22.12.2019

 
 

Ilves-Kissat leikitteli TamUn nurin kauden ensimm√§isess√§ harjoitus­ottelussaViime kauden rungolla pelannut Ilves-Kissat oli talvikauden ensimm√§isess√§ varsinaisessa harjoitusottelussa jokaisella sektorilla askeleen Tampere Unitedin tryout-miehist√∂n edell√§. Pelaajarungoltaan selv√§sti valmiimpi Ilves-Kissat tyylitteli selv√§n 6‚Äď0-voiton Pirkkahallissa kohtalaisen yleis√∂m√§√§r√§n edess√§. Unitedillakin oli omat muutamat paikkansa, mutta lukemat kertovat lopulta karusti miss√§ joukkueiden rakennusvaiheet t√§ll√§ hetkell√§ menev√§t.

Peli alkoi harjoituskauden ajankohtaan nähden tyypillisen sekavana. Tapahtumia väritti lukuisat pallonmenetykset keskikentällä sekä huonot kosketukset pienessä tilassa puolin ja toisin. Ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin jo kuudennella minuutilla, kun Ilves-Kissat siirtyi helposti johtoon huonosti puolustetun kulmapotkun jälkeen. Ville Puustisen puskumaali kuvasti lopulta paljon etenkin Tampere Unitedin puolustuspeliä, joka oli pallottomassa- ja vartiointipelissä erittäin sekavaa, kun pelaajat pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä. Hiljalleen ensimmäisen jakson edetessä TamU onnistui rauhoittamaan peliään, mutta parhaat paikat siunautuivat kuitenkin Ilves-Kissojen joukkueelle.

Noin 20. minuutin kohdalla helähti Unitedin verkossa toistamiseen, kun Eetu Virtasen komea nosto irtopallosta 20 metrin tietämiltä leijaili hienosti yli veräjänvartija Sami Majan, kimmoten vielä koomisesti ylärimaan ja siitä Majan selän kautta sisään. Ilves-Kissat ottikin viimeistään toisen maalinsa jälkeen kontrollin pelistä, ja TamU pääsi ylöspäin kentällä lähinnä vain pitkillä syötöillä, joista moni katkottiin heti alkutekijöihinsä Kissojen vahvan puolustuslinjan myötä.

Ottelu pysyi kohtuu siistin√§, vaikka joitain my√∂h√§styneit√§ kopautuksia n√§htiin molemmin puolin. Peliss√§ kun oli v√§lill√§ enemm√§n vauhtia kuin j√§rke√§. Ex-TamU Radwan Moussa kirjautti puolen tunnin kohdalla ottelun ainoan varoituksen itselleen, kun kohteli kaltoin liukkaalla jalalla liikkeell√§ ollutta Aleksi Sainiota. Tampere Unitedin ensimm√§isen jakson paras tilanne tulikin juuri Sainion hallinnoiman vasemman laidan kautta, kun matala halkaiseva sy√∂tt√∂ tavoitti takaviistosta oikean laiturin Jerry Sorjosen, mutta t√§m√§n laukaus suuntautui reilusti yli maalin. Tauon viettoon l√§hdettiin Ilves-Kissojen 2‚Äď0-johdossa.

Toinen 45-minuuttinen alkoi l√§hes identtisesti kuten ensimm√§inenkin jakso sill√§ Ilves-Kissat onnistui maalinteossa heti ensimm√§isten minuuttien aikana. Kissat olivat muutenkin tehostaneet entisest√§√§n peli√§√§n, ja TamU oli jatkuvasti j√§ljess√§ etenkin omalla alueellaan. Seuraavan maalin oli kuitenkin tehd√§ TamU, mutta Sorjosen tyylik√§s sijoitus j√§i paitsioliputuksen varjoon. TamUlla oli t√§m√§n j√§lkeen hetken hyv√§ hallintajakso pelist√§, mutta valitettavasti t√§m√§ p√§√§ttyi lopulta Kissojen 4‚Äď0-maaliin, ja n√§in peli sai lopullisen sinettins√§.

Seuraavan kymmenen minuutin sis√§√§n Kissat onnistui viel√§ kahdesti lis√§√§ TamUn py√∂ritt√§ess√§ vaihtorulettiaan. Erityisesti vastustajajoukkueesta j√§i mieleen vahvan pelin pelannut ex-TamU Ville Puustinen, joka my√∂s onnistui maalaamaan kahdesti kulmapotkuista. Unitedilla oli viel√§ omat mahdollisuutensa tehd√§ parikin lohdutusmaalia, mutta nyt j√§√§tiin ilman onnistumisia. Loppunumerot 6‚Äď0 olivat Kissoille ansaitut loppuvihellyksen soidessa ja joukkueiden t√§m√§nhetkinen valmiusero kuvastuu loppunumeroista hyvin. TamUlta ei ihmeemmin j√§√§nyt yksil√∂it√§ ottelusta mieleen, sill√§ sen verran vaikeaa oli viel√§ joukkuepelaaminen testimiehi√§ vilisev√§ll√§ kokoonpanolla.

Päävalmentajan kommentit

”Kent√§ll√§ oli t√§n√§√§n yksi joukkue ja yksitoista yksil√∂√§”, Tampere Unitedin p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kiteytti ottelun j√§lkeen.

”Karu totuus tuli esiin, kun ei viel√§ oikein tiedet√§ miten kaveri pelaa rinnalla, niin noin siin√§ sitten k√§y”, Listenmaa jatkoi.

Ilves-Kissat pelasi ottelun hyvin pitk√§lle samalla rungolla jolla se kolkutteli Kolmosen k√§rkisijoituksia viime kaudella. T√§m√§ runko tullee kaikella todenn√§k√∂isyydell√§ olemaan my√∂s se mill√§ Ilves-Kissat pelaa my√∂s tulevana kes√§n√§, vaikka muutamia vahvistuksiakin joukkueeseen tulisi. Listenmaa arvioi puolestaan, ett√§ lauantaina kent√§ll√§ n√§hdyst√§ Unitedin miehist√∂st√§ 4‚Äď5 pelaajaa tulee olemaan sellaisia, joiden voi odottaa saavan merkitt√§vi√§ minuutteja ensi kes√§n√§.

”Tuon verran Ilves-Kissoilla on ilmeisesti harjoituksissa ollut v√§ke√§ ja parhaita viime vuoden pelaajia siell√§ kent√§ll√§ oli. Voi olla, ett√§ he viel√§ joukkuettaan vahvistavat, mutta t√§m√§n hetkisell√§ parhaallaan he meit√§ vastaan vetiv√§t”, Listenmaa arvioi.

Tästä Tampere United rauhoittuu joulun ja uuden vuoden viettoon palaten sorvin ääreen jälleen tammikuussa. Joukkue palaa harjoittelun pariin heti vuoden vaihduttua 2.1. ja saman viikon sunnuntaina 5.1. pelataan harjoitusottelu TPV:n A-pojista ja Kolmosessa ensi kaudella pelaavasta kakkosjoukkueesta koottua ryhmää vastaan. Harjoittelu jatkuu try-outtien hengessä, joten uusia pelaajia mahtuu vielä mukaan. Tammikuun puolen välin jälkeen sunnuntaina 19.1. edessä häämöttää jo Suomen Cupin käynnistyminen Ilveksen kakkosjoukkueen kohtaamisella.