Heikko ensimmäinen jakso toi karvaan pettymyksen Paraisilla

15/05/2023 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustus pelasi kevään kolmannen sarjapelinsä sunnuntaina Paraisilla Aktia LKV Arenalla, jossa vastaan asettui Pargas IF. TamU oli kohdannut PIF:n jo aikaisemmin keväällä Suomen Cupin ottelussa, joka päättyi TamUn ikävään 4–2-vierastappioon. Sunnuntaina TamU lähti hakemaan sarjapelistä voittoa revanssi mielessään, mutta tavoiteltuun lopputulokseen ei tälläkään kertaa PIF:ä vastaan päästy, vaan kotijoukkue onnistui tekemään ensimmäisellä puoliskolla lyhyen ajan sisään kolme maalia, mistä Sinipaitojen päät laskivat. Ensimmäisen puoliskon lopulla Sinipaidat löysivät kuitenkin taistelutahtoaan ja peli saatiin hetkittäin kasaan, mutta silti tappiolukemat olivat tylyt 4–0 (3–0).

Naisten Kolmonen

4 – 0

  • Joukkueiden toinen kohtaaminen päättyi TamUn toiseen tappioon.
  • Ensimmäinen jakso oli heikko, ja lukuisat harhasyötöt johtivat takaiskumaaleihin.
  • Osaltaan syynä oli pelaaminen Sinipaidoille vieraalla luonnonnurmella, mutta pelkästään tämän taakse ei voida mennä.

Omien heikkojen syöttöjen vuoksi PIF sai useita pallonriistoja ja rakenteli useamman pelaajan ylivoimalla tilanteita meidän maalillemme.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Toisella jaksolla saimme muutamia vaarallisia maalintekotilanteita, mutta leidi fortuna ei nyt sitten sattunut olemaan puolellamme tässä pelissä ollenkaan.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Ottelu pelattiin alkukesän aurinkoisessa kelissä lämpötilan lähennellessä 20 astetta. TamUlla oli takanaan ehjä treeniviikko, mutta Sinipaidat eivät kuitenkaan saaneet peliä käyntiin omalle tasolleen ominaiseen tapaan.

Ottelu oli Sinipaidoille kevään ensimmäinen luonnonnurmella, mikä toi mukanaan omat haasteensa. Pallo pomppi eri tavalla kuin tekonurmella ja syöttöjen voimakkuuden ja tarkkuuden kanssa oli haasteita. Sinipaitojen syötöt eivät päätyneet omille, eikä peliä onnistuttu rakentelemaan. PIF prässäsi korkealta ja aggressiivisesti, mikä aiheutti ongelmia Sinipaitojen pelinavauksessa. Pallottomien pelaajien liike ei ollut riittävän aktiivista ja Sinipaitojen puolustuslinjan pelaajien oli lähes mahdotonta saada pallo toimitettua omanväristen pelaajien jalkaan. Sinipaidat hävisivät ilmassa tulevat pallot, sillä taistelutahto ja fyysisyys eivät olleet samalla tasolla kuin vastustajalla.

Sinipaidat eivät jaksaneet tehdä töitä riittävästi molempiin suuntiin, jolloin linjojen välit kasvoivat liikaa. Keskikentällä PIF:n taitavat ja nopeat keskikentän sekä hyökkäyspään pelaajat pääsivät kääntyilemään ja luomaan PIF:lle ylivoimatilanteita TamUn puolustulinjan tuntumassa. TamUn heikkojen syöttöjen myötä PIF sai pallonriistoja ja he pääsivät rankentelemaan peliä useamman pelaajan ylivoimalla.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi 19. peliminuutilla PIF:n hyökkääjän Heidi Grönqvistin tekemänä Sinipaitojen epäonnistuneen syötön jälkeen. Peliä ehti jatkua kaksi minuuttia, kun PIF onnistui maalinteossa toistamiseen. TamUn linjojen ja pelaajien välit olivat edelleen aivan liian isot, ja PIF:n laitahyökkääjä Minea Järnström pääsi sijoittamaan pallon Sinipaitojen maalin alakulmaan TamUn toppareiden välistä menneen läpisyötön saattelemana.

Vain viisi minuuttia myöhemmin PIF onnistui kasvattamaan johtoasemaansa kolmannella maalilla, joka syntyi jälleen Sinipaitojen epäonnistuneesta syötöstä. Keskialueelta lähti syöttö kohti Sinipaitojen topparia, mutta syöttö oli myöhässä ja epäonnistui. PIF:n ylempi keskikenttä sai riistettyä pallon suoraan puolustuslinjan edestä ja syötti läpisyötön TamUn toppareiden välistä PIF:n ensimmäisen maalin tehneelle Heidi Grönqvistille. TamUn maalivahti Kiira Kaivola tuli vastaan, mutta Grönqvist onnistui sijoittamaan pallon Kaivolan ohi alakulmaan 26. peliminuutilla.

PIF onnistui tekemään 10 minuutin sisään kolme maalia, mikä oli kova isku TamUlle. Joukkue sai kuitenkin kasattua itsensä, eikä maaleja tullut enää lisää ensimmäisellä jaksolla. Tauolle lähdettiin tilanteessa 3–0.

Toinen jakso oli jo selvästi parempi

Toisella puoliskolla Sinipaidat olivat löytäneet taistelutahtonsa ja pelaamisen taso koheni. TamUn syötöt alkoivat osua omille, ja pelin rakentelu mahdollistui. TamUn prässääminen oli tehokkaampaa, eikä vastustajalla ollut enää yhtä paljon tilaa pyörittää palloa keskikentällä.

Sinipaidat onnistui luomaan myös muutamia vaarallisia maalitilanteita, joista palloa ei kuitenkaan saatu sisään. Pelin loppu puolella TamUn päävalmentaja Kari Numminen yritti samaa taktista muutosta kuin edeltävässä TuTo-pelissä ja nosti loistavan vedon omaavan laitapuolustaja Johanna Heikkisen keskikentälle ja fyysisen toppari Venla Nummisen kärkeen taistelemaan palloista. Kaksikko onnistui viime pelissä auttamaan joukkuetta nousemaan takaa-ajo asemasta voittoon, mutta tällä kertaa taktiikka ei kuitenkaan tuottanut Sinipaidoille nousujohteista loppukiriä.

TamUn pelin pelastaja oli ehdottomasti maalivahti Kiira Kaivola, joka teki loistotorjuntoja läpi ottelun. Ottelun loppupuolella Sinipaitojen maalin edessä oli sählinkiä ja Kaivola onnistui viime hetkillä kahteen kertaan torjumaan pallon pois TamUn maalista, mutta lopulta PIF:n hyökkääjä Heidi Grönqvist sai upotettua pallon maaliin 79. peliminuutilla ja teki samalla ottelussa hattutempun. Toinen puolisko oli kuitenkin selkeä tason nosto Sinipaidoilta ensimmäiseen verrattuna, vaikka peli päättyi lukemin 4–0.

Päävalmentaja Kari Nummisen oli luonnollisesti koko joukkueen tavoin pettynyt peliesitykseen ja tulokseen.

”Pelin alku oli tutustumista nurmialustaan ja sen mukanaan tuomiin haasteisiin. Pallo pomppi ohi pelaajista ja syöttöihin oli vaikea saada laatua. Omien heikkojen syöttöjen vuoksi PIF sai useita pallonriistoja ja rakenteli useamman pelaajan ylivoimalla tilanteita meidän maalillemme.”

”Pienet sekaannukset alimman linjan toiminnassa antoivat PIFfille mahdollisuuden rankaista meitä maaleilla. PIF painoi toistuvasti päälle ja rakenteli ylimmälle linjalle ylivoimaa koko ajan. Ensimmäinen jakso oli todella haasteellinen ja joukkueen peli-ilme oli heikko, meille tehtyjen kolmen maalin takia”, Numminen suomii.

Toiselta jaksolta päävalmentaja löysi jo paljon hyviäkin assioita.

”Toisella jaksolla saimme nostettua joukkueen tekemistä paremmalle tasolle, ja peli-ilme koheni huomattavasti. Saimme muutamia vaarallisia maalintekotilanteita, mutta leidi fortuna ei nyt sitten sattunut olemaan puolellamme tässä pelissä ollenkaan. Ansaittu voitto PIFfille ja paljon arvokasta kokemusta meille”.

”Bussimatkalla pidettiin palaveria peliin liittyen ja mietittiin yhdessä parannuksen kaipaavia asioita niin treeneihin kuin peleihin. Tästä kohti Suomen cupin peliä Iiroja vastaan taistelumielellä”, Numminen päättää.

TamUn pelit jatkuvat jo keskiviikkona 17.5. Suomen Cupin kolmannen kierroksen merkeissä. Kotiottelussa vastaan asettuu Ykkösessä pelaava Pallo-Iirot. Ottelu pelataan kello 20.15 Kaupin jalkapallostadionilla. TamUn seuraava sarjapeli pelataan jo muutama päivä Suomen Cup pelin jälkeen lauantaina 20.5. niin ikään Kaupin jalkapallostadionilla.. Tämä ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.00 ja tällöin vastaan asettuu HJS.

Naisten Kolmonen

4 – 0

( 3 – 0 )

Yleisöä:

19′ Heidi Grönqvist
21′ Minea Järnström
26′ Heidi Grönqvist
79′ Heidi Grönqvist

Yleisöä:

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa