12.5.2019

 
 

Ibrahimovicin maalit toivat komean vieras­voiton GrIFK:staTampere United haki sunnuntai-iltana monet yll√§tt√§neen vierasvoiton Kauniaisista, jossa Grankulla IFK kaatui komein lukemin 1‚Äď3 (0‚Äď2). Ottelu muistutti monin tavoin harjoituskauden parhaita otteluita: TamU pr√§ss√§si tehokkaasti ja puolusti tiiviisti, ja vaikka vastustaja piti hiukan enemm√§n palloa, Sinipaidoilla ei ollut suurempaa h√§t√§√§ puolustusp√§√§ss√§. Voiton takuumies oli kaksi maalia tehnyt ja rangaistuspotkun hankkinut Haris Ibrahimovic. T√§st√§ huolimatta voitto hankittiin pelaamalla hyvin nimenomaan joukkueena.

TamU l√§hti otteluun suuresti muutetulla avauskokoonpanolla. Viikkoa aiemmin Espoossa avauskokoonpanossa oli ollut jopa seitsem√§n ensimm√§ist√§ Kakkosen kauttaan pelaavaa pelaajaa, mutta nyt mukaan oli otettu l√§hes kaikki kokeneemmat pelaajat, ja ”ensikertalaisia” oli mukana en√§√§ kolme. Merkitt√§vin ilouutinen oli puolustaja Sami Ekmarkin kuntoutuminen pelikuntoon. Matias Stark teki samaan tapaan paluun sairastuvalta, ja Omar Khary, Jere Remes sek√§ Konsta Raittinen nousivat penkilt√§ avauskokoonpanoon.

Kokoonpanoon palannut Sami Ekmark taistelee pääpallosta.

Heti ottelun alkuminuuteista alkaen oli selvää, että TamUn pelisuunnitelmaan kuului korkea prässi aina tilaisuuden tullessa. Alkuminuuteilla kotijoukkue tuntui olevan pienissä vaikeuksissa pelinavauksensa kanssa, joskin jo ottelun toisella minuutilla GrIFK oli lähellä saada hyökkääjän läpiajoon. Maalivahti Elias Alanen tuli kuitenkin vastaan ja ehti saada pallon viime hetkellä käsiinsä.

Haris Ibrahimovicin laukaus uppoaa maaliin.

Myös Sinipaidoilla oli heti alussa tilaisuutensa. Avauskokoonpanoon palannut Omar Khary pääsi laukomaan kaukaa, mutta veto jäi hieman löysäksi. Sami Ekmark puolestaan pääsi puskemaan Omar Kharyn kulmapotkusta antaman keskityksen, mutta joutui kurottamaan sen verran taakseen, että kaaripallo oli maalivahdille helppo torjuttava.

Johtomaalia ei tarvinnut odottaa vartinkaan vertaa. Tilanteessa Jere Remes pelattiin juoksuun oikealle laidalle, ja mainio keskitys l√∂ysi Haris Ibrahimovicin jalan maalin edest√§. T√§m√§ ei erehtynyt avoimesta paikasta, vaan viile√§ viimeistely vei Sinipaidat riemukkaaseen 0‚Äď1-johtoon.

Vaarallinen hässäkkä TamU-maalilla.

Johtomaalin jälkeen peli aaltoili ajoittain voimakkaastikin päädystä toiseen. Elias Alanen joutui venymään torjuntaan jo pari minuuttia maalin jälkeen, ja Konsta Raittinen pääsi puolestaan laukomaan pariinkin kertaan. GrIFK puolestaan pääsi ottelun puolen välin kohdalla iskemään vastahyökkäyksestä, ja sai ottelun pahimman hässäkän TamU-maalille. Räpellys ja flipperipalloilu päättyi lopulta onnistuneeseen purkuun.

Puolen tunnin pelin jälkeen Granilla oli ensimmäisen jakson vahvin vaiheensa. Ensimmäinen paikka syntyi erinomaisesta keskityksestä takatolpalle päätyviivaa pitkin. Pusku lähti metrin tai kahden verran maalista, mutta Elias Alanen pelasti maalin yläkulmaan matkalla olleen pallon kulmaksi.

Kapteeni Eetu Rahkola.

