Ibrahimovicin maalit toivat komean vieras­voiton GrIFK:sta

12/05/2019
Otteluraportti

Tampere United haki sunnuntai-iltana monet yllättäneen vierasvoiton Kauniaisista, jossa Grankulla IFK kaatui komein lukemin 1–3 (0–2). Ottelu muistutti monin tavoin harjoituskauden parhaita otteluita: TamU prässäsi tehokkaasti ja puolusti tiiviisti, ja vaikka vastustaja piti hiukan enemmän palloa, Sinipaidoilla ei ollut suurempaa hätää puolustuspäässä. Voiton takuumies oli kaksi maalia tehnyt ja rangaistuspotkun hankkinut Haris Ibrahimovic. Tästä huolimatta voitto hankittiin pelaamalla hyvin nimenomaan joukkueena.

Kakkonen

1 – 3

TamU lähti otteluun suuresti muutetulla avauskokoonpanolla. Viikkoa aiemmin Espoossa avauskokoonpanossa oli ollut jopa seitsemän ensimmäistä Kakkosen kauttaan pelaavaa pelaajaa, mutta nyt mukaan oli otettu lähes kaikki kokeneemmat pelaajat, ja ”ensikertalaisia” oli mukana enää kolme. Merkittävin ilouutinen oli puolustaja Sami Ekmarkin kuntoutuminen pelikuntoon. Matias Stark teki samaan tapaan paluun sairastuvalta, ja Omar Khary, Jere Remes sekä Konsta Raittinen nousivat penkiltä avauskokoonpanoon.

Kokoonpanoon palannut Sami Ekmark taistelee pääpallosta.

Heti ottelun alkuminuuteista alkaen oli selvää, että TamUn pelisuunnitelmaan kuului korkea prässi aina tilaisuuden tullessa. Alkuminuuteilla kotijoukkue tuntui olevan pienissä vaikeuksissa pelinavauksensa kanssa, joskin jo ottelun toisella minuutilla GrIFK oli lähellä saada hyökkääjän läpiajoon. Maalivahti Elias Alanen tuli kuitenkin vastaan ja ehti saada pallon viime hetkellä käsiinsä.

Haris Ibrahimovicin laukaus uppoaa maaliin.

Myös Sinipaidoilla oli heti alussa tilaisuutensa. Avauskokoonpanoon palannut Omar Khary pääsi laukomaan kaukaa, mutta veto jäi hieman löysäksi. Sami Ekmark puolestaan pääsi puskemaan Omar Kharyn kulmapotkusta antaman keskityksen, mutta joutui kurottamaan sen verran taakseen, että kaaripallo oli maalivahdille helppo torjuttava.

Johtomaalia ei tarvinnut odottaa vartinkaan vertaa. Tilanteessa Jere Remes pelattiin juoksuun oikealle laidalle, ja mainio keskitys löysi Haris Ibrahimovicin jalan maalin edestä. Tämä ei erehtynyt avoimesta paikasta, vaan viileä viimeistely vei Sinipaidat riemukkaaseen 0–1-johtoon.

Vaarallinen hässäkkä TamU-maalilla.

Johtomaalin jälkeen peli aaltoili ajoittain voimakkaastikin päädystä toiseen. Elias Alanen joutui venymään torjuntaan jo pari minuuttia maalin jälkeen, ja Konsta Raittinen pääsi puolestaan laukomaan pariinkin kertaan. GrIFK puolestaan pääsi ottelun puolen välin kohdalla iskemään vastahyökkäyksestä, ja sai ottelun pahimman hässäkän TamU-maalille. Räpellys ja flipperipalloilu päättyi lopulta onnistuneeseen purkuun.

Puolen tunnin pelin jälkeen Granilla oli ensimmäisen jakson vahvin vaiheensa. Ensimmäinen paikka syntyi erinomaisesta keskityksestä takatolpalle päätyviivaa pitkin. Pusku lähti metrin tai kahden verran maalista, mutta Elias Alanen pelasti maalin yläkulmaan matkalla olleen pallon kulmaksi.

Kapteeni Eetu Rahkola.

Tämä huippupelastus muodostui lopulta yhdeksi ottelun käännekohdista. Toki ennen tilanteen kääntymistä Granilla oli vielä kaksi huippupaikkaa. Seuranneesta kulmasta pallo pelattiin nimittäin avoimeen puskupaikkaan maalin eteen, mutta Sinipaitojen onneksi pusku karkasi maalin yli. Vielä samalla minuutilla pallo päätyi vapaaseen vetopaikkaan boksiin, mutta tämä tilanteen puolustus onnistui blokkaamaan kulmaksi aivan viime hetkellä.

Elias Alanen torjuu puskun lähietäisyydeltä.

Draaman kaaren kannalta jatko oli täydellinen ainakin sinisen leirin näkökulmasta. TamU lähti vastahyökkäykseen, ja pallo pelattiin boksiin Haris Ibrahimovicille. Tämä rapattiin tekonurmen pintaan sääntöjen vastaisesti, ja tuomari näytti palloa pilkulle, viiveestä päätellen konsultoituaan avustavaa radiopuhelimen kautta. Ibrahimovic itse asteli pallon taakse ja laittoi pallon maaliin samalla varmuudella kuin viikkoa aiemmin Espoossa. Näin TamU johti riemastuttavasti 0–2.

Kokoonpanoon palannut Matias Stark ja taustalla GrIFK:n kannattajat.

Jakson lopulla Jere Remes oli lähellä vapauttaa Konsta Raittisen maalintekoon linjan taakse, mutta tämän viimeinen syöttö jäi puolustajan jalkaan. Muutoin pelattiin lähinnä keskikentällä, ja näin tauolle lähdettiin riemastuttavassa 0–2-johdossa. Ainoaksi merkittäväksi tapahtumaksi ennen taukoa jai Arttu Mätön loukkaantuminen. Kentälle tuli hänen tilalleen Espoossa avauskokoonpanossa ollut Ali Aitbenzanzoun.

Kylmä suihku toisen jakson alkuun

Toinen jakso sai Sinipaitojen kannalta pahimman mahdollisen alun, kun kotijoukkue pääsi iskemään kavennusmaalin jo jakson kolmannella minuutilla. Tilanteessa Samuel Langhoff pääsi murtautumaan toppareiden välistä läpi, ja iski pallon varmasti verkon perukoille.

Jere Remekselle ottelussa maali ja maalisyöttö.

Kavennusmaali ei kuitenkaan lamauttanut Sinipaitojen peliä millään tavalla. Toki Grani sai lievän hallintajakson, mihin varmasti osaltaan vaikutti myös Niklas Lindholmin niskaansa pallontavoittelutilanteessa saama isku, joka pakotti Sinipaidat jo toiseen vaihtoon. Kentälle tuli Taavi Abruquah, joka otti paikan piikistä Jere Remeksen siirtyessä oikealle laidalle.

Taavi Abruquah pääsi kentälle toisella jaksolla.

Sinipaitojen vahvin vaihe alkoi tunnin pelin jälkeen. Ensin Konsta Raittinen nousi vasenta laitaa ja syötti takaviistoon hyvään vetopaikkaan Jere Remekselle. Maalivahti kuitenkin torjui hiukan heppoiseksi jääneen vedon etualakulmasta. Hetkeä myöhemmin Taavi Abruquah keskitti oikealta Haris Ibrahimovicille takatolpalle. Tämä pyörähti pallon kanssa 270 astetta ja laukoi, mutta veto suuntautui maalin ohi. Heti perään Konsta Raittinen pääsi laukoman tulisesti kuudentoista rajan takaa, mutta veto suuntautui suoraan päin maalivahtia.

Myös kotijoukkueella oli omat hyökkäyksensä. Parhaan tilaisuutensa Grani sai kun Matias Stark arvioi tilanteen väärin ja päästi laitahyökkääjän etenemään pallon kanssa boksiin. Tämän laukaus kuitenkin karkasi pahasti ohi maalin. Hetkeä myöhemmin tällä kertaa koko ottelun laitapuolustajana pelannut Verneri Uimonen oli puolestaan katkomassa boksin oikealla laidalla.

Konsta Raittinen sai täydet minuutit.

