Hyökkäyspään haasteet jättivät TamUn nollille Liedossa

13/06/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue matkusti lauantaina Liedon Pallon vieraaksi. TamU lähti tavoittelemaan ottelusta voittoa, mutta kaikki kolme pistettä jäivät tällä kertaa Lietoon, sillä peli päättyi lukemiin 3–0 (2–0). Sinipaitojen tappioputki jatkuu edelleen, eikä maalejakaan saatu aikaiseksi. Pallonhallinta ja peli-ilme oli Sinipaidoilla kuitenkin hyvä, ja tulokset voisivat kohentua, kun maalintekoon saataisiin lisää tarkkuutta ja itsevarmuutta.

Naisten Kolmonen

3 – 0

  • TamU piti ottelussa vastustajaa enemmän palloa.
  • Hyökkäyskolmanneksen haasteet jättivät maalitilin nollille.
  • Vastustaja rankaisi omista paikoistaan tehokkaasti.

Keskialueen eteenpäin pelaaminen kaipaa lisää harjoittelua, kuten myös wingbackien laajempi käyttöönotto. Malttia tekemiseen ja syöttöjen laadun parantaminen ovat tulevan viikon teemat.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Pallonhallinta, pelinrakentelu ja joukkueen linjojen väliset etäisyydet olivat paremmalla tasolla kuin aiemmin, mutta vielä tarvitaan se viimeinen maltti viimeisissä ratkaisuissa hyökkäysalueella.

- Pyry Virtanen
Valmentaja

Ottelu pelattiin Liedon keskuskentän luonnonnurmella erittäin aurinkoisessa ja lämpöisessä säässä. LiePa oli TamUlle uusi vastus, sillä edeltävällä kaudella lietolaiset pelasivat sarjatasoa ylempänä, mutta putosi sieltä Kolmoseen. TamUn tavoitteena oli katkaista jo viiden ottelun mittaiseksi venähtänyt tappioputki. LiePa oli sarjan häntäpäässä yhden sijan alempana kuin Tampere United, joten vastustajan kausi ei ollut myöskään lähtenyt käyntiin odotetulla tavalla.

TamU lähti vierasotteluun hyvällä asenteella, ja peli alkoi tasaisesti. TamU onnistui liikuttamaan palloa omalla joukkueella ja rakentelemaan peliä. Ensimmäinen maali syntyi kuitenkin hieman yllättäen jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun LiePan hyökkääjä Terhi Ristolainen onnistui sijoittamaan pallon Sinipaitojen verkkoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

Nopeat tilanteenvaihdokset pelin sisällä ovat tuottaneet Sinipaidoille aikaisemminkin haasteita, kun omaa pelaamista ei ole onnistuttu kääntämään puolustussuuntaan riittävän nopeasti. Näin kävi nytkin, muttta TamUn pelaajien leuat eivät kuitenkaan painuneet rintaa vasten, vaan ottelua jatkettiin maltilla vastustajan maalista huolimatta.

TamUn pelinrakentelu puolustuslinjassa ja keskikentällä oli hyvää. Pallo liikkui useampia syöttöjä putkeen puolustuslinjan ja keskikentän välillä, mutta hyökkäyskolmannekselle päästyään Sinipaidat olivat ongelmissa, kun kiire ja malttamattomuus tulivat rauhallisen pelinrakentelun tilalle. TamU pyrki turhan suoraviivaisesti pääsemään vastustajan puolustuslinjan ohi, vaikka palloa olisi voinut kierrättää myös vastustajan hyökkäyspäässä ja näin väsyttää vastustajaa sekä iskeä siten syntyvistä maalipaikoista.

Ottelun toinen maali syntyi 23. peliminuutilla LiePan kulmapotkutilanteesta, kun Siiri Rautio onnistui laittamaan paluupallon maaliin. Peli jatkui edelleen tasaisena ja TamU jop hallitsi peliä, mutta maalipaikoille ei päästy. Näin ollen tauolle siirryttiin tappiolukemissa 2–0.

