Henri Ekman Tampere Unitedin promoottoriksi

01/12/2021 Seura
Uutinen

Tampere Unitedin organisaatio jatkaa kasvuaan, kun tapahtuma-alan ammattilainen Henri Ekman aloittaa seuran promoottorina. Ekmanilla on pitkä kokemus tapahtuma-alalta tapahtumien järjestämisestä ja myynnistä, ja hän tuo nyt entistä enemmän puhtia ottelutapahtumien järjestämiseen ja yhteistyökumppanuuksien myyntiin. Promoottorin rooli on poikkeuksellinen urheiluseuroissa, ja juontaa juurensa Ekmanin taustaan tapahtuma-alalla.

Henri Ekman on vaikuttanut Tampere Unitedissa jo useamman vuoden. Neljä vuotta sitten hän hakeutui seuraan myyntitehtäviin vapaaehtoispohjalta, ja sittemmin vastuita on kertynyt vuosi vuodelta enemmän ja enemmän niin ottelutapahtumissa kuin toimistollakin. Ekman oli mukana myös seuran hallituksessa marraskuun puolessa välissä päättyneellä edellisellä toimintakaudella, mutta jää uuden pestin myötä pois hallituksessa. Tosin uuden tehtävän myötä Ekman on jatkossakin läsnä hallituksen kokouksissa ja arjessa.

Promoottorin nimike on ensimmäinen laatuaan suomalaisessa jalkapallossa ja luultavasti koko suomalaisessa urheilussa. Tapahtumia ja myyntiä lähdetään nyt kehitämään uudella näkökulmalla. Ekmanin toimeenkuvaan kuuluu ottelutapahtumien kehittäminen, uuden luominen ja myynti – niin kuluttajalle kuin yrityksillekin. Ekman etsii seuralle myös uusia yhteistyökumppaneita ja toimii nykyisille yhteistyökumppaneille yhteyshenkilönä. TamUssa halutaan tehdä myös jalkapallon ulkopuolisia tapahtumia, ja tuoreen promoottorin tehtävänä on luoda niistä seuralle kannattavia.

”Onhan tämä hienoa päästä rakastamaansa seuraan tekemään sitä, missä on hyvä ja mitä haluaa tehdä. Pitkä tie on kuljettu, kun neljä vuotta sitten lähdin seuraan tekemään töitä vapaaehtoisena, enkä voisi tyytyväisempi olla, että saan olla tässä seurassa mukana. Välillä on meinannut olla keskittyminen liikaa jalkapallossa ja TamUssa, mutta niin se taitaa monella tässä seurassa olla”, Ekman puntaroi.

Vaikka Ekmanilla on kova innostus uuteen tehtävään, jalat ovat tukevasti maan pinnalla. Tampere Unitedille ominaiseen tapaan tavoitteet ovat kovia, mutta realistisia.

”Lähdetään nyt maltillisesti kasvattamaan ja kehittämään ottelutapahtumia ja seuran myyntiä, eikä tehdä niinkuin joissain seuroissa, joissa ollaan menossa suoraan liigaan. Realiteetit on tiedossa, mutta kyllä myös tiedän pystyväni aitoon kehitykseen ja myyntiin. Talven aikana mietitään miten pystytään ottelutapahtumia ja myyntiä kehittämään ensi kaudella ja lähdetään rakentamaan sen pohjalle seuraavia vuosia ja nousua Ykköseen”, Ekman linjaa

Tausta tapahtuma-alalla tukee tulevaa tekemistä

Henri Ekman on toiminut nuoresta saakka tapahtuma-alalla Central Line Entertainment -ohjelmatoimistossa. Viimeiset vuodet hän on toiminut konsertti- ja tapahtumapromoottorina vastuunaan tapahtumia konserttisaleista isoihin areenoihin. Ekmanilla on myös asiakkaina tapahtumatoimijoita ympäri Suomen, ja heille hän kehittää uusia tapahtumaideoita ja buukkaa esiintyjiä. Lisäksi Ekman on myös osakkaana Finesportsissa, jossa hän kehittelee e-urheilutapahtumia Suomeen ja on luomassa siihen harrastusmahdolisuuksia urheiluseurojen kanssa.

”Olen tuntenut Henrin jo vuosia ohjelmatoimisto- ja tapahtumakuvioiden kautta, ja olin erittäin mielissäni kun kuulin hänen uudesta pestistään Tampere Unitedissa. Paitsi työteliäänä ja innovatiivisena, myös viimeisen päälle jalkapallo- ja urheiluihmisenä hän on varmasti enemmän kuin mies paikallaan tässä tehtävässä”, kommentoi suomen suosituimpiin artisteihin kuuluva Juha Tapio.

Lisäksi Ekmanin koulutustausta tukee töitä urheiluseurassa, sillä hän on suorittanut tänä vuonna urheilumanageroinnin peruskoulutuksen Vierumäellä osana liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoa. Koulutuksessa keskitytään muun muassa urheilumanagerointipalvelujen ja myyntivalmiuksien kehittämiseen sekä oman seuran tai joukkueen tuotteistamiseen. Lisäksi Ekman suorittaa parhaillaan loppuun urheilun sponsoroinnin ja varainhankinnan korkeakouludiplomia Turun ammattikorkeakoulussa. Opinnot painottuvat urheilumarkkinointiin, talouden parantamiseen ja johtamiseen.

Tampere Unitedin puheejohtaja Antti Niemistö on luonnollisesti mielissään Ekmanin uudesta roolista.

”Henri on aika poikkeuksellinen kaveri, joka on nuorehkosta iästään huolimatta ehtinyt tehdä jo paljon, ja alan koulutus antaa mahdollisuudet kasvaa vielä vaikka mihin. Hänen panoksensa on ollut jo aiemmin todella merkittävä seuran varainhankinnan kannalta, ja nyt kun hänellä on mahdollisuus käyttää seuratyöhön vielä enemmän aikaa, odotan yhä enemmän tuloksia. Kaveri ehtii kyllä vaikka mitä, onhan hänellä ollut seurassa kohtalaisen iso rooli myös juniorivalmentajana”, Niemistö kertoo mielissään.

Ennen kaikkea Henri Ekman on kuitenkin Tampere Unitedin kannattaja. Sitä hän on ollut jo pienestä pitäen, eikä sydämeen tatuoitua sinistä ja vihreätä voi mikään poistaa.

”Samalla tavalla kuin ennenkin mä Sinikaartin mukana käyn jokaisessa matsissa, niin tulkaa vetämään vain hihasta. Nyt lähdetään töihin ja tulokset oikeasti näyttää missä mennään!” Ekman päättää.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa