1.12.2021

 
 

Henri Ekman Tampere Unitedin promoottoriksiTampere Unitedin organisaatio jatkaa kasvuaan, kun tapahtuma-alan ammattilainen Henri Ekman aloittaa seuran promoottorina. Ekmanilla on pitkä kokemus tapahtuma-alalta tapahtumien järjestämisestä ja myynnistä, ja hän tuo nyt entistä enemmän puhtia ottelutapahtumien järjestämiseen ja yhteistyökumppanuuksien myyntiin. Promoottorin rooli on poikkeuksellinen urheiluseuroissa, ja juontaa juurensa Ekmanin taustaan tapahtuma-alalla.

Henri Ekman on vaikuttanut Tampere Unitedissa jo useamman vuoden. Neljä vuotta sitten hän hakeutui seuraan myyntitehtäviin vapaaehtoispohjalta, ja sittemmin vastuita on kertynyt vuosi vuodelta enemmän ja enemmän niin ottelutapahtumissa kuin toimistollakin. Ekman oli mukana myös seuran hallituksessa marraskuun puolessa välissä päättyneellä edellisellä toimintakaudella, mutta jää uuden pestin myötä pois hallituksessa. Tosin uuden tehtävän myötä Ekman on jatkossakin läsnä hallituksen kokouksissa ja arjessa.

Promoottorin nimike on ensimmäinen laatuaan suomalaisessa jalkapallossa ja luultavasti koko suomalaisessa urheilussa. Tapahtumia ja myyntiä lähdetään nyt kehitämään uudella näkökulmalla. Ekmanin toimeenkuvaan kuuluu ottelutapahtumien kehittäminen, uuden luominen ja myynti Рniin kuluttajalle kuin yrityksillekin. Ekman etsii seuralle myös uusia yhteistyökumppaneita ja toimii nykyisille yhteistyökumppaneille yhteyshenkilönä. TamUssa halutaan tehdä myös jalkapallon ulkopuolisia tapahtumia, ja tuoreen promoottorin tehtävänä on luoda niistä seuralle kannattavia.

”Onhan t√§m√§ hienoa p√§√§st√§ rakastamaansa seuraan tekem√§√§n sit√§, miss√§ on hyv√§ ja mit√§ haluaa tehd√§. Pitk√§ tie on kuljettu, kun nelj√§ vuotta sitten l√§hdin seuraan tekem√§√§n t√∂it√§ vapaaehtoisena, enk√§ voisi tyytyv√§isempi olla, ett√§ saan olla t√§ss√§ seurassa mukana. V√§lill√§ on meinannut olla keskittyminen liikaa jalkapallossa ja TamUssa, mutta niin se taitaa monella t√§ss√§ seurassa olla”, Ekman puntaroi.

Vaikka Ekmanilla on kova innostus uuteen tehtävään, jalat ovat tukevasti maan pinnalla. Tampere Unitedille ominaiseen tapaan tavoitteet ovat kovia, mutta realistisia.

”L√§hdet√§√§n nyt maltillisesti kasvattamaan ja kehitt√§m√§√§n ottelutapahtumia ja seuran myynti√§, eik√§ tehd√§ niinkuin joissain seuroissa, joissa ollaan menossa suoraan liigaan. Realiteetit on tiedossa, mutta kyll√§ my√∂s tied√§n pystyv√§ni aitoon kehitykseen ja myyntiin. Talven aikana mietit√§√§n miten pystyt√§√§n ottelutapahtumia ja myynti√§ kehitt√§m√§√§n ensi kaudella ja l√§hdet√§√§n rakentamaan sen pohjalle seuraavia vuosia ja nousua Ykk√∂seen”, Ekman linjaa

Tausta tapahtuma-alalla tukee tulevaa tekemistä

Henri Ekman on toiminut nuoresta saakka tapahtuma-alalla Central Line Entertainment -ohjelmatoimistossa. Viimeiset vuodet hän on toiminut konsertti- ja tapahtumapromoottorina vastuunaan tapahtumia konserttisaleista isoihin areenoihin. Ekmanilla on myös asiakkaina tapahtumatoimijoita ympäri Suomen, ja heille hän kehittää uusia tapahtumaideoita ja buukkaa esiintyjiä. Lisäksi Ekman on myös osakkaana Finesportsissa, jossa hän kehittelee e-urheilutapahtumia Suomeen ja on luomassa siihen harrastusmahdolisuuksia urheiluseurojen kanssa.

”Olen tuntenut Henrin jo vuosia ohjelmatoimisto- ja tapahtumakuvioiden kautta, ja olin eritt√§in mieliss√§ni kun kuulin h√§nen uudesta pestist√§√§n Tampere Unitedissa. Paitsi ty√∂teli√§√§n√§ ja innovatiivisena, my√∂s viimeisen p√§√§lle jalkapallo- ja urheiluihmisen√§ h√§n on varmasti enemm√§n kuin mies paikallaan t√§ss√§ teht√§v√§ss√§”, kommentoi suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Juha Tapio.

Lisäksi Ekmanin koulutustausta tukee töitä urheiluseurassa, sillä hän on suorittanut tänä vuonna urheilumanageroinnin peruskoulutuksen Vierumäellä osana liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoa. Koulutuksessa keskitytään muun muassa urheilumanagerointipalvelujen ja myyntivalmiuksien kehittämiseen sekä oman seuran tai joukkueen tuotteistamiseen. Lisäksi Ekman suorittaa parhaillaan loppuun urheilun sponsoroinnin ja varainhankinnan korkeakouludiplomia Turun ammattikorkeakoulussa. Opinnot painottuvat urheilumarkkinointiin, talouden parantamiseen ja johtamiseen.

Tampere Unitedin puheejohtaja Antti Niemistö on luonnollisesti mielissään Ekmanin uudesta roolista.

”Henri on aika poikkeuksellinen kaveri, joka on nuorehkosta i√§st√§√§n huolimatta ehtinyt tehd√§ jo paljon, ja alan koulutus antaa mahdollisuudet kasvaa viel√§ vaikka mihin. H√§nen panoksensa on ollut jo aiemmin todella merkitt√§v√§ seuran varainhankinnan kannalta, ja nyt kun h√§nell√§ on mahdollisuus k√§ytt√§√§ seuraty√∂h√∂n viel√§ enemm√§n aikaa, odotan yh√§ enemm√§n tuloksia. Kaveri ehtii kyll√§ vaikka mit√§, onhan h√§nell√§ ollut seurassa kohtalaisen iso rooli my√∂s juniorivalmentajana”, Niemist√∂ kertoo mieliss√§√§n.

Ennen kaikkea Henri Ekman on kuitenkin Tampere Unitedin kannattaja. Sitä hän on ollut jo pienestä pitäen, eikä sydämeen tatuoitua sinistä ja vihreätä voi mikään poistaa.

”Samalla tavalla kuin ennenkin m√§ Sinikaartin mukana k√§yn jokaisessa matsissa, niin tulkaa vet√§m√§√§n vain hihasta. Nyt l√§hdet√§√§n t√∂ihin ja tulokset oikeasti n√§ytt√§√§ miss√§ menn√§√§n!” Ekman p√§√§tt√§√§.