5.8.2018

 
 

Hyvin taistellut TamU joutui tyytymään nihkeään tasapeliinTampere United haki lauantaina raivokkaasti toista peräkkäistä voittoa, mutta joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin. Sinipaidat hallitsivat Pyynikin urheilukentällä pelattua ottelua, ja etenkin toisen jakson lopussa voittomaalia haettiin raivokkaasti. Toisaalta vierasjoukkue Oulun Luistinseuralla oli ottelussa jopa vaarallisemmat tekopaikat kuin kotijoukkueella, joten tasatulosta voi pitää oikeutettuna, vaikka se sinisessä leirissä maistuikin karvaalta. Tasapelikin kasvatti Tampere Unitedin tappiottomien otteluiden putken kolmeen, ja kun takaa-ajavat joukkueet hävisivät omat ottelunsa, saatiin rakoa karsintaviivaan pisteen verran lisää.

Ottelun alku muistutti heti kaikkien katsojien mieleen, millaista Pyynikillä pelata. Pallo liikkui nopeasti kovalla alustalla, eikä se koskaan näyttänyt lopettavan pomppimistaan. Pallon rauhattomuus sai myös joukkueiden pelin näyttämään hermostuneelta ja aika ajoin hyvinkin sekavalta. Etenkin oululaisvierailta pallot myös karkailivat jatkuvasti rajoista yli.

Joukkueet marssivat helteiselle Pyynikille synkkien pilvien alla.

Ensimmäiset tekopaikan Sinipaidat saivat, kun Mauno Sirén nousi hyvin vasemmalta laidalta kohti boksia pallon kanssa, ja tuli kaadetuksi aivan rangaistusalueen rajalla noin kahdeksan metriä päätyrajasta. Vapaapotkussa pallon taakse asettui Riku Oras, joka kokeili suoraa vetoa. Maalivahti Tommi Lindholm sai torjuttua vedon vain vaivoin. Santeri Salomaa kurotti vielä palloon takatolpalla, mutta ei aivan ylettynyt maalintekoon.

Roope Kostiainen taisteli palloista kärjessä.

My√∂s vierailijoiden maali oli l√§hell√§ jo ensimm√§isell√§ kymmenminuuttisella, kun Samuel Kurttilan takatolpalle antama kulmapotku l√∂ysi t√§ysin vapaaksi unohtuneen Augustine Jibrinin jalan. T√§m√§ laittoi roikkopallon, joka pomppasi maasta tolppaan ja yl√§rimaan ‚Ästja siit√§ edelleen maalivahti Antti Kuusisen syliin. Kello tuomarin k√§dess√§ ei Kakkosen tasolla v√§r√§hd√§, joten oululaisten vaatimuksista huolimatta tuomarilla ei ollut mahdollisuutta tuomita maalia. Arvoitukseksi j√§√§, k√§vik√∂ pallo maalissa, mutta erikoinen olisi sen kierre saanut olla, jos n√§in olisi asian laita ollut.

Pitkästä aikaa avauskokoonpanoon päässyt Matias Stark ohittaa vartioijansa.

Myös otteluennakossakin mainittu oululaiskärki Titi Essomba pääsi kokeilemaan kerran jo ottelun alkuvaiheessa, kun kakkospallo putosi hänen jalkaansa sivuvaparissa. Laukaisukulma oli kuitenkin verrattain pieni, ja maalivahti Antti Kuusinen torjui vedon helpohkosti.

Unitedin seuraava vaarallinen tekopaikka syntyi vasta 25 minuutin kohdalla. Pitkästä aikaa avauksessa pelannut laitapuolustaja Matias Stark sai pallon seisoville jaloille ja ohitti heittämällä Topias Raappanan komealla harhautuksella. Terävä juoksu boksiin avasi keskityspaikan, mutta pallo nousi turhan ylös ja etutolpalla ollut Roope Kostiainen ohjasi pallon rinnallaan maalin ohi.

Riku Oraksen ilmeestä näkee, että kulmapotku ei natsaa.

Jakson lopulla Sinipaidoilla oli viel√§ pari hyv√§√§ hy√∂kk√§yst√§, mutta niist√§ ei vetopaikoille asti p√§√§sty. OLS puolestaan sai tilanteita l√§hinn√§ erikoistilanteista eli sivuvapareista ja kulmapotkuista ‚Äď kuten oli tilanne koko ensimm√§isen jakson aikana. N√§ist√§ OLS oli l√§hemp√§n√§ maalia kuin TamU omista hy√∂kk√§yksist√§√§n, sill√§ ainoa todella vaarallinen tilanne saatiin aivan alussa Riku Oraksen vapaapotkusta. N√§in tauolle l√§hdettiin maalittomissa lukemissa.

Elias Harala taistelee pallosta.

”Peli on meid√§n kontrollissa, ja oululaiset p√§√§see tilanteille ainoastaan erikoistilanteiden kautta”,arvioi Riku Oras peli√§ TamU-TV:n taukohaastattelussa. ”Meill√§ tulee liikaa rikkeit√§ kolmessakympiss√§, ja sielt√§ tulee vapareista vaarallista palloa meid√§n boksiin. Se on ainoa mik√§ pit√§√§ saada pois. Pallollisessa peliss√§mme on v√§l√§hdyksi√§, mutta ihan A-luokan tekopaikoille emme ole p√§√§sseet. Siell√§ on kuitenkin hyvi√§ aihioita, ja luotan ett√§ saamme kaivettua viel√§ pari maalia.”

Toinenkaan jakso ei tuo maaleja lopun painostuksesta huolimatta

Toiselle jaksolle TamU teki pienen muutoksen keskikentän ryhmitykseen, ja Riku Oras siirtyi pelaamaan hiukan alemmaksi. Tämä tuottikin jo jakson alkuminuuteilla yhden vaarallisen tilanteen, kun Oras sai pystysyötön Roope Kostiaiselle juoksuun. Toppari Augustine Jibrin kuitenkin pelasti tilanteen, eikä Kostiainen päässyt yrittämään maalintekoa.

Jakson ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi Titi Essomban vahvasta esityöstä, jossa keskelle ajautunut Verneri Uimonen jäi kakkoseksi. Essomban syöttö vapautti Hannes Seikkalan nokikkain Antti Kuusisen kanssa boksin oikealla laidalla, mutta Kuusinen tuli hienosti vastaan ja upea keskivartalotorjunta pelasti maalin synnyn. Tämä oli koko ottelun selvästi paras maalintekopaikka.

Mauno Sirénin laukaus viuhuu maalin ohi.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä paremmin TamU otti pelin hallintaansa. Jo hieman ennen tunnin täyttymistä muun muassa Verneri Uimosella ja Mauno Sirénillä oli mukavat vetopaikat, mutta molemmat laukaukset suuntautuivat maalin ohi. Myös Riku Oras pääsi laukomaan kahteenkin otteeseen, mutta ensimmäisen vedon puolustus blokkasi ja toinen nousi karkeasti yli maalin.

Taistelupalloa Pyynikin tapaan.

Seitsemännenkymmenennen minuutin täytyttyä TamU teki tuplavaihdon, kun viime aikoina vähälle peliajalle jäänyt Radwan Moussa korvasi Konsta Raittisen keskikentän pohjalla, ja tuore lainapelaaja Valtteri Hiilloskorpi tuli laidalle Elias Haralan paikalle. Molemmat tulivatkin vahvasti sisään, ja nuori Hiilloskorpi näytti heti, että hänestä tulee olemaan paljon iloa syyskauden aikana.

Riku Oraksen laukaus tulee blokatuksi.

Roope Kostiainen pääsee laukomaan pienehköstä kulmasta.


Sinipaitojen varsinainen loppurynnistys alkoi noin 15 minuuttia ennen loppua. Palloa syöteltiin hyökkäyspäässä aiempaa suuremmalla maltilla, ja näin hyökkäyksistä saatiin pidempiä. Myös kulmapotkut olivat pitkästä aikaa vaarallisia, ja lähimpänä maalia oltiin kun Riku Oras löysi Valtteri Uimosen pään aivan maalin edestä, mutta harmillisesti tolppamies sai puskettua pallon uudeksi kulmapotkuksi. Seuraavasta kulmasta Roope Kostiainen pääsi puskemaan ja Valtteri Uimonen yritti jatkaa pallon maaliin takatolpalta, mutta oli hiukan myöhässä.

Viimeisen kympin aikana Sinipaitojen painostus tiivistyi, eikä OLS enää päässyt tuomaan palloa hyökkäysalueelle käytännössä lainkaan. Tilanteita rakennettiin lyhyillä ja pitkillä syötöillä. Jälkimmäistä laatua näytti erityisesti Valtteri Uimonen, joka vapautti Roope Kostiaisen rynnistämään laidalta kohti maalia. Harmittavasti laukaisukulma ehti kaventua pieneksi Kostiaisen ottaessa pomppivaa palloa hollille, ja veto viuhui niukasti takatolpan ohi.

