Helatorstaina vuorossa Vaasan reissu

09/05/2018
Otteluennakko

Kautensa kahdella kotiottelulla aloittanut Tampere United pelaa helatorstaina kauden ensimmäisen vierasottelunsa. Bussin keula käännetään kohti Vaasaa, jossa ottelua isännöi kauden vahvasti aloittanut Vasa IFK. Puitteet ovat ottelussa kohdillaan, sillä se pelataan parisen vuotta sitten uusitulla Elisa Stadionilla Hietalahdessa.

Vasa IFK:ssa pelaa useita joukkueen mukana jo useamman vuoden olleita pelaajia, jotka ovat siis pelanneet yhdessä paljon Kakkosen pelejä ja vuonna 2015 kauden verran myös Ykkösessä. Näiden rutinoituneiden pelaajien lisäksi riveissä on paljon juniori-ikäisiä pelaajia, joista moni pelaa samanaikaisesti myös A-poikien SM-sarjaa. Vasa IFK on Tampere Unitedille tuttu kahdesta kauteen 2017 valmistaneesta harjoitusottelusta. Silloin VIFK kävi ensin hakemassa 1–2-vierasvoiton Pirkkahallista, ja pari viikkoa myöhemmin TamU otti 0–2-voiton Botniahallissa.

Tällä kaudella VIFK puolestaan on hiukan niskan päällä sarjataulukossa pelattuaan avauskierroksella 0–0-tasapelin PK-37:n vieraillessa Vaasassa ja voitettuaan sitten Herculeksen vieraissa maalein 1–3 (0–1). Tässä vaiheessa joukkueiden voimasuhteista on kuitenkin vaikea sanoa mitään. PK-37 on monien papereissa mahdollinen tyvipään taistelija, mutta on aloittanut erittäin vahvasti. Kolmatta kauttaan Kakkosessa pelaava Hercules puolestaan on tuoreine espanjalaisvahvistuksineen täysi arvoitus.

Ennakkosuosikkia torstain otteluun on siis mahdoton määritellä. Sinipaitojen tilanne helpottuu kokoonpanon osalta merkittävästi, kun Riku Oras tekee sairastelun jälkeen paluun kokoonpanoon. Miinuspuolella Leroy Maluka on edelleen poissa, ja lisäksi ykkösmaalivahti Antti Kuusisen loukkaantuminen SJK-ottelussa pitää hänet poissa kentiltä arviolta kolmen ottelun verran.

”Muutamia poissaoloja on, mutta nekin kuuluu lajiin”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Meillä on tarpeeksi laadukas rinki joten, joka pelipaikalle saamme kovat ukot. Viisi jätkää menee auttamaan huomenna kakkosjoukkuetta Vaasan reissun sijaan.”

”Hyvin mieluinen peli edessä, koska pääsemme hyvälle ja oikean kokoiselle kentälle pelaamaan Pyynikin jäljiltä. Varmasti taas hetken ottaa, että pelaajat omaksuu kentän ja sen, että siinä pystyy pelaamaan jalkapalloa. Harmi vain, että hyviä olosuhteita pitää lähteä etsimään Vaasasta asti”, piikittelee Mäkelä.

”Pelirohkeus ja asenne ovat tärkeimmät asiat, mitä haluan huomiseen peliin. Syöttörohkeus ja varsinkin syöttöjen laatu on parannuttava viime peleistä. Nyt on alusta missä pystyy syöttämään ja pelaamaan joten sen taakse ei enää päästä. Eli kokonaisvaltainen peli on se mitä täytyy parantaa. Toivon, että päästään haastamaan VIFK:n kunnolla myös pallollisessa pelissä”, Mäkelä päättää

Ottelu pelataan Elisa Stadionilla Vaasassa to 10.5. klo 16 alkaen. TamU-TV välittää ottelun tunnelmat ja tapahtumat suorana lähetyksenä klo 15.30 alkaen, jolloin ottelua ennakoivat Tarmo Lyytikäinen ja Mikko Malinen. Ottelun selostaa tuttuun tapaan Manu Haapalainen.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2