Harjoitusottelut päättyivät Viikinkien tasoitus­maaliin

28/04/2019
Otteluraportti

Tampere Unitedin viimeinen kauteen valmistava ottelu pelattiin lauantaina Kaupissa FC Viikinkejä vastaan. Sinipaidat pelasi hyvän ottelun, mutta käteen jäi lopulta katkeranmakuinen tasapeli A-lohkon kärkisijoille povattua joukkuetta vastaan.

Harjoitusottelu

2 – 2

Lukuisista loukkaantumisista ja sairasteluista huolimatta Tampere United oli lähes alusta alkaen hallitseva osapuoli kevään viimeisessä harjoitusottelussa vuosaarelaisvieraita vastaan. Viikingit meni kuitenkin ottelussa johtoon, kun pitkän TamUn pallonhallintajakson päätteeksi punapaitainen vierasjoukkue pääsi iskemään vastaan. Hyvin linjan taakse pelattuun palloon päässyt Julius Remes pääsi vastaiskun päätteeksi siirtämään pallon ohi Elias Alasen. Ottelu ei ollut tuossa vaiheessa ehtinyt vanheta paria minuuttia kauempaa.

Niklas Lindholmin pusku karkaa maalin aivan ottelun alkuminuuteilla.

Sinipaitojen tasoittava maali saatiin 10 minuuttia myöhemmin. Kulman jälkitilanteesta pallo jäi roikkumaan kuudentoista rajalle, ja harvemmin maalitilastoissa näkynyt Matias Stark pääsi tälläämään komean laukauksen ylänurkkaan.

Matias Stark laukoo tasoitusmaalin 1–1:een.

Kotiyleisö sai hetkeä myöhemmin uudelleen tuuletettavaa. TamU pääsi pallonriiston jälkeen nopeaan vastaiskuun, mutta ei saanut pelattua hyökkäystä loppuun, kun ottelun tuomari vihelsi rikkeen tapahtuneeksi yli 30 metrin kohdalla. Vihellys kuumensi tunteet tamperelaisleirissä, koska hyötynäkökulma jäi katsomatta. Harmitus taittui kuitenkin pian villiksi Kaupin metsiin kantautuvaksi huudoksi, kun Omar Khary painoi tilanteesta seuranneen vapaapotkuun vasempaan yläkulmaan, vieden Sinipaidat ensikertaa ottelussa johtoon.

Omar Kharyn yllättävä kaukoveto uppoaa maalin yläkulmaan.

Pian Kharyn johtomaalin jälkeen Viikingit esitteli erikoistilannevaarallisuuttaan, mutta TamUn puolustus kesti. Lisää huolta loukkaantumislistaan saatiin vielä vajaan puolentunnin kohdalla, kun tasoitusmaalin iskenyt Matias Stark joutui jättämään pelin kesken. Starkin tilalle tuli Eemil Pasanen, saaden näin yli tunnin ottelun alleen ennen sarja-avausta.

TamU vie – Viikingit iskee

Toisen jakson käsikirjoitus oli melko selkeä. Tampere United vei peliä ja sillä oli lukuisia tontteja ottelun naulaamiseen. Haris Ibrahimovic veti heti kakkosjakson kärkeen hyvästä paikasta ohi Viikinkien maalin.

Niklas Lindholm nousee terävästi.

Kenties paras Sinipaitojen paikoista siunaantui vartti ennen päätöstä hetkeä aikaisemmin kentälle tulleelle Taavi Abruquahille, mutta hänen viimeistely-yrityksensä jäi vain puolittaiseksi, ja linjan taakse pelattu hyvä tilanne kuivui hetkessä kokoon. Abruquahin tilanteen jälkeen Aleksi Sainiolle avautui useampikin tekopaikka, mutta maaliverkko jäi heiluttamatta.

Haris Ibrahimovic taistelee.
Aleksi Sainio yhdessä monista tekopaikoistaan.

Kun TamU tuhlaili, Viikigit pääsi lopulta tuomaan pelin tasoihin. Sinipaidat pelasi hölmösti ottelun viimeisellä minuutilla hyökkäyspään kulmapotkun, josta Viikingit pääsi ylivoimahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Nemanja Biga pääsi laittamaan pallon toistamiseen ohi Elias Alasen, loukaten hieman tilanteessa samalla myös itseään.

Bigan kosketus palloon jäi ottelun viimeiseksi, ja ottelun tuomari vihelsi pelin ja samalla koko harjoituskauden päättyneeksi. Sinipaidat pelasi Suomen Cupin ottelut mukaan lukien joulukuun alusta alkaen 11 harjoitusottelua. Otteluista neljä päättyi voittoon, kolme tasapeliin ja neljä tappioon. Otteluista kolme viimeistä päättyi 2–2-tasapeleihin FC Viikinkejä, EIF:ää ja TPV:ta vastaan. Nämä tulokset tuovat yhdessä hyvien Suomen Cupin pelien kanssa uskoa alkavaan kauteen. Toisaalta Sinipaidat on pelannut nyt myös neljä ottelua ilman voittoa, joten parannettavaa löytyy.

Päävalmentaja Mourad Seddiki oli kaksijakoisissa tunnelmissa ottelun jälkeen.

”En ole tyytyväinen tulokseen. Se ei ole tässä vaiheessa päällimmäisenä, mutta ensi lauantaista lähtien jokainen piste on kullanarvoinen. Tänään annettiin pisteet pois. FC Viikinkien maalit tulivat kahdesta virheestämme. Ensimmäinen puolustettiin huonosti meidän selustaan. Toisessa meillä oli kulma, ja sen jälkeen noin 20 sekunnissa pallo oli meidän maalissa. Käsittämätöntä”, Seddiki manasi takaiskuja.

”Kokonaisuudessa esitys oli kuitenkin hyvä, ja siinä oli paljon positiivisia asioita. Mainittakoon hyvän pelin maalissa pelannut Elias Alanen ja Ali Aitbenzanzoun keskikentällä. Työt jatkuvat ensi viikolla kohti sarjan avausta”, Seddiki päättää.

Sarja-avaus pelataan tulevana lauantaina klo 17.00 Espoonlahden tekonurmella. Kotijoukkueena toimii tuolloin sarjanousija Espoon Palloseura.

Harjoitusottelu

2 – 2

( 2 – 1 )

13′ Matias Stark
20′ Omar Khary

Yleisöä:
75

3’ Julius Remes
90’ Nemanja Biga

Yleisöä:
75

62 Elias Alanen
4 Ali Aitbenzanzoun
5 Eetu Rahkola C
10 Haris Ibrahimovic 75'
11 Niklas Lindholm 60'
15 Ali Al-Fatli
16 Niko Äkräs 84'
18 Jere Remes 68'
20 Verneri Uimonen
22 Matias Stark 26'
25 Omar Khary
1 Sami Maja
17 Oskari Ikonen
2 Aleksi Sainio 75'
3 Deng Malwal 68'
6 Taavi Abruquah 60'
8 Eemil Pasanen 26'
23 Moktar Laouini 84'
Sam Jammeh
Tomi Kurvinen
Pierre Nlate
Sergei Evtushenko
Jan Eklund
Lauri Karjalainen
Ayuub Abdi
Jesse Mutikainen
Ville Varila
Nemanja Biga
Julius Remes
Denis Pervov
Jonathan Ndongala
Muslim Markhiyev
Kelechi Anyamele
Patrik Ahonen
Cico Toure
Max Ehrnrooth

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

4.2. Reipas - TamU 3 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

4.2. TamU 2 - Union Plaani 0 – 2

25.2. klo 14 TamU - TPV

10.3. klo 14 TamU naiset - TuTo

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa