Härkäviikko jatkuu sunnuntaina PJK:n vieraillessa Pyynikillä

06/08/2016
Otteluennakko

Tampere United kohtaa sunnuntaina Pyynikillä Pirkkalan Jalkapalloklubin ottelussa, joka piti alunperin pelata jo kesäkuun alussa, mutta siirrettiin Sisu-Palloa vastaan pelatun Regions’ Cupin ottelun tieltä. Sarjassa toiseksi viimeiseksi valahtanut PJK on samalla sarjan viimeinen joukkue, jota TamU ei ole kohdannut aiemmin kaudella. Sarjakärkeen torstaisella voitollaan noussut TamU janoaa ottelusta täyttä pistepottia asemiensa säilyttämiseksi.

Vakka PJK:lla on kahdentoista pelatun ottelun jälkeen koossa vain kymmenen pistettä, joukkueeseen ei voi suhtautua kevyesti. Pirkkalalaiset ovat itse asiassa olleet lähellä metsästää kaksi arvokasta päänahkaa, sillä sekä Pallo-Iirot että Ilves-Kissat joutuivat kevätkierrokselle tiukille PJK:n kanssa. Pallo-Iiroja vastaan PJK jopa johti ottelua aina ensimmäisen jakson viimeiselle minuutille asti, ja Ilves-Kissoja vastaan joukkue nousi tasoihin 70 minuutin kohdalla ja sai muutamia hyviä paikkoja tehdä johtomaali. Lopulta molemmat ottelut päättyivät kuitenkin pirkkalalaisten tappioon.

PJK:n salaisuus näiden numerollisesti tasaisten otteluiden takana on tiukka joukkuepuolustaminen, jonka murtamisessa on siis ollut suuria vaikeuksia sarjan parhaillakin joukkueilla. Hyvästä puolustuspelaamisesta kertoo myös pistesaaliiseen suhteutettuna erinomainen maaliero 17–24. On selvää, että Pyynikin tavallista pienempi kenttä antaa PJK:lle hyvät edellytykset pelata juuri sitä puolustuspeliä, jonka he parhaiten osaavat.

Samaan hengenvetoon on helppo huomata, että PJK on tehnyt vain hyvin vähän maaleja. Joukkueen sisäisen maalipörssin piikkipaikka heltiääkin vain kolmella osumalla. Tähän määrään ovat yltäneet Elias Harala, Fation Osma sekä vain kahdessa pelissä esiintynyt ja niissä yhteensä vaivaiset 71 minuuttia peliaikaa saanut seuran B-juniori Jesse Huhtala.

Jalkapalloa voi tietyllä tapaa pitää PJK:ssa seuran kakkoslajina, sillä seura panostaa paljon futsalin, jossa edustusjoukkue voitti viime kaudella Ykkösen ja nousi tulevaksi kaudeksi Futsal-liigaan. Tämä näkyy jalkapallon puolella siten, että useilla edustusjoukkueen pelaajilla on vahva futsal-tausta, ja monelle futsal on henkilökohtaisestikin ykköslaji.

TamU lähtee sunnuntain otteluun hyvistä lähtökohdista. Joukkueen terveystilanne on hyvä, ja peli on viime aikoina kulkenut erinomaisesti. Vammojen vuoksi vahvuudesta puuttuu vain Ali Koljonen, jonka pelikuntoon toipumisen osalta valmennusjohto saanee lisätietoja alkavalla viikolla. Viime aikoina kokoonpanossa mukana olleista Tuomas Alasen ja Veli-Pekka Franssilan osallistuminen otteluun on henkilökohtaisten syiden takia epävarmaa.

”Pieniä muutoksia on luultavimmin tulossa kokoonpanoon, koska Alasen ja Franssilan pelaaminen tiedetään vasta sunnuntaina”, vahvistaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Muutoin joukkue on hyvässä iskussa ja fiiliksissä!”

”Torstain peli on analysoitu ja perjantaina vedettiin kevyt palauttava harjoitus sunnuntaita ajatellen”, Mäkelä kertoo joukkueen tekemisestä kiivaassa ottelutahdissa. ”Me emme lähde tekemään mitään vippaskonsteja, vaan lähdemme tekemään jälleen parasta suoritustamme. Tärkein asia on se, että asiat tehdään rentouden, ilon ja sydämen kautta, kuten olemme pyrkineet valmennuksessa tänä vuonna hakemaan. Nämä ovat niitä pelejä joista pelaajien pitää osata nauttia ja löytää rentouden kautta peli-ilo.”

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnutai-iltana klo 19.30 alkaen. Yleisöä palvelee jälleen Pyynikin käsityöläispanimon anniskelualue, ja TamUn grillillä tarjolla on maistuvaa Tapolan makkaraa. Etäkannattajat voivat puolestaan katsoa ottelun suorasta TamU-TV:n lähetyksestä, jossa selostuskaksikkona on jälleen Manu Haapalainen ja Mika Suonsyrjä. Ottelulähetys pyritään aloittamaan jo klo 19.15 Tarmo Lyytikäisen ja Joonas Niemelän ennakkoanalyyseillä.

Ennen ottelua kannattajat kokoontuvat Pyynikintorin laidalla Tuopissa, ja ottelun jälkeen tapahtumia puidaan kulman takana Maja/Talossa. Molemmissa ravintoloissa saa alennuksia Tampere Unitedin jäsenkortilla ja fanituotteilla.

Tervetuloa viettämään iltaa Pyynikille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49