Härmä-voitto toi jatko­paikan Regions’ Cupissa

16/05/2016
Otteluraportti

Tampere United jatkaa Suomen Regions’ Cupin kolmannelle kierrokselle voitettuaan sunnuntaina Hämeenlinnan Härmän puhtain lukemin 3–0 (2–0). Vaikka molemmilla joukkueilla oli vaihtunut noin puolet avauskokoonpanon miehistä parin viikon takaiseen kohtaamiseen verrattuna, ottelusta muodostui Unitedille lähes yhtä helppo.

Suomen Regions Cup

3 – 0

TamU aloitti heti terävästi, ja jo ensimmäisellä minuutilla nähtiin ensimmäinen maalipaikka, kun pitkästä aikaa kentällä nähty Mika Kytöviita ajoi boksiin ja laukoi terävästi. Maalivahti sai kuitenkin torjuttua melko pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi.

Mehdi Fennane pääsi pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon
Mehdi Fennane pääsi pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon

Tämän jälkeen ottelu jatkui varsin tasaisissa merkeissä, eikä ensimmäisen parikymmenminuuttisen aikana nähty muita maalipaikkoja. Sitten lopulta heilahti. Härmän laitapuolustajan sivurajaheitto päätyi Tuomas Savinaiselle, joka käynnisti nopean hyökkäyksen yhdessä Eemeli Peltosen kanssa. Peltosen keskitys kimposi kokeneen hämeenlinnalaistoppari Jussi Sorrin jaloista Mehdi Fennanelle avoimeen maalintekopaikkaan, josta ei voinut erehtyä. Tilanne oli 1–0 hiukan halvalla maalilla.

Eemeli Peltonen keskittää.
Eemeli Peltonen keskittää.

Johtomaalin jälkeen TamU otti pelin hallinnan aiempaakin selvemmin itselleen, ja seuraava palkintokin saatiin nopeasti. Eetu Rahkolan ristipallo löysi Mika Kytöviidan laidalta, ja epäonnen soturi Jussi Sorri oli jälleen keskityksessä jalkoineen välissä. Tällä kertaa pallo päätyi Tuomas Lehdelle, joka laukoi pallon voimalla maaliin. Lukemissa 2–0 oli jo ratkaisun makua, vaikka vasta reilu puoli tuntia oli pelattu.

Tuomas Lehti laukoo 2–0
Tuomas Lehti laukoo 2–0

Ensimmäisen jakson viimeisellä vartilla ei enää pahoja maalintekopaikkoja nähty. Mehdi Fennane pääsi pariin kertaan yrittämään laukausta, mutta ne jäivät vaarattomiksi. Toisessa päässä pahin tilanne syntyi Timo Kauppisen pallonmenetyksestä, mutta tässäkin tilanteessa Antti Tapola ajautui pieneen laukaisukulmaan, ja Juuso Auvisella oli lopulta helppo työ vangita pallo syliinsä.

Härmä laukoo vapaapotkun muuriin
Härmä laukoo vapaapotkun muuriin

Pelailun makua toisella jaksolla

Toisen jakson alussa TamU teki useamman vaihdon. Ensin Mehdi Fennane ja koko alkukauden kovia minuutteja pelannut Tuomas Savinainen tulivat suunnitellusti pois, ja kentälle astelivat Riku Oras ja Matti Saari. Noin viiden minuutin pelin jälkeen puolestaan Antti Tapola taklasi Eemeli Peltosen siten että sai itse keltaisen kortin, ja Peltonen puolestaan nilkutti vaihtoon nilkkaansa ontuen. Kentälle tuli Tuomas Alanen. Peltosen ensimmäiset kommentit onneksi kertoivat, että todennäköisesti kyseessä on vamma joka paranee lyhyellä lepojaksolla.

Mika Kytöviita pelasi täydet minuutit
Mika Kytöviita pelasi täydet minuutit

United hallitsi peliä vajaamiehisenäkin jo ennen kuin Alanen saatiin kentälle. Lähimpänä maalia oli Jussi Rasva, jonka kaukolaukauksen maalivahti Tommi Vainio sai vaivoin torjuttua.

Toisella puoliajalla ei maalipaikoilla suuremmin juhlittu kummassakaan päässä. Toki molemmilla joukkueilla oli muutamia vaarallisia hyökkäyksiä, mutta maalivahdit eivät joutuneet varsinaisiin pelastuksiin venymään. Molempien joukkueiden otteissa oli hiukan pelailun makua, joskin liike pysyi kentällä hyvällä tasolla.

Molemmat Saaren veljekset pääsivät toisella jaksolla kentälle
Molemmat Saaren veljekset pääsivät toisella jaksolla kentälle

Yksi huippusuorituskin toiselle jaksolle kuitenkin mahtui, kun Tuomas Alanen laittoi upealla volleylla Lauri Saaren keskityksen maaliin reilu minuutti ennen täyttä aikaa. Ottelun päätösvihellys kuultiin pian maalin jälkeen, ja näin Sinipaidat pääsivät juhlimaan 3–0-voittoa.

Lauri Saari murtautuu puolustajansa ohi ja keskittää Tuomas Alaselle 3–0-maalin arvoisesti
Lauri Saari murtautuu puolustajansa ohi ja keskittää Tuomas Alaselle 3–0-maalin arvoisesti

Kommentit ottelun jälkeen

”Huilautimme enemmän pelanneita, ja nyt sai usea pelaaja näytön paikan. Pelaajat käyttivät tilaisuuden hyvin ja ottivat 3–0-rutiinivoiton”, luonnehtii päävalmentaja Mikko Mäkelä ottelua. ”Tulokseen olen tyytyväinen ja siihen, että pystyimme pitämään nollan omissa. Tuntui vähän siltä että pelissä tehtiin vaan välttämätön eli voitto, ja pelaajat eivät saaneet itsestään kaikkea tehoa irti.”

”Asenne oli hyvä, vaikka jätkien ei tarvinnut puristaa itsestään parasta irti ja peli oli enemmän tai vähemmän pelailua. Yleensä peli menee aivan sekaisin jos vaihdetaan melkein koko joukkue, mutta kertoo meidän laadukkaasta joukkueesta, että näin ei nyt käynyt. Saan olla taas hyvin ylpeä joukkueesta”, Mäkelä kiittelee.

Seuraava ottelu tulee pian, sillä kauden erinomaisesti aloittanut ja sarjassa kolmantena majaileva Sääksjärven Loiske vierailee Pyynikillä jo torstaina. ”Nyt keretään hukkaan maanantai ja tiistaina taas palauttava ja valmistava ennen Loiske peliä”, Mäkelä suunnittelee.

Suomen Regions Cup

3 – 0

( 2 – 0 )

24′ Mehdi Fennane
31′ Tuomas Lehti
89′ Tuomas Alanen

Yleisöä:
125

 

Yleisöä:
125

17 Juuso Auvinen
3 Tuomas Savinainen 46'
4 Eemeli Peltonen 56'
5 Eetu Rahkola C
7 Jussi Rasva
9 Tuomas Lehti 64'
10 Jonne Keränen
16 Mehdi Fennane 8' 46'
20 Verneri Uimonen
26 Mika Kytöviita
27 Timo Kauppinen
1 Sami Koivula
8 Riku Oras 46'
11 Lauri Saari 64'
18 Otto Pitkänen
21 Matti Saari 46'
22 Tuomas Alanen 56'
28 Ville Toiva
4 Jonni Thusberg vaihtoon 77’
5 Juuso Kemppainen
11 Timo Aaltonen
14 Juho Nordström
17 Atte Ekholm
18 Casimir Kallio
19 Antti Tapola keltainen kortti 50’
23 Aare Turunen
27 Roope Koikkalainen vaihtoon 77’
31 Tommi Vainio
55 Jussi Sorri
1 Heikki Viitanen
2 Iiro Lintula
15 Joona Tuunainen
21 Ersin Ramadani vaihdosta 77’
26 Alex Hård vaihdosta 77’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.8. Klubi 04 - TamU 1 – 1

7.8. Peimari Utd - TamU naiset 0 – 7

13.8. TamU 2 - FC Haka j. 0 – 2

15.8. klo 19 Ilves 2 - TamU

18.8. klo 20 TamU naiset - RaiFU

19.8. klo 19 PJK - TamU 2