29.5.2020

 
 

Ison potentiaalin Ville Turunen tuo vaihtoehdon Unitedin keskustaanLäpi talven edustusjoukkueen harjoitusringissä mukana olleen Ville Turusen, 24, uurastus on palkittu näin kauden alla 1+1-vuotisella sopimuksella. Kovan potentiaalin pelimies on erityisen tervetullut lisävaihtoehto keskikentän pohjapelaamiseen. Turunen sai peliaikaa talvella Suomen Cupin otteluissa tryout-sopimuksen turvin.

”Aloitin jalkapallon Ikaalisissa IkU:ssa 6-vuotiaana ja pelasin siell√§ 13-vuotiaaksi asti, jolloin siirryin TPV:hen. TPV:ss√§ pelasin A-junioreihin asti ja jonkin aikaa my√∂s miesten kakkosjoukkueessa. Loukkaantumisten my√∂t√§ hain j√§lleen vauhtia IkU:sta ja t√§ss√§ sit√§ ollaan”, Ville Turunen k√§y jalkapallollisen tarinansa l√§pi matkalla Tampere Unitedin edustusjoukkueen pelaajaksi.

Turusen mainitsemasta TPV:n kakkosjoukkueesta hän on myös tuttu nykyiselle TamU-päävalmentajalle Jukka Listenmaalle.

”Ville on mulle tuttu kaveri jo TPV:n kakkosjoukkueen ajoilta. Kyseess√§ on todella kovan potentiaalin kaveri, ja jos h√§n l√∂yt√§√§ itsest√§√§n ripauksen urheilijaa lis√§√§, niin h√§nest√§ voi olla meille todella paljon iloa”, Listenmaa arvioi uutta sopimuspelaajaa.

”Parhaimmillaan h√§n voi olla todella kova tekij√§ keskikent√§n pohjalle”, h√§n lis√§√§.

Toni Tuurin lähdön jälkeen monen Tampere Unitedin kannattajan huoli nousi juuri kyseisen pelipaikan suhteen. Roolia olisikin siis nyt otettavissa.

”Joukkueessa on positiivinen kilpailutilanne pelipaikoista ja siin√§ pohjalla tosiaan on avaukseen saumaa. Sen eteen aion tehd√§ my√∂s hommia”, Turunen n√§kee itse tilanteen.

Tämä asenne näkyy myös pian alkavan kauden tavoitteiden asettelussa.

”Henkil√∂kohtaiset tavoitteet kaudelle ovat ihan ensiksi pysy√§ pelikunnossa ja pelata mahdollisimman paljon. Mit√§ peleihin tulee, niin aina l√§hdet√§√§n voittamaan, ihan kaksinkamppailuista alkaen”, toteaa Turunen p√§√§tt√§v√§isen√§.

Takana erilainen treenikausi

Ville Turunen oli siis mukana siinä ihan ensimmäisessä ryhmässä, joka lähti hakemaan pelipaikkaa Tampere Unitedin miehistöstä kaudelle 2020. Hän onkin nähnyt aitiopaikalta joukkueen kehityksen joulukuun alusta tähän päivään asti.

”Talvesta t√§h√§n p√§iv√§√§n joukkueen kehitysk√§yr√§ on koko ajan noussut yl√∂sp√§in, ja hyv√§ tekemisen meininki jatkuu!”

Harjoitteluun tuli kuitenkin maaliskuun alussa varsin dramaattinen muutos, kun koronaviruspandemia pysäytti yhteisharjoittelun parin kuukauden ajaksi. Turusen mukaan itsenäinen harjoittelu ei lopulta aiheuttanut hänelle sen suurempia ongelmia.

”Itsen√§inen harjoittelu ei tuottanut minulle ongelmia, mutta totta kai sit√§ kaipaa jo ihan pelaamaan j√§tkien kanssa, ja kohtahan sit√§ p√§√§st√§√§nkin tositoimiin.”

Ville Turusen myötä Tampere Unitedilla on nyt kasassa 20 sopimuspelaajaa. Ryhmä alkaa siis hiljalleen muotoutua lopulliseen muottiinsa, mutta lisää sopimusuutisia on kuitenkin yhä tulossa ensi viikon aikana.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)