19.5.2018

 
 

Heikko peli­esitys j√§tti Sinipaidat pisteitt√§ OulussaTampere United pelasi Oulun Luistinseuran vieraan eritt√§in heikon ensimm√§isen jakson ja p√§√§sti kotijoukkueen 2‚Äď0-johtoon toisen jakson alun maalilla. Vaikka t√§m√§n j√§lkeen TamU petrasi peli√§√§n ja otti pallon hallinnan k√§yt√§nn√∂ss√§ t√§ysin itselleen, aiemmista otteluista tutut vaikeudet murtautua maalintekotilanteisiin ja viimeistell√§ tehokkaasti jatkuivat, ja maaleja onnistuttiin tekem√§√§n vain yksi. N√§in ottelu p√§√§ttyi¬†2‚Äď1-tappioon, josta TamU voi syytt√§√§ vain omaa esityst√§√§n.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta melko heikkoa ja verkastempoista jalkapalloa. Molemmissa päissä nähtiin hyökkäyksen aihioita, mutta viimeistely-yritykset jäivät heppoisiksi. Sinipaidoista paras laukaisupaikka oli Riku Oraksella, mutta kuudentoista rajan takaa lähtenyt veto oli helppo torjuttava.

Takaiskumaali oli lähellä vartin kohdalla, kun Aatu Asikainen pääsi etenemään vapaasti kohti maalia Ville Puustisen väärin ajoitetun liu’un jälkeen. Hetken ehti jo näyttää siltä, että Asikainen kiertäisi helposti maalivahti Elias Alasen ja pääsisi laittamaan pallon tyhjään maaliin, mutta lopulta Alasen vastaantulo osoittautui juuri oikein ajoitetuksi ja maali pelastui.

Ottelun avausmaali syntyi reilu viisi minuuttia my√∂hemmin. Tilanteessa pallo pelattiin AC Oulusta farmisopimuksen my√∂t√§ lainalla olleelle Driton Shalalle kulmalipun tuntuman. Sielt√§ t√§m√§ p√§√§si etenem√§√§n boksiin Jere Remeksen estelyist√§ huolimatta, ja lopulta pallo pelattiin Aleksi Kylm√§l√§lle, joka sai jalkansa aivan liian vapaaksi keskell√§ kuudentoista rajan takana. Tarkka laukaus painui maalivahti Elias Alasen k√§sien kautta maalin yl√§kulmaan, ja kotijoukkue siirtyi 1‚Äď0-johtoon.

Takaiskun jälkeen Unitedin peli lamaantui, ja ajoittain OLS liikutteli palloa ympäri kenttää hyvinkin helpon näköisesti. Joitakin hyökkäyksen aihioita Sinipaidatkin toki saivat rakennettua, mutta ne tyrehtyivät viimeistään epäonnistuneeseen ratkaisusyöttöön. Toisaalta myöskään OLS ei saanut pallonhallinnasta huolimatta vaarallisia paikkoja tehdä lisämaaleja.

Aivan jakson lopulla TamU sai vielä tilaisuutensa tasoittaa ottelu. Roope Kostiainen pääsi laukomaan boksista kahdestikin, mutta ensimmäinen laukaus tyrehtyi puolustajan jalkaan ja toisen laukauksen torjui maalivahti Tommi Lindholm eteensä. Karoilla oli ensimmäisenä Riku Oras, mutta Lindholm torjui myös jatkovedon.

Kokonaisuutena varsin heikkotasoisen ensimm√§isen jakson j√§lkeen tauolle l√§hdettiin siis Castrenin kent√§ll√§ OLS:n 1‚Äď0-johdossa.

Toinen jakso saa karmean alun

Toinen jakso soi Unitedin kannalta pahimman mahdollisen alun. OLSille tuomittiin vapaapotku vaarallisesta paikasta 25 metrin etäisyydellä maalista. Takatolpalle suuntautunut keskityspallo vielä selvitettiin, mutta jatkotilanteessa Christian Bohui keskitti pallon uudelleen maalin eteen, josta Ville Puustisen vapaaksi unohtama Patrik Ahola jatkoi pallon päällään maaliin.

