Huima loppukiri ja lisäajan maali toivat voiton Turun Tovereista

09/05/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Tampere United matkusti sunnuntaina kauden ensimmäiseen vieraspeliin Turkuun, jossa se kohtasi Turun Toverit Kisapuiston kentällä. Joukkueet olivat kohdanneet kyseisellä kentällä kahdesti aikaisemmilla sarjakausilla ja molemmilla kerroilla päädyttiin 1–1-tuloksen myötä pistejakoon. Tamperelaiset lähtivät tällä kertaa otteluun hieman puolikuntoisella joukkueella, ja ottelussa nähtiin valitettavasti myös muutama loukkaantuminen lisää. Sisu ja voitontahto olivat Sinipaitojen avainsanoja ottelussa, jotka lopulta palkitsivat joukkueen kolmella pisteellä. Tampere United oli 1–3-tappioasemassa vielä 15 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta huikea loppukiri takasi voiton Sinipaidoille lukemin 3–4 (1–2).

Naisten Kolmonen

3 – 4

  • Masentava 3–1-tappioasema kääntyi viimeisellä vartilla rimastuttavaksi 3–4-voitoksi.
  • Ottelun hahmo oli ylös keskikentälle nostettu Johanna Heikkinen, joka teki ottelun kaksi viimeistä maalia.
  • Voitto oli TamUn ensimmäinen Kisapuiston kentältä haettu voitto.

Lopussa pyöräytettiin pakkaa, ja Johanna Heikkinen nostettiin ylempään keskikenttään. Loppu on historiaa. Mahtava 4–3 voitto ja mieletön loppukiri. Johannan kaksi maalia olivat upeita ja toivat ansaitut pisteet.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu potkaistiin käyntiin puolipilvisessä säässä tutun Kisapuiston tuulen kera. Sinipaidat pelasi ottelun ensimmäisen jakson vastatuuleen, mutta sään vaikutukset olivat jo etukäteen ennakoitu. TamU yritti pitää pallonhallinnan itsellään, mutta TuTo piti linjojen väliset etäisyydet tiiviinä ja puolusti erittäin aggressiivisesti eteenpäin. TamUn pelaajat eivät olleet valmiita tähän, ja kotijoukkue vei riistotilanteiden tilastot ensimmäisellä jaksolla lähes kokonaan nimiinsä. TuTo pakotti TamUn pelaamaan laitojen kautta sekä pitkillä palloilla linjan taakse.

Turkulaisten hyökkäykset riistojen jälkeen olivat suoraviivaisia, ja he pääsivät TamUn puolustuslinjan taakse useampaan otteeseen ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. TuTo sai tilanteiden päätteeksi kulmapotkuja molemmilta puolilta, ja sai luotua vaarallisia tilanteita maalille.

TamU putsasi oman maalin edustan maalivahti Hilkka Palon johdolla lukuun ottamatta kulmasuman viimeistä kulmaa. Kulman ensimmäinen purku onnistui, mutta pallo päätyi suoraan boksin rajalla odottaneelle Eveliina Vanamolle, joka viimeisteli pallon keskelle maalia yläriman juureen. Tilanne oli 1–0, kun peliä oli pelattu 13 minuuttia.

Maalin jälkeen TamU sai pallonhallinnan hieman paremmin itselleen ja pystyi liikuttamaan palloa laidalta toiselle. Jakson edetessä pelin painopiste kääntyi TamUn hyökkäyspuoliskolle, ja TuTon maalivahti joutui venyttämään useampaan otteeseen pallon eteen.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen TamUn laitapuolustaja Johanna Heikkinen sai pallon vasemmalle laidalle, jossa hän kuljetti pallon boksin rajan tuntumaan. Heikkinen pelasi hyvin yhteen laituri Lena Ojalan ja kärki Nea Vironmäen kanssa, josta lopputuloksena Vironmäki sai jalan vapaaksi ja veti pallon etukulmasta maaliin. Peli oli tasan 1–1.

TamU ei kuitenkaan ehtinyt nauttia tasatilanteesta kauaa ennen kuin TuTo siirtyi uudelleen johtoon 26. peliminuutilla. TuTo riisti pallon keskialueen tuntumassa, josta nopealla syötöllä keskelle aukesi tila pelata pallo toiselle puolelle kenttää puolipitkällä syötöllä TamUn linjan taakse. Maalivahti Hilkka Palo tuli tilanteessa vastaan, mutta Oona Aaltonen pääsi sijoittamaan pallon verkon perukoille.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin TamUn pelaajistossa muutama ikävä loukkaantuminen, joista yhtä lukuun ottamatta selvittiin säikähdyksellä tai lyhyellä kuntoutuksella. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–1-johtoasemassa.

Huima loppukiri toisella jaksolla

Toiselle puoliajalle TamU pääsi pelaamaan myötätuulen suuntaan, ja TuTo muutti prässiään ensimmäiseltä jaksolta ennakoiden TamUn pitkiä kaaripotkuja linjan taakse. Tämä loi keskialueelle tilaa, mutta murtautumisyrityksissä ratkaisevat syötöt jäivät kuitenkin TuTolaisten jalkoihin. Jo 51. peliminuutilla koettiin takaisku, kun TuTo sai riistettyä pallon keskialueella, josta se lähti kuljetuksella nopeaan vastahyökkäykseen. Kristiina Jaakkola sai kommunikaatiokatkoksen myötä viimeisteltyä tilanteeksi 3–1.

Tilanne oli haasteellinen Sinipaidoille, mutta sama pelinrakentelu kuin aikaisemmin ottelussa ja usko omaan tekemiseen löytyivät edelleen. Peli aaltoili päästä päähän ja TuTolla oli pariinkin otteeseen mahdollisuus pistää peli jo 4–1-lukemiin, mutta TamU selvisi tilanteista säikähdyksellä.

Päävalmentaja Kari Numminen kaivoi taktiikkapankistaan ässän siirtämällä puolustaja Johanna Heikkisen ylemmäksi keskikentäksi. Siirto osoittautui ratkaisevaksi tekijäksi, koska Heikkinen oli mukana kaikissa kolmessa viimeisessä maalissa. Heikkisen vasen jalka ja nopeat painopisteen siirrot toivat kaivatun muutoksen hyökkäyspelaamiseen.

Ensimmäinen kavennusmaali nähtiin 78. minuutin kohdalla, kun Heikkinen jatkoi pallon ensimmäisellä kosketuksella laitaan, jonne hyökkääjä Nea Vironmäki juoksi. ”Junnu” kuljetti pallon päätyviivalle asti, jossa hän haastoi vielä puolustajan päästen syöttämään yksin maalilla olleelle Janika Ilvesoksalle, joka viimeisteli pallon tyhjään maaliin.

Kavennusosumasta alkoi TamUn huima loppukiri, joka sai jatkoa jo viisi minuuttia myöhemmin. Tasoitusmaalin tekijänä oli Johanna Heikkinen, joka upotti pallon oikealta puolen boksia upeasti vasempaan yläkulmaan.

Tilanteen ollessa tasan, päävalmentaja Numminen teki vielä toisen yllätysvaihdon, kun hän laittoi toppari Venla Nummisen kärkeen vääntämään ahtaisiin tiloihin. Venla teki työtä käskettyä ja sai pallon haltuunsa boksin tuntumassa, josta hän jatkoi pallon keskelle Johanna Heikkiselle. Heikkinen siirsi palloa hieman vasempaan ja ohitti vastustajan puolustajan päästen nokikkain TuTon maalivahdin kanssa. Heikkinen kuljetti vielä muutaman kosketuksen ennen kuin viimeisteli oikeaan takanurkkaan ja vapautti Sinipaidat ahdingosta lisäajan kolmannella minuutilla.

TamU pelasi maalin jälkeen muutamat tilanteet huolellisesti keskittyen pitämään puolustuksen tiiviinä. Kun tuomari vihdoin vihelsi päätösvihellyksen pilliinsä, pääsivät Sinipaidat juhlimaan kautta aikain ensimmäistä voittoaan Kisapuiston kentällä ottelun päättyessä 3–4-lukemiin.

Päävalmentaja Kari Numminen oli makean voiton jälkeen hyvällä tuulella.

”Kisapuiston kenttä on ollut TamU naisten tasapelien takuutuote. Tässä pelissä TuTo aloitti maalinteon, ja pieni hetki myöhemmin me tasoitimme. Tämä kuvasti ensimmäisen jakson tilanteita.”

Ikävät loukkaantumiset lamauttivat meidän peliämme, ja TuTo pääsi 3–1 johtoon. Sitten 74. minuutilla pyöräytettiin pakkaa, ja Johanna Heikkinen nostettiin ylempään keskikenttään. Loppu on historiaa. Mahtava 4–3 voitto ja mieletön loppukiri. Johannan kaksi maalia olivat upeita ja toivat ansaitut pisteet”, Numminen hehkuttaa.

TamUn pelit jatkuvat lauantaina 13.5. Paraisilla PIFin vieraana. Ottelu potkaistaan käyntiin Aktia Arenalla kello 15.00. TamU ja PIF kohtasivat reilu kuukausi takaperin Suomen Cupin ottelussa, jossa PIF oli parempi 4–2-lukemin, joten nyt on revanssin paikka. Seuraava kotiottelu pelataan 17.5. klo 20.15 Kaupin tekonurmella, kun Suomen Cup jatkuu kolmannen kierroksen merkeissä. Sinipaitojen vieraaksi saapuu tuolloin Ykköstä pelaava Pallo-Iirot.

Naisten Kolmonen

3 – 4

( 2 – 1 )

21′ Nea Vironmäki
78′ Janika Ilvesoksa
83′ Johanna Heikkinen
90+3′ Johanna Heikkinen

Yleisöä:

13′ Eveliina Vanamo
26′ Oona Aaltonen
51′ Kristiina Jaakkola

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2