Ison potentiaalin Ville Turunen tuo vaihtoehdon Unitedin keskustaan

29/05/2020
Uutinen

Läpi talven edustusjoukkueen harjoitusringissä mukana olleen Ville Turusen, 24, uurastus on palkittu näin kauden alla 1+1-vuotisella sopimuksella. Kovan potentiaalin pelimies on erityisen tervetullut lisävaihtoehto keskikentän pohjapelaamiseen. Turunen sai peliaikaa talvella Suomen Cupin otteluissa tryout-sopimuksen turvin.

”Aloitin jalkapallon Ikaalisissa IkU:ssa 6-vuotiaana ja pelasin siellä 13-vuotiaaksi asti, jolloin siirryin TPV:hen. TPV:ssä pelasin A-junioreihin asti ja jonkin aikaa myös miesten kakkosjoukkueessa. Loukkaantumisten myötä hain jälleen vauhtia IkU:sta ja tässä sitä ollaan”, Ville Turunen käy jalkapallollisen tarinansa läpi matkalla Tampere Unitedin edustusjoukkueen pelaajaksi.

Turusen mainitsemasta TPV:n kakkosjoukkueesta hän on myös tuttu nykyiselle TamU-päävalmentajalle Jukka Listenmaalle.

”Ville on mulle tuttu kaveri jo TPV:n kakkosjoukkueen ajoilta. Kyseessä on todella kovan potentiaalin kaveri, ja jos hän löytää itsestään ripauksen urheilijaa lisää, niin hänestä voi olla meille todella paljon iloa”, Listenmaa arvioi uutta sopimuspelaajaa.

”Parhaimmillaan hän voi olla todella kova tekijä keskikentän pohjalle”, hän lisää.

Toni Tuurin lähdön jälkeen monen Tampere Unitedin kannattajan huoli nousi juuri kyseisen pelipaikan suhteen. Roolia olisikin siis nyt otettavissa.

”Joukkueessa on positiivinen kilpailutilanne pelipaikoista ja siinä pohjalla tosiaan on avaukseen saumaa. Sen eteen aion tehdä myös hommia”, Turunen näkee itse tilanteen.

Tämä asenne näkyy myös pian alkavan kauden tavoitteiden asettelussa.

”Henkilökohtaiset tavoitteet kaudelle ovat ihan ensiksi pysyä pelikunnossa ja pelata mahdollisimman paljon. Mitä peleihin tulee, niin aina lähdetään voittamaan, ihan kaksinkamppailuista alkaen”, toteaa Turunen päättäväisenä.

Takana erilainen treenikausi

Ville Turunen oli siis mukana siinä ihan ensimmäisessä ryhmässä, joka lähti hakemaan pelipaikkaa Tampere Unitedin miehistöstä kaudelle 2020. Hän onkin nähnyt aitiopaikalta joukkueen kehityksen joulukuun alusta tähän päivään asti.

”Talvesta tähän päivään joukkueen kehityskäyrä on koko ajan noussut ylöspäin, ja hyvä tekemisen meininki jatkuu!”

Harjoitteluun tuli kuitenkin maaliskuun alussa varsin dramaattinen muutos, kun koronaviruspandemia pysäytti yhteisharjoittelun parin kuukauden ajaksi. Turusen mukaan itsenäinen harjoittelu ei lopulta aiheuttanut hänelle sen suurempia ongelmia.

”Itsenäinen harjoittelu ei tuottanut minulle ongelmia, mutta totta kai sitä kaipaa jo ihan pelaamaan jätkien kanssa, ja kohtahan sitä päästäänkin tositoimiin.”

Ville Turusen myötä Tampere Unitedilla on nyt kasassa 20 sopimuspelaajaa. Ryhmä alkaa siis hiljalleen muotoutua lopulliseen muottiinsa, mutta lisää sopimusuutisia on kuitenkin yhä tulossa ensi viikon aikana.

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Emenike (h)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Jerry Sorjonen (h)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2