28.4.2019

 
 

Harjoitusottelut p√§√§ttyiv√§t Viikinkien tasoitus­maaliinTampere Unitedin viimeinen kauteen valmistava ottelu pelattiin lauantaina Kaupissa FC Viikinkejä vastaan. Sinipaidat pelasi hyvän ottelun, mutta käteen jäi lopulta katkeranmakuinen tasapeli A-lohkon kärkisijoille povattua joukkuetta vastaan.

Lukuisista loukkaantumisista ja sairasteluista huolimatta Tampere United oli lähes alusta alkaen hallitseva osapuoli kevään viimeisessä harjoitusottelussa vuosaarelaisvieraita vastaan. Viikingit meni kuitenkin ottelussa johtoon, kun pitkän TamUn pallonhallintajakson päätteeksi punapaitainen vierasjoukkue pääsi iskemään vastaan. Hyvin linjan taakse pelattuun palloon päässyt Julius Remes pääsi vastaiskun päätteeksi siirtämään pallon ohi Elias Alasen. Ottelu ei ollut tuossa vaiheessa ehtinyt vanheta paria minuuttia kauempaa.

Niklas Lindholmin pusku karkaa maalin aivan ottelun alkuminuuteilla.

Sinipaitojen tasoittava maali saatiin 10 minuuttia myöhemmin. Kulman jälkitilanteesta pallo jäi roikkumaan kuudentoista rajalle, ja harvemmin maalitilastoissa näkynyt Matias Stark pääsi tälläämään komean laukauksen ylänurkkaan.

Matias Stark laukoo tasoitusmaalin 1‚Äď1:een.

Kotiyleisö sai hetkeä myöhemmin uudelleen tuuletettavaa. TamU pääsi pallonriiston jälkeen nopeaan vastaiskuun, mutta ei saanut pelattua hyökkäystä loppuun, kun ottelun tuomari vihelsi rikkeen tapahtuneeksi yli 30 metrin kohdalla. Vihellys kuumensi tunteet tamperelaisleirissä, koska hyötynäkökulma jäi katsomatta. Harmitus taittui kuitenkin pian villiksi Kaupin metsiin kantautuvaksi huudoksi, kun Omar Khary painoi tilanteesta seuranneen vapaapotkuun vasempaan yläkulmaan, vieden Sinipaidat ensikertaa ottelussa johtoon.

Omar Kharyn yllättävä kaukoveto uppoaa maalin yläkulmaan.

Pian Kharyn johtomaalin jälkeen Viikingit esitteli erikoistilannevaarallisuuttaan, mutta TamUn puolustus kesti. Lisää huolta loukkaantumislistaan saatiin vielä vajaan puolentunnin kohdalla, kun tasoitusmaalin iskenyt Matias Stark joutui jättämään pelin kesken. Starkin tilalle tuli Eemil Pasanen, saaden näin yli tunnin ottelun alleen ennen sarja-avausta.

TamU vie ‚Äď Viikingit iskee

Toisen jakson käsikirjoitus oli melko selkeä. Tampere United vei peliä ja sillä oli lukuisia tontteja ottelun naulaamiseen. Haris Ibrahimovic veti heti kakkosjakson kärkeen hyvästä paikasta ohi Viikinkien maalin.

Niklas Lindholm nousee terävästi.

Kenties paras Sinipaitojen paikoista siunaantui vartti ennen päätöstä hetkeä aikaisemmin kentälle tulleelle Taavi Abruquahille, mutta hänen viimeistely-yrityksensä jäi vain puolittaiseksi, ja linjan taakse pelattu hyvä tilanne kuivui hetkessä kokoon. Abruquahin tilanteen jälkeen Aleksi Sainiolle avautui useampikin tekopaikka, mutta maaliverkko jäi heiluttamatta.

Haris Ibrahimovic taistelee.

Aleksi Sainio yhdessä monista tekopaikoistaan.

Kun TamU tuhlaili, Viikigit pääsi lopulta tuomaan pelin tasoihin. Sinipaidat pelasi hölmösti ottelun viimeisellä minuutilla hyökkäyspään kulmapotkun, josta Viikingit pääsi ylivoimahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Nemanja Biga pääsi laittamaan pallon toistamiseen ohi Elias Alasen, loukaten hieman tilanteessa samalla myös itseään.

Bigan kosketus palloon j√§i ottelun viimeiseksi, ja ottelun tuomari vihelsi pelin ja samalla koko harjoituskauden p√§√§ttyneeksi. Sinipaidat pelasi Suomen Cupin ottelut mukaan lukien joulukuun alusta alkaen 11 harjoitusottelua. Otteluista nelj√§ p√§√§ttyi voittoon, kolme tasapeliin ja nelj√§ tappioon. Otteluista kolme viimeist√§ p√§√§ttyi 2‚Äď2-tasapeleihin FC Viikinkej√§, EIF:√§√§ ja TPV:ta vastaan. N√§m√§ tulokset tuovat yhdess√§ hyvien Suomen Cupin pelien kanssa uskoa alkavaan kauteen. Toisaalta Sinipaidat on pelannut nyt my√∂s nelj√§ ottelua ilman voittoa, joten parannettavaa l√∂ytyy.

Päävalmentaja Mourad Seddiki oli kaksijakoisissa tunnelmissa ottelun jälkeen.

”En ole tyytyv√§inen tulokseen. Se ei ole t√§ss√§ vaiheessa p√§√§llimm√§isen√§, mutta ensi lauantaista l√§htien jokainen piste on kullanarvoinen. T√§n√§√§n annettiin pisteet pois. FC Viikinkien maalit tulivat kahdesta virheest√§mme. Ensimm√§inen puolustettiin huonosti meid√§n selustaan. Toisessa meill√§ oli kulma, ja sen j√§lkeen noin 20 sekunnissa pallo oli meid√§n maalissa. K√§sitt√§m√§t√∂nt√§”, Seddiki manasi takaiskuja.

”Kokonaisuudessa esitys oli kuitenkin hyv√§, ja siin√§ oli paljon positiivisia asioita. Mainittakoon hyv√§n pelin maalissa pelannut Elias Alanen ja Ali Aitbenzanzoun keskikent√§ll√§. Ty√∂t jatkuvat ensi viikolla kohti sarjan avausta”, Seddiki p√§√§tt√§√§.

Sarja-avaus pelataan tulevana lauantaina klo 17.00 Espoonlahden tekonurmella. Kotijoukkueena toimii tuolloin sarjanousija Espoon Palloseura.

Sam Jammeh
Tomi Kurvinen
Pierre Nlate
Sergei Evtushenko
Jan Eklund
Lauri Karjalainen
Ayuub Abdi
Jesse Mutikainen
Ville Varila
Nemanja Biga
Julius Remes
Denis Pervov
Jonathan Ndongala
Muslim Markhiyev
Kelechi Anyamele
Patrik Ahonen
Cico Toure
Max Ehrnrooth