Hyvin taistellut TamU joutui tyytymään nihkeään tasapeliin

05/08/2018
Otteluraportti

Tampere United haki lauantaina raivokkaasti toista peräkkäistä voittoa, mutta joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin. Sinipaidat hallitsivat Pyynikin urheilukentällä pelattua ottelua, ja etenkin toisen jakson lopussa voittomaalia haettiin raivokkaasti. Toisaalta vierasjoukkue Oulun Luistinseuralla oli ottelussa jopa vaarallisemmat tekopaikat kuin kotijoukkueella, joten tasatulosta voi pitää oikeutettuna, vaikka se sinisessä leirissä maistuikin karvaalta. Tasapelikin kasvatti Tampere Unitedin tappiottomien otteluiden putken kolmeen, ja kun takaa-ajavat joukkueet hävisivät omat ottelunsa, saatiin rakoa karsintaviivaan pisteen verran lisää.

Kakkonen

0 – 0

Ottelun alku muistutti heti kaikkien katsojien mieleen, millaista Pyynikillä pelata. Pallo liikkui nopeasti kovalla alustalla, eikä se koskaan näyttänyt lopettavan pomppimistaan. Pallon rauhattomuus sai myös joukkueiden pelin näyttämään hermostuneelta ja aika ajoin hyvinkin sekavalta. Etenkin oululaisvierailta pallot myös karkailivat jatkuvasti rajoista yli.

Joukkueet marssivat helteiselle Pyynikille synkkien pilvien alla.

Ensimmäiset tekopaikan Sinipaidat saivat, kun Mauno Sirén nousi hyvin vasemmalta laidalta kohti boksia pallon kanssa, ja tuli kaadetuksi aivan rangaistusalueen rajalla noin kahdeksan metriä päätyrajasta. Vapaapotkussa pallon taakse asettui Riku Oras, joka kokeili suoraa vetoa. Maalivahti Tommi Lindholm sai torjuttua vedon vain vaivoin. Santeri Salomaa kurotti vielä palloon takatolpalla, mutta ei aivan ylettynyt maalintekoon.

Roope Kostiainen taisteli palloista kärjessä.

Myös vierailijoiden maali oli lähellä jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella, kun Samuel Kurttilan takatolpalle antama kulmapotku löysi täysin vapaaksi unohtuneen Augustine Jibrinin jalan. Tämä laittoi roikkopallon, joka pomppasi maasta tolppaan ja ylärimaan – ja siitä edelleen maalivahti Antti Kuusisen syliin. Kello tuomarin kädessä ei Kakkosen tasolla värähdä, joten oululaisten vaatimuksista huolimatta tuomarilla ei ollut mahdollisuutta tuomita maalia. Arvoitukseksi jää, kävikö pallo maalissa, mutta erikoinen olisi sen kierre saanut olla, jos näin olisi asian laita ollut.

Pitkästä aikaa avauskokoonpanoon päässyt Matias Stark ohittaa vartioijansa.

Myös otteluennakossakin mainittu oululaiskärki Titi Essomba pääsi kokeilemaan kerran jo ottelun alkuvaiheessa, kun kakkospallo putosi hänen jalkaansa sivuvaparissa. Laukaisukulma oli kuitenkin verrattain pieni, ja maalivahti Antti Kuusinen torjui vedon helpohkosti.

Unitedin seuraava vaarallinen tekopaikka syntyi vasta 25 minuutin kohdalla. Pitkästä aikaa avauksessa pelannut laitapuolustaja Matias Stark sai pallon seisoville jaloille ja ohitti heittämällä Topias Raappanan komealla harhautuksella. Terävä juoksu boksiin avasi keskityspaikan, mutta pallo nousi turhan ylös ja etutolpalla ollut Roope Kostiainen ohjasi pallon rinnallaan maalin ohi.

Riku Oraksen ilmeestä näkee, että kulmapotku ei natsaa.

Jakson lopulla Sinipaidoilla oli vielä pari hyvää hyökkäystä, mutta niistä ei vetopaikoille asti päästy. OLS puolestaan sai tilanteita lähinnä erikoistilanteista eli sivuvapareista ja kulmapotkuista – kuten oli tilanne koko ensimmäisen jakson aikana. Näistä OLS oli lähempänä maalia kuin TamU omista hyökkäyksistään, sillä ainoa todella vaarallinen tilanne saatiin aivan alussa Riku Oraksen vapaapotkusta. Näin tauolle lähdettiin maalittomissa lukemissa.

Elias Harala taistelee pallosta.

”Peli on meidän kontrollissa, ja oululaiset pääsee tilanteille ainoastaan erikoistilanteiden kautta”,arvioi Riku Oras peliä TamU-TV:n taukohaastattelussa. ”Meillä tulee liikaa rikkeitä kolmessakympissä, ja sieltä tulee vapareista vaarallista palloa meidän boksiin. Se on ainoa mikä pitää saada pois. Pallollisessa pelissämme on välähdyksiä, mutta ihan A-luokan tekopaikoille emme ole päässeet. Siellä on kuitenkin hyviä aihioita, ja luotan että saamme kaivettua vielä pari maalia.”

Toinenkaan jakso ei tuo maaleja lopun painostuksesta huolimatta

Toiselle jaksolle TamU teki pienen muutoksen keskikentän ryhmitykseen, ja Riku Oras siirtyi pelaamaan hiukan alemmaksi. Tämä tuottikin jo jakson alkuminuuteilla yhden vaarallisen tilanteen, kun Oras sai pystysyötön Roope Kostiaiselle juoksuun. Toppari Augustine Jibrin kuitenkin pelasti tilanteen, eikä Kostiainen päässyt yrittämään maalintekoa.

Jakson ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi Titi Essomban vahvasta esityöstä, jossa keskelle ajautunut Verneri Uimonen jäi kakkoseksi. Essomban syöttö vapautti Hannes Seikkalan nokikkain Antti Kuusisen kanssa boksin oikealla laidalla, mutta Kuusinen tuli hienosti vastaan ja upea keskivartalotorjunta pelasti maalin synnyn. Tämä oli koko ottelun selvästi paras maalintekopaikka.

Mauno Sirénin laukaus viuhuu maalin ohi.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä paremmin TamU otti pelin hallintaansa. Jo hieman ennen tunnin täyttymistä muun muassa Verneri Uimosella ja Mauno Sirénillä oli mukavat vetopaikat, mutta molemmat laukaukset suuntautuivat maalin ohi. Myös Riku Oras pääsi laukomaan kahteenkin otteeseen, mutta ensimmäisen vedon puolustus blokkasi ja toinen nousi karkeasti yli maalin.

Taistelupalloa Pyynikin tapaan.

Seitsemännenkymmenennen minuutin täytyttyä TamU teki tuplavaihdon, kun viime aikoina vähälle peliajalle jäänyt Radwan Moussa korvasi Konsta Raittisen keskikentän pohjalla, ja tuore lainapelaaja Valtteri Hiilloskorpi tuli laidalle Elias Haralan paikalle. Molemmat tulivatkin vahvasti sisään, ja nuori Hiilloskorpi näytti heti, että hänestä tulee olemaan paljon iloa syyskauden aikana.

Riku Oraksen laukaus tulee blokatuksi.
Roope Kostiainen pääsee laukomaan pienehköstä kulmasta.


Sinipaitojen varsinainen loppurynnistys alkoi noin 15 minuuttia ennen loppua. Palloa syöteltiin hyökkäyspäässä aiempaa suuremmalla maltilla, ja näin hyökkäyksistä saatiin pidempiä. Myös kulmapotkut olivat pitkästä aikaa vaarallisia, ja lähimpänä maalia oltiin kun Riku Oras löysi Valtteri Uimosen pään aivan maalin edestä, mutta harmillisesti tolppamies sai puskettua pallon uudeksi kulmapotkuksi. Seuraavasta kulmasta Roope Kostiainen pääsi puskemaan ja Valtteri Uimonen yritti jatkaa pallon maaliin takatolpalta, mutta oli hiukan myöhässä.

Viimeisen kympin aikana Sinipaitojen painostus tiivistyi, eikä OLS enää päässyt tuomaan palloa hyökkäysalueelle käytännössä lainkaan. Tilanteita rakennettiin lyhyillä ja pitkillä syötöillä. Jälkimmäistä laatua näytti erityisesti Valtteri Uimonen, joka vapautti Roope Kostiaisen rynnistämään laidalta kohti maalia. Harmittavasti laukaisukulma ehti kaventua pieneksi Kostiaisen ottaessa pomppivaa palloa hollille, ja veto viuhui niukasti takatolpan ohi.

Radwan Moussa yrittää maalia lisäajalla.