Tämä huippupelastus muodostui lopulta yhdeksi ottelun käännekohdista. Toki ennen tilanteen kääntymistä Granilla oli vielä kaksi huippupaikkaa. Seuranneesta kulmasta pallo pelattiin nimittäin avoimeen puskupaikkaan maalin eteen, mutta Sinipaitojen onneksi pusku karkasi maalin yli. Vielä samalla minuutilla pallo päätyi vapaaseen vetopaikkaan boksiin, mutta tämä tilanteen puolustus onnistui blokkaamaan kulmaksi aivan viime hetkellä.

Elias Alanen torjuu puskun lähietäisyydeltä.

Draaman kaaren kannalta jatko oli t√§ydellinen ainakin sinisen leirin n√§k√∂kulmasta. TamU l√§hti vastahy√∂kk√§ykseen, ja pallo pelattiin boksiin Haris Ibrahimovicille. T√§m√§ rapattiin tekonurmen pintaan s√§√§nt√∂jen vastaisesti, ja tuomari n√§ytti palloa pilkulle, viiveest√§ p√§√§tellen konsultoituaan avustavaa radiopuhelimen kautta. Ibrahimovic itse asteli pallon taakse ja laittoi pallon maaliin samalla varmuudella kuin viikkoa aiemmin Espoossa. N√§in TamU johti riemastuttavasti 0‚Äď2.

Kokoonpanoon palannut Matias Stark ja taustalla GrIFK:n kannattajat.

Jakson lopulla Jere Remes oli l√§hell√§ vapauttaa Konsta Raittisen maalintekoon linjan taakse, mutta t√§m√§n viimeinen sy√∂tt√∂ j√§i puolustajan jalkaan. Muutoin pelattiin l√§hinn√§ keskikent√§ll√§, ja n√§in tauolle l√§hdettiin riemastuttavassa 0‚Äď2-johdossa. Ainoaksi merkitt√§v√§ksi tapahtumaksi ennen taukoa jai Arttu M√§t√∂n loukkaantuminen. Kent√§lle tuli h√§nen tilalleen Espoossa avauskokoonpanossa ollut Ali Aitbenzanzoun.

Kylmä suihku toisen jakson alkuun

Toinen jakso sai Sinipaitojen kannalta pahimman mahdollisen alun, kun kotijoukkue pääsi iskemään kavennusmaalin jo jakson kolmannella minuutilla. Tilanteessa Samuel Langhoff pääsi murtautumaan toppareiden välistä läpi, ja iski pallon varmasti verkon perukoille.

Jere Remekselle ottelussa maali ja maalisyöttö.

Kavennusmaali ei kuitenkaan lamauttanut Sinipaitojen peliä millään tavalla. Toki Grani sai lievän hallintajakson, mihin varmasti osaltaan vaikutti myös Niklas Lindholmin niskaansa pallontavoittelutilanteessa saama isku, joka pakotti Sinipaidat jo toiseen vaihtoon. Kentälle tuli Taavi Abruquah, joka otti paikan piikistä Jere Remeksen siirtyessä oikealle laidalle.

Taavi Abruquah pääsi kentälle toisella jaksolla.

Sinipaitojen vahvin vaihe alkoi tunnin pelin jälkeen. Ensin Konsta Raittinen nousi vasenta laitaa ja syötti takaviistoon hyvään vetopaikkaan Jere Remekselle. Maalivahti kuitenkin torjui hiukan heppoiseksi jääneen vedon etualakulmasta. Hetkeä myöhemmin Taavi Abruquah keskitti oikealta Haris Ibrahimovicille takatolpalle. Tämä pyörähti pallon kanssa 270 astetta ja laukoi, mutta veto suuntautui maalin ohi. Heti perään Konsta Raittinen pääsi laukoman tulisesti kuudentoista rajan takaa, mutta veto suuntautui suoraan päin maalivahtia.

Myös kotijoukkueella oli omat hyökkäyksensä. Parhaan tilaisuutensa Grani sai kun Matias Stark arvioi tilanteen väärin ja päästi laitahyökkääjän etenemään pallon kanssa boksiin. Tämän laukaus kuitenkin karkasi pahasti ohi maalin. Hetkeä myöhemmin tällä kertaa koko ottelun laitapuolustajana pelannut Verneri Uimonen oli puolestaan katkomassa boksin oikealla laidalla.

Konsta Raittinen sai täydet minuutit.

