Härkäviikko päättyy Ilveksen vieraana Lamminpäässä

09/08/2016
Otteluennakko

Tampere United kohtaa keskiviikkona jo toisen sarjapisteiden valossa alisuorittaneen joukkueen, kun Lamminpään urheilukentällä pelattavassa vierasottelussa vastaan asettuu Ilveksen kakkosjoukkue. Sinipaidoilta vaaditaan jälleen tiukkaa asennetta, jotta kolme tärkeää sarjapistettä matkaavat lähiökentältä keskustaan.

Pääasiassa nuorista ilvespelaajista koostuva Ilveksen kakkosjoukkue on kerännyt 14 ottelussa vain 14 pistettä, mikä oikeuttaa sarjassa yhdeksänteen sijaan. Sinipaidoilla ei kuitenkaan ole varaa tuudittautua helppoon otteluun, sillä yksittäisessä ottelussa nuoret ilvekset voivat haastaa kenet tahansa. Tästä kertoo myös se, että Ilveksen kakkosjoukkue voitti sarjan kolmosena tällä hetkellä majailevat Pallo-Iirot maalein 3–1 (2–0) kun joukkueet kohtasivat Lamminpäässä kesäkuun alussa.

Edellisen kerran TamU ja Ilves 2 kohtasivat kevätkierroksen alkupuolella Pyynikillä, ja silloin TamU otti ansaitun 3–1 (1–1) -voiton. Vaikka ensimmäinen puoliaika oli silloin Sinipaidoilta heikompi esitys, toisen puoliajan ryhdistäytyminen riitti helpohkoon voittoon. Ratkaisumaalit iskettiin heti toisen puoliajan alkuminuuteilla, mutta parhaiten kannattajien mieliin on varmasti jäänyt Sasha Popovitšin läpiajosta tekemä kaunis tsippimaali.

Lamminpäässä Sinipaidat pääsevät suurelle luonnonnurmelle ensimmäistä kertaa sitten juuri ennen juhannusta Tammelassa pelatun Ilves-Kissat-kohtaamisen. Kokemukset kaudelta kertovat, että suuri kenttä suosii TamUn monipuolista hyökkäyspeliä, ja myös luonnonnurmi on ollut joukkueelle mieleen. Lähtökohdat hyvälle tulokselle ovat siis erinomaiset. Kun vielä joukkueen terveystilannekin näyttää yhtä hyvältä kuin härkäviikon kahdessa aiemmassa ottelussa, otteluun voidaan lähteä luottavaisin mielin. Jopa Ali Koljosen pelaaminen on mahdollista, ainakin jos on uskominen miehen omalla Twitter-tilillä nähtyjä vihjailuja.

Ilvestä ei kuitenkaan voi ylenkatsoa, sillä joukkueessa pelaa A- ja B-junioreiden SM-sarjoissa rutinoituneita pelaajia. Maalinteossa ovat Ilveksen kakkosjoukkueen peleissä parhaiten onnistuneet seitsemän maalia tehnyt Topias Järvelä sekä neljän maalin mies Elias Kuusela. Joukkueessa pelanneista nuorista ehkä nimekkäin on Veikkausliigassa pelaavassa edustusjoukkueessakin tunnelmaa haistelemaan päässyt Diogo Thomas. Kokeneemmasta kaartista kakkosjoukkueessa ovat käyneet Jaakko Juuti ja Antto Hilska, mutta molemmat ovat pelanneet vain yhden ottelun.

”Nuori ja nälkäinen Ilves vastassa”, luonnehtii päävalmentaja Mikko Mäkelä härkäviikon viimeistä rypistystä. ”Emme lähde tekemään mitään ihmeellisyyksiä, mutta Lamminpää antaa meille mahdollisuuden pelata taas oman näköistämme jalkapalloa.”

Tuomas Alanen on ottelussa sivussa korttitilin täyttymisen myötä tulleen pelikiellon takia, mutta muutoin suurempia kokoonpanohuolia ei ole. ”Pieniä vaivoja löytyy, mutta ne kuuluvat lajiin”, sanoo päävalmentaja Mäkelä. ”Sasha Popovitšin tilanne huolestuttaa, mutta tänään selviää onko Sasha mukana vai huonolla tuurilla loppukauden sivussa, jos vamma paljastuukin pahemmaksi.”

Ottelu pelataan Lamminpään urheilukentällä huomenna keskiviikkona 10.8. klo 18.30 alkaen. Paikalle pääsee keskustasta kätevästi TKL:n bussilla numero 20. Ne jotka eivät pääse Lamminpäähän voivat katsoa ottelun TamU-TV:n suorasta lähetyksestä, jonka selostavat Tarmo Lyytikäinen ja Joonas Niemelä.

Ottelun jälkipelit pelataan Ravintola 931:ssä noin klo 21 alkaen. Illan musiikista vastaa Gruppo Erotico DJ’s. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49