Heikko peli­esitys jätti Sinipaidat pisteittä Oulussa

19/05/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi Oulun Luistinseuran vieraan erittäin heikon ensimmäisen jakson ja päästi kotijoukkueen 2–0-johtoon toisen jakson alun maalilla. Vaikka tämän jälkeen TamU petrasi peliään ja otti pallon hallinnan käytännössä täysin itselleen, aiemmista otteluista tutut vaikeudet murtautua maalintekotilanteisiin ja viimeistellä tehokkaasti jatkuivat, ja maaleja onnistuttiin tekemään vain yksi. Näin ottelu päättyi 2–1-tappioon, josta TamU voi syyttää vain omaa esitystään.


Kakkonen

2 – 1

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta melko heikkoa ja verkastempoista jalkapalloa. Molemmissa päissä nähtiin hyökkäyksen aihioita, mutta viimeistely-yritykset jäivät heppoisiksi. Sinipaidoista paras laukaisupaikka oli Riku Oraksella, mutta kuudentoista rajan takaa lähtenyt veto oli helppo torjuttava.

Takaiskumaali oli lähellä vartin kohdalla, kun Aatu Asikainen pääsi etenemään vapaasti kohti maalia Ville Puustisen väärin ajoitetun liu’un jälkeen. Hetken ehti jo näyttää siltä, että Asikainen kiertäisi helposti maalivahti Elias Alasen ja pääsisi laittamaan pallon tyhjään maaliin, mutta lopulta Alasen vastaantulo osoittautui juuri oikein ajoitetuksi ja maali pelastui.

Ottelun avausmaali syntyi reilu viisi minuuttia myöhemmin. Tilanteessa pallo pelattiin AC Oulusta farmisopimuksen myötä lainalla olleelle Driton Shalalle kulmalipun tuntuman. Sieltä tämä pääsi etenemään boksiin Jere Remeksen estelyistä huolimatta, ja lopulta pallo pelattiin Aleksi Kylmälälle, joka sai jalkansa aivan liian vapaaksi keskellä kuudentoista rajan takana. Tarkka laukaus painui maalivahti Elias Alasen käsien kautta maalin yläkulmaan, ja kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

Takaiskun jälkeen Unitedin peli lamaantui, ja ajoittain OLS liikutteli palloa ympäri kenttää hyvinkin helpon näköisesti. Joitakin hyökkäyksen aihioita Sinipaidatkin toki saivat rakennettua, mutta ne tyrehtyivät viimeistään epäonnistuneeseen ratkaisusyöttöön. Toisaalta myöskään OLS ei saanut pallonhallinnasta huolimatta vaarallisia paikkoja tehdä lisämaaleja.

Aivan jakson lopulla TamU sai vielä tilaisuutensa tasoittaa ottelu. Roope Kostiainen pääsi laukomaan boksista kahdestikin, mutta ensimmäinen laukaus tyrehtyi puolustajan jalkaan ja toisen laukauksen torjui maalivahti Tommi Lindholm eteensä. Karoilla oli ensimmäisenä Riku Oras, mutta Lindholm torjui myös jatkovedon.

Kokonaisuutena varsin heikkotasoisen ensimmäisen jakson jälkeen tauolle lähdettiin siis Castrenin kentällä OLS:n 1–0-johdossa.

Toinen jakso saa karmean alun

Toinen jakso soi Unitedin kannalta pahimman mahdollisen alun. OLSille tuomittiin vapaapotku vaarallisesta paikasta 25 metrin etäisyydellä maalista. Takatolpalle suuntautunut keskityspallo vielä selvitettiin, mutta jatkotilanteessa Christian Bohui keskitti pallon uudelleen maalin eteen, josta Ville Puustisen vapaaksi unohtama Patrik Ahola jatkoi pallon päällään maaliin.

Takaiskumaalin jälkeen TamU otti pallon hallinnan itselleen oikeastaan koko toisen jakson ajaksi. Ongelmaksi kuitenkin jäi maalintekopaikkoihin murtautumisen vaikeus. Jos edellisessä vierasottelussa Vaasassa joukkuetta vaivasi tehottomuus tekopaikoissa, nyt palloja ei juurikaan saatu tekopaikoille tai edes pomppimaan boksiin vaarallisesti.