Ottelun viimeisellä vartilla paikkoja syntyi molempiin päihin solkenaan. Kotiyleisön odotuksissa oli varmasti vähintään tasoitusmaalin tekeminen, mutta kerta toisensa jälkeen Sinipaitojen maali varjeltui. TamU toki pääsi iskemään hyvin vastaan, ja peli suorastaan aaltoili päädystä toiseen. Useimmat tilanteet päätyivät syötön katkaisuihin, mutta Haris Ibrahimovic pääsi kertaalleen laukomaan niin, että maalivahti joutui torjuntaan.

Jere Remes tekee ottelun lopullisesti ratkaisseen maalin.

Vajaa viisi minuuttia ennen t√§ytt√§ aikaa Jere Remes p√§√§si kokeilemaan kahdesti, eik√§ erehtynyt en√§√§ j√§lkimm√§isest√§ paikasta. Ensimm√§isess√§ tilanteessa Taavi Abruquah sy√∂tti boksin yli juuri hetke√§ aiemmin vasemmaksi laitahy√∂kk√§√§j√§ksi kent√§lle tulleelle Nils Str√∂msholmille. T√§m√§ l√∂ysi keskelt√§ Jere Remeksen, jonka tuliseen vetoon maalivahti sai vain vaivoin n√§ppins√§ v√§liin. Hetke√§ my√∂hemmin Matias Stark nousi laitaa pitkin ja sy√∂tti Remeksen l√§pi linjan taakse. T√§ll√§ kertaa hy√∂kk√§√§j√§ ei en√§√§ erehtynyt, ja TamU p√§√§si juhlimaan 1‚Äď3-osumaa.

Ottelun loppuminuuteilla ei en√§√§ varsinaisia maalipaikkoja n√§hty, vaikka peli jatkoikin aaltoiluaan p√§√§st√§ toiseen. N√§in ottelu p√§√§ttyi Sinipaitojen riemukkaasen 1‚Äď3-voittoon.

Jere Remeksen maali maistuu myös Matias Starkille.

Päävalmentajan kommentit

”T√§n√§√§n olen tyytyv√§inen otteluun sek√§ tuloksellisesti ett√§ pelillisesti. Esitys on paljon parempi kuin viikko sitten Espoossa. Pelin aikana meill√§ oli vahvoja hetki√§, jotka k√§ytettiin hyv√§ksi tekem√§ll√§ kaksi maalia ensimm√§isell√§ jaksolla. Toki meill√§ oli heikot hetkemme, joissa pallo oli enemm√§n vastustajalla, mutta puolustimme kurinalaisesti”, arvioi p√§√§valmentaja Mourad Seddiki.

”Koko joukkue on tehnyt kovasti ty√∂t√§ t√§m√§n voiton eteen. Viel√§ on kuitenkin paljon parannettavaa, joten ty√∂nteko jatkuu”, Seddiki vet√§√§ yhteen.

Joukkue juhlii 1‚Äď3-maalia.

Seuraavaksi Tampere Unitedilla on vuorossa kotiavaus. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan tutussa kodissa Pyynikillä lauantaina 18.5. klo 17 alkaen. Pyynikin urheilukentälle on asennettu toukokuun aikana uusi tekonurmi, johon joukkue toivoo pääsevänsä ottamaan tuntumaa jo torstain harjoituksissa. Lauantaina nurmella nähdään Tampere Unitedin vieraana tuttu raumalaisjoukkue Pallo-Iirot, jonka Sinipaidat on kohdannut viimeksi ikimuistoisella Kolmosen kaudella 2016. Tervetuloa siis lauantaina Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

Kaikki katseet Jere Remeksessä!

1 Toni Vuorinen
2 Teemu Lammi vaihtoon 85’
3 Otto Pitkänen
5 Sebastian Veijola
8 Joonas Ilomäki
9 Daniel Langhoff
10 Janne Törmänen C
17 Petter Meyer
19 Samuel Langhoff
20 Niko Pulkkinen vaihtoon 67’
26 Aki Meriluoto vaihtoon 46’
12 Kimi Lindeman
6 Eino Herlevi
7 Joni Kaasinen
11 Kaan Kovanen vaihdosta 67’
13 Vili Helenius vaihdosta 46’
15 Topias Tikkanen
18 Frans-Eemil Leppänen vaihdosta 85’