Radwan Moussa yrittää maalia lisäajalla.

Vielä lisäajalla Radwan Moussa pääsi puskemaan Verneri Uimosen kukkupallosta, mutta väkivahva toppari Augustine Jibrin ei päästänyt Moussaa kunnolla pallon päälle, ja yritys jäi heppoiseksi. Vastaiskusta Toivo Xiong pääsi vielä puolittaiseen tekopaikkaan, mutta kun Santeri Salomaa siivosi pallon väljemmille vesille, päättyi ottelu maalittomana.

Kommentit ottelun jälkeen

”T√§ll√§ kent√§ll√§ peli on aina v√§h√§n painia. T√§rkeint√§ ettei tullut tappiota ja saatiin edes piste. Onneksi t√§m√§ oli t√§m√§n kauden viimeinen ottelu t√§ll√§ kent√§ll√§”, arvioi topparina pitk√§st√§ aikaa pelannut Valtteri Uimonen ottelua TamU-TV:n haastattelussa.

Kun Uimoselta kysyttiin monista pitkist√§ avauksista, oli selitys valittuu pelitapaan selke√§: ”Pienell√§ kent√§ll√§ v√§lit ovat lyhyit√§, ja vastustaja pystyy reagoimaan nopeasti. Kun pallo pomppii t√§ll√§ kent√§ll√§ paljon, haluttii v√§ltt√§√§ riskit.”

”Joukkueessa on ollut hyv√§ fiilis, ja ollaan tosi luottavaisia, ett√§ saadaan sarjapaikka pidetty√§”, kuvaili Uimonen tunnelmia joukkueessa.

Pettymys näkyi pelaajien kasvoilta ottelun päätyttyä.

Päävalmentaja Leroy Maluka totesi heti ottelun jälkeen olevansa pettynyt siihen, että kolme pistettä jäi saamatta, ja oli vahvasti sitä mieltä, että TamU oli ottelussa parempi joukkue.

”Ensimm√§isell√§ jaksolla reagointimme oli hidasta, emme voittaneet kakkospalloja, emme tukeneet toisiamme, emmek√§ pomineet irtopalloja haltuumme. Annoimme OLSille tilaa pelata, ja he olivat kahteen kertaan l√§hell√§ tehd√§ maalin”, Maluka ruoti ensimm√§isen jakson esityst√§.

”Tauolla kokosimme rivimme, ja tulimme toiselle jaksolle paremmalla asenteella, mit√§ tuli aggressivisuuteen pallon kanssa ja pallottomassa peliss√§. Hallitsimme toista jaksoa, mutta emme vain pystyneet tekem√§√§n maalia, mik√§ oli todella turhauttavaa”, kehui Maluka toisen jakson ilmett√§.

”Olen todella tyytyv√§inen toisen jakson esitykseen, sill√§ pojat osoittivat suurta p√§√§tt√§v√§isyytt√§. Yksi piste on parempi kuin ei mit√§√§n, ja nyt vain t√§ytyy saada sama momentum siirretty√§ seuraavaan peliin. Olen ylpe√§ pojista!” Maluka p√§√§tt√§√§.

Malukan mainitsema seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 12.8. GBK:n vieraana Kokkolassa. T√§m√§n j√§lkeen pelataan Tampereen Derby TamU‚ÄďTPV jo heti torstaina 16.8. Ennakkoliput peliin ovat myynniss√§, mukaan lukien vain ennakkomyynniss√§ tarjolla oleva kaverilippu, jolla kaksi henke√§ p√§√§see peliin yhteishintaan 15 ‚ā¨. Tampere Unitedin kannattajap√§√§tyyn kahden hengen lippu maksaa vain 10 ‚ā¨. Seuraa my√∂s tiedotusta lipunmyyntiajoista Tampere Unitedin toimistolla.

1 Tommi Lindholm
5 Topias Raappana vaihtoon 46’
7 Christian Bohui
8 Niko Ronkainen
15 Alexander Jibrin
22 Eemeli Tulppo C
25 Augustine Jibrin
27 Hannes Seikkala vaihtoon 60’
28 Aleksi Kylmälä vaihtoon 83’
29 Samuel Kurttila
50 Titi Essomba
17 Tabeli Ollila
10 Toivo Xiong vaihdosta 83’
21 Aatu Asikainen
24 Antti Ulander vaihdosta 46’
33 Patrik Ahola vaihdosta 60’