Tuomas Lehti tosin toi hiukan uutta säpinää heti kentälle tultuaan. Ensimmäisessä tilaisuudessa hänelle pudotettiin pallo boksissa vetopaikkaan, mutta maalivahti Tommi Lindholm sukelsi pallon haltuunsa ennen kuin Lehti ehti virittää kunnon laukausta. Myöhemmin Lehti pääsi toiseen hiukan vastaavanlaiseen paikkaan. Tällä kertaa laukaus lähti hyvin kohti maalia, mutta vastaan tullut Lindholm peitti tämänkin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Santeri Salomaa oli lähellä tuikata Verneri Uimosen kulmapotkun maalin edestä verkon perukoille. Pallo kuitenkin kilpistyi epäonnisesti maalin edessä seisseeseen omaan pelaajaan. Hetkeä myöhemmin Berat Grabovci kokeili suoraa vetoa yli 30 metristä tuomitusta vapaapotkusta, mutta Tommi Lindholm torjui tulisen vedon maalin alakulmasta.

TamU sai palkinnon pallonhallinnastaan vasta kun ottelua oli jäljellä alle kymmenen minuuttia. Verneri Uimosen kulmapotku putosi mukavasti maalin eteen, ja pienen hässäkän päätteeksi Roope Kostiainen pääsi tuikkaamaan pallon maalin, ja ja 2–1-kavennus nostatti vielä toiveita.

Kavennusmaalin jälkeen United menetti kuitenkin hieman otettaan, ja OLS pääsi pitkästä aikaa muutaman kerran kontrolloituihin hyökkäyksiin. Parhaan tekopaikan sai Mikko Suomela, koka pelattiin jo läpi, mutta maalivahti Elias Alasen vastaantulo esti maalin synnyn.

Varsinaista loppukiriä Sinipaidat eivät siis kyenneet rakentamaan, ja näin ottelu päättyi murheelliseen 2–1 (1–0) -tappioon.

Päävalmentajan kommentit

”Oulun reissusta ei jäänyt käteen kuin uneton yö ja tuhat ajatusta jatkosta”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Vaikka joukkueen peli-ilme oli yksi kauden huonoimpia, niin itse kannan vastuun tuloksesta sillä minähän pelaajat kentälle valitsen.”

”Itse en hyväksy tälläistä tulosta itseltäni ja pyydänkin tässä anteeksi hienolta Sinikaartilta, joka oli jälleen Oulussa meitä tukemassa. Se mitä annoimme heille oli häpeällistä. Itse kannan täyden vastuun tuloksesta, mutta toivon myös, että pelaajat kantavat sitä, sillä kuitenkin tämä on vielä pelaajien peli, ja myös heillä on jonkinnäköinen vastuu”, Mäkelä päättää.

Sinipaidoilla on nyt viikko aikaa koota rivinsä, sillä viikon päästä sunnuntaina 27.5. Pyynikillä vierailee nousijaehdokkaisiin kuuluva GBK.

Kakkonen

2 – 1

( 1 – 0 )

80′ Roope Kostiainen

Yleisöä:
139

22' Aleksi Kylmälä
49' Patrik Ahola

Yleisöä:
139

62 Elias Alanen
4 Topias Järvelä 89'
6 Radwan Moussa 56'
8 Riku Oras C
10 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen 69'
18 Jere Remes
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen 26'
22 Matias Stark
24 Santeri Salomaa 86'
1 Jani Rantala
3 Roope Kostiainen 26'
7 Elias Harala 69'
9 Tuomas Lehti 56'
16 Leevi Manninen
23 Aleksi Inkinen
28 Antti Haavisto
1Tommi Lindholm
5Topias Raappana
7Christian Bohui
14Henry MäkäräinenC
15Alexander Jibrin
21Aatu Asikainenvaihtoon 71’
22Eemeli Tulppovaihtoon 60’
24Antti Ullander
27Driton Shalakeltainen kortti42’vaihtoon 46’
28Aleksi Kylmälä
33Patrik Ahola
9Ossi Lyytinen
10Toivo Xiongvaihdosta 60'
11Jyri Vääräniemi
12Kalle Parkkinen
20Arttu Haapalavaihdosta 46’
90Veeti Välitalo
99Mikko Suomelakeltainen kortti72’vaihdosta 71’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49