22.12.2019

 
 

Ilves-Kissat leikitteli TamUn nurin kauden ensimmäisessä harjoitus­ottelussaViime kauden rungolla pelannut Ilves-Kissat oli talvikauden ensimmäisessä varsinaisessa harjoitusottelussa jokaisella sektorilla askeleen Tampere Unitedin tryout-miehistön edellä. Pelaajarungoltaan selvästi valmiimpi Ilves-Kissat tyylitteli selvän 6–0-voiton Pirkkahallissa kohtalaisen yleisömäärän edessä. Unitedillakin oli omat muutamat paikkansa, mutta lukemat kertovat lopulta karusti missä joukkueiden rakennusvaiheet tällä hetkellä menevät.

Peli alkoi harjoituskauden ajankohtaan nähden tyypillisen sekavana. Tapahtumia väritti lukuisat pallonmenetykset keskikentällä sekä huonot kosketukset pienessä tilassa puolin ja toisin. Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin jo kuudennella minuutilla, kun Ilves-Kissat siirtyi helposti johtoon huonosti puolustetun kulmapotkun jälkeen. Ville Puustisen puskumaali kuvasti lopulta paljon etenkin Tampere Unitedin puolustuspeliä, joka oli pallottomassa- ja vartiointipelissä erittäin sekavaa, kun pelaajat pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä. Hiljalleen ensimmäisen jakson edetessä TamU onnistui rauhoittamaan peliään, mutta parhaat paikat siunautuivat kuitenkin Ilves-Kissojen joukkueelle.

Noin 20. minuutin kohdalla helähti Unitedin verkossa toistamiseen, kun Eetu Virtasen komea nosto irtopallosta 20 metrin tietämiltä leijaili hienosti yli veräjänvartija Sami Majan, kimmoten vielä koomisesti ylärimaan ja siitä Majan selän kautta sisään. Ilves-Kissat ottikin viimeistään toisen maalinsa jälkeen kontrollin pelistä, ja TamU pääsi ylöspäin kentällä lähinnä vain pitkillä syötöillä, joista moni katkottiin heti alkutekijöihinsä Kissojen vahvan puolustuslinjan myötä.

Ottelu pysyi kohtuu siistinä, vaikka joitain myöhästyneitä kopautuksia nähtiin molemmin puolin. Pelissä kun oli välillä enemmän vauhtia kuin järkeä. Ex-TamU Radwan Moussa kirjautti puolen tunnin kohdalla ottelun ainoan varoituksen itselleen, kun kohteli kaltoin liukkaalla jalalla liikkeellä ollutta Aleksi Sainiota. Tampere Unitedin ensimmäisen jakson paras tilanne tulikin juuri Sainion hallinnoiman vasemman laidan kautta, kun matala halkaiseva syöttö tavoitti takaviistosta oikean laiturin Jerry Sorjosen, mutta tämän laukaus suuntautui reilusti yli maalin. Tauon viettoon lähdettiin Ilves-Kissojen 2–0-johdossa.

Toinen 45-minuuttinen alkoi lähes identtisesti kuten ensimmäinenkin jakso sillä Ilves-Kissat onnistui maalinteossa heti ensimmäisten minuuttien aikana. Kissat olivat muutenkin tehostaneet entisestään peliään, ja TamU oli jatkuvasti jäljessä etenkin omalla alueellaan. Seuraavan maalin oli kuitenkin tehdä TamU, mutta Sorjosen tyylikäs sijoitus jäi paitsioliputuksen varjoon. TamUlla oli tämän jälkeen hetken hyvä hallintajakso pelistä, mutta valitettavasti tämä päättyi lopulta Kissojen 4–0-maaliin, ja näin peli sai lopullisen sinettinsä.

Seuraavan kymmenen minuutin sisään Kissat onnistui vielä kahdesti lisää TamUn pyörittäessä vaihtorulettiaan. Erityisesti vastustajajoukkueesta jäi mieleen vahvan pelin pelannut ex-TamU Ville Puustinen, joka myös onnistui maalaamaan kahdesti kulmapotkuista. Unitedilla oli vielä omat mahdollisuutensa tehdä parikin lohdutusmaalia, mutta nyt jäätiin ilman onnistumisia. Loppunumerot 6–0 olivat Kissoille ansaitut loppuvihellyksen soidessa ja joukkueiden tämänhetkinen valmiusero kuvastuu loppunumeroista hyvin. TamUlta ei ihmeemmin jäänyt yksilöitä ottelusta mieleen, sillä sen verran vaikeaa oli vielä joukkuepelaaminen testimiehiä vilisevällä kokoonpanolla.

Päävalmentajan kommentit

”Kentällä oli tänään yksi joukkue ja yksitoista yksilöä”, Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa kiteytti ottelun jälkeen.

”Karu totuus tuli esiin, kun ei vielä oikein tiedetä miten kaveri pelaa rinnalla, niin noin siinä sitten käy”, Listenmaa jatkoi.

Ilves-Kissat pelasi ottelun hyvin pitkälle samalla rungolla jolla se kolkutteli Kolmosen kärkisijoituksia viime kaudella. Tämä runko tullee kaikella todennäköisyydellä olemaan myös se millä Ilves-Kissat pelaa myös tulevana kesänä, vaikka muutamia vahvistuksiakin joukkueeseen tulisi. Listenmaa arvioi puolestaan, että lauantaina kentällä nähdystä Unitedin miehistöstä 4–5 pelaajaa tulee olemaan sellaisia, joiden voi odottaa saavan merkittäviä minuutteja ensi kesänä.

”Tuon verran Ilves-Kissoilla on ilmeisesti harjoituksissa ollut väkeä ja parhaita viime vuoden pelaajia siellä kentällä oli. Voi olla, että he vielä joukkuettaan vahvistavat, mutta tämän hetkisellä parhaallaan he meitä vastaan vetivät”, Listenmaa arvioi.

Tästä Tampere United rauhoittuu joulun ja uuden vuoden viettoon palaten sorvin ääreen jälleen tammikuussa. Joukkue palaa harjoittelun pariin heti vuoden vaihduttua 2.1. ja saman viikon sunnuntaina 5.1. pelataan harjoitusottelu TPV:n A-pojista ja Kolmosessa ensi kaudella pelaavasta kakkosjoukkueesta koottua ryhmää vastaan. Harjoittelu jatkuu try-outtien hengessä, joten uusia pelaajia mahtuu vielä mukaan. Tammikuun puolen välin jälkeen sunnuntaina 19.1. edessä häämöttää jo Suomen Cupin käynnistyminen Ilveksen kakkosjoukkueen kohtaamisella.

 
 
Ilves-Kissat logo
6 – 0

(2 – 0)

Tampere Unitedin logo

6’ Ville Puustinen
17’ Eetu Virtanen
48’ Toni Paukkeri
65’ Toni Toijala
67’ Toni Toijala
71’ Ville Puustinen

 
26Sami Maja
3Severi Kankkunen
6Ville Silvennoinen vaihtoon 46' vaihdosta 71'
7Mahad Hussein
8Jerry Sorjonen
9Moktar Laouini vaihtoon 71'
10Toni TuuriC
13Aleksi Sainio
16Ville Vähänen vaihtoon 71'
19Juha Unkuri vaihtoon 46' vaihdosta 71'
29Pyry Virtanen
1Juho Vaittinen
21Jonne Salminen vaihdosta 46'
22Matias Stark vaihdosta 46'