Ottelun viimeisellä vartilla paikkoja syntyi molempiin päihin solkenaan. Kotiyleisön odotuksissa oli varmasti vähintään tasoitusmaalin tekeminen, mutta kerta toisensa jälkeen Sinipaitojen maali varjeltui. TamU toki pääsi iskemään hyvin vastaan, ja peli suorastaan aaltoili päädystä toiseen. Useimmat tilanteet päätyivät syötön katkaisuihin, mutta Haris Ibrahimovic pääsi kertaalleen laukomaan niin, että maalivahti joutui torjuntaan.

Jere Remes tekee ottelun lopullisesti ratkaisseen maalin.

Vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Jere Remes pääsi kokeilemaan kahdesti, eikä erehtynyt enää jälkimmäisestä paikasta. Ensimmäisessä tilanteessa Taavi Abruquah syötti boksin yli juuri hetkeä aiemmin vasemmaksi laitahyökkääjäksi kentälle tulleelle Nils Strömsholmille. Tämä löysi keskeltä Jere Remeksen, jonka tuliseen vetoon maalivahti sai vain vaivoin näppinsä väliin. Hetkeä myöhemmin Matias Stark nousi laitaa pitkin ja syötti Remeksen läpi linjan taakse. Tällä kertaa hyökkääjä ei enää erehtynyt, ja TamU pääsi juhlimaan 1–3-osumaa.

Ottelun loppuminuuteilla ei enää varsinaisia maalipaikkoja nähty, vaikka peli jatkoikin aaltoiluaan päästä toiseen. Näin ottelu päättyi Sinipaitojen riemukkaasen 1–3-voittoon.

Jere Remeksen maali maistuu myös Matias Starkille.

Päävalmentajan kommentit

”Tänään olen tyytyväinen otteluun sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Esitys on paljon parempi kuin viikko sitten Espoossa. Pelin aikana meillä oli vahvoja hetkiä, jotka käytettiin hyväksi tekemällä kaksi maalia ensimmäisellä jaksolla. Toki meillä oli heikot hetkemme, joissa pallo oli enemmän vastustajalla, mutta puolustimme kurinalaisesti”, arvioi päävalmentaja Mourad Seddiki.

”Koko joukkue on tehnyt kovasti työtä tämän voiton eteen. Vielä on kuitenkin paljon parannettavaa, joten työnteko jatkuu”, Seddiki vetää yhteen.

Joukkue juhlii 1–3-maalia.

Seuraavaksi Tampere Unitedilla on vuorossa kotiavaus. Kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan tutussa kodissa Pyynikillä lauantaina 18.5. klo 17 alkaen. Pyynikin urheilukentälle on asennettu toukokuun aikana uusi tekonurmi, johon joukkue toivoo pääsevänsä ottamaan tuntumaa jo torstain harjoituksissa. Lauantaina nurmella nähdään Tampere Unitedin vieraana tuttu raumalaisjoukkue Pallo-Iirot, jonka Sinipaidat on kohdannut viimeksi ikimuistoisella Kolmosen kaudella 2016. Tervetuloa siis lauantaina Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

Kaikki katseet Jere Remeksessä!
Kakkonen

1 – 3

( 0 – 2 )

14′ Haris Ibrahimovic
36′ Haris Ibrahimovic
87′ Jere Remes

Yleisöä:
129

49' Samuel Langhoff

Yleisöä:
129

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark
5 Eetu Rahkola C
10 Haris Ibrahimovic 85'
18 Jere Remes
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen
22 Matias Stark 66'
23 Niklas Lindholm 53'
25 Omar Khary
32 Arttu Mättö 38'
24 Oskari Ikonen
8 Ali Aitbenzanzoun 38'
16 Marcio Severino
17 Taavi Abruquah 53'
27 Nils Strömsholm 85'
32 Ali Al-Fatli
1Toni Vuorinen
2Teemu Lammivaihtoon 85’
3Otto Pitkänen
5Sebastian Veijola
8Joonas Ilomäki
9Daniel Langhoff
10Janne TörmänenC
17Petter Meyer
19Samuel Langhoff
20Niko Pulkkinenvaihtoon 67’
26Aki Meriluotovaihtoon 46’
12Kimi Lindeman
6Eino Herlevi
7Joni Kaasinen
11Kaan Kovanenvaihdosta 67’
13Vili Heleniusvaihdosta 46’
15Topias Tikkanen
18Frans-Eemil Leppänenvaihdosta 85’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2