Hyvä alku ei riittänyt HJS:ää vastaan

09/02/2020
Otteluraportti

TamU hävisi puhtaalla pelillä cupissa jatkavalle HJS:lle sunnuntai-iltana Pirkkahallissa maalein 2–3 (2–0). Sinipaidat onnistuivat avausjaksolla kauttaaltaan erinomaisesti: maalipaikoissa oltiin kliinisen tehokkaita, ja joukkue puolusti tiiviisti. Erinomaisen tuloksen tiellä oli toisen jakson alkuun osunut pimeyden kymppi.

Suomen Cup

2 – 3

Tampere Unitedin taival Suomen Cupissa päättyi siis tappioon HJS:ää vastaan hyvin kaksijakoisessa ottelussa. Talven aiemmista cup-otteluista poiketen TamU aloitti vahvasti, ja Pirkkahallin tulostaululla oli jo 12. minuutilla johtolukemat 2–0.

Tuore paluumuuttaja Roope Kostiainen oli heti avauskokoonpanossa.

Kun ottelua oli pelattu 10 minuuttia, pallo pelattiin pystyyn Emenikelle . Tämä pääsi laukomaan, mutta puolustus ehti kudin väliin. Irtopallossa terävimpänä oli paluun TamU-paitaan tehnyt Roope Kostiainen, joka siirsi pallon verkon perukoille. Vain minuuttia myöhemmin Emenike sai pallon 25 metriin. Hyökkääjä päätti kokeilla, ja veto painui takakulmaan, eikä paikalleen jähmettynyt HJS-vahti Miika Santamäki voinut kuin todeta tilanteen muuttuneen jo isäntien kahden maalin johtoon.

Emeniken maalin juhlat käynnissä.
Maalintekijät Roope Kostiainen ja Emenike keskialueella.

Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä Kakkosessa tulevalla kaudella pelaavan HJS:n pitäessä aavistuksen enemmän palloa. Vaarallisille paikoille valkopaitainen vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt muutoin kuin TamUn puolustuspään henkilökohtaisten virheiden takia, ja maalillaan hyvän pelin pelannut Riku Tanila hoiti loput.

Toisen jakson alussa näytti kuin kentällä olisi ollut vain yksi joukkue. HJS ei tarvinnut kuin reilut kymmenen minuuttia toisen jakson alusta ennen kuin tilanne oli kääntynyt vieraiden 2–3-johtoon. Ensimmäisen jakson hyvin tiiviinä pysynyt TamU-puolustus alkoi vuotaa, ja HJS pääsi luvattoman helposti murtautumaan boksiin kerta toisensa jälkeen. Maalien lisäksi HJS:lle vihellettiin 50. minuutilla rangaistuspotku, jonka Tanila kuitenkin torjui oikeasta alakulmasta.

Riku Tanila ehtii Arttu Raittisen rangaistuspotkun tielle.
Arttu Huovila iskee kiinni.

Tanila oli hyvin mukana myös 2–3-maalia edeltäneessä tilanteessa, kun hän torjui aivan maalin yläkulmasta HJS:n vapaapotkun. Sinipaitojen harmiksi ylärimasta kimmonneeseen paluupalloon ehti ensimmäisenä HJS:n Arttu Raittinen, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Raittisen lisäksi HJS:ltä onnistuivat maalinteossa Gaaid Abdi ja Valtteri Kaarna.

Toisella jaksolla HJS oli selvästi niskan päällä, ja lisämaalejakin olisi voinut tulla enemmän, mutta Tanila ja heikot viimeistelyratkaisut pitivät hämeenlinnalaisten maalisaldon kolmessa. TamU pääsi hyökkäyksiin lähinnä pitkillä pystypalloilla hyökkäysparille Emenike-Kostiainen.

Toisen jakson paras TamU-paikka oli Kostiaisella, joka kiersi 52. minuutilla jo HJS-maalivahdin, mutta vastustajan puolustaja pääsi hieman voimattomaksi jääneeseen sijoituksen väliin muutamaa metriä ennen kuin pallo olisi ylittänyt maaliviivan.

Emenike rynnistää hyökkäykseen.

Pitkään poissa ollut Jerry Sorjonen pääsi kentälle toisella jaksolla.

Pelin loppupuolella tempo tasaantui, ja TamU pääsi paremmin peliin mukaan, mutta mainittavampaa loppurynnistystä ei saatu tällä kertaa aikaan lipun kulmapotkuista huolimatta, ja näin cup-pisteet matkasivat Hämeenlinnaan luvuin 2–3 (2–0).

TamUn peli oli toisen jakson mustaa alkua lukuunottamatta mennyt paljon eteenpäin talven aiemmista cup-otteluista. Kotijoukkueen kannattajia ilahdutti erityisesti Kostiaisen ja Emeniken muodostaman hyökkäysduon vaarallisuus sekä Tanilan hyvät otteet tolppien välissä. Tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa kohti harjoitusotteluja muita Kolmosen joukkueita vastaan.

Seuraavan kerran Sinipaitojen taso mitataan ensi viikon sunnuntaina 16.2. TP-T:n tullessa vastaan klo 18.15 alkavassa harjoitusottelussa. Tämäkin ottelu pelataan Pirkkahallissa.

Päävalmentajan kommentit

”Tietyllä tapaa tästä pelistä jäi hyvä fiilis, mutta tietenkin harmittaa, koska tässä oli hyvä sauma tulokseenkin”, tiivisti päävalmentaja Jukka Listenmaa ottelun.

”Ensimmäisen vartin annoimme tilaa kentällä liikaa, mutta sen jälkeen me puolustimme ensimmäisen jakson todella hyvin, eikä kaveri päässyt oikein mihinkään. Ainoa mitä he pystyivät tekemään, oli toppareiden laittamat pitkät pallot, jotka päätyivät Tanilan syliin”, Listenmaa ruoti ottelun jälkeen avausjakson kaavaa.

Sitten tuli muutos. Toisen jakson ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana HJS onnistui maalinteossa kolmesti ja epäonnistui rangaistuspotkussa kertaalleen.

”Siihen ihan ensimmäisen puoliajan loppuun he saivat sen ensimmäisen paikkansa ja toisen alkuun niitä tuli sitten enemmänkin. Ei päästy siitä rynnistyksestä kuivin jaloin, ja maalien jälkeen peli meni vaihtoruletin kautta hyvin rikkonaiseksi. Mutta kokonaisuutena tämä oli jälleen eteenpäin menoa, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, Listenmaa ruoti.

Listenmaan mukaan ensi viikon teemana on pelin avaaminen ja hyökkäyksien rakentaminen ensi sunnuntain TP-T-peliä silmällä pitäen. Ottelu toimii erinomaisena tasonmittarina Sinipaidoille kolmen Kakkosen joukkueen kohtaamisen jälkeen. Joukkue pääsee hiomaan kuvioitaan isolle kentälle loppuviikosta, sillä torstain sekä perjantain harjoitusvuorot on toistaiseksi saatu siirrettyä Pirkkahallista Kaupin tekonurmelle.

”Tästä pitää antaa kyllä seurajohdolle kiitosta! Tämä helpottaa meidän valmentajien työtä huomattavasti”, Listenmaa kiittää.

Suomen Cup

2 – 3

( 2 – 0 )

11′ Roope Kostiainen
12′ Emenike

Yleisöä:
154

48’ Gaaid Abdi
51’ Valtteri Kaarna
56’ Arttu Raittinen

Yleisöä:
154

1 Riku Tanila
5 Oskari Korpinen 73'
6 Emenike
8 Ali Aitbenzanzoun 73'
9 Pyry Virtanen
10 Toni Tuuri C 30'
13 Arttu Huovila 65' 83'
15 Tommi Sääksi
18 Mahad Hussein 59'
21 Roope Kostiainen 69'
27 Nils Strömsholm
26 Sami Maja
3 Jerry Sorjonen 59'
4 Eemeli Peltonen 73'
7 Moktar Laouini
20 Ville Turunen 73'
23 Ville Vähänen 83'
29 Ville Silvennoinen 69'
70Miika Santamäki
2Giscard Mosametevaihtoon 70’
3Gaiid Abdi
8Valtteri Kaarnavaihtoon 65’
9Santeri Steniusvaihtoon 46’
13Paavo Ahola
16Valtteri Paananen
17Joona Dystervaihtoon 71’
18Kasimir Arminen
19Leevi Aholavaihtoon 46’
23Timo Viljanen
1Eero Viljanen
12Joona Miekkavaihdosta 70’
15Lauri Hakanen
20Santeri Korpelavaihdosta 46’
21Arttu Raittinenvaihdosta 46’
24Juuso Kemppainenvaihdosta 71’
25Azina Alinguevaihdosta 65’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa