18.5.2016

 
 

Härkäviikot päättyvät Loiskeen kohtaamiseenTampere United pelaa jo neljännen ottelunsa kahden viikon sisällä, kun Sääksjärven Loiske vierailee torstaina Pyynikillä. Naapurikaupungin seura saattaa osoittautua jakson tiukimmaksi testiksi, sillä se on aloittanut kautensa tappiotta, ja majailee sarjataulukossa vain pisteen verran TamUn jäljessä.

Loiske on kierrättänyt melko kokenutta ja tasapainoista pelaajamateriaaliaan alkukaudella melko laajasti, ja tuloksena on ollut kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Vaikka sääksjärveläisillä ei ole ollut vastassaan yhtään sarjan kärkiviisikon joukkuetta, tuloksia ei voi vähätellä.

Loiskeen pelaajista ehdottomasti puhutuin on maaliahne Niko Kuhlberg, Viime kauden Kolmosessa Kuhlberg teki 15 maalia, ja kuluvalla kaudella tahti on ollut vieläkin hurjempi, sillä Kuhlberg on osunut kertaalleen Loiskeen jokaisessa viidessä ottelussa.

Tampere Unitedin kannattajille tutuin Loiske-pelaaja on Eero Riponiemi, joka tuli Sinipaitoihin kaudelle 2014 ja siirtyi Loiskeeseen kauden 2015 alkupuolella. Riponiemi on tosin jäänyt Loiskeessa melko vähälle peliajalla, vaikka onkin päässyt tällä kaudella kentälle kohtalaisen säännöllisesti. Kaudella 2014 Sinipaitaa kantanut ja kaudella 2015 loukkaantumisen takia täysin peleittä jäänyt Andrea Milanti löytyy niin ikään Loiskeen listoilta, mutta ainakaan toistaiseksi hän ei ole ollut mukana kokoonpanossa yhdessäkään ottelussa.

Tampere Unitedilla on torstaina tavoitteena vain voitto. ”Edess√§ on h√§rk√§viikkojen viimeinen rutistus. J√§tk√§t ovat selvinneet tiukasta pelirytmist√§ t√§h√§n asti hienosti”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ kiittelee. ”Nelj√§ peli√§ alle kahteen viikkoon ja siihen p√§√§lle treenit on haasteellinen yht√§l√∂, kun t√§ytyy l√∂yt√§√§ oikeat v√§lit palautua ja kuitenkin pit√§√§ pysty√§ v√§lill√§ my√∂s treenaamaan kunnolla.”

M√§kel√§ onkin ottelun luottavainen, vaikka tiettyj√§ kokoonpanomurheitakin on: ”Loiske-peliin tulee pieni√§ muutoksia per√§p√§√§h√§n Limpun [Mika Lindroos] l√§hd√∂n takia ja hy√∂kk√§ysp√§√§h√§n Sashan [PopovitŇ°] ty√∂kiireiden takia. Valmistava treeni oli loistava ja odotan peliin samanlaista ilmett√§.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä torstaina klo 19.30. Yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue sekä TamUn oma grilli jolla on tarjolla maistuvaa Tapolan makkaraa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä.