9.2.2020

 
 

Hyvä alku ei riittänyt HJS:ää vastaanTamU h√§visi puhtaalla pelill√§ cupissa jatkavalle HJS:lle sunnuntai-iltana Pirkkahallissa maalein 2‚Äď3 (2‚Äď0). Sinipaidat onnistuivat avausjaksolla kauttaaltaan erinomaisesti: maalipaikoissa oltiin kliinisen tehokkaita, ja joukkue puolusti tiiviisti. Erinomaisen tuloksen tiell√§ oli toisen jakson alkuun osunut pimeyden kymppi.

Tampere Unitedin taival Suomen Cupissa p√§√§ttyi siis tappioon HJS:√§√§ vastaan hyvin kaksijakoisessa ottelussa. Talven aiemmista cup-otteluista poiketen TamU aloitti vahvasti, ja Pirkkahallin tulostaululla oli jo 12. minuutilla johtolukemat 2‚Äď0.

Tuore paluumuuttaja Roope Kostiainen oli heti avauskokoonpanossa.

Kun ottelua oli pelattu 10 minuuttia, pallo pelattiin pystyyn Emenikelle . Tämä pääsi laukomaan, mutta puolustus ehti kudin väliin. Irtopallossa terävimpänä oli paluun TamU-paitaan tehnyt Roope Kostiainen, joka siirsi pallon verkon perukoille. Vain minuuttia myöhemmin Emenike sai pallon 25 metriin. Hyökkääjä päätti kokeilla, ja veto painui takakulmaan, eikä paikalleen jähmettynyt HJS-vahti Miika Santamäki voinut kuin todeta tilanteen muuttuneen jo isäntien kahden maalin johtoon.

Emeniken maalin juhlat käynnissä.

Maalintekijät Roope Kostiainen ja Emenike keskialueella.

Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä Kakkosessa tulevalla kaudella pelaavan HJS:n pitäessä aavistuksen enemmän palloa. Vaarallisille paikoille valkopaitainen vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt muutoin kuin TamUn puolustuspään henkilökohtaisten virheiden takia, ja maalillaan hyvän pelin pelannut Riku Tanila hoiti loput.

Toisen jakson alussa n√§ytti kuin kent√§ll√§ olisi ollut vain yksi joukkue. HJS ei tarvinnut kuin reilut kymmenen minuuttia toisen jakson alusta ennen kuin tilanne oli k√§√§ntynyt vieraiden 2‚Äď3-johtoon. Ensimm√§isen jakson hyvin tiiviin√§ pysynyt TamU-puolustus alkoi vuotaa, ja HJS p√§√§si luvattoman helposti murtautumaan boksiin kerta toisensa j√§lkeen. Maalien lis√§ksi HJS:lle vihellettiin 50. minuutilla rangaistuspotku, jonka Tanila kuitenkin torjui oikeasta alakulmasta.

Riku Tanila ehtii Arttu Raittisen rangaistuspotkun tielle.

Arttu Huovila iskee kiinni.

Tanila oli hyvin mukana my√∂s 2‚Äď3-maalia edelt√§neess√§ tilanteessa, kun h√§n torjui aivan maalin yl√§kulmasta HJS:n vapaapotkun. Sinipaitojen harmiksi yl√§rimasta kimmonneeseen paluupalloon ehti ensimm√§isen√§ HJS:n Arttu Raittinen, jolla oli helppo ty√∂ laittaa pallo tyhj√§√§n maaliin. Raittisen lis√§ksi HJS:lt√§ onnistuivat maalinteossa Gaaid Abdi ja Valtteri Kaarna.

Toisella jaksolla HJS oli selvästi niskan päällä, ja lisämaalejakin olisi voinut tulla enemmän, mutta Tanila ja heikot viimeistelyratkaisut pitivät hämeenlinnalaisten maalisaldon kolmessa. TamU pääsi hyökkäyksiin lähinnä pitkillä pystypalloilla hyökkäysparille Emenike-Kostiainen.

Toisen jakson paras TamU-paikka oli Kostiaisella, joka kiersi 52. minuutilla jo HJS-maalivahdin, mutta vastustajan puolustaja pääsi hieman voimattomaksi jääneeseen sijoituksen väliin muutamaa metriä ennen kuin pallo olisi ylittänyt maaliviivan.

Emenike rynnistää hyökkäykseen.

Pitkään poissa ollut Jerry Sorjonen pääsi kentälle toisella jaksolla.

Pelin loppupuolella tempo tasaantui, ja TamU p√§√§si paremmin peliin mukaan, mutta mainittavampaa loppurynnistyst√§ ei saatu t√§ll√§ kertaa aikaan lipun kulmapotkuista huolimatta, ja n√§in cup-pisteet matkasivat H√§meenlinnaan luvuin 2‚Äď3 (2‚Äď0).

TamUn peli oli toisen jakson mustaa alkua lukuunottamatta mennyt paljon eteenpäin talven aiemmista cup-otteluista. Kotijoukkueen kannattajia ilahdutti erityisesti Kostiaisen ja Emeniken muodostaman hyökkäysduon vaarallisuus sekä Tanilan hyvät otteet tolppien välissä. Tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa kohti harjoitusotteluja muita Kolmosen joukkueita vastaan.

Seuraavan kerran Sinipaitojen taso mitataan ensi viikon sunnuntaina 16.2. TP-T:n tullessa vastaan klo 18.15 alkavassa harjoitusottelussa. Tämäkin ottelu pelataan Pirkkahallissa.

Päävalmentajan kommentit

”Tietyll√§ tapaa t√§st√§ pelist√§ j√§i hyv√§ fiilis, mutta tietenkin harmittaa, koska t√§ss√§ oli hyv√§ sauma tulokseenkin”, tiivisti p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa ottelun.

”Ensimm√§isen vartin annoimme tilaa kent√§ll√§ liikaa, mutta sen j√§lkeen me puolustimme ensimm√§isen jakson todella hyvin, eik√§ kaveri p√§√§ssyt oikein mihink√§√§n. Ainoa mit√§ he pystyiv√§t tekem√§√§n, oli toppareiden laittamat pitk√§t pallot, jotka p√§√§tyiv√§t Tanilan syliin”, Listenmaa ruoti ottelun j√§lkeen avausjakson kaavaa.

Sitten tuli muutos. Toisen jakson ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana HJS onnistui maalinteossa kolmesti ja epäonnistui rangaistuspotkussa kertaalleen.

”Siihen ihan ensimm√§isen puoliajan loppuun he saivat sen ensimm√§isen paikkansa ja toisen alkuun niit√§ tuli sitten enemm√§nkin. Ei p√§√§sty siit√§ rynnistyksest√§ kuivin jaloin, ja maalien j√§lkeen peli meni vaihtoruletin kautta hyvin rikkonaiseksi. Mutta kokonaisuutena t√§m√§ oli j√§lleen eteenp√§in menoa, ja t√§st√§ on hyv√§ jatkaa eteenp√§in”, Listenmaa ruoti.

Listenmaan mukaan ensi viikon teemana on pelin avaaminen ja hyökkäyksien rakentaminen ensi sunnuntain TP-T-peliä silmällä pitäen. Ottelu toimii erinomaisena tasonmittarina Sinipaidoille kolmen Kakkosen joukkueen kohtaamisen jälkeen. Joukkue pääsee hiomaan kuvioitaan isolle kentälle loppuviikosta, sillä torstain sekä perjantain harjoitusvuorot on toistaiseksi saatu siirrettyä Pirkkahallista Kaupin tekonurmelle.

”T√§st√§ pit√§√§ antaa kyll√§ seurajohdolle kiitosta! T√§m√§ helpottaa meid√§n valmentajien ty√∂t√§ huomattavasti”, Listenmaa kiitt√§√§.

70 Miika Santamäki
2 Giscard Mosamete vaihtoon 70’
3 Gaiid Abdi
8 Valtteri Kaarna vaihtoon 65’
9 Santeri Stenius vaihtoon 46’
13 Paavo Ahola
16 Valtteri Paananen
17 Joona Dyster vaihtoon 71’
18 Kasimir Arminen
19 Leevi Ahola vaihtoon 46’
23 Timo Viljanen
1 Eero Viljanen
12 Joona Miekka vaihdosta 70’
15 Lauri Hakanen
20 Santeri Korpela vaihdosta 46’
21 Arttu Raittinen vaihdosta 46’
24 Juuso Kemppainen vaihdosta 71’
25 Azina Alingue vaihdosta 65’