Tehottomuus jatkui toisella jaksolla

Tauon jälkeen ottelun kulussa ei tapahtunut suuria muutoksia. Tasainen kamppailu jatkui Sinipaitojen pitäessä suurimman osan ajasta palloa hallussaan. TamU onnistui luomaan muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta viimeisiin syöttöihin ja maalintekotilanteisiin olisi vaadittu hieman enemmän varmuutta ja rauhallisuutta.

LiePa puolestaan onnistui maalinteossa vielä kolmannen kerran 65. peliminuutilla, kun Terhi Ristolainen onnistui viimeistelyssä toistamiseen puskemalla pallon maalin LiePan onnistuneesta keskityksestä.

Ottelu pelattiin luonnonnurmella, joka on TamUlle hieman vieras alusta, sillä kaikki treenit ja suurin osa peleistä on pelattu tekonurmella. Parissa pelissä luonnonnurmi on aiheuttanut TamUlle haasteita riittävän kovien ja laadukkaiden syöttöjen antamisessa, ja sama jatkui myös Liedossa.

Lukemat taululla eivät kuitenkaan kuvaa täysin pelin kulkua, sillä pallonhallinta oli suurelta osin Sinipaidoilla ja voittoon olisi ollut täydet mahdollisuudet. LiePa onnistui kuitenkin viimeistelyssä selvästi TamUa paremmin ja vei näin ottelun puhtaasti 3–0.

Päävalmentaja Kari Numminen joutui jälleen harmittelemaan pelin kulkua.

”Taas kerran ottelun alku oli harmittava, kun LiePa sai yhdeksän minuutin kohdalla onnekkaasti pingpong-pallon boksiin, ja heidän kärkensä viimeisteli 1–0.

”Pienen odottelun jälkeen saimme pelimme kuosiin, ja niin avaaminen kuin rakentelu sujuivat mallikkaasti. Maalintekopaikkoja emme kuitenkaan saaneet luotua, vaikka pidimme palloa noin 70 prosenttia peliajasta. Keskialueen eteenpäin pelaaminen kaipaa lisää harjoittelua, kuten myös wingbackien laajempi käyttöönotto. Malttia tekemiseen ja syöttöjen laadun parantaminen ovat tulevan viikon teemat”, Numminen suunnittelee.

Valmentaja Pyry Virtanen näki pelissä samoja hyviä elementtejä kuin päävalmentaja, mutta manasi maalinteon haasteita ja epäonneakin.

”Päällimmäisenä fiiliksenä pelin jälkeen oli pettymys tulokseen. Pallonhallinta, pelinrakentelu ja joukkueen linjojen väliset etäisyydet olivat tässä pelissä selvästi paremmalla tasolla kuin aiemmin, mutta vielä tarvitaan se viimeinen maltti maalintekotilanteissa ja etenkin viimeisissä ratkaisuissa hyökkäysalueella”, Virtanen pohti.

”Jalkapallo on maalintekopeli, joka on raadollista etenkin silloin, kun vastustaja tekee muutamista paikoistaan hyvällä prosentilla maalit. Tällä hetkellä tuntuu, että meillä pallo ei pompi maaliin edes vahingossa. Tämä ketsuppipullo kyllä meidänkin kohdallamme tulevissa peleissä varmasti aukeaa, ja siihen pyritään ratkaisut hakemaan Karin kanssa tulevissa treeneissä.”

Naisten edustusjoukkueen seuraava peli pelataan perjantaina 16.6. klo 19.00 Sääksjärven tekonurmella, kun vastaan asettuu sarjassa viimeisenä oleva LeKi-futis.

Naisten Kolmonen

3 – 0

( 2 – 0 )

Yleisöä:

9′ Terhi Ristolainen
23′ Siiri Rautio
65′ Terhi Ristolainen

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

24.9. GrIFK - TamU 1 – 4

24.9. PaiHa - TamU naiset 1 – 1

21.9. TKT - TamU 2 2 – 0

29.9. klo 19 TamU - FC Jazz

klo - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV