Härkäviikolta täydet yhdeksän pistettä

11/08/2016
Otteluraportti

Tampere Unitedin härkäviikko päättyi keskiviikkoiltana Lamminpäässä 0–2 (0–1) -voittoon Ilveksen kakkosjoukkueesta. Ottelussa oli lievää derbytunnelmaakin, ja paikalla oli lähiökenttien kauden ennätysyleisöksi todennäköisesti jäävä noin 150 katsojaa. Samalla päättyi TamUn härkäviikko eli seitsemän päivän jakso, jonka aikana joukkue pelasi kolme ottelua ja otti yhdeksän pistettä maalierolla 10–1. Voiton lisäksi Tampere Unitedin kannattajia ilahdutti keskiviikkona Ali Koljosen paluu ja täysi 90 minuuttia topparin paikalla. Huolta sen sijaan aiheuttaa Sasha Popovitšin jääminen pois kokoonpanosta loukkaantumisen takia.


Kolmonen

0 – 2

Ottelu lähti liikkeelle tunnustelevana, ja kun Ilves tukki keskustan hyvin, TamU pääsi hyökkäämään lähinnä laitojen kautta. Maalipaikkoja oli harvakseltaan. Niclas Kalatsev laukoi kulman jälkitilanteessa kaukovedon niukasti ohi maalin, joten todellista vaaraa viime viikonloppuna Veikkausliigassakin kokeilemaan päässeen Antti Kuusisen vartioimalle maalille aiheutti ainoastaan Tuomas Lehden puolittainen läpiajo. Kuusinen tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui Lehden laukauksen jaloillaan.

Ali Koljonen teki ilahduttavan paluun kokoonpanoon
Ali Koljonen teki ilahduttavan paluun kokoonpanoon

Unitedin johtomaalissa oli hiukan onneakin mukana. Riku Oras syötti Matti Saaren keskialueella täyteen vauhtiin oikealla laidalla. Tämä eteni aina boksiin asti, veti liinat kiinni, ja syötti takaisin toisessa aallossa seuranneelle Orakselle. Tämän suora laukaus otti kimmokkeen puolustajasta, eikä maalivahti Kuusisella ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä laukauksen tielle. TamU johti aikaisella maalilla 0–1.

Matti Saari pysähtyy boksin kulmalla ja syöttää keskelle Riku Orakselle.
Matti Saari pysähtyy boksin kulmalla ja syöttää keskelle Riku Orakselle.
Riku Oras laukoo pallon puolustajan kautta maaliin.
Riku Oras laukoo pallon puolustajan kautta maaliin.
RIku Oras tuulettaa.
RIku Oras tuulettaa.

Reilun vartin pelin jälkeen Ilves sai vapaapotkun pahasta paikasta keskeltä, kun Eetu Rahkola kopautti Ilves-hyökkääjää jaloille parinkymmenen metrin päässä maalista. Juho Heikkisen kierteinen veto suuntautui kuitenkin varsin tyypillisellä tavalla reilun metrin verran yli maalin.

Kun keskellä oli tukkoista, TamU hyödynsi laitoja ja pitkiä palloja. Usein toistunut kuvio oli Valtteri Uimosen ristipallo Matti Saarelle laidalle, ja tämän keskitys terävästi luukulle juosseelle Tuomas Lehdelle. Pariin otteeseen tämä oli lähellä natsatakin, mutta kulmapotkua parempaa tulosta ei kertaakaan saatu.

Ensimmäisen jakson loppupuoliskolla ottelussa oli suvantovaihe, jonka aikana Sinipaidat eivät saaneet rakennettua oikein mitään, mutta myöskään omassa päässä ei suurempia vaaratilanteita ollut. Tosin muutamaan kertaan TamU pelasi omassa päässä huolimattomasti, ja paremmalla terävyydellä Ilves olisi voinut päästä hyviinkin maalipaikkoihin. Muutamassa tilanteessa viimeisenä lukkona toimi loistavan ottelun pelannut toppari Eetu Rahkola.

Lauri Saari kuului ottelun onnistujiin
Lauri Saari kuului ottelun onnistujiin

Aivan jakson lopulla Valtteri Uimosen ristipallo puri jälleen. Matti Saari ja Riku Oras saivat pelattua pallon boksiin Lauri Saarelle, mutta tämän laukauksen maalivahti Antti Kuusinen torjui. Tämä jäi myös ensimmäisen jakson viimeiseksi maalipaikaksi, ja näin taukoa lähdettiin viettämään niukassa 0–1-vierasjohdossa.

TamU tulee terävästi toiselle jaksolle

Toiselle jaksolle TamU tuli ensimmäistä jaksoa paremmalla sykkeellä, ja otti heti pelin ohjat käsiinsä. Piikkiin tauolla Tuomas Lehden tilalle vaihdettu Mehdi Fennane sai avopaikan jo puolentoista minuutin kohdalla, kun Matti Saari pelasti pallon Fennanen jalkaa viiden metrin viivalle. Jollain ilveellä Fennane sai kuitenkin pallon vielä ohi maalin.

Fennane toi joka tapauksessa Sinipaitojen hyökkäyspeliin uudenlaisen elementin, sillä Ilveksen puolustuslinjan yläpuolella oli usein tilaa, johon Fennanen oli hyvä pudottautua samalla kun muut vikkelät hyökkääjät tekivät juoksuja linjan taakse.

Niclas Kalatsev puolustustehtävissä
Niclas Kalatsev puolustustehtävissä
Riku Oras ei aivan ehdi palloon
Riku Oras ei aivan ehdi palloon

Positiivisista asioista huolimatta peli ei ollut mitenkään täydellisesti Sinipaitojen hallinnassa, vaan myös Ilveksellä oli omat vaaralliset hyökkäyksen aihionsa. Nämä kuitenkin jäivät vain aihioiksi, sillä Ilves-hyökkäyksestä puuttui se tarvittava terävyys, jolla joukkue olisi päässyt murtautumaan varsinaisiin maalintekopaikkoihin. Lisäksi kapteeni Eetu Rahkola teki jakson aikana muutaman tärkeän katkon topparin paikalla. Yhden maalin johdossa vaara kuitenkin vaani Sinipaitoja koko ajan.

Lauri Saaren veto uppoaa etukulmaan
Lauri Saaren veto uppoaa etukulmaan

Helpottava 0–2-maali syntyi jakson puolen välin kohdalla kuin salama kirkkaalta taivaalta. Juuso Auvinen antoi maalipotkun keskiympyrän tuntumaan Mehdi Fennanen päähän, ja tämä nikkasi palon vasempaan laitaan Lauri Saarelle. Ilveksen puolustuslinja jäi kauas taakse, ja Saari laukoi pallon maalin etunurkkaan ohi voimattoman maalivahti Kuusisen.

Johdon tuplauksen jälkeen TamU sai pelin taas paremmin haltuunsa. Matti Saari pääsi laukomaan paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa tiukasti, mutta maalivahti torjui eteensä. Mehdi Fennane oli lähellä päästä tuikkaamaan pallon maaliin, mutta peliväline pomppasi epäonnekkaasti hyökkääjäkolossin käteen.

Eetu Rahkola hyökkäystehtävissä
Eetu Rahkola hyökkäystehtävissä

Ilves ei sen sijaan enää juurikaan pahoille paikoille päässyt. TamU puolestaan pyöritti peliään hyvin erityisesti Mehdi Fennanen ja Saaren veljesten kautta. Molemmilla veljeksillä olikin paikkansa lisämaaleihin, ja lisäksi Riku Oras teki hyviä nousuja toisesta aallosta. Kertaalleen maali oli Oraksella hyvin lähellä Lauri Saaren keskityksestä, mutta pallo painui niukasti ohi.

Riku Oraksen taidonnäyte
Riku Oraksen taidonnäyte

Ottelun lopussa Ilves yritti hakea lisää hyökkäysvoimaa siirtymällä kolmen puolustajan linjaan. Mitään varsinaista kirivaihdetta Ilves ei kuitenkaan saanut päälle. Toisaalta TamUkaan ei saanut vaihtoruletin pyöriessä enää rakennettua varsinaisia maalintekopaikkoja yhtä Niclas Kalatsevin lupaavaa vetoa lukuunottamatta. Näin ottelu päättyi maistuvaan vierasvoittoon 0–2 (0–1). Tunnelma ottelun jälkeen ei kuitenkaan ollut millään tavalla riehakas. Rutiinivoitto irtosi jälleen nihkeämmälläkin esityksellä, ja jokainen pelaaja varmasti tunsi, että loppukauden otteluihin jäi joukkueella vielä rutkasti parannettavaa.

Kommentit ottelun jälkeen

Joukkue kiittää Sinikaartia
Joukkue kiittää Sinikaartia

”Kaksinkamppailupelaaminen oli ensimmäisellä jaksolla alta tason, ja lisäksi tauolla käytiin läpi prässipelaamista. Ne paranivat, mutta ei toinen puoliaikakaan missään nimessä mikään huikea ollut. Onneksi saatiin hyvä päätös kovalle viikolle”, luonnehti kapteeni Eetu Rahkola ottelua.

”Härkäviikolta täysi pistepotti”, kommentoi päävalmentaja Mikko Mäkelä tyytyväisenä. ”Ilves antoi hyvän vastuksen ja jouduimme taas tekemään kovan duunin pisteiden eteen. Olen hyvin ylpeä joukkueesta, kuinka hienosti jaksoivat vielä taistella vaikka on ollut todella tiukka viikko.”

”Eka jakso oli vähän nihkeätä, mutta toiselle pystyimme muuttamaan peliä ja kaivamaan lisää tahtoa ja juoksuvoimaa”, päävalmentaja Mäkelä näkee. ”Ali Koljonen teki hienon paluun takaisin kentille ja puolustuspelimme oli jälleen hyvää. Viimesen neljän pelin maaliero 12–1 kertoo paljon tämän joukkueen halusta pelata ja taistella logon puolesta.”

”Matti Saari täytyy myös nostaa esiin! On hieno nähdä, kuinka hyökkäävä pelaaja tekee joukkueen eteen duunia todella paljon syvälle puolustukseen saakka”, Mäkelä päättää

Seuraavan kerran TamU pelaa vasta reilun viikon päästä lauantaina 20.8. Silloin Pyynikillä vierailee toinen paikalliskilpailija Tampereen Kisatoverit. Ottelu potkaistaan käyntiin mukavasti alkuillasta klo 16.

Kolmonen

0 – 2

( 0 – 1 )

9′ Riku Oras
68′ Lauri Saari

Yleisöä:

 

Yleisöä:

17 Juuso Auvinen
5 Eetu Rahkola C 85'
6 Veli-Pekka Franssila
8 Riku Oras 78'
9 Tuomas Lehti 46'
11 Lauri Saari 80'
13 Ali Koljonen
15 Niclas Kalatsev 90'
19 Valtteri Uimonen
20 Verneri Uimonen
21 Matti Saari 62' 88'
1 Jussi Siltanen
3 Tuomas Savinainen 88'
7 Jussi Rasva 80'
10 Jonne Keränen 90'
16 Mehdi Fennane 46'
25 Jan Riikonen
28 Antti Haavisto
3Niklas Salminenvaihtoon 52’
17Konsta RaittinenC
19Sakari Lepistökeltainen kortti 17’
22Elias Kuula
23Julius Järvinenvaihtoon 82’
32Antti Kuusinen
40Valtteri Hiilloskorpi
41Santeri Kalliokeltainen kortti 44’
50Martti Haukioja
53Eduard Ciriacovaihtoon 82’
88Juho Heikkinenvaihtoon 66’
5Artturi Ruuthvaihdosta 52’
8Topias Järvelävaihdosta 66’
10Miska Rautiolavaihdosta 82’
11Tuomas Telemäkivaihdosta 82’
26Anssi Toivonen
27Joona-Matias Ahonpää
62Elias Alanen

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2