Helatorstaina kauden toinen koti­ottelu Pyynikillä

29/05/2019
Otteluennakko

Tampere United pelaa helatorstaina klo 15 kauden toisen kotiottelunsa Pyynikin urheilukentällä. Vastustajaksi otteluun saadaan sarjaa tappioitta johtava FC Espoo. TamU pelasi edellisen Pyynikin ottelun vain pari päivää sen jälkeen, kun uusi tekonurmi oli saatu pelikuntoon, mutta tällä kertaa joukkue on päässyt ottelun alla harjoittelemaan säännöllisesti Pyynikillä. Torstaina nähdäänkin, miten Sinpaidoissa on opittu hallitsemaan pienen kotikentän metkut.

Kun Tampere United ja FC Espoo kohtasivat edellisen kerran Pyynikillä, kyseessä oli samalla Tampere Unitedin ensimmäinen Kakkosen ottelu. Koko seurayhteisö lähestyi ottelua täynnä optimismia, mutta ottelu päättyi katkeraan 1–3-tappioon. Tuomas Lehti vei Sinipaidat johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta espoolaiset kuittasivat kolme maalia toisella jaksolla.

Ottelusta onkin jäänyt monelle hampaan koloon, sillä tilanne oli rakennettu niin, että historiallisesta kaikkien aikojen ensimmäisestä Kakkosen ottelusta otettaisiin voitto nousuvuosien kotistadionin ainutlaatuisessa tunnelmassa. Kaikki tuntui olevan kirjoitettu tähtiin, mutta espoolaisvieraat pilasivat juhlat kaksi maalia tehneen Samuli Heiskan johdolla. Lopultahan FC Espoo oli yksi niistä harvoista joukkueista, joita TamU ei kaudella 2017 voittanut, mutta espoolaiset jäivät tästä huolimatta sarjataulukossa kahdeksan pistettä TamUn taakse.

Viime kausi meni FC Espoolta paljon kautta 2017 paremmin. Joukkue oli lopulta B-lohkon viides, eikä sillä ollut missään vaiheessa kautta uhkaa putoamisesta. Kuluvan kauden FC Espoo on aloittanut vielä tätäkin paremmin: kolme voittoa ja yksi tasapeli nostavat joukkueen sarjan kärkeen. Viime kaudella joukkueen paras maalintekijä oli edellä mainittu Samuli Heiska kymmenellä maalillaan, mutta kuluvalla kaudella hänen maalitilinsä on vielä avaamatta. Sama pätee myös toiseen viime kauden kymmenen maalin mieheen Valdrin Rashicaan. Kuluvalla kaudella espooaisten paras maalintekijä on ollut Altin Zeqiri, joka on tehnyt maalin jokoaisessa kolmessa FC Espoon voitto-ottelussa.

Vaikka FC Espoon alkukausi on ollut tulosten valossa selvästi parempi kuin Tampere Unitedin, tässä vaiheessa on vielä liian aikaista tehdä varmoja päätelmiä sarjan voimasuhteista. Lohkossa on ollut myös paljon ristiin pelaamista. Tämä saattaa pitää kaiken avoimena koko sarjatalukon läpi pitkälle kesään.

Päävalmentajan kommentit

TamU-päävalmentaja Mourad Seddiki haluaa ottaa torstaina kauden ensimmäisen kotivoiton.

”Vastustaja on yhtä kova joukkue, kuin edellinen vastustaja Gnistan. Myös FC Espoo on mukana taistelemassa noususta, ja he ovat satsanneet siihen. Meiltä tarvitaan nappisuoritus, eivätkä Gnistania vastaan tehhdyt virheet saa toistua, jos halutaan että ottelusta jää jotakin kotiin”, Seddiki paaluttaa.

Sinipaitojen varmojen poissaolijoiden listaan ei ole tullut muutoksia edellisen ottelun jälkeen. Loukkaantumistensa takia poissa ovat siis Mikael Köngäs, Niko Äkräs, Ali Aitbenzanzoun ja Mustafa Hussein Zada.

TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä Pyynikiltä. Ottelun selostaa Juuso Koskinen ja kentän laidalla haastattelut tekee Tarmo Lyytikäinen, ja lähetys alkaa noin viisi minuuttia ennen ottelun alkua.

”Pyynikille talvet kaipaan!”

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä helatorstaina 30.5. klo 15 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista klo 14 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualue.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput maksavat 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy seuran pelipaita päällä.

Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua eli klo 14, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin nauttimaan palveluista. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Yleisöä palvelee grillipiste, jolta saa Tapolan grillimakkaraa, alkoholittomia virvokkeita ja kahvia. Fanituotteiden myyntipisteellä on myynnissä uusia TamU-pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä muita fanituotteita.

Seuran oman grillipisteen lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarinsa tarjolle. Tällä kertaa tarjolla on uusi maku: inkivääri-korianteri-chili makkara, jolle antavat potkua wasabi coleslaw ja sweet chili. Tule maistamaan!

Lisäksi Pyynikillä on lähes kolmanneksen katsomon länsipäädystä kattava anniskelualue, joka palvelee niin ikään heti klo 14 alkaen kun stadionin portit aukeavat. Tälläkin kaudella ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on päävalmentaja Mourad Seddikin sekä yhden TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Tervetuloa aftereille!

Katkaiseeko TamU orastavan tappioputkensa, vai jatkaako FC Espoo voittojen tiellä? Tule torstaina Pyynikille ottamaan asiasta selvää! Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 14, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 15. Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49