11.8.2016

 
 

Härkäviikolta täydet yhdeksän pistettäTampere Unitedin h√§rk√§viikko p√§√§ttyi keskiviikkoiltana Lamminp√§√§ss√§ 0‚Äď2 (0‚Äď1) -voittoon Ilveksen kakkosjoukkueesta. Ottelussa oli liev√§√§ derbytunnelmaakin, ja paikalla oli l√§hi√∂kenttien kauden enn√§tysyleis√∂ksi todenn√§k√∂isesti j√§√§v√§ noin 150 katsojaa. Samalla p√§√§ttyi TamUn h√§rk√§viikko eli seitsem√§n p√§iv√§n jakso, jonka aikana joukkue pelasi kolme ottelua ja otti yhdeks√§n pistett√§ maalierolla 10‚Äď1. Voiton lis√§ksi Tampere Unitedin kannattajia ilahdutti keskiviikkona Ali Koljosen paluu ja t√§ysi 90 minuuttia topparin paikalla. Huolta sen sijaan aiheuttaa Sasha PopovitŇ°in j√§√§minen pois kokoonpanosta loukkaantumisen takia.

Ottelu lähti liikkeelle tunnustelevana, ja kun Ilves tukki keskustan hyvin, TamU pääsi hyökkäämään lähinnä laitojen kautta. Maalipaikkoja oli harvakseltaan. Niclas Kalatsev laukoi kulman jälkitilanteessa kaukovedon niukasti ohi maalin, joten todellista vaaraa viime viikonloppuna Veikkausliigassakin kokeilemaan päässeen Antti Kuusisen vartioimalle maalille aiheutti ainoastaan Tuomas Lehden puolittainen läpiajo. Kuusinen tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui Lehden laukauksen jaloillaan.

Ali Koljonen teki ilahduttavan paluun kokoonpanoon

Ali Koljonen teki ilahduttavan paluun kokoonpanoon

Unitedin johtomaalissa oli hiukan onneakin mukana. Riku Oras sy√∂tti Matti Saaren keskialueella t√§yteen vauhtiin oikealla laidalla. T√§m√§ eteni aina boksiin asti, veti liinat kiinni, ja sy√∂tti takaisin toisessa aallossa seuranneelle Orakselle. T√§m√§n suora laukaus otti kimmokkeen puolustajasta, eik√§ maalivahti Kuusisella ollut mit√§√§n mahdollisuuksia ehti√§ laukauksen tielle. TamU johti aikaisella maalilla 0‚Äď1.

Matti Saari pysähtyy boksin kulmalla ja syöttää keskelle Riku Orakselle.

Matti Saari pysähtyy boksin kulmalla ja syöttää keskelle Riku Orakselle.

Riku Oras laukoo pallon puolustajan kautta maaliin.

Riku Oras laukoo pallon puolustajan kautta maaliin.

RIku Oras tuulettaa.

RIku Oras tuulettaa.

Reilun vartin pelin jälkeen Ilves sai vapaapotkun pahasta paikasta keskeltä, kun Eetu Rahkola kopautti Ilves-hyökkääjää jaloille parinkymmenen metrin päässä maalista. Juho Heikkisen kierteinen veto suuntautui kuitenkin varsin tyypillisellä tavalla reilun metrin verran yli maalin.

Kun keskellä oli tukkoista, TamU hyödynsi laitoja ja pitkiä palloja. Usein toistunut kuvio oli Valtteri Uimosen ristipallo Matti Saarelle laidalle, ja tämän keskitys terävästi luukulle juosseelle Tuomas Lehdelle. Pariin otteeseen tämä oli lähellä natsatakin, mutta kulmapotkua parempaa tulosta ei kertaakaan saatu.

Ensimmäisen jakson loppupuoliskolla ottelussa oli suvantovaihe, jonka aikana Sinipaidat eivät saaneet rakennettua oikein mitään, mutta myöskään omassa päässä ei suurempia vaaratilanteita ollut. Tosin muutamaan kertaan TamU pelasi omassa päässä huolimattomasti, ja paremmalla terävyydellä Ilves olisi voinut päästä hyviinkin maalipaikkoihin. Muutamassa tilanteessa viimeisenä lukkona toimi loistavan ottelun pelannut toppari Eetu Rahkola.

Lauri Saari kuului ottelun onnistujiin

Lauri Saari kuului ottelun onnistujiin

Aivan jakson lopulla Valtteri Uimosen ristipallo puri j√§lleen. Matti Saari ja Riku Oras saivat pelattua pallon boksiin Lauri Saarelle, mutta t√§m√§n laukauksen maalivahti Antti Kuusinen torjui. T√§m√§ j√§i my√∂s ensimm√§isen jakson viimeiseksi maalipaikaksi, ja n√§in taukoa l√§hdettiin viett√§m√§√§n niukassa 0‚Äď1-vierasjohdossa.

TamU tulee terävästi toiselle jaksolle

Toiselle jaksolle TamU tuli ensimmäistä jaksoa paremmalla sykkeellä, ja otti heti pelin ohjat käsiinsä. Piikkiin tauolla Tuomas Lehden tilalle vaihdettu Mehdi Fennane sai avopaikan jo puolentoista minuutin kohdalla, kun Matti Saari pelasti pallon Fennanen jalkaa viiden metrin viivalle. Jollain ilveellä Fennane sai kuitenkin pallon vielä ohi maalin.

Fennane toi joka tapauksessa Sinipaitojen hyökkäyspeliin uudenlaisen elementin, sillä Ilveksen puolustuslinjan yläpuolella oli usein tilaa, johon Fennanen oli hyvä pudottautua samalla kun muut vikkelät hyökkääjät tekivät juoksuja linjan taakse.

Niclas Kalatsev puolustustehtävissä

Niclas Kalatsev puolustustehtävissä

Riku Oras ei aivan ehdi palloon

Riku Oras ei aivan ehdi palloon

Positiivisista asioista huolimatta peli ei ollut mitenkään täydellisesti Sinipaitojen hallinnassa, vaan myös Ilveksellä oli omat vaaralliset hyökkäyksen aihionsa. Nämä kuitenkin jäivät vain aihioiksi, sillä Ilves-hyökkäyksestä puuttui se tarvittava terävyys, jolla joukkue olisi päässyt murtautumaan varsinaisiin maalintekopaikkoihin. Lisäksi kapteeni Eetu Rahkola teki jakson aikana muutaman tärkeän katkon topparin paikalla. Yhden maalin johdossa vaara kuitenkin vaani Sinipaitoja koko ajan.

Lauri Saaren veto uppoaa etukulmaan

Lauri Saaren veto uppoaa etukulmaan

Helpottava 0‚Äď2-maali syntyi jakson puolen v√§lin kohdalla kuin salama kirkkaalta taivaalta. Juuso Auvinen antoi maalipotkun keskiympyr√§n tuntumaan Mehdi Fennanen p√§√§h√§n, ja t√§m√§ nikkasi palon vasempaan laitaan Lauri Saarelle. Ilveksen puolustuslinja j√§i kauas taakse, ja Saari laukoi pallon maalin etunurkkaan ohi voimattoman maalivahti Kuusisen.

Johdon tuplauksen jälkeen TamU sai pelin taas paremmin haltuunsa. Matti Saari pääsi laukomaan paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa tiukasti, mutta maalivahti torjui eteensä. Mehdi Fennane oli lähellä päästä tuikkaamaan pallon maaliin, mutta peliväline pomppasi epäonnekkaasti hyökkääjäkolossin käteen.

Eetu Rahkola hyökkäystehtävissä

Eetu Rahkola hyökkäystehtävissä

Ilves ei sen sijaan enää juurikaan pahoille paikoille päässyt. TamU puolestaan pyöritti peliään hyvin erityisesti Mehdi Fennanen ja Saaren veljesten kautta. Molemmilla veljeksillä olikin paikkansa lisämaaleihin, ja lisäksi Riku Oras teki hyviä nousuja toisesta aallosta. Kertaalleen maali oli Oraksella hyvin lähellä Lauri Saaren keskityksestä, mutta pallo painui niukasti ohi.

Riku Oraksen taidonnäyte

Riku Oraksen taidonnäyte

Ottelun lopussa Ilves yritti hakea lis√§√§ hy√∂kk√§ysvoimaa siirtym√§ll√§ kolmen puolustajan linjaan. Mit√§√§n varsinaista kirivaihdetta Ilves ei kuitenkaan saanut p√§√§lle. Toisaalta TamUkaan ei saanut vaihtoruletin py√∂riess√§ en√§√§ rakennettua varsinaisia maalintekopaikkoja yht√§ Niclas Kalatsevin lupaavaa vetoa lukuunottamatta. N√§in ottelu p√§√§ttyi maistuvaan vierasvoittoon 0‚Äď2 (0‚Äď1). Tunnelma ottelun j√§lkeen ei kuitenkaan ollut mill√§√§n tavalla riehakas. Rutiinivoitto irtosi j√§lleen nihke√§mm√§ll√§kin esityksell√§, ja jokainen pelaaja varmasti tunsi, ett√§ loppukauden otteluihin j√§i joukkueella viel√§ rutkasti parannettavaa.

Kommentit ottelun jälkeen

Joukkue kiittää Sinikaartia

Joukkue kiittää Sinikaartia

”Kaksinkamppailupelaaminen oli ensimm√§isell√§ jaksolla alta tason, ja lis√§ksi tauolla k√§ytiin l√§pi pr√§ssipelaamista. Ne paranivat, mutta ei toinen puoliaikakaan miss√§√§n nimess√§ mik√§√§n huikea ollut. Onneksi saatiin hyv√§ p√§√§t√∂s kovalle viikolle”, luonnehti kapteeni Eetu Rahkola ottelua.

”H√§rk√§viikolta t√§ysi pistepotti”, kommentoi p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ tyytyv√§isen√§. ”Ilves antoi hyv√§n vastuksen ja jouduimme taas tekem√§√§n kovan duunin pisteiden eteen. Olen hyvin ylpe√§ joukkueesta, kuinka hienosti jaksoivat viel√§ taistella vaikka on ollut todella tiukka viikko.”

”Eka jakso oli v√§h√§n nihke√§t√§, mutta toiselle pystyimme muuttamaan peli√§ ja kaivamaan lis√§√§ tahtoa ja juoksuvoimaa”, p√§√§valmentaja M√§kel√§ n√§kee. ”Ali Koljonen teki hienon paluun takaisin kentille ja puolustuspelimme oli j√§lleen hyv√§√§. Viimesen nelj√§n pelin maaliero 12‚Äď1 kertoo paljon t√§m√§n joukkueen halusta pelata ja taistella logon puolesta.”

”Matti Saari t√§ytyy my√∂s nostaa esiin! On hieno n√§hd√§, kuinka hy√∂kk√§√§v√§ pelaaja tekee joukkueen eteen duunia todella paljon syv√§lle puolustukseen saakka”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§

Seuraavan kerran TamU pelaa vasta reilun viikon päästä lauantaina 20.8. Silloin Pyynikillä vierailee toinen paikalliskilpailija Tampereen Kisatoverit. Ottelu potkaistaan käyntiin mukavasti alkuillasta klo 16.

3 Niklas Salminen vaihtoon 52’
17 Konsta Raittinen C
19 Sakari Lepistö keltainen kortti 17’
22 Elias Kuula
23 Julius Järvinen vaihtoon 82’
32 Antti Kuusinen
40 Valtteri Hiilloskorpi
41 Santeri Kallio keltainen kortti 44’
50 Martti Haukioja
53 Eduard Ciriaco vaihtoon 82’
88 Juho Heikkinen vaihtoon 66’
5 Artturi Ruuth vaihdosta 52’
8 Topias Järvelä vaihdosta 66’
10 Miska Rautiola vaihdosta 82’
11 Tuomas Telemäki vaihdosta 82’
26 Anssi Toivonen
27 Joona-Matias Ahonpää
62 Elias Alanen