Vielä lisäajalla Radwan Moussa pääsi puskemaan Verneri Uimosen kukkupallosta, mutta väkivahva toppari Augustine Jibrin ei päästänyt Moussaa kunnolla pallon päälle, ja yritys jäi heppoiseksi. Vastaiskusta Toivo Xiong pääsi vielä puolittaiseen tekopaikkaan, mutta kun Santeri Salomaa siivosi pallon väljemmille vesille, päättyi ottelu maalittomana.

Kommentit ottelun jälkeen

”Tällä kentällä peli on aina vähän painia. Tärkeintä ettei tullut tappiota ja saatiin edes piste. Onneksi tämä oli tämän kauden viimeinen ottelu tällä kentällä”, arvioi topparina pitkästä aikaa pelannut Valtteri Uimonen ottelua TamU-TV:n haastattelussa.

Kun Uimoselta kysyttiin monista pitkistä avauksista, oli selitys valittuu pelitapaan selkeä: ”Pienellä kentällä välit ovat lyhyitä, ja vastustaja pystyy reagoimaan nopeasti. Kun pallo pomppii tällä kentällä paljon, haluttii välttää riskit.”

”Joukkueessa on ollut hyvä fiilis, ja ollaan tosi luottavaisia, että saadaan sarjapaikka pidettyä”, kuvaili Uimonen tunnelmia joukkueessa.

Pettymys näkyi pelaajien kasvoilta ottelun päätyttyä.

Päävalmentaja Leroy Maluka totesi heti ottelun jälkeen olevansa pettynyt siihen, että kolme pistettä jäi saamatta, ja oli vahvasti sitä mieltä, että TamU oli ottelussa parempi joukkue.

”Ensimmäisellä jaksolla reagointimme oli hidasta, emme voittaneet kakkospalloja, emme tukeneet toisiamme, emmekä pomineet irtopalloja haltuumme. Annoimme OLSille tilaa pelata, ja he olivat kahteen kertaan lähellä tehdä maalin”, Maluka ruoti ensimmäisen jakson esitystä.

”Tauolla kokosimme rivimme, ja tulimme toiselle jaksolle paremmalla asenteella, mitä tuli aggressivisuuteen pallon kanssa ja pallottomassa pelissä. Hallitsimme toista jaksoa, mutta emme vain pystyneet tekemään maalia, mikä oli todella turhauttavaa”, kehui Maluka toisen jakson ilmettä.

”Olen todella tyytyväinen toisen jakson esitykseen, sillä pojat osoittivat suurta päättäväisyyttä. Yksi piste on parempi kuin ei mitään, ja nyt vain täytyy saada sama momentum siirrettyä seuraavaan peliin. Olen ylpeä pojista!” Maluka päättää.

Malukan mainitsema seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 12.8. GBK:n vieraana Kokkolassa. Tämän jälkeen pelataan Tampereen Derby TamU–TPV jo heti torstaina 16.8. Ennakkoliput peliin ovat myynnissä, mukaan lukien vain ennakkomyynnissä tarjolla oleva kaverilippu, jolla kaksi henkeä pääsee peliin yhteishintaan 15 €. Tampere Unitedin kannattajapäätyyn kahden hengen lippu maksaa vain 10 €. Seuraa myös tiedotusta lipunmyyntiajoista Tampere Unitedin toimistolla.

Kakkonen

0 – 0

( 0 – 0 )

Yleisöä:
253

 

Yleisöä:
253

32 Antti Kuusinen
2 Mauno Sirén
3 Roope Kostiainen
7 Elias Harala 71'
8 Riku Oras C
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen 71'
22 Matias Stark 61'
24 Santeri Salomaa
25 Omar Khary
62 Elias Alanen
6 Radwan Moussa 71'
11 Tuomas Telemäki
16 Leevi Manninen
27 Valtteri Hiilloskorpi 71'
28 Antti Haavisto
52 Leroy Maluka
1Tommi Lindholm
5Topias Raappanavaihtoon 46’
7Christian Bohui
8Niko Ronkainen
15Alexander Jibrin
22Eemeli TulppoC
25Augustine Jibrin
27Hannes Seikkalavaihtoon 60’
28Aleksi Kylmälävaihtoon 83’
29Samuel Kurttila
50Titi Essomba
17Tabeli Ollila
10Toivo Xiongvaihdosta 83’
21Aatu Asikainen
24Antti Ulandervaihdosta 46’
33Patrik Aholavaihdosta 60’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF