9.8.2016

 
 

Härkäviikko päättyy Ilveksen vieraana LamminpäässäTampere United kohtaa keskiviikkona jo toisen sarjapisteiden valossa alisuorittaneen joukkueen, kun Lamminpään urheilukentällä pelattavassa vierasottelussa vastaan asettuu Ilveksen kakkosjoukkue. Sinipaidoilta vaaditaan jälleen tiukkaa asennetta, jotta kolme tärkeää sarjapistettä matkaavat lähiökentältä keskustaan.

P√§√§asiassa nuorista ilvespelaajista koostuva Ilveksen kakkosjoukkue on ker√§nnyt 14 ottelussa vain 14 pistett√§, mik√§ oikeuttaa sarjassa yhdeks√§nteen sijaan. Sinipaidoilla ei kuitenkaan ole varaa tuudittautua helppoon otteluun, sill√§ yksitt√§isess√§ ottelussa nuoret ilvekset voivat haastaa kenet tahansa. T√§st√§ kertoo my√∂s se, ett√§ Ilveksen kakkosjoukkue voitti sarjan kolmosena t√§ll√§ hetkell√§ majailevat Pallo-Iirot maalein 3‚Äď1 (2‚Äď0) kun joukkueet kohtasivat Lamminp√§√§ss√§ kes√§kuun alussa.

Edellisen kerran TamU ja Ilves 2 kohtasivat kev√§tkierroksen alkupuolella Pyynikill√§, ja silloin TamU otti ansaitun 3‚Äď1 (1‚Äď1) -voiton. Vaikka ensimm√§inen puoliaika oli silloin Sinipaidoilta heikompi esitys, toisen puoliajan ryhdist√§ytyminen riitti helpohkoon voittoon. Ratkaisumaalit iskettiin heti toisen puoliajan alkuminuuteilla, mutta parhaiten kannattajien mieliin on varmasti j√§√§nyt Sasha PopovitŇ°in l√§piajosta tekem√§ kaunis tsippimaali.

Lamminpäässä Sinipaidat pääsevät suurelle luonnonnurmelle ensimmäistä kertaa sitten juuri ennen juhannusta Tammelassa pelatun Ilves-Kissat-kohtaamisen. Kokemukset kaudelta kertovat, että suuri kenttä suosii TamUn monipuolista hyökkäyspeliä, ja myös luonnonnurmi on ollut joukkueelle mieleen. Lähtökohdat hyvälle tulokselle ovat siis erinomaiset. Kun vielä joukkueen terveystilannekin näyttää yhtä hyvältä kuin härkäviikon kahdessa aiemmassa ottelussa, otteluun voidaan lähteä luottavaisin mielin. Jopa Ali Koljosen pelaaminen on mahdollista, ainakin jos on uskominen miehen omalla Twitter-tilillä nähtyjä vihjailuja.

Ilvestä ei kuitenkaan voi ylenkatsoa, sillä joukkueessa pelaa A- ja B-junioreiden SM-sarjoissa rutinoituneita pelaajia. Maalinteossa ovat Ilveksen kakkosjoukkueen peleissä parhaiten onnistuneet seitsemän maalia tehnyt Topias Järvelä sekä neljän maalin mies Elias Kuusela. Joukkueessa pelanneista nuorista ehkä nimekkäin on Veikkausliigassa pelaavassa edustusjoukkueessakin tunnelmaa haistelemaan päässyt Diogo Thomas. Kokeneemmasta kaartista kakkosjoukkueessa ovat käyneet Jaakko Juuti ja Antto Hilska, mutta molemmat ovat pelanneet vain yhden ottelun.

”Nuori ja n√§lk√§inen Ilves vastassa”, luonnehtii p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ h√§rk√§viikon viimeist√§ rypistyst√§. ”Emme l√§hde tekem√§√§n mit√§√§n ihmeellisyyksi√§, mutta Lamminp√§√§ antaa meille mahdollisuuden pelata taas oman n√§k√∂ist√§mme jalkapalloa.”

Tuomas Alanen on ottelussa sivussa korttitilin t√§yttymisen my√∂t√§ tulleen pelikiellon takia, mutta muutoin suurempia kokoonpanohuolia ei ole. ”Pieni√§ vaivoja l√∂ytyy, mutta ne kuuluvat lajiin”, sanoo p√§√§valmentaja M√§kel√§. ”Sasha PopovitŇ°in tilanne huolestuttaa, mutta t√§n√§√§n selvi√§√§ onko Sasha mukana vai huonolla tuurilla loppukauden sivussa, jos vamma paljastuukin pahemmaksi.”

Ottelu pelataan Lamminpään urheilukentällä huomenna keskiviikkona 10.8. klo 18.30 alkaen. Paikalle pääsee keskustasta kätevästi TKL:n bussilla numero 20. Ne jotka eivät pääse Lamminpäähän voivat katsoa ottelun TamU-TV:n suorasta lähetyksestä, jonka selostavat Tarmo Lyytikäinen ja Joonas Niemelä.

Ottelun j√§lkipelit pelataan Ravintola 931:ss√§ noin klo 21 alkaen. Illan musiikista vastaa Gruppo Erotico DJ’s. Tervetuloa!