Henri Savolainen täydentää TamUn maalivahtitrion

11/06/2020
Uutinen

Tampere Unitedin kokoonpanossa nähtiin viime lauantain kenraalissa ToVea vastaan kaksi sopimuksetonta pelaajaa. Heistä Arttu Haapalan sopimus julkistettiin eilen, ja tänään on sen toisen vuoro. Henri Savolainen täydentää Sinipaitojen maalivahtitarpeen, ja Tampere United pääsee kauteen todella kilpailukykyisellä kolmikolla.

Tampere United haki hiljattain maalivahtia kotisivujen ilmoituksella täydentämään maalivahtiosastoa Riku Tanilan ja Jani Rantalan lisäksi. Ilmoitus osui myös Henri Savolaisen, 23, silmään.

”Mietin sitä vähän alkuun, kun näin sen ilmoituksen, että laittaisinko Juhikselle (maalivahtivalmentaja Juha Seppälä) viestiä. Kuitenkin tuttu jätkä kyseessä. Eino Ek vielä laittoi minulle viestiä, että tule tänne treenaamaan”, Savolainen taustoittaa kuinka Sinipaitaan päätyi.

Savolainen on nokialaislähtöinen maalivahti, ja samasta osoitteesta on tullut Tampere Unitediin maalivahteja aiemminkin. Savolaisen pelit alkoivat paikallisessa pallokoulussa ja sen jälkeen hän löysi itsensä Nokian Palloseuran juniorihautomosta. Matka jatkui teini-iän kynnyksellä TPV:hen, jossa pelit jatkuivat aina edustusjoukkueeseen asti, missä Savolainen pelasi lopulta kolmen kauden ajan.

Kauden 2017 derbyissä Savolainen vartioi TPV:n maalia TamUa vastaan ja poimi mm. sen Unitedin kannattajia kaivelemaan jääneen Riku Oraksen jälkimmäisen pilkun Ratinassa. Seuraavalla kaudella Savolainen todisti derbyt vaihtopenkin puolelta.

”Isoimpana niistä peleistä on jäänyt mieleen se, kun torjuin sen Oraksen pilkun, jonka jälkeen otettiin poika takataskuun, eikä hän niissä peleissä sen jälkeen enää onnistunut”, Savolainen heittää.

”Ovathan ne derbyt jääneet lämpimänä itselle mieleen, koska silloin pelattiin punaisella puolella eikä silloin kertaakaan kentältä häviäjänä poistuttu, ja aina oli kolme pistettä plakkarissa. Ne olivat hienoja tapahtumia Tampereella ja ne oli kalenterissa isolla merkattuna. Toivottavasti joskus saadaan vielä toisin päin, vaikka toisessa nutussa samanlainen tilanne kokea”, jatkaa Savolainen.

Kausi 2018 jäi Henri Savolaisella tällä erää viimeiseksi TPV:n kanssa. Viime kausi meni hieman yllättävässä paikassa, nimittäin NoPSin kakkosjoukkueessa Kutosessa.

”Maalivahtipelaaminen on kuitenkin vähän kuin pyörällä ajaisi. Kun sen on kerran oppinut, niin ei se sieltä hetkessä myöskään katoa mihinkään”, Savolainen kommentoi omaa tuntumaansa.

Peruskunnostaan Savolainen on pitänyt koko ajan hyvää huolta.

”Monipuolista liikuntaa. Sulkapalloa, vähän lenkkeilyä, kuntosalia, ei mitään erikoisia juttuja. Perinteisiä suomalaisten suosimia kuntoilulajeja. Ei se sen kummempia temppuja ole vaatinut”, raottaa Savolainen viimeaikaisia harjoitteitaan.

Valmennuksen lisäksi joukkueessa on myös paljon entuudestaan tuttuja pelaajia Savolaiselle, mikä tietysti helpottaa ja nopeuttaa sopeutumista uuteen.

”Onhan se mukava tähän tulla ja nähdä pitkästä aikaa tuttuja jätkiä. Se helpottaa myös pelin sisään tulemista, kun tietää jo lähtökohtaisesti, miten kaverit pelaavat. Toki meidän puolustuslinjassa, joka on veskarille hyvin tärkeä, niin siinä taitaa olla vain Ek, jonka kanssa olen pelannut aiemmin.”

Tampere United lähtee kauteen todella kovalla maalivahtikolmikolla

”Me saamme nyt äärimmäisen hyvän maalivahdin”, pitkään Henri Savolaisen kanssa yhdessä töitä tehnyt Tampere Unitedin maalivahtivalmentaja Juha Seppälä tiivistää mitä saadaan.

”Totuuden nimessä hän on myös keskenkuntoinen ja pelituntumaa on vähän alla, mutta sanoisin, että kun olemme nyt kauden alusta asti etsineet hyvää kilpailutilannetta joukkueeseen, niin viimeistään nyt meillä on sellainen”, jatkaa Seppälä.

Seppälä onkin erittäin tyytyväinen siihen maalivahtikolmikkoon millä United kauteen lähtee.

”Savolaisen hankinnalla oleellisin juttu mitä halusimme varmistaa oli, että meillä on kolme veskaria kaikissa treeneissä mukana. Hyvillä mielin tämän kolmikon kanssa lähtee tekemään hommia. Voidaan kuka tahansa laittaa kentälle, niin siihen me ei ainakaan tulla kaatumaan.”

Mitä sitten Henri Savolainen tuo maalivahtiosastolle, mitä siellä ei ehkä vielä ole?

”Hän on toki älyttömän taitava ja saanut hyvän juniorikoulun, mutta se isoin ominaisuus mitä häneltä löytyy, on veskarin luonne. Se ei välttämättä treeneissä ole esillä, mutta niin kauan kuin minä olen häntä nähnyt, niin se viikon paras esitys tulee aina pelipäivänä.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2020:

Ali Aitbenzanzoun (kk)
Hakim Belbachir (h)
Ek Eino-Veikko (p)
Emenike (h)
Arttu Haapala (kk)
Arttu Huovila (h)
Mahad Hussein (p)
Severi Kankkunen (p)
Markus Kopf (kk)
Oskari Korpinen (h)
Roope Kostiainen (h)
Badr Laouini (h)
Eetu Rahkola (p)
Jani Rantala (mv)
Eetu Räisänen (h)
Henri Savolainen (mv)
Jerry Sorjonen (h)
Matias Stark (p)
Nils Strömsholm (kk)
Tommi Sääksi (p)
Riku Tanila (mv)
Ville Turunen (kk)
Pyry Virtanen (p)
Panu Väliaho (h)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49