talvea kaikille kannattajille ja kohta taas menn√§√§n!”

Riikosen ja Siltasen sopimusten myötä Tampere Unitedilla on sopimus ensi kaudesta yhteensä 16 pelaajan kanssa. Tästä joukosta saisi jo kilpailukykyisen kokoonpanon mihin tahansa Kolmosen otteluun, mutta luonnollisesti joukkueeseen on vielä liittymässä useita pelaajia. Luvassa on sekä jatkosopimuksia että uusia vahvistuksia.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat:
Tuomas Alanen
Veli-Pekka Franssila
Timo Kauppinen
Jonne Keränen
Mika Kytöviita
Tuomas Lehti
Mika Lindroos
Riku Oras
Otto Pitkänen
Jussi Rasva
Eetu Rahkola
Jan Riikonen
Tuomas Savinainen
Jussi Siltanen
Valtteri Uimonen
Verneri Uimonen