21.2.2020

 
 

Ilves-Kissojen kohtaaminen antaa vastauksiaSunnuntaina on vuorossa talven toinen Ilves-Kissojen kohtaaminen. Joulun alla pelatussa ottelussa paikalliskilpailija oli ylivoimainen ja pieksi Sinipaidat maan rakoon tylyin 6‚Äď0-numeroin. Nyt kaksi kuukautta my√∂hemmin pelattava ottelu on konkreettinen mittari sille, miten Sinipaidat ovat onnistuneet omaa peli√§√§n kehitt√§m√§√§n viimeisen kahden kuukauden aikana.

Siitä on nyt kaksi kuukautta aikaa, kun Ilves-Kissat osoitti tasoeron hyvin kasassa pysyneen nipun valmistautumisessa verrattuna täysin rakennusvaiheessa olleeseen saman sarjatason joukkueeseen. TamUlla oli tuolloin vain muutama sopimuspelaaja kasassa, eikä niitä tosin vieläkään ole kuin 13 kappaletta, joten kymmenkuntaa pelaajaa voidaan nykyiseen ryhmään vielä lisää odottaa. Näistä yksi julkistetaan lauantaina vielä ennen sunnuntain ottelua.

Ilves-Kissat on rakentanut vahvaa joukkuetta alkavalle kaudelle ja vahvistunut joulun j√§lkeen entisest√§√§n. N√§in ollen suurimman nousijasuosikin viitan asetteleminen Kissojen ylle ei ole tuulesta temmattua puhetta, vaan t√§ytt√§ realismia. Vajaat kaksi kuukautta ennen kauden alkua voidaankin jo todeta, ett√§ Ilves-Kissat l√§htee etumatkalta ja kauden juoni on siin√§, ett√§ kest√§√§k√∂ t√§m√§ etumatka. Sunnuntain ottelu tulee antamaan monelle Tampere Unitedissa vastauksia sille, onko se yh√§ ratakierroksen per√§ss√§ vai h√§√§m√∂tt√§√§k√∂ Ilves-Kissojen selk√§ jo takasuoralla.

Ilves-Kissojen kovin nimi on TPV:n avainpelaajiin viime kaudella Ykk√∂sess√§ kuulunut Tommi Smeets, mutta TamU-kannattajille tutuimpia nimi√§ ovat kaudella 2018 Sinipaidoissa Kakkosta pelanneet Ville Puustinen ja Radwan Moussa sek√§ kaudet 2016‚Äď17 mukana ollut Jussi Rasva, joka nykyisin valmentaa Tampere Unitedin naisten edustusjoukkuetta.

TamU on pelannut nyt kuusi kauteen valmistavaa ottelua Suomen Cupin lohkovaihe mukaan luettuna. Näistä jopa viisi ottelua on päättynyt tappioon. TPV:n kakkosjoukkue sen sijaan kaatui alkuvuodesta varsin vakuuttavan esityksen jälkeen. Vaikka ollaan vasta parin kuukauden päässä varsinaisen kauden alusta, on selvää, että voitto tai pari ruokkisi Sinipaitojen itseluottamusta sekä toisi lisää rentoutta koppiin. Näin ollen varsinkin viime viikkoinen TP-T-kyykkäys sattui kauteen valmistautumisen kannalta varsin ikävään rakoon.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa on aiemmin talvella painottanut, että hän ei tunne käsitettä harjoituspeli, vaan kyseessä on aina viikon tärkein tapahtuma joukkueelle, kun pelipaita puetaan ylle. Ilves-Kissojen kohtaamista tässä vaiheessa talvea voikin luonnehtia Unitedille juuri niin tärkeäksi otteluksi mitä harjoituspelinimikkeen alla tapahtuva ottelutapahtuma vain voi olla.

Tason mittaus

Tampere Unitedin maalivahtivalmentaja Juha Seppälä alleviivaa samaa, että sunnuntaina mitataan kahden viimeisen kuukauden työ.

”Vaikka TP-T-ottelu oli tuossa Cupin pelien j√§lkeen v√§liss√§, niin kyll√§ t√§m√§ on juuri se ottelu, josta me tulemme saamaan vastauksia. T√§m√§ on hyv√§ ja selke√§ tasonmittaus sille miss√§ me menemme t√§ll√§ hetkell√§, ja mit√§ olemme viimeisten viikkojen aikana oikein tai v√§√§rin tehneet”, Sepp√§l√§ linjaa.

Seppälä myöntää avoimesti Ilves-Kissojen kovuuden tällä hetkellä.

”Suurin ennakkosuosikki sarjaan”, h√§n tiivist√§√§.

Sinipaidat sai tällä viikolla jälleen yhden paluumuuttajan, kun maalivahti Jani Rantala palasi TamUn ryhmään. Rantala rauhoittelee seurayhteisöä tappiollisen TP-T-pelin jälkeen.

”Onhan voittaminen aina mukavampaa, ja sit√§ l√§hdet√§√§n joka pelist√§ hakemaan, mutta erityisen t√§rke√§√§ n√§in harjoituskaudella on kehitt√§√§ joukkueen peli√§ koko ajan parempaan suuntaan”, Rantala painottaa.

TamU-kansaa Rantala patistaa sunnuntaina Pirkkahalliin.

”T√§ss√§ ottelussa kohtaavat tulevan kauden k√§rkijoukkueet, joten kaikki vain paikan p√§√§lle seuraamaan!.”

Ottelu alkaa Pirkkahallissa kello 18.20 ja siihen on vapaa p√§√§sy. Fanituotemyyntipiste l√∂ytyy kuuluttamon vierest√§, ja siell√§ voi samalla hoitaa kausikortteihin sek√§ j√§senyyksiin liittyvi√§ asioita. Mit√§√§n paitoja ei tosin t√§ll√§ kertaa ole myyntipisteell√§ tarjolla, vaan mukana ovat muut tuotteet kuten huivit, pipot, lippalakit, mukit ja kangaskassit.  Twitter palvelee estyneit√§. Tervetuloa!