Takaiskumaalin jälkeen TamU otti pallon hallinnan itselleen oikeastaan koko toisen jakson ajaksi. Ongelmaksi kuitenkin jäi maalintekopaikkoihin murtautumisen vaikeus. Jos edellisessä vierasottelussa Vaasassa joukkuetta vaivasi tehottomuus tekopaikoissa, nyt palloja ei juurikaan saatu tekopaikoille tai edes pomppimaan boksiin vaarallisesti.

Tuomas Lehti tosin toi hiukan uutta säpinää heti kentälle tultuaan. Ensimmäisessä tilaisuudessa hänelle pudotettiin pallo boksissa vetopaikkaan, mutta maalivahti Tommi Lindholm sukelsi pallon haltuunsa ennen kuin Lehti ehti virittää kunnon laukausta. Myöhemmin Lehti pääsi toiseen hiukan vastaavanlaiseen paikkaan. Tällä kertaa laukaus lähti hyvin kohti maalia, mutta vastaan tullut Lindholm peitti tämänkin.

Reilun tunnin pelin jälkeen Santeri Salomaa oli lähellä tuikata Verneri Uimosen kulmapotkun maalin edestä verkon perukoille. Pallo kuitenkin kilpistyi epäonnisesti maalin edessä seisseeseen omaan pelaajaan. Hetkeä myöhemmin Berat Grabovci kokeili suoraa vetoa yli 30 metristä tuomitusta vapaapotkusta, mutta Tommi Lindholm torjui tulisen vedon maalin alakulmasta.

TamU sai palkinnon pallonhallinnastaan vasta kun ottelua oli j√§ljell√§ alle kymmenen minuuttia. Verneri Uimosen kulmapotku putosi mukavasti maalin eteen, ja pienen h√§ss√§k√§n p√§√§tteeksi Roope Kostiainen p√§√§si tuikkaamaan pallon maalin, ja ja 2‚Äď1-kavennus nostatti viel√§ toiveita.

Kavennusmaalin jälkeen United menetti kuitenkin hieman otettaan, ja OLS pääsi pitkästä aikaa muutaman kerran kontrolloituihin hyökkäyksiin. Parhaan tekopaikan sai Mikko Suomela, koka pelattiin jo läpi, mutta maalivahti Elias Alasen vastaantulo esti maalin synnyn.

Varsinaista loppukiri√§ Sinipaidat eiv√§t siis kyenneet rakentamaan, ja n√§in ottelu p√§√§ttyi murheelliseen 2‚Äď1 (1‚Äď0) -tappioon.

Päävalmentajan kommentit

”Oulun reissusta ei j√§√§nyt k√§teen kuin uneton y√∂ ja tuhat ajatusta jatkosta”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Vaikka joukkueen peli-ilme oli yksi kauden huonoimpia, niin itse kannan vastuun tuloksesta sill√§ min√§h√§n pelaajat kent√§lle valitsen.”

”Itse en hyv√§ksy t√§ll√§ist√§ tulosta itselt√§ni ja pyyd√§nkin t√§ss√§ anteeksi hienolta Sinikaartilta, joka oli j√§lleen Oulussa meit√§ tukemassa. Se mit√§ annoimme heille oli h√§pe√§llist√§. Itse kannan t√§yden vastuun tuloksesta, mutta toivon my√∂s, ett√§ pelaajat kantavat sit√§, sill√§ kuitenkin t√§m√§ on viel√§ pelaajien peli, ja my√∂s heill√§ on jonkinn√§k√∂inen vastuu”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Sinipaidoilla on nyt viikko aikaa koota rivinsä, sillä viikon päästä sunnuntaina 27.5. Pyynikillä vierailee nousijaehdokkaisiin kuuluva GBK.

1 Tommi Lindholm
5 Topias Raappana
7 Christian Bohui
14 Henry Mäkäräinen C
15 Alexander Jibrin
21 Aatu Asikainen vaihtoon 71’
22 Eemeli Tulppo vaihtoon 60’
24 Antti Ullander
27 Driton Shala keltainen kortti42’ vaihtoon 46’
28 Aleksi Kylmälä
33 Patrik Ahola
9 Ossi Lyytinen
10 Toivo Xiong vaihdosta 60'
11 Jyri Vääräniemi ’
12 Kalle Parkkinen
20 Arttu Haapala vaihdosta 46’
90 Veeti Välitalo
99 Mikko Suomela keltainen kortti72’ vaihdosta 71’