11.1.2017

 
 

Huhtikuulle herkku­pala: Pirkanmaan derby palaa harjoitus­ottelun muodossa

Tampere United ja FC Haka kohtaavat harjoitusottelussa Tehtaan kentällä keskiviikkona 19.4. klo 18.30 alkaen. TamUlle ottelu on näillä näkymin toiseksi viimeinen harjoitusottelu ennen toukokuun alussa alkavaa Kakkosen kautta. FC Haka puolestaan valmistautuu huhtikuun lopussa alkavaan Ykkösen kauteen.

Edellinen Pirkanmaan derby pelattiin 29.1.2011 kun joukkueet kohtasivat Uusi Lahti Cupin ottelussa Lahden suurhallissa. Tuolloin TamU oli parempi puhtain 3‚Äď0 (1‚Äď0) -lukemin, ja maaleista vastasivat Henri Myntti, Jarkko V√§rtt√∂ ja Aleksei Kangaskolkka. Edellinen kilpailullinen ottelu puolestaan pelattiin 16.8.2010 ja silloin Haka voitti Tehtaan kent√§ll√§ pelatun Veikkausliigan ottelun maalein 1‚Äď0 (0‚Äď0).

Vaikka huhtikuun ottelussa ei ole kilpailullista panosta, on TamUn ja Hakan kohtaamisessa tälläkin kertaa varmasti erityistä värinää ilmassa. Tampere Unitedin kannattajilla on vuosien varrelta monia hienoja ja myös karvaita muistoja Tehtaan kentältä. Aivan takavuosien parhaisiin tunnelmiin ottelussa tuskin päästään, mutta koska ottelu on molemmille joukkueille yksi viimeisistä ennen kilpakauden alkua pelattavaista otteluista, nähdään molemmissa joukkueissa kentällä varmasti tukku peliaikansa puolesta innokkaasti viimeisiä näyttöjä antavia